Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Teorie spiskowe 21 wieku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez adambb
    Jak to nie musisz udowadniać, skoro twierdzisz, że to nie wyburzenie podaj jakieś argumenty bo ja nie zakładam, że mam rację, ale Ty zakładasz że jej nie mam, więc udowodnij, że tak jest wtedy możemy zacząć je obalać...
    Ty pierwszy napisałeś, że to było wyburzenie. Ty powinieneś pokazać coś na poparcie tego. Tak to działa. W przeciwnym wypadku można robić takie coś:

Jesteś mordercą, pedofilem,gwałcicielem i nazistą. I teraz udowadniaj, że nie jesteś.

Fajnie? Nie. Ty postawiłeś tezę. Ciężar dowodu spoczywa na tobie.

Czemu nie chcesz na dwa proste pytania odpowiedzieć?

Skomentuj

To może ja zapytam

1. Gdzie są dowody ze strefy zero, którą zabadała niezależna organizacja ?
      2. Gdzie są czarne skrzynki z samolotów ?

Pomyśl, że w wieży zgineła Twoja cała rodzina, zmieniasz diametralnie swoje myślenie, chcesz rzetelnego i dokładnego śledztwa dostepnego dla opinii publicznej, ale takowego nie ma. Bo gdyby była większość osób pewnie w tym i ja nie miałoby wątpliwości.

Jeżeli rząd USA nie miałby nic do ukrycia, byłaby oficjalna strona gdzie można by poczytać kto badał, jak badał i jakie są wyniki. Szczątki dostępne dla każdej organizacji, które chce je zbadać.

Wybuch bomby w samolcie nad Lockerbie do dziś szczątki są dostępne do badań nad doskonaleniem samolotów. W przypadku WTC dowody gdzie są ? przecież takie ataki oraz szczątki budynku pomogły by stawiać jeszcze lepsze konstrukcje zapobiegając skutkom takich ataków.

joy_pl popatrz jak wali się WTC 7 jakie pierwsze skojarzenie ? żadne ? to popatrz się na inne filmy z planowanych wyburzeń. Pozatym to moje zdanie, ja tak twierdzę nie napisałem że joy_pl i adambb tak twierdzą, jeżeli uważasz, że tak nie jest pokaż na to dowody wtedy poprę Cię i przyznam, że moje myślenie było błędne

Polecam poczytać:
      http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wtc7.html

Skomentuj

To może ja zapytam

2. Gdzie są czarne skrzynki z samolotów ?
        1. Nie wiem. Nie obchodzi mnie to.
        2. Nie wiem. Nie obchodzi mnie to.

Twoja kolej odpowiadzieć na pytania.

Pomyśl, że w wieży zgineła Twoja cała rodzina, zmieniasz diametralnie swoje myślenie, chcesz rzetelnego i dokładnego śledztwa dostepnego dla opinii publicznej, ale takowego nie ma. Bo gdyby była większość osób pewnie w tym i ja nie miałoby wątpliwości.
        Jak się jest upośledzonym, pijanym albo po prostu głupim to też się diametralnie zmienia myślenie. Co to ma do rzeczy? Jakby mi tam umarła rodzina to by mi było smutno ale mam nadzieję, że by smutek ze mnie nie zrobił głupka.

Jeżeli rząd USA nie miałby nic do ukrycia, byłaby oficjalna strona gdzie można by poczytać kto badał, jak badał i jakie są wyniki. Szczątki dostępne dla każdej organizacji, które chce je zbadać.
        przecież takie ataki oraz szczątki budynku pomogły by stawiać jeszcze lepsze konstrukcje zapobiegając skutkom takich ataków.
        http://wtc.nist.gov/

oy_pl popatrz jak wali się WTC 7 jakie pierwsze skojarzenie ? żadne ? to popatrz się na inne filmy z planowanych wyburzeń.
        Są ludzie, którzy na to patrzyli i im się nie kojarzy. To, że ci się kojarzy to jest jedyny argument?

Pozatym to moje zdanie, ja tak twierdzę nie napisałem że joy_pl i adambb tak twierdzą, jeżeli uważasz, że tak nie jest pokaż na to dowody wtedy poprę Cię i przyznam, że moje myślenie było błędne
        To, że to twoje zdanie nie zmienia faktu, że kiedy rozpoczynasz dyskusję powinieneś dyskutować opierając się na faktach a nie swoich skojarzeniach.

