Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Allegro speszyl ałard

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kaczortrex
    to ja już wole jakieś logitechy
    tylko spójrz na to tak:
    w tej cenie masz jakieś gowniane 2.1 , co prawda ze wzmakiem, ale jednak nadal gówniane 2.1 , bo nawet T20 więcej kosztują, oraz spore , 3 drożne podłogowce, pewnie bez zwrot , oklejone gównianą folią budy z wióru 10-12mm, ale nadal duże podłogowce z w sumie dwiema 16, gdzie w logitechach za 200zł nie masz takiego głośnika w subie nawet :P
    Cena miażdży, nie wiem jak oni mogą na tym jeszcze zarabiać...

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczortrex
      to ja już wole jakieś logitechy
      Co wy do tego macie? Za 150zł dostajesz całkiem ładne kolumny które może nie powalają ale grają... Do tego jakiś wzmak za ok. 100zł i w cenie logitechów masz zestaw na którym można nawet zawiesić oko.
      A czemu to tak schodzi? Bo ma ładny opis... Dla laika wydaje się fachowy. A poza tym podkreślają jaki to ma cudowny bas co przecież dla większości społeczeństwa jest sprawą priorytetową... No i ma kupę watów co na ludzi działa jak magnes. Nawet patrząc na przykładzie dwóch moich znajomych którym wiele razy tłumaczyłem jak się ma to do głośności czy do jakości (czyli nijak) nadal na to patrzą. Tak głęboko mają to w umyśle zakorzenione... I nic nie jest w stanie tego zmienić

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
        I nic nie jest w stanie tego zmienić
        i dlatego trzeba z tego korzystać :)
        Zamieszczone przez bart210
        Co za imbecyle to pisały.
        zupełnie przeciwnie...
        Zobacz jak wyglądają opisy kolumn DIY --> "witam , mam do sprzedania to co na zdjęciu".
        To się nazywa marketing, gośc wybrał grupę docelową jako niezbyt znających się ludzi którzy chcą kupić tani sprzęt i do nich dostosował opis. Jak to się mówi - dostosował poziom wypowiedzi do odbiorcy
        Myślę że co poniektórzy to mogliby sie wiele nauczyć :P

Skomentuj

marketing. wygląda ładnie, daje przy -20dB ale może ma te 20-22000Hz przenoszenia...
          ludzie kupują oczami, wygląda podobnie jak kolumny po 2000zł, a że gra jak kozia dupa to inna bajka ...
          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

coś w tym jest - magiczne milion pincet wattsów, do tego mega bass i naród kupi wszystko; ja mam nadzieje że dzisiaj zaczne składać swoje skrrzynki - od pewnego czasu moja stara już kanapa mnie wkurza i posłuży chyba jako dawca 30mm wióru; potem jak tak amdr radzić na heblare i wyrzynarą przy stalowym, prostym czymś :)

Skomentuj

Mnie ciągle zaskakuje cena, nie da sie zrobic nic gownianego nawet najbardziej gownianego za takie pieniadze a tu prosze, trzeba przyznac ze wygladaja lepiej niz jakies smieszne creative a nawet niektore normalne kolumny. TU już nie chodzi moim zdaniem o opis samych kolumn lecz priorytetem jest cena tylko i wyłącznie, zauwazylem ze ludzie pytają na forach czy to kupic każdy mówi "nie, nie nie bierz tego" a i tak koles je kupuje.
              Tak swoją drogą to pewnie NIKT z nas ich nie mial, nie posluchał, nie zajrzał do środka.
              Ciekawe jestem jak to może grać...

