Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płytki pod lm4780

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dobra lista jest zamknięta i wygląda następująco:

0. jaromas - 5szt.
    1. mbar - 8szt.
    2. otomsono - 3szt.
    3. scythe1123 - 3szt.
    4. ir0nhdie 6szt.
    5. Bebok - 6szt.
    6. damiani - 10szt.
    7. KAPRINT - 4szt.
    8. RpLand - 10 szt.
    9. csbiczek - 3szt.
    10. LuSzTi - 10 szt.
    11. usy - 4szt.
    12. lklukasz - 7szt
    13. dzwiedziu - 4szt
    14. Gilbert - 6szt.
    15. Chilihead -5szt.
    16. yzerman19 - 6szt.
    17. Zuku - 2 szt
    18. krzychu73 - 2 szt
    19. noga - 6 szt.
    20. Freactal - 2szt.
    21. .3lite - 2 szt.
    22. benek161 - 2szt
    23. profesjonalista - 6 szt.

Razem 122

zaraz wyślę do wyceny i podam ostateczne koszty. A co do wpłat - im później wszyscy wpłacą tym później bedą płytki więc nie widze problemu żeby wpłacać nawet do czasu ponownego uruchomienia forum.

Skomentuj

Na czas modernizacji można korzystać z kanału IRC, można postawić info bota, z listą osób, które już wpłaciły, które zalegają :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite
        pegelmesser napisał/a
        Polecony i to priorytet.

Po co?
        Po to żeby ta paczka doszła! Tylko i wyłącznie list polecony bo 10% listów nie dojdzie...

Skomentuj

jaromas podaj liste elementów potrzebnych do zlutowania ...

Skomentuj

otomsono, dobry pomysl :wink:

a odpoowiedzieli cos z lmami?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

z lmami nie odpowiedzieli ale odpowiedzieli z płytkarni.

Po doliczeniu przesyłki (tylko kurier...) i dodatkowych usług - wykonanie soldermaski i kliszy tylko z plików graficznych cena płytki będzie oscylowała w granicach 3,8 lub niewiele więcej za 1szt a więc drożej niż zakładano więc jest to ostatnia chwila na korekty

elementy wypisze później bo chwilowo nie mam czasu.

Skomentuj

to teraz została najważniejsza decyzja: kolor. Proponuje niebieskie.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                  pegelmesser napisał/a
                  Polecony i to priorytet.

Po co?
                  Po to żeby ta paczka doszła! Tylko i wyłącznie list polecony bo 10% listów nie dojdzie...
                  Pisałem po co priorytet, wystarczy sam polecony i proszę mi nie wmawiać, że szybciej dojdzie bo najwidoczniej ktoś ma mało do czynienia z pocztą polską.

Zamieszczone przez Chilihead
                  Mi to obojętnie bo każdy kolor jest ciekawy na pcb, może być i niebieski.

Skomentuj

mała korekta :)

0. jaromas - 5szt.
                    1. mbar - 8szt.
                    2. otomsono - 3szt.
                    3. scythe1123 - 3szt.
                    4. ir0nhdie 6szt.
                    5. Bebok - 6szt.
                    6. damiani - 6szt.
                    7. KAPRINT - 4szt.
                    8. RpLand - 10 szt.
                    9. csbiczek - 3szt.
                    10. LuSzTi - 10 szt.
                    11. usy - 4szt.
                    12. lklukasz - 7szt
                    13. dzwiedziu - 4szt
                    14. Gilbert - 6szt.
                    15. Chilihead -5szt.
                    16. yzerman19 - 6szt.
                    17. Zuku - 2 szt
                    18. krzychu73 - 2 szt
                    19. noga - 6 szt.
                    20. Freactal - 2szt.
                    21. .3lite - 2 szt.
                    22. benek161 - 2szt
                    23. profesjonalista - 6 szt.

Razem 118

Zamieszczone przez Chilihead
                    jestem za!

Skomentuj

Pisałem po co priorytet, wystarczy sam polecony i proszę mi nie wmawiać, że szybciej dojdzie bo najwidoczniej ktoś ma mało do czynienia z pocztą polską.
                      Z pocztą akurat mam do czynienia bardzo dużo, w tym roku mam wysłane kilkaset listów i paczek i wiem o czym mówię... Priorytet to 1-3 dni zazwyczaj, zwykły list polecony to nawet 2tyg...

[ Dodano: 2010-11-30, 19:04 ]
                      Co do koloru to też jestem za niebieskim...

Skomentuj

niebieskie lub czarne :)

Skomentuj

moze byc niebieski
                          oby nie czarne
                          jak chcecie czarne to ja sie wypisuje

a przesylka listem priorytetowym poleconym. Bo w razie reklamacji bedzie wiadomo kto odebral paczke.

