Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Allegro speszyl ałard

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

"Na targach we Frankfurcie w 2002 roku

byłem gościnnie z jedynym egzemplarzem modelu Evolution One Studio ( potężna podłogowa konstrukcja 60 kg. )

gdzie między innymi poznałem Franco Serblina założyciela - Sonus Faber - z którym przez wiele lat wymienialiśmy doświadczenie a który za moją namową pozostał też przy zwrotnicach pierwszego rzędu." - Dobry jest.

Skomentuj

Oczywiście że mogę kolumne rozebrać i ją spalić i zrobić cokolwiek chcę.
      Co jeśli naprawdę ma ten patent ?
      Mówi że chroni się przed tym bo obawia się skopiowania przez Azjatów.
      Ciekawe jest że wiele drogich kolumn wedug niego to szajs i to nie gra, tylko jego zestawy grają bo są strojenie na wybitny słuch który potwierdził mu lekarz 10Hz-35 Khz podobno też denerwują go nietoperze bo je słyszy.
      Twierdzi również że nie ma o nim opinii w necie bo wielu ludzi się z niego wyśmiewało i jego prawnik nakazał usunięcie wszystkiego administratorom forów ( złe jak i dobre opinie).

Szkoda że nikt nie może pojechać posłuchać, może koleś "odkrył Amerykę?"
      To że okleina to widać ale całkiem nieźle położona jak na takie kształty. Hi end ma grać nie wyglądać ;D

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Facet jest ostro nawiedzony, co tu duzo gadac. Teksty o patencie sa po prostu smieszne. Jesli ma patent, to za niego placi i jego towar jest chroniony prawem i danego rozwiazania nie moze sprzedawac bez wykupienia praw do patentu. Zastanawialiscie sie kiedys dlaczego nie ma patentu na Cole i tym podobne rzeczy? Nie ma, bo sklad oryginalu i proporcje skladnikow sa przekazywane tylko ustnie w tajemnicy, a spisany proces produkcji lezy bezpieczny w sejfie, a nie w biurze patentowym. Poza tym patent nie jest dawany na wiecznosc i w zaleznosci od kraju sa rozne limity, po ktorych przerkoczeniu nie da sie dluzej chronic patentu i przekazywany jest "dla dobra ludzkosci".

Gadanie o rozbieraniu i konsekwencjach prawnych jest smieszne. Klient moze zrobic z ta kolumna co chce i zaden prawnik nawet z Hameryki tutaj nie pomoze. Gosc po prostu probuje zastraszyc potencjalnych demaskatorow jego lichych konstrukcji.
      Wielu ludzi miało keidyś patenty na swoje pomysły które niedawno powygasały ale to już dawno po śmierci autora .
      No właśnie twierdzi że jest chroniony prawem i że podpisujesz oświadczenie a jego złamanie grozi sankcjami karnymi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
        twierdzi że jest chroniony prawem i że podpisujesz oświadczenie a jego złamanie grozi sankcjami karnymi.
        Za karę zostaniecie wywiezieni do Korei Północnej do obozów pracy :)

Skomentuj

No na pewno Killer ... :glare:

potężna podłogowa konstrukcja 60 kg.
          - coś się chyba pomyliło bo 60kg to nie jest tak dużo chyba że mowa o monitorach

Nie ma prawa żądać podpisywania jakichkolwiek oświadczeń. Klient kupił i towar należy do niego. Co innego jakby ktoś chciał celowo udostępnić plany kolumny w celu już komercyjnego kopiowania.
          Facet jest Amerykaninem a kolumn można posłuchac we wrocławiu ?? A na aukcjach ma Flag Brytyjską ?? Albo ja czegoś nie doczytałem albo wszystko się nie klei.

Jeśli Klienci chcą to kupić i po zakupię są zadowoleni i szczęśliwi to pozostaje życzyć tylko Gościowi w naszym Kraju zdrowia :)
          Last edited by Zap Projekt; 17.01.2015, 13:31.

Skomentuj

Nie ma zadnego patentu. Sprzedaje jakies tanie kolumienki na najtanszych chinskich glosniczkach, a mialby kase na ochrone patentowa, ciekawe w jakim kraju? Wolne zarty. Gosc jest po prostu bajkopisarzem, wystarczy przeczytac opis jego aukcji i kazdy powazny konstruktor zdaje sobie sprawe, ze cos tu jest nie tak.
            Moze niech poda numer swojego patentu, to bedzie mozna sprawdzic czy mowi prawde. To nie sa informacje tajne. Patent ma chronic przed wykorzystywaniem komercyjnym jakiegos pomyslu.