Skomentuj

Pewnie kijowo... zeby nie powiedziec ...ujowo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                  Tak swoją drogą to pewnie NIKT z nas ich nie mial, nie posluchał, nie zajrzał do środka.
                  kup i sprawdź :) przy tej cenie warto choćby żeby te plastikowe głośniki wywalić i wsadzić jakieś STX 14 i normalną zwrotnicę.
                  ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

hehe diyaudio zrobi zrzute i tutorial powstanie :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                      Dla mieszkańców warszawy - wystarczy udać się na wolumen :)
                      Gra to przetragicznie... Nie znam wielu kolumn które tak sypią piaskową górą...

[ Dodano: 2008-12-22, 19:11 ]
                      Zamieszczone przez amdr
                      kup i sprawdź :) przy tej cenie warto choćby żeby te plastikowe głośniki wywalić i wsadzić jakieś STX 14 i normalną zwrotnicę.
                      tylko że tam na froncie masz 8cm głośniki...

Skomentuj

o widze że słuchałeś a możę je kupiles i sie nie chcesz przyznac :twisted: :mrgreen:
                        TO co zrzuta forum diyaudio i wysylamy do kazdego po kolei :)

Skomentuj

http://allegro.pl/item511541629_kolu..._bass_bcm.html

do sprzedania posiadam kolumny wykonane wlasnorecznie sa one obite szarym grubym "kocykiem", posiadaja narozniki plastikowe terminale zakrecane, głosniki firmy STX wysokotonowe alphard predzej byly z stx'a lecz na imprezie poszedł dym i zostaly one wymienione na piezoelektryczne graja o dziwo wyraznie i ostro idealnie na imprezy kolumny graja głosno i wyraziscie bas jest szybki i dynamiczny nadaja sie idealnie do domu jak i na male imprezki do pubu itd jako iz mam młodszego brata takze powcisnake byly kopułki przeciwpyłowe "cycki" ale juz jest ok jednak pozostały slady po tym zdarzeniu. W jedej kolumnie brakuje "cycka" został zagubiony w akcji :P koszt takiej kopulki ok 6zł głosniki niskotonowe maja 150 W rms grało to na imprezkach pod wzmakiem diora ws 504 takze nie ma mowy o katowaniu nie charcza itp, bylymierzone impedencja wynosi niecale 9omow wiec głosniki nie sa nadpalone stan oceniam na db jako iz sam wyglad głosnikow nie jest idealny pod wzgledem technicznym bdb najlepiej odbior osobisty ze wzgledu na gabarety oraz mase sprzetu w razie pytan GG:9587278 zastrzegam prawo do zakonczenia aukcji przed czasem
                          :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item510947282_...5_1_mivoc.html

głośniki po 50 W każdy grają jak się patrzy.
                            a jak się nie patrzy to nie grają :lol:

Skomentuj

No to trzeba sluchac tylko jak jest jasno

Hmm... VooDoo ? a moze jednak działa ? :twisted:
                              http://www.allegro.pl/item507245415_...y.html#gallery :mrgreen:

Skomentuj

masz odpowiedz:P
                                http://www.audiostereo.pl/Ressurecto...wal_47445.html

Skomentuj

To są jakieś jaja ;-D audifil posiada kolumny bez zwrotnicy bo po co ;-) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=509187746

ZAMONTOWANE W KOLUMNIE RĄCZKE PASKOWA UMOŻLIWIA ŁATWE PRZENOSZENIE, OTWÓR BASS-REFLEX ZAPEWNIA DOŚĆ DUŻY BASS PRZY ŚREDNICH GABARYTACH OBUDOWY KOLUMNY.
                                    :twisted: W sumie to po co głośnik, b-r się założy i jest bas jak się patrzy :razz:

Skomentuj

Mnie najbardziej spodobal sie ten fragment opisu:
                                      KOLUMNY GRAJA CZYSTO NIE CZESZCZA NIE CHARCZA

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item515640663_...ka_gratis.html
                                        Linijka nie wchodzi w skład sprzedawanego przedmiotu :)
                                        Ma koleś poczucie humoru :-P

Skomentuj

KSA 100 - prawie jak Krell

Skomentuj

Czaruję...
                                          X