Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Teorie spiskowe 21 wieku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez adambb
    Jakieś ? a jak bada się przyczyny katastrof ?, temat poruszany w niewygodnych faktach co się stało z tym jak to ujełeś żelastwem
    To ty w końcu pytasz gdzie ono jest, czy gdzie było? Było dużo zdjęć tego żelastwa. Było na miejscu katastrofy. Gdzie jest w tej chwili skąd mam wiedzieć i co to wnosi?

Zamieszczone przez adambb
    A skąd to wiesz ? masz jakieś dowody, jesteś tłumaczem ? na słowo Ci nie uwierze
    Loose Change 2nd edition, około 16 minuty.

"Danielle O'Brien, an Air Traffic Controller at Dulles International Airport, told ABC News that everybody in the control room thought that Flight 77 was a military plane."

Cała wypowiedź z wywiadu na który się Loose Change powołuje:

"The speed, the maneuverability, the way that he turned, we all thought in the radar room, all of us experienced air traffic controllers, that that was a military plane," says O'Brien. "You don't fly a 757 in that manner. It's unsafe."

Albo to:

"Ben Fountain, a financial analyst who worked in the WTC, told People Magazine that in the weeks before 9-11, there were a number of unannounced and unusual drills where sections of both the Twin Towers and Building 7 were evacuated for security reasons."

Oryginał:

"How could they let this happen? They knew this building was a target. Over the past few weeks we'd been evacuated a number of times, which is unusual. I think they had an inkling something was going on."

A polskie tłumaczenie, które widziałem było jeszcze ładniej zmasakrowane. Gościa nazwali "Ben Fontanna" i powsadzali cudzysłowy, których nie było.

jesteś tłumaczem
    Jestem.

To chyba najlepsze podsumowanie końca dyskusji z Tobą
    Zanim skończysz może odpowiedz na moje dwa pytania albo napiszesz czemu nie chcesz odpowiedzieć?

Zamieszczone przez pegelmesser
    Panowie, wszsycy wiedz ajk bylo, ale widze niektorzy zyja w innym swiecie i łykaja chyba ta mediano-polityczna papke w ktorej sa jedynie słuszne "prawdy". Amerykanie to najgłupszy narod na swiecie i moze oni w to wierza ze Bin LAden itp ale juz dawno udowodniono tak na prawde jak to bylo z tymi WTC.
    Przeczytaj to co napisałeś jak wytrzeźwiejesz.

Skomentuj

Nie wiem co paliłes kolego ale widze ze chyba ktos ci płaci za lansowanie sciemy rzadu hamerykanskiego wszem i wobec.
      Aha, znalazles mzoe szczatki "samaolotu" co wlanla w Pentagon czy nie?
      Bo ten co spadl na Pensylwanie to wiem ze sie rozpadl bez sladu..... nawet kawalka blachy nie znalezli....
      No ale znalezli paszporty terrostsytow ktore wypadly im z kieszeni podcza katastrofy...

Skomentuj

Nie wiem czy link do filmu byl.. nie kojarze tego, ale dzis ogladalem na YT calosc i o ile dla mnie np sprawa religii (pierwsza czesc calosci) jest dosc metna to 2 i 3 daje do myslenia o wiele bardziej niz "11 wrzesnia: niewygonde fakty". Mysle ze kazdy czlowiek powinien zobaczyc ten film i ten punkt widzenia. szokujący szczegolnie przyp podsumowaniu i bardzo zbiegajacy sie z prawdą

http://www.youtube.com/watch?v=kRDvbXaQvB8

Chociazby teorie ktore sam wyzmiewalem - o rzadzacej garstce ludzi itd.. owszem to wyglada smieszne za to system ukazany tutaj jest dla mnie realny. Zreszta po necie plywa tez film o bankowosci szerzej opisujacy sam ten system i potwierdzajacy te teorie

Skomentuj

Pewnie niektórzy słyszeli teorie dr.Pająka.Oto jedna z nich :

http://www.totalizm.pl/wtc_pl.htm

Przeczytajcie całość .Daje do myślenia.
          I krótki filmik.Może w formie żartu...a może nie?

http://www.youtube.com/watch?v=YcHHl_m8ocg

Skomentuj

Pewnie niektórzy słyszeli teorie dr.Pająka.Oto jedna z nich :

http://www.totalizm.pl/wtc_pl.htm
            Ale naciągane... Takimi metodami manipulacji posługują się scjentolodzy :roll:

Skomentuj

Naciagane jak cholera za to teoria przedstawiona w filmie ma szereg mozna powiedziec naukowych potwierdzen, no i zeznania swiadkow. Chocby przedwybuchy, sposob zawalenia, temperatura zawaliska, szybkosc zawalenia, zawalenia praktycznie nienaruszonego budynku 7 itd

Skomentuj

ten filmik japonski to kompletny fake, widzialem filmiki na youtube jak koles ze zdjec NASA w duzych rozdzielczosciach byl w stanie zrobic kompletne odwzorowanie np. ladowania na ksiezycu. Wszystko w takiej jakosci, ze dla niewprawionego oka mogloby wydawac sie prawda. Tak wiec mozna wnioskowac ze wiekszosc rzeczy prezentowanych w TV moze byc podrasowana, zmieniona. Dostajemy to co mamy dostac, a nie to co jest rzeczywiscie.