Jak mozesz to zamow plytki w czasie jak forum bedzie zamkniete. Oczywiscie jesli mozesz.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Soldermaska będzie czerwona :P

jeśli po korektach będzie np. 100szt to cena wzrośnie do 4,1zł

im więcej osób zrezygnuje z płytek tym więcej nowa cena pójdzie w górę czyli już teraz jest nieco ponad 3,9 zł po rezygnacji damiani. Późnym wieczorem podam cenę ostateczną i numer konta do wpłat. Na wpłaty czekam max do 9 grudnia jeśli nie wpłacą wszyscy z listy zamówienie nie dojdzie do skutku gdyż każda rezygnacja to zmiana ceny za 1szt, czasami dosyć spora.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaromas
                              Soldermaska będzie czerwona :P

jeśli po korektach będzie np. 100szt to cena wzrośnie do 4,1zł

im więcej osób zrezygnuje z płytek tym więcej nowa cena pójdzie w górę czyli już teraz jest nieco ponad 3,9 zł po rezygnacji damiani. Późnym wieczorem podam cenę ostateczną i numer konta do wpłat. Na wpłaty czekam max do 9 grudnia jeśli nie wpłacą wszyscy z listy zamówienie nie dojdzie do skutku gdyż każda rezygnacja to zmiana ceny za 1szt, czasami dosyć spora.
                              Niechcę tutaj zabrzmieć jako pesymista ale ciężko mi jest uwierzyć, że wszyscy co się zapisali na pewno wezmą i wpłacą do 9 grudnia - tacy są ludzie, zamawiają coś a potem "nie, bo coś tam" i niestety nic z tym nie zrobisz, także może się okazać, że będziemy czekać do 9 grudnia tylko po to by dowiedzieć się, że lipa.

Jakbyś mógł to podaj jeszcze opis elementów do tej pcb plus ewentualnie schemat jak posiadasz.

Skomentuj

nie tylko nie czerwone!

jutro forum pada a ty dziś wieczorem chcesz podać dane do przelewu :| czyli ludzie od 6 grudnia będą mieli dostęp do danych

Skomentuj

Niechcę tutaj zabrzmieć jako pesymista ale ciężko mi jest uwierzyć, że wszyscy co się zapisali na pewno wezmą i wpłacą do 9 grudnia - tacy są ludzie, zamawiają coś a potem "nie, bo coś tam" i niestety nic z tym nie zrobisz, także może się okazać, że będziemy czekać do 9 grudnia tylko po to by dowiedzieć się, że lipa.
                                  Z tego co pamiętam to z reguły nie było tego typu problemów przy zamówieniach grupowych.
                                  Co do soldermaski to może być niebieska, byleby nie była czarna bo ciężko się to lutuje(zaraz się odezwie pegelmesser i stwierdzi że to wina lutującego a nie płytki :lol: )
                                  [wygasnie]

Skomentuj

Zamieszczone przez gilbert
                                    Co do soldermaski to może być niebieska
                                    Już zapadło - będzie czerwona !

A ja byłem za brązową albo przezroczystą :razz:

Panowie a co to za różnica?

PS co do organizacji to zasada chyba jest znana i prosta: "kto nie jest pewny to się nie wpisuje" jak ktoś wpisał się nie będąc pewnym swoich poczynań to od razu niech się najlepiej wypisze, wtedy wszystko będzie należycie i tyle !

I jeszcze jedno: poco się tak spieszyć komuś firma podupadnie.... ?

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Pod takie akcje Quester mógłby rozpatrzeć możliwość oznaczania użytkowników z kredytem zaufania, których udział w listach zakupowych byłby wiarygodny, jak to uczynił z donatorami.
                                      Taka myśl mi się nasunęła czytając Twój wpis .3lite

Soldermaska czarna - NIE
                                      jaromas jeżeli zrezygnuje więcej osób i spadnie ilość poniżej 100 szt., to i tak zamów te 100szt. - myślę, że sprzeda się na forum, jak nie to allegro.
                                      Jako wysyłka wchodzi w rachubę jedynie list polecony (nie zwykły jak to napisałem wcześniej-patrzyłem jedynie na koszt wysyłki i nie pomyślałem o bezpieczeństwie), natomiast priorytet nie jest już taki istotny.
                                      Tyle mojej opinii... oczywiście dostosuję się do całokształtu zamówienia, ale czarnej soldermaski nie chcę.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
                                        PS co do organizacji to zasada chyba jest znana i prosta: "kto nie jest pewny to się nie wpisuje" jak ktoś wpisał się nie będąc pewnym swoich poczynań to od razu niech się najlepiej wypisze, wtedy wszystko będzie należycie i tyle !
                                        zebys sie nie zdziwil ;-)

proponuje poczekac z ostateczna realizacja do czasu nowego mechanizmu forum, jaromas - nie bedziesz mial i tak danych kontatkwych do zamawiajacych, ktos moze nie zdazyc przeczytac postu na jakie konto wplacac itp. a chyba nikomu sie az tak nie spieszy?

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                                          proponuje poczekac z ostateczna realizacja do czasu nowego mechanizmu forum
                                          popieram

zebys sie nie zdziwil ;-)
                                          W sensie ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X