Ale przynajmniej wspaniale ilustrujesz to co napisałem na poprzedniej stronie o tym, że ciężko znaleźć wierzącą w te teorie spiskowe osobę, z którą by się dało logicznie podyskutować.

Skomentuj

Zamieszczone przez Saginata

1. Nie wiem. Nie obchodzi mnie to.
          2. Nie wiem. Nie obchodzi mnie to.
          Czyli najważniejsze "dowody' cię nie obchodzą

To, że to twoje zdanie nie zmienia faktu, że kiedy rozpoczynasz dyskusję powinieneś dyskutować opierając się na faktach a nie swoich skojarzeniach.

Ale przynajmniej wspaniale ilustrujesz to co napisałem na poprzedniej stronie o tym, że ciężko znaleźć wierzącą w te teorie spiskowe osobę, z którą by się dało logicznie podyskutować.
          Ale TY również możesz zaprezentować swoją niespiskową teorię i przekonać mnie w logiczny sposób, że masz rację, na razie tylko sypiesz nic nieznaczącymi tekstami. Przejrzyj dokładnie link, który posłałem i powiedz co o tym sądzisz, czemu autor tej strony, ja i pewnie jeszcze kilka osób na forum są w błędzie

Skomentuj

Ty opierasz się tylko na jednym filmie i domysłach, ja ci podałem ogólno dostępne fakty stawiające ten film jako bajkę dla dzieci, film pseudo naukowy.

Jak to nie było śledztwa, to że ty nie znasz jego dokładnych raportów nie znaczy że go nie było. Dalej a II wojna z Irakiem? Nie ma znaczenia, o co rzeczywiście chodziło faktem jest, że jednym z powodów (przykrywką?) było to że ukrywali się tam organizatorzy zamachu...
            Jeżeli rząd USA nie miałby nic do ukrycia, byłaby oficjalna strona gdzie można by poczytać kto badał, jak badał i jakie są wyniki.
            Tak jasne każde śledztwo ma być w całości pokazane opinii publicznej i wszystkie ślady mają być dostępne dla wszystkich. No to by było coś przynajmniej terroryści wiedzieliby, jakich błędów nie popełniać następnym razem.
            Szczątki dostępne dla każdej organizacji, które chce je zbadać.
            Teraz to już nie wiem ty serio piszesz? A ja się zapytam wprost czy ty masz mózg? Czy czasami go używasz?
            Tak to zrobimy sobie z kolegami organizacje, pojedziemy do USA weźmiemy szczątki potniemy je, wyrzucimy i końcu nikt się niczego nie dowie...

Skomentuj

Zamieszczone przez joy_pl
              Teraz to już nie wiem ty serio piszesz? A ja się zapytam wprost czy ty masz mózg? Czy czasami go używasz?
              Tak to zrobimy sobie z kolegami organizacje, pojedziemy do USA weźmiemy szczątki potniemy je, wyrzucimy i końcu nikt się niczego nie dowie...
              Takie docinki to sobie podaruj są na poziomie szkoły podstawowej chyba, że jej nie ukończyłeś wtedy przymkne oko...

Tak jasne każde śledztwo ma być w całości pokazane opinii publicznej i wszystkie ślady mają być dostępne dla wszystkich. No to by było coś przynajmniej terroryści wiedzieliby, jakich błędów nie popełniać następnym razem
              A kto napisał, że całe ? interesuje mnie co było przyczyną zawalenia się wież, każda tragedia ma swoją przyczynę i chcę ją w rzetelny sposób poznać, jeżeli nie znasz odpowiedzi na to pytanie a jedynie chcesz słać w moją stronę kretyńskie docinki podaruj sobie...

Ty faktycznie jesteś ograniczony albo wiekiem albo umysłem, dziwne że szczątki samolotów po atakach terrorystycznych są dostepne, każda organizacja może przyjechać, pobrać próbki zapoznać się z dokumentacją prowadzić własne badania czemu tak nie jest w przypadku WTC

Skomentuj

Ty naprawdę tak myślisz... :|
                Jeżeli twoimi jedynymi argumentami są domysły i pseudo naukowy film no to sory taka dyskusja nie ma sensu. Bo w ten sposób we wszystkim można znaleźć spisek. Np. w tym, że zimą pada śnieg i są wypadki, pewnie to spisek firm produkujących samochody i części do nich...