Skomentuj

Zamieszczone przez NeuroPL
                  mozna wnioskowac ze wiekszosc rzeczy prezentowanych w TV moze byc podrasowana, zmieniona. Dostajemy to co mamy dostac, a nie to co jest rzeczywiscie.
                  racja, tlyko że druga strona, czyli rzadowo-medialna tez to robi czego przykladem byly informacje podawane po atakach 11 wrzesnia. Niektore pojawily sie tylko raz w newsach informacyjnych, potem w powtorkach juz mocno zmienione, wyciszone komentarze swiadkow, strazakow, ekspertow i reporterów. Dlatego tak mało oryginalnych ujec i nagran po to co TV pokazywala godzine czy dwie po było juz odpowiednio spreparowane.

Skomentuj

Dla osob ktore obejrzaly film jeszcze wywiad godziny z Aaronem Ruso: http://www.youtube.com/watch?v=S3vLCwXnroQ

Konkretny kawalek materiału innego niz to co pojawia sie w mediach

[ Dodano: 2010-04-03, 20:20 ]
                    http://antyzeitgeist.weebly.com/index.html i jeszcze jeden ciekawy artykul tym razem przeciwko pierwszej czesci filmu ..

Skomentuj

Ehh wiem że był temat w którym bodajże Pogromca Mitów wrzucał link do Spisku żarówkowego i potem zaczęła się dyskusja na ten temat, ale nie mogę znaleźć.

Pragnę się podzielić spostrzeżeniami:

Chodzi mi o firmę Western Digital - producenta dysków twardych.

Na stronie można sprawdzić sobie gwarancje, gdyby dysk był na gwarancji, można sporządzić RMA i odesłać do producenta w zamian otrzymując dysk refubrished.

Posiadam 5 dysków od tego producenta:

Z laptopowych:
                      WD800BEVS - gwarancja do 08/03/2009 - padł w kwietniu 09r. Zakupiłem więc:
                      WD2500BEVS - gwarancja do 06/16/2011 - padł w lipcu 2011r Zakupiłem więc:
                      WD5000BEVT - gwarancja do 03/01/2013 - padł w styczniu tego roku, 8 dni po upływie gwarancji. Kupiłem dysk przenośny z biedronki 750Gb Seagate a w środku dysk Samsunga wyprodukowany przez Seagate. Na razie działa :)

Stacjonarne:
                      Miałem WD1600AAJS - gwarancja do 02/21/2011 padł w kwietniu 2011r ale zrobiłem mu erase i remapa mhdd i działał do wczoraj gdy wyzionął ducha.

W rejestratorze miałem:
                      WD5000AAKS - gwarancja do 02/13/2013 padł w w tamtą sobotę, na nieszczęście kupiłem obecnie znowu WD10EZRX. Nie spisałem sobie S/N, jest już w rejestratorze.
                      Chyba wypada sprawdzić i nastawić sobie budzik w telefonie ponad miesiąc przed gwarancją i go reklamować.

To chyba ewidentny cel planowanego postarzania produktu?

Skomentuj

Ano chyba coś w tym jest. W radiu dziś mówili że Francuzi wypowiadają wojnę producentom elektroniki. Chcą 5letniej gwarancji.

Skomentuj

Zamieszczone przez Blitzer Zobacz posta
                          W radiu dziś mówili że Francuzi wypowiadają wojnę producentom elektroniki. Chcą 5letniej gwarancji.
                          Już widzę jak coś z tym zrobią :P hehe Niech normę ROHS wprowadzą tam gdzie trzeba, to będzie sporo mniej awarii.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                            Niech normę ROHS wprowadzą tam gdzie trzeba, to będzie sporo mniej awarii.
                            http://myelectronics.pl/?p=759
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Już widzę jak coś z tym zrobią :P hehe Niech normę ROHS wprowadzą tam gdzie trzeba, to będzie sporo mniej awarii.
                              Albo dokładnie na odwrót. Materiały zakazane przez RoHS są niekiedy w swoich funkcjach wyjątkowo skuteczne, choć paskudnie traktują środowisko naturalne które wszyscy bardzo kochamy. Wprowadzanie odpowiedników dla tych materiałów często wiąże się z utratą wielu innych istotnych własciwości.
                              Powyższe piszę głównie w odniesieniu do tworzyw sztucznych i uniepalniania tychże, ponieważ zajmuję się tym w zasadzie na codzień

Skomentuj

Dobrym przykładem jest wprowadzenie lutowia bezołowiowego które akurat jest duzo gorsze w swoich właściwościach od starego dobrego ołowiowego ale po prostu mniej truje środowisko.

