Zamieszczone przez Pogromca mitow
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Allegro speszyl ałard
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Witam
Replika nie oznacza ża kolumny bedą wykonane wg. orginalnego projektu od strony technicznej bo nie kosztowały by takiej smiesznej kwoty , replika wykonana będzie na głosnikach Kanadyjskiej manufaktury która zaopatrza mnie do moich konstrukcji , głośniki są lepsze od Scan Speak , zwrotnica pierwszego rzędu mojego projektu na okablowaniu z miedzi srebrzonej 7N , kolumny będą wyglądały jak na foto oryginału z małymi odstępstwami typu otwór bas reflex pod głosnikiem dolnym i głosnik wysokotonowy bezpośrednio na froncie , wykonywanie dokładnej kopi jest niedozwolone ze wzgledów prawnych , oryginał jest pokryty blachą alu moja replika będzie polakierowna na srebrno lub w kolorze wskazanym przez Pana
Koszt wykonania dokładnej kopi to około 12.000 $ reszta to napis firmowy na nich
Pozdrawiam
Proszę Pana ja zajmuje się akustyka 25 lat i z konstruktorów może mi dorównać jedynie Jim Thiel bo Franco Serblin mój długo;etni kolega z branży juz nie żyje a Pan mi pisze o jakiś pomiarach , ja takie zwrotnice robię na słuch i nie używam żadnych urządzeń pomiarowych .te głosniki po za tym nie są średniotonowe tylko niskośredniotonowe ,przedmiotem aukcji jest Replika a nie Kopia a to jest zadanicza różnica , tak jak jest napisane w mojej stronie cała konstrukcjia jest objęta tajemnicą i zapewniam Pana że owa Replika zagra lepiej od Oryginału który jest niczym innym jak tylko zabawką dla bogatych chłopców których jest w USA wiele kosztujących grubą kasę
Moje głośniki grają o wiele lepiej od wszystkich obecnie produkowanych z tego właśnie względu że ja nie kieruję się wykresami tabelkami itp. to ma śię podobać klientowi brzmieniowo a co z tego że jest wszystko w fazie są pomiary pan Pacuła ułoży odpowidnią bajkę do danego modelu jak to zwyczajnie nie gra
- - - - - aktualizacja - - - - -
Podziękowałem Panu za rozmowę, ale w opdpowiedzi otrzymałem jeszcze to...
Jak Pan znajdzie zestaw głosnikowy który lepiej zabrzmi
od moich konstrukcji to zwrócę Panu Honor
Jestem niepisanym Mistrzem Akustyki którego z tego powodu nie lubi większa połowa firm na świecie , jak mnie widzą na Targach HI-END to pada blady strach przed krytyką
Mnie natura obdarzyła wybitnym słuchem więc przykro mi że Pan w to nie wierzy ale cóż...
Życzę powodzenia w poszukiwaniach idealnego zestawu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaLoo kurde, prawie jak cin157 z AH.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaO ile kupują
Zerknij na AS,co ludzie kupują i za jaką kasę.
Skomentuj
-
Kiedyś pewien Pan też twierdził że specjalnie dla niego na zachodzie najlepsi robią głośniki na zamówienie . Tylko dla niego i nikogo innego i wypierał się podobności do alpierda - jedyna różnica to literka M na kopółkach niskotonowców.... no i pechunio spotkaliśmy się u źródła w Grójcu
krótko po tym legenda upadła
Last edited by utopia; 16.09.2014, 21:50.
Skomentuj
Skomentuj