Nie podałeś choćby jednego ogólnie dostępnego dowodu, na potwierdzenie swoich tez.
                A porównywanie, że coś wygląda podobnie jak coś innego jest po prostu śmieszne i przypomina grupę dewot wpatrującą się w plamę na ścianie i widzącą tam jakąś świętą postać...

Skomentuj

Nie podałeś choćby jednego ogólnie dostępnego dowodu, na potwierdzenie swoich tez.
                  adambb, podał link do filmu w którym są zeznania ludzi którzy słyszeli wybuch, w poziomach budynku, polecam ogladnąć wszystkie cześci tych filmików, jest tam podanych kilka dowodów.

[ Dodano: 2010-01-24, 18:11 ]
                  Sorry WTC 7

Może powiesz mi, że to nie wyburzenie http://www.youtube.com/watch?v=VTy3R...x=0&playnext=1

http://www.youtube.com/watch?v=hnErk...rom=PL&index=1

Tak dokładnie chodziło mi o Empire State Building i bombowiec, który w niego uderzył a tu masz więcej przykładów pożarów budynków, którym nic się nie stało chociaż pożar był dużo poważniejszy

http://www.youtube.com/watch?v=eqfSc...eature=related
                  chodzi mi o to

Skomentuj

:arrow: yxzabc Taa, a przeczytałeś cały temat? Widać nie, to przeczytaj jeszcze raz, choćby moje posty. To już nawet nie jest brak samodzielnego myślenia, ale brak rozumienia czytanego tekstu...

Dalej
                    chcesz rzetelnego i dokładnego śledztwa dostepnego dla opinii publicznej, ale takowego nie ma. Bo gdyby była większość osób pewnie w tym i ja nie miałoby wątpliwości.
                    Jeżeli rząd USA nie miałby nic do ukrycia, byłaby oficjalna strona gdzie można by poczytać kto badał, jak badał i jakie są wyniki.
                    Nawet ci się nie chciało ruszyć swoich... pięciu palców by znaleźć to http://www.9-11commission.gov/

Skomentuj

własnie że przeczytałem cały temat zanim coś tutaj napisałem, a ty joy_pl, już sam się chyba gubisz w swoich wypowiedziach, piszesz tak jakbyś ty wszystko wiedział najlepiej i nawet nie chcesz posłuchac co maja inni do powiedzenia tylko cały czas nawijasz że tylko ty masz racje, a jak adambb, powiedział że ma inne zdanie to ty cały czas domagasz się dwodów. normalny jesteś?

[ Dodano: 2010-01-24, 18:39 ]
                      joy_pl, ty chyba nawet nie zrozumiałeś co ja napisałem wcześniej

Skomentuj

Zamieszczone przez yxzabc
                        adambb, podał link do filmu w którym są zeznania ludzi którzy słyszeli wybuch, w poziomach budynku, polecam ogladnąć wszystkie cześci tych filmików, jest tam podanych kilka dowodów.
                        W którym miejscu i w którym filmiku? Jacy ludzie? Te filmy oglądałem ale nie chce mi się przez nie znowu przekopywać. Na pewno część wypowiedzi ludzi w tych filmach jest obcinana, błędnie tłumaczona i błędnie interpretowana. Wypadałoby samemu napisać gdzie te dowody są a nie zmuszać do oglądania niewyraźnego i wypełnionego niepotrzebnymi faktami (po co mi wiedza o jakichś tam budynkach które się paliły i nie runęły?) filmu.

A kto napisał, że całe ? interesuje mnie co było przyczyną zawalenia się wież, każda tragedia ma swoją przyczynę i chcę ją w rzetelny sposób poznać, jeżeli nie znasz odpowiedzi na to pytanie a jedynie chcesz słać w moją stronę kretyńskie docinki podaruj sobie...
                        Było śledztwo. Wyniki są dostępne na stronie którą podałem.

Dlaczego nie potrafisz na moje dwa proste pytania odpowiedzieć?

Czyli najważniejsze "dowody' cię nie obchodzą
                        Nie obchodzi mnie gdzie leży w tej chwili jakieś żelastwo. Może sobie na śmietniku leżeć. Co to zmienia?