Elektronika się psuje dlatego, że przez ciecia kosztów jest kiepskiej jakości. Elementy dobiera sie na granicy ich wytrzymałości stosuje się minimalna mozliwą liczbę elementów tak "aby działało". Dodanie kilku kondensatorów tu i tam zapewne porpawiło by stabilność działania i żywotność urządzenia ale te kilka kondów to parę centów na szt a x milion szt robi sie poważna kwota . W obecnej elektronice wszechobecne są przetwornice które z zasady muszą kiedyść paść bo elektrolity wiecznie żywe nie są a w przetwornicach dosatja ostro popalić. Łącząć to z cięciami kosztów daje to taki wynik, że po 2 latach większość urządzeń zaczyna padać.

Skomentuj

Ja wypowiem otwartą wojnę świetlówką "energooszczędnym".
                                  trafia mnie jak zamiast normalnego światła mam trupie . Boli mnie potem głowa i oczy.
                                  Kto wpadł na ten kretyński pomysł :mad:

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                    Ehh wiem że był temat w którym bodajże Pogromca Mitów wrzucał link do Spisku żarówkowego i potem zaczęła się dyskusja na ten temat, ale nie mogę znaleźć.

Pragnę się podzielić spostrzeżeniami:

Chodzi mi o firmę Western Digital - producenta dysków twardych.

Na stronie można sprawdzić sobie gwarancje, gdyby dysk był na gwarancji, można sporządzić RMA i odesłać do producenta w zamian otrzymując dysk refubrished.

Posiadam 5 dysków od tego producenta:

Z laptopowych:
                                    WD800BEVS - gwarancja do 08/03/2009 - padł w kwietniu 09r. Zakupiłem więc:
                                    WD2500BEVS - gwarancja do 06/16/2011 - padł w lipcu 2011r Zakupiłem więc:
                                    WD5000BEVT - gwarancja do 03/01/2013 - padł w styczniu tego roku, 8 dni po upływie gwarancji. Kupiłem dysk przenośny z biedronki 750Gb Seagate a w środku dysk Samsunga wyprodukowany przez Seagate. Na razie działa :)

Stacjonarne:
                                    Miałem WD1600AAJS - gwarancja do 02/21/2011 padł w kwietniu 2011r ale zrobiłem mu erase i remapa mhdd i działał do wczoraj gdy wyzionął ducha.

W rejestratorze miałem:
                                    WD5000AAKS - gwarancja do 02/13/2013 padł w w tamtą sobotę, na nieszczęście kupiłem obecnie znowu WD10EZRX. Nie spisałem sobie S/N, jest już w rejestratorze.
                                    Chyba wypada sprawdzić i nastawić sobie budzik w telefonie ponad miesiąc przed gwarancją i go reklamować.

To chyba ewidentny cel planowanego postarzania produktu?

Miałes mega niefart...
                                    By nie zapeszać!! mam kilka dysków twardych i wszystkie chodza idelanie...(odkukać). Może masz jakis problem z zasilaczem?:)
                                    Mam: 160,250,250,500,1000,2000 oraz 128GB.

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                    Ja wypowiem otwartą wojnę świetlówką "energooszczędnym".
                                    trafia mnie jak zamiast normalnego światła mam trupie . Boli mnie potem głowa i oczy.
                                    Kto wpadł na ten kretyński pomysł :mad:
                                    Nigdzie w domu ich nie używamy Wole mimo wszystko wiecej "małych" źródeł światła. 2-3 lampki z "normalnymi bankami" ale w środku żarnik halogenowy służy do "oszczędzania energii mają po 50-60W. W głównym źródle światła które dziennie świeci sie możę kilkanaście minut mam żarówkę 200W Na własnym zdrowiu nie ma sensu oszczędzać

Skomentuj

a mnie zastanawia jakim cudem po tych 2 awariach ... nadal kupujesz te od dawna uznane za barachło ....

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                        Miałes mega niefart...
                                        By nie zapeszać!! mam kilka dysków twardych i wszystkie chodza idelanie...(odkukać). Może masz jakis problem z zasilaczem?
                                        Hmm pracowałem na Tacens Radix 450W, napięcia miernikiem sprawdzam co jakiś czas i jest ok.

Teraz kupiłem drugiego i na nim padła ta 500Gb.

Dziś dzwonili ze sklepu, że zgrozo ten WD 1Tb który kupiłem w sobotę padł ;/ spakowałem go i jadę go wymienić na coś innego niż WD.

Skomentuj

Dlatego czasem warto kupić coś z atestem " military class " czyli z pominięciem ROHS . Trochę drożej ale większe prawdopodobieństwo długiego działania

Skomentuj

Czaruję...
                                          X