Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Allegro speszyl ałard

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
    Co za ludzie wieżą w takie czary
    Oni w to nie wierzą, oni po prostu chcą mieć coś "prestiżowego", mega audiofilskiego, tylko po to aby się pochwalić przed znajomymi, lub aby "wykończyć" wizualnie swój drogi audiofilski zestaw.
    To tak jak z samymi kablami, oplot nic nie daje ale ładnie wygląda.
    Nie wierzę w to, że są ludzie którzy wierzą w opis tych podstawek i kupują je właśnie dlatego.

Przyznam szczerze, że jak bym miał duży salon, a w nim drogi sprzęt, to takie podstawki bym sobie sam wykonał... tylko po to aby mój system ładniej i bardziej prestiżowo wyglądał :)

Skomentuj

"Tuning" Radmora:

http://allegro.pl/wzmacniacz-unitra-...357898641.html

Skomentuj

Od patrzenia na fotke już mnie oczy bolą.

Skomentuj

kolumny na ostatnim zdjęciu też niczego sobie z dwoma wooferami tylko na froncie :)

Skomentuj

Ta pisownia w ogłoszeniach

http://olx.pl/i2/oferta/zamienie-spr...5-ID65XfJ.html

Skomentuj

To gdzieś z okolic Dolphina123 może podjechać obejrzeć :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                kolumny na ostatnim zdjęciu też niczego sobie z dwoma wooferami tylko na froncie :)
                Jak już się czepiać to te "bonsai" też wypasione

Skomentuj

Tu też fajne ogłoszenie , można sprzęt zawieść a następnie ujrzeć na darmowej tablicy , pisownia pierwsza liga najwidoczniej koleś dużo chorował i poopuszczał mnóstwo lekcji z języka polskiego http://olx.pl/oferta/wywoz-sprzetu-r...tml#8119d96776
                  http://olx.pl/oferta/sprzedam-wiozke...tml#8119d96776

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                    Ta pisownia w ogłoszeniach
                    Sporo perełek, ale:

chamulce przud
                    Przebija wszystko :)

Skomentuj

Mnie to sie najbardziej podoba PĄPA
                      o klime trzeba podłączyć pąpe do przewodów
                      Pierwsza myśl..kuźwa co ma papa(dachowa) do samochodów ;D
                      Last edited by Rfck; 02.07.2014, 13:55.

Skomentuj

Kiedy to ja będę miał taki słuch aby słyszeć te różnice.... i tyle kasy na kilka deseczek... http://highfidelity.pl/@main-2120&lang=

... aż tak idzie to wyczuć przy użyciu hi-endowych sklejek i kilku nózek pod odtwarzaczem?

" Wzór modyfikacji, z jakimi mamy do czynienia, jest powtarzalny i wyraźny; nie trzeba się wsłuchiwać, żeby go dostrzec"
                        " Wszystko brzmi trochę wyraźniej i w bardziej otwarty sposób"
                        " Dostajemy też głębszą scenę, tj. lepiej „widzimy” to, co dzieje się za wykonawcami."

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                          Nic mnie nie zdziwi...

kiedyś klient przysłał maila w którym napisał : "...czy tak MOSZNA? " - odpisałem Czy tak moszna -to już musi się wypowiedzieć androlog .
                          Do dziś mnie nurtuje czy klient sie połapał czy było to zbyt inteligentne

Skomentuj

Nie na temat...
                            Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                            " Dostajemy też głębszą scenę, tj. lepiej „widzimy” to, co dzieje się za wykonawcami."
                            Ci "audiofile" mają naprawdę coś nie po kolei w głowie.
                            Słuchając utworu koncertowego nagranego dwu śladowo, możemy wskazać gdzie dany instrument się znajduje na scenie? (wykluczając nagrania studyjne, gdzie realizator za pomocą elektroniki może umieścić dany instrument gdzie chce)
                            I za pomocą tej podstawki słyszymy to wyraźniej?
                            Dobre :)
                            W takim razie tych audiofili zapraszam na moją dzielnię, gdzie pewien gość ma dwa psy które biegają na posesji. Oba psy biegają razem, szczekają, tyle że jeden z tych psów szczeka tak jak by był w budzie za domem.
                            Z zamkniętymi oczami nie do rozpoznania gdzie ów pies się znajduje :)
                            Ciekawe co by powiedział taki "audiofil", jak by posłuchał nagranie audio tych szczekających psów... śmiem twierdzić że powiedział by, że jest właśnie za domem :)

Nagram film jak się uda

Skomentuj

http://olx.pl/oferta/subfoower-mac-m...1-ID6u1xn.html

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Ci "audiofile" mają naprawdę coś nie po kolei w głowie.
                                Słuchając utworu koncertowego nagranego dwu śladowo, możemy wskazać gdzie dany instrument się znajduje na scenie? (wykluczając nagrania studyjne, gdzie realizator za pomocą elektroniki może umieścić dany instrument gdzie chce)
                                I za pomocą tej podstawki słyszymy to wyraźniej?
                                Dobre
                                W takim razie tych audiofili zapraszam na moją dzielnię, gdzie pewien gość ma dwa psy które biegają na posesji. Oba psy biegają razem, szczekają, tyle że jeden z tych psów szczeka tak jak by był w budzie za domem.
                                Z zamkniętymi oczami nie do rozpoznania gdzie ów pies się znajduje
                                Ciekawe co by powiedział taki "audiofil", jak by posłuchał nagranie audio tych szczekających psów... śmiem twierdzić że powiedział by, że jest właśnie za domem
                                nie wiem czy widziales w jaki sposob realizowane sa plyty testowe stockfisza
                                tam jest kilka mikrofonow ustawionych w konkretny sposob
                                samo oddalenie i odpowoednie ustawienie instrumewntow i wokalisty na scenie jest bez najmniejszego problemu odnajdywalne w pomieszczeniu w czasie odsluchu
                                i nie uzywaja do tego specjalnej elekroniki
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Owszem, za pomocą ustawienia mikrofonów także, bo w studiu można zrobić co tylko się chce aby uzyskać pożądany efekt.
                                  Ale mówienie że ów efekt jest potęgowany przez postawienie odtwarzacza na specjalnej podstawce, jest po prostu absurdem.

W tych czasach, w czasach elektroniki, liczy się efekt końcowy.
                                  Jak ktoś chce być "cool" i nagrywać bez pomocy elektroniki, to niech sobie nagrywa... tylko niech później się nie dziwi że efekt końcowy już nie jest taki "cool".
                                  Z drugiej strony, jak realizator jest do bani to i cały materiał będzie do bani.

Po przesłuchaniu płyt Stockfisza słychać, że wiedzą co robią.
                                  A jak to robią to już ich sprawa... na pewno nie jest tak że nie używają elektroniki.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    nie do korekcji pozycji
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://allegro.pl/tonsil-gdn-13-40-3...417144915.html

Skomentuj

To nawet nie wygląda jak tonsil, tylko jakiś chińczyk

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                          To nawet nie wygląda jak tonsil, tylko jakiś chińczyk
                                          wyglada idealnie jak tonsil :p
                                          jedynie nakladka nietypowa

Skomentuj

Czaruję...
                                          X