O jakiej niezależnej organizacji piszesz?

Czemu ty nie potrafisz na moje proste pytania odpowiedzieć. Skoro uważasz, że ktoś spiskuje i ktoś zburzył te budynki materiałami wybuchowymi to chyba masz jakąś teorię kto i dlaczego to zrobił? Nie? Tak nagle ci wtedy znika ochota podzielenia się własnym zdaniem?

Skomentuj

własnie że przeczytałem cały temat zanim coś tutaj napisałem
                          A ja Ci za prawdę powiadam nie przeczytałeś, przeczytaj jeszcze ze dwa razy to może zrozumiesz, co tu inni napisali a jak nie rozumiesz to zawołaj mamę, że by Ci to wszystko wytłumaczyła.
                          ...cały czas nawijasz że tylko ty masz racje...
                          Gdzie napisałem, że tylko ja mam racje?
                          Mnie po prostu szlag trafia jak ktoś obejrzy sobie pseudo naukowy filmik i traktuje go jako biblie, jedyną i słuszną prawdę wszechczasów. Wkurza mnie, że ludzie tracą zdolność samodzielnego myślenia...

Skomentuj

dokładnie o ten filmik mi chodzi:

http://www.youtube.com/watch?v=eqfSc...eature=related

polecam ogladnac całą serie tych filmów jest ich 8.

Skomentuj

dokładnie o ten filmik mi chodzi:

http://www.youtube.com/wa...feature=related
                              wiec wczesniej wyczytalem ze chodzilo o pozar w budynku, a teraz uslyszalem ze oficjalnie podano ze wybuchały pojemniki z paliwem? wiec ktora oficjalna wersja jest oficjalna i prawdziwa?

Skomentuj

joy_pl, dla ciebie specjalnie napisze jeszcze raz o co mi chodziło pisząc pierwszy post.
                                w dokładnie tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=eqfSc...eature=related sa wypowiedzi różnych osób na temat wybuchów w budynkach podczas całej tej akcji nie wiem na ile prawdziwe ale dają do myślenia.
                                nie chodzi mi o te filmiki w których jest pokazane jak walą się budynki podczas zaplanowanych wyburzeń a jak waliły się budynki WTC.
                                jeszce raz polecam olądnąc wszystkie filmiki z tej seri zaczynając od pierwszego czyli tego: http://www.youtube.com/watch?v=JUpLV...eature=related

wiadome jest że może to nie byc do konca prawda ale te filmiki daja troche do myslenia.

soją drogą trche dziwne zjawisko że po uderzeniu samolotu, caly budynek wali sie w ciagu 10 sekund, i do tego walą się wszytkie piętra aż do parteru. nie jestem specem od takich spraw i tak wydaje się to dziwne.

[ Dodano: 2010-01-24, 19:11 ]
                                Gdzie napisałem, że tylko ja mam racje?
                                nie napisałeś tego wprost, to fakt ale można to wywnioskowac z twoich wypowiedzi.
                                teraz powiedz ty co sądzisz o tej całej sprawie. twoim zdaniem to było zaplanowane przez władze USA? czy to był czysto terrorystyczny wypadek czy nie do końca?
                                bo chyba jeszcze nie wyraziłeś swojego zdania a zarzucasz wszystkim po koleji że mają opinie nie potwierdzoną dowodami, i w dodatku obrażasz ludzi

Skomentuj

wiadome jest że może to nie byc do konca prawda ale te filmiki daja troche do myslenia.
                                  To jak można na nich opierać w ogóle jakąkolwiek tezę?

Mogę też podać kilka przykładów:
                                  http://www.epoznan.pl/index.php?id=1...ubsection=news
                                  http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...e_zawalic.html
                                  http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._nie_zyje.html
                                  (znalezione w 5min...)
                                  We wszystkich tych budynkach wybuchł pożar i albo się zawaliły albo mogą zawalić się w każdym momencie... na pewno jest takich przykładów więcej, ale co z tego? Jaki to ma związek z jedynym (na szczęście) w swoim rodzaju zamachem? Tak samo, jaki związek mają przykłady podane we filmiku?

Dalej, co z tego, że ludzie słyszeli wybuchy? To tylko bomby mają prawo wybuchać? Nawet zbiornik z wodą może wybuchnąć, a w wtc była instalacja gazowa, systemy klimatyzacji, więc dlaczego to nie miałoby wybuchnąć?

teraz powiedz ty co sądzisz o tej całej sprawie. twoim zdaniem to było zaplanowane przez władze USA? czy to był czysto terrorystyczny wypadek czy nie do końca?
                                  bo chyba jeszcze nie wyraziłeś swojego zdania a zarzucasz wszystkim po koleji że mają opinie nie potwierdzoną dowodami, i w dodatku obrażasz ludzi
                                  Czytałeś co napisałem? http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=228281#228281 i jeszcze raz "Mnie po prostu szlag trafia jak ktoś obejrzy sobie pseudo naukowy filmik i traktuje go jako biblie, jedyną i słuszną prawdę wszechczasów. Wkurza mnie, że ludzie tracą zdolność samodzielnego myślenia..."

Skomentuj

1. Po co ryzykować i burzyć WTC 7? Same wieże, parę tysięcy ludzi i pentagon by nie wystarczyły żeby ludzie byli źli? Po co zakładać materiały w budynku jeżeli nie było nawet wiadomo, że uderzą w niego jakieś spore kawałki wież?

2. Strażacy zajmujący się WTC 7 też spiskowali i kłamali?
                                    1.Posłałem Ci linki jeden drugi, trzeci chcesz przewiń na drugą stronę, dowiesz się co było przechowywane w WTC 7.

Tasior wybuchły beczki z ropą

2. Link do nagrań daj. Zobacz w niewygodnych faktach są wywiady ze świadkami

Nie obchodzi mnie gdzie leży w tej chwili jakieś żelastwo. Może sobie na śmietniku leżeć. Co to zmienia?
                                    Jakieś ? a jak bada się przyczyny katastrof ?, temat poruszany w niewygodnych faktach co się stało z tym jak to ujełeś żelastwem

Na pewno część wypowiedzi ludzi w tych filmach jest obcinana, błędnie tłumaczona i błędnie interpretowana
                                    A skąd to wiesz ? masz jakieś dowody, jesteś tłumaczem ? na słowo Ci nie uwierze

Te filmy oglądałem ale nie chce mi się przez nie znowu przekopywać
                                    To chyba najlepsze podsumowanie końca dyskusji z Tobą

Wkurza mnie, że ludzie tracą zdolność samodzielnego myślenia..."
                                    Mnie tez dużo rzeczy irytuje, ale to tylko dyskusja, jeżeli od razu ogarnia Cię chęć nawrzucania każdemu kto się z Tobą nie zgadza po prostu omiń temat.

Dla mnie za dużo nieścisłości jest w związku z WTC 9/11

Taki art, po przeczytaniu człowiek zaczyna analizować

http://forum.gazeta.pl/forum/w,17007...y_trzecie.html

Skomentuj

Panowie, wszsycy wiedz ajk bylo, ale widze niektorzy zyja w innym swiecie i łykaja chyba ta mediano-polityczna papke w ktorej sa jedynie słuszne "prawdy". Amerykanie to najgłupszy narod na swiecie i moze oni w to wierza ze Bin LAden itp ale juz dawno udowodniono tak na prawde jak to bylo z tymi WTC.

Skomentuj

adambb, na stronce tej z wyjasnieniami itp (niebieskie tlo itp), nie bylo zadnej mowy o wybuchach, a tylko o pozarze wywolanego spadajacymi elementami wtc.

Skomentuj

Dla mnie za dużo nieścisłości jest w związku z WTC 9/11
                                          A w tym filmie, który jest twoją "biblią", nic się kupy nie trzyma, zlepek niezwiązanych ze sobą informacji opatrzonych sprytnym komentarzem. Autorzy tego filmu są dobrymi psychologami, ale nie specjalistami, a już na pewno nie ludźmi chcącymi ujawnić "jakąś prawdę"...
                                          Zamieszczone przez pegelmesser
                                          ale juz dawno udowodniono tak na prawde jak to bylo z tymi WTC
                                          Gdzie? Kto? Jak? Kiedy? Cały temat ja i inni proszą o jakieś fakty, dowody, a jak na razie jedyną rzeczą, jaką dostaliśmy to filmik rozrywkowy i jego różne opracowania. Czy wy nie potraficie tego zrozumieć że to nie jest żaden dowód.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X