Skomentuj

http://allegro.pl/nola-grand-referen...984166511.html - te oryginały są bardzo intrygujące ? Jakie były założenia projektowe tej firmy ?
              a te http://allegro.pl/kolumny-full-range...984166691.html i te http://allegro.pl/male-kolumny-do-wz...984166480.html niewyglądającą źle. To jego kolumny ? ktoś rozpoznaje głośniki ?

Skomentuj

niesamowite ile szumu zrobil jeden koles
                chyba az zasluguje na osobny temat

Skomentuj

Jaki beszczelny.

Skomentuj

http://www.nolaspeakers.com/shows/CES2013/ Tu są oryginaly, więc na jego aukcji jest zdjęcie z tej stronki, a nie jego dzieła. Zresztą i tak by przecież użył własnych gorszych głośników, a nie wstęgi ravena i tylu seasów, bo by się w 7500zl nie wmieścił :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                      No na pewno Killer ... :glare:

- coś się chyba pomyliło bo 60kg to nie jest tak dużo chyba że mowa o monitorach

Nie ma prawa żądać podpisywania jakichkolwiek oświadczeń. Klient kupił i towar należy do niego. Co innego jakby ktoś chciał celowo udostępnić plany kolumny w celu już komercyjnego kopiowania.
                      Facet jest Amerykaninem a kolumn można posłuchac we wrocławiu ?? A na aukcjach ma Flag Brytyjską ?? Albo ja czegoś nie doczytałem albo wszystko się nie klei.

Jeśli Klienci chcą to kupić i po zakupię są zadowoleni i szczęśliwi to pozostaje życzyć tylko Gościowi w naszym Kraju zdrowia :)
                      To nie ja napisałem a mnei zacytowałeś .

Nie jest Amerykaninem, napisał że jest obywatelem USA, więc może ma obywatelstwo ale ta flaga brytyjska coś tu miesza Nazwa również.

Ja wam tylko wklejam to co mi napisał, rozmawiam z nim w taki sposób aby poznać jego sposób myślenia i całą filozofię bo inaczej to bym się niczego nie dowiedział jakbym na niego wjechał.
                      No dobra ale np. kupujesz te kolumny, rozkręcasz i sprawdzasz głośniki, przypuszczalnie pozrywane i zamazane wszelkie oznaczenia więc się nie dowiesz za dużo, możesz sprawdzić T-Sy i charakterystyki. W ogóle zresztą możesz zrobić pomiary całej kolumny, bo pasmo przenoszenia jak i efektywność jest podana ze słuchu bo konstruktor nie robi pomiarów. Więc jak już masz obudowę możesz zrobić zdjęcia i "anonimowo" z kafejki internetowej wrzucasz zdjęcia do internetu i po tajemnicy. Najdziwniejsze jest to że nie ma żadnych opinii na temat tego Pana jak i brzmieniu konstrukcji które produkuje, dlatego fajnie jak by ktoś z Wrocławia Pana odwiedził.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Nie ma zadnego patentu. Sprzedaje jakies tanie kolumienki na najtanszych chinskich glosniczkach, a mialby kase na ochrone patentowa, ciekawe w jakim kraju? Wolne zarty. Gosc jest po prostu bajkopisarzem, wystarczy przeczytac opis jego aukcji i kazdy powazny konstruktor zdaje sobie sprawe, ze cos tu jest nie tak.
                      Moze niech poda numer swojego patentu, to bedzie mozna sprawdzic czy mowi prawde. To nie sa informacje tajne. Patent ma chronic przed wykorzystywaniem komercyjnym jakiegos pomyslu.
                      Skąd wiesz ? Może właśnie dlatego ma kasę że używa tanich głosników. W USA ma ten patent
                      No właśnie po to ma patent żeby bronić tajemnicy swoich konstrukcji :). Sprawdzisz numer patentu jak bym miał ?

Skomentuj

Szkoda czasu na tego świra. Swoja droga był jakis czas temu tu omawiamy. Co mnie bardziej zdumiewa, to to, ze je,u sie chce to robic, ale,chyba nikt poza jego znajomymi tego nie kupił. Przeciez z tych kolumn bije na kilometr tandeta i każdy widzi ze to kosmiczna ściema, na dodatek megaochydna.

Plus marketing jak sprzed 30 lat lol.
                        Facet ciagle myśli ze ktos kupi kosmiczny szmelc, na dodatek szajsowo opakowany.

A ile lat gwarancji jest?

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                          A ile lat gwarancji jest?
                          Nie pytałem :)
                          Posłuchałbym naprawdę ale teraz mi nie po drodze a jak jