Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    lukasz dzisiaj od 20:00

Wesołego Nowego Roku!

Skomentuj

Ostatnio kumpel mi się zwierzył że zmodyfikował swoja zwrotnice w kolumnach Philipsa bo się kondensatory popaliły to wymienił ale także znalazł jakiś pierwszy lepszy schemat zwrotnic pod stx`y na elce, i według niego chce zrobić zwrotnice..., no to mu próbuje wytłumaczyć że to co on robi nie am rąk ani nóg...itd, No to za jakiś czas się odzywa ze znalazł kolejny "zajabisty" dużo lepszy od tamtego, tym razem nie pod stx ale pod Tesle :) No i znowu mu probuje jakoś delikatnie wytłumaczyć ze to też jest shit, na co on nie wykazuje jakiejś inicjatywy zainteresowania (wiecie jak ciężko jest kogoś uświadomić w czymś jeśli ten ktoś jest totalnie zielony :/ ) No to w końcu mowie zapodam mu link do teorii o filtrach, na str. głównej diyaudio.pl Pomyślałem niech przyswoi trochę jakiś podstaw to mu się może troszkę rozjaśni temat.... Na co on piszę "nie działa, to co mi wysłałeś" spróbuj ponowni,e za chwile odparłem, "cały czas próbuje i nic nie idzie" rzekł.
      Próbowałem mu tłumaczyć, że ostatnio na diy serwer szwankuje i może działać nie za dobrze, na to on powiedział tak: "to co ty mi tu za gówno przysyłasz!"
      No a dalej to już każdy może sie domyślić jak jednak postąpił... trochę szkoda, bo chciałem mu pomóc, (Chciałem dobrze..., a tylko się wygłupiłem :( )

Skomentuj

:o Udało mi się zalogować ! :o I posta napisać !

Skomentuj

No do...Czy ktoś robi sobie z nas jaja? Mieliśmy się przesiąść na lepszy mechanizm, miało być lepiej, bezpieczniej, szybciej, obficiej, zieloną wyspą mieliśmy być (ale to chyba gdzie indziej słyszałem :)). Człowiek zrzucił się na to, a tu jest nie tylko że nie lepiej, ale gorzej. No paranoja...Na co więc te pieniądze, na co ta zrzutka? Bo jeśli wspomagając finansowo przedsięwzięcie dostajemy w nagrodę za to tylko problemy, to trudno to uważać za normalne...
          Były tu deklaracje osób, które się na zagadnieniu znają i chcą pomóc. Czy muszą zacząć błagać, żeby im na to pozwolono?
          Last edited by Racjonalny; 03.01.2012, 09:27.

Skomentuj

kilka osob twierdzilo ze to ewidentnie wina serewra

i tak sie zastanawiam czy nie mozna uzyskac jakiegos odszkodowania w zamian za to ze nie wywiazuje sie z obowiazkow?

bo o zmianie nie moze byc mowy jak Q nie wroci...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              bo o zmianie nie moze byc mowy jak Q nie wroci
              Ostatnio widziałem, że był zalogowany, więc chyba "wrócił"...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                bo o zmianie nie moze byc mowy jak Q nie wroci...
                A co z z nim? Bo ja widzę niedoinformowany...

Skomentuj

Q, daj głos!!
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

wiem dokladnie tyle co wy - ze go nie bylo od dawna i dodzwonic sie nie mozna

Skomentuj

Przerwy w działaniu forum są irytujące ale z drugiej strony bez forum przez kilka dni w miesiącu można przeżyć :) Więc nie przesadzajmy.
                      Q być może zwyczajnie nie ma czasu. Nie tylko forum człowiek żyje. Ale jakiś komunikacik by się jednak przydał.

Skomentuj

Może by Q dał np. Yoshiemu lub innej zaufanej osobie pełnomocnictwo do reprezentowania go przed dostawcą hostingu. Może wtedy, będzie można na bieżąco przywoływać do porządku dostawce, a jak to nie pomoże żądać zadośćuczynienia.

Skomentuj

diyaudio.pl stoi na VPS, czyli na wirtualnym serwerze prywatnym. Gdy forum leży VPS odpowiada na ping, czyli leży serwer WWW. Konfiguracja poszczególnych usług na serwerze zależy od administratora, czyli od Q. Hostingodawca nie ma tu nic do gadania, bo sam VPS działa, nie działają usługi na nim a to już nie jego kwestia.
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie chciałem tego mówić, ale Q zachowuje się tak jak takero, niestety.

Nie wiem co by się musiało dziać, żeby nie mógł wejść na minute na forum i napisać jednego posta.

Skomentuj

Na forum się pojawia. Wchodzi przez Tapatalk, czyli z telefonu.
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

zamienił stryjek siekierkę na kijek

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
                                hmm mam mieszane odczucia, po tym co stało sie z Audiomanią. Wiem ze dla diyaudio.pl nie grozi upadek, ale jakoś najlepiej odnajduje się w phpBB (i z pewnością nie tylko ja). Dla tego nie wiem czy chcę przyłożyć do tego rękę...

Dużo większe fora od naszego jakoś radzą sobie z phpBB, wiec nie wiem po co u nas taka zmiana. Prosty przykład: forum.vwgolf.pl/index.php
                                Nie zauważyłem jakiś ataków bootów i innych na mechanizm poprzedni, a tamten chodził dużo szybciej i był wg mnie bardziej przejrzysty.

Nawet wielkie forum elektroda chodzi poczciwie na phpBB i nie przeszkadza to nawet solidnej reprezentacji userów informatyków na tym autorytatywnym forum.
                                Last edited by jamesjamesbond; 03.02.2012, 13:59. Powód: poszerzenie o 1 zdanie

Skomentuj

Dlaczego forum tak strasznie muli?
                                  Dlaczego musze czekac je..ne 30sekund aby wykonac kolejen wyszukiwane albo nawet normalne korzystanie niektorych funkcji typu zoabcz swoje posty itp?

Skomentuj

Dlaczego musze czekac je..ne 30sekund aby wykonac kolejen wyszukiwane
                                    To jest ochrona antybotowa, żeby boty nie przeciążały serwera.

Skomentuj

Sa inne lepsze, prostsze i nie wku..ące normalnych uzytkownikow metody. Zreszta mozna robic takie jaja ale dla niezalogowanyc/niezarejestrowanych a nei dla zalogowanych ktorych w danej chwili jest likadziesiat a nawet gdyby wszsycy zaczeli wyszukiwac to nic by nie zamulilo.
                                      A tak mamy 30s a forum muli i tak bo po kliknieciu dluugo sie czeka na jakakolwiek reakcje.

Skomentuj

I jeszcze za to zapłacili, składki datki itd żeby było gorzej. To jest nawet imho mniej estetyczne na wygląd. Siekierkę stryjek na kijek zamienił i jeszcze dopłacił za zamianę.

Skomentuj

ty nie zaplaciles wiec co ciebie to boli?
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X