Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Allegro speszyl ałard

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Troche nie calkiem tu pasuje ale wrzucam http://allegro.pl/my_page.php?uid=35959671

A teraz najlepsze, ktos poznaje tweetery z konstrukcji tego Pana? Nie chce dumac ale wygladaja identycznie jak... Alphardy. http://cxem.net/sound/dinamics/dinamic88.php
    Pytam tego Pana o szczegóły konstrukcji/ kopii za 6,5tysia z aukcji. Wkleję szczegóły, bo odpowiedzi są ciekawe.. :)

Skomentuj

To powiedz kiedy, zebym mogl sobie wczesniej kawke strzelic i spokojnie usiasc

Skomentuj

Była już jedna firma co przemalowywała alpierdy i sprzedawala jako hajent.....

Skomentuj

to jest tekscior, oczywiście cytat opisu tego gości, co za as.

"gdzie między innymi poznałem Franco Serblina założyciela - Sonus Faber - z którym przez wiele lat wymienialiśmy doświadczenie a który za moją namową pozostał też przy zwrotnicach pierwszego rzędu"

Skomentuj

Witam

Replika nie oznacza ża kolumny bedą wykonane wg. orginalnego projektu od strony technicznej bo nie kosztowały by takiej smiesznej kwoty , replika wykonana będzie na głosnikach Kanadyjskiej manufaktury która zaopatrza mnie do moich konstrukcji , głośniki są lepsze od Scan Speak , zwrotnica pierwszego rzędu mojego projektu na okablowaniu z miedzi srebrzonej 7N , kolumny będą wyglądały jak na foto oryginału z małymi odstępstwami typu otwór bas reflex pod głosnikiem dolnym i głosnik wysokotonowy bezpośrednio na froncie , wykonywanie dokładnej kopi jest niedozwolone ze wzgledów prawnych , oryginał jest pokryty blachą alu moja replika będzie polakierowna na srebrno lub w kolorze wskazanym przez Pana

Koszt wykonania dokładnej kopi to około 12.000 $ reszta to napis firmowy na nich

Pozdrawiam
            Poprosiłem o więcej szczegółów co do głośników, materiałów i pomiarów...

Proszę Pana ja zajmuje się akustyka 25 lat i z konstruktorów może mi dorównać jedynie Jim Thiel bo Franco Serblin mój długo;etni kolega z branży juz nie żyje a Pan mi pisze o jakiś pomiarach , ja takie zwrotnice robię na słuch i nie używam żadnych urządzeń pomiarowych .te głosniki po za tym nie są średniotonowe tylko niskośredniotonowe ,przedmiotem aukcji jest Replika a nie Kopia a to jest zadanicza różnica , tak jak jest napisane w mojej stronie cała konstrukcjia jest objęta tajemnicą i zapewniam Pana że owa Replika zagra lepiej od Oryginału który jest niczym innym jak tylko zabawką dla bogatych chłopców których jest w USA wiele kosztujących grubą kasę

Moje głośniki grają o wiele lepiej od wszystkich obecnie produkowanych z tego właśnie względu że ja nie kieruję się wykresami tabelkami itp. to ma śię podobać klientowi brzmieniowo a co z tego że jest wszystko w fazie są pomiary pan Pacuła ułoży odpowidnią bajkę do danego modelu jak to zwyczajnie nie gra
            Bez komentarza.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Podziękowałem Panu za rozmowę, ale w opdpowiedzi otrzymałem jeszcze to...

Jak Pan znajdzie zestaw głosnikowy który lepiej zabrzmi
            od moich konstrukcji to zwrócę Panu Honor
            Jestem niepisanym Mistrzem Akustyki którego z tego powodu nie lubi większa połowa firm na świecie , jak mnie widzą na Targach HI-END to pada blady strach przed krytyką
            Mnie natura obdarzyła wybitnym słuchem więc przykro mi że Pan w to nie wierzy ale cóż...
            Życzę powodzenia w poszukiwaniach idealnego zestawu

Skomentuj

No i mamy w końcu miszcza :P
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No zdrowy na umyśle to on nie jest...

Skomentuj

A jaki skromny.

Skomentuj

Loo kurde, prawie jak cin157 z AH.

Skomentuj

Nie wierzę!!Niech mnie ktoś uszczypnie lub kopnie w du...e.Dolphin123 przyznaj się że sam to napisałeś:o

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Loo kurde, prawie jak cin157 z AH.
                        Ty, a może to Cin atakuje teraz z głośnikami :)

Skomentuj

Wyobraźnię ma jak 3pwramp z forum HiFi.

Skomentuj

Kubo poproś gościa o zdjęcie z Franco:biggrin:
                            Muszę napisać do niego,czy przyjmie mnie na praktykę
                            Ciekawe ile ma lat,ten fantasta?

Skomentuj

chyba za długo facet na ręczym jeździł a natury sie nie oszuka... niespuszane ciśnienie unosi do głowy posrane myśli
                              jeszcze bardziej fascynują mnie ci którzy od niego kupują

Skomentuj

O ile kupują
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  O ile kupują
                                  Czy ja wiem,czy nie trafi jakiegoś jelenia?
                                  Zerknij na AS,co ludzie kupują i za jaką kasę.

Skomentuj

Jelenie kupują tylko w renomowanych sklepach. I za LM3886x6 płacą po 30 tys. I sprzedają po pół roku. Ludzie inteligentni robią sami lub kupują półroczne używane za pół ceny.

Skomentuj

Kiedyś pewien Pan też twierdził że specjalnie dla niego na zachodzie najlepsi robią głośniki na zamówienie . Tylko dla niego i nikogo innego i wypierał się podobności do alpierda - jedyna różnica to literka M na kopółkach niskotonowców.... no i pechunio spotkaliśmy się u źródła w Grójcu

krótko po tym legenda upadła
                                      Last edited by utopia; 16.09.2014, 21:50.

Skomentuj

@jacky72
                                        pewnie coś koło 26lat skoro 25lat doświadczenia, rok na opanowanie stolarki i do roboty, dużą moc wyczuwam

Skomentuj

Czyli znana opowiastka o mobil audio :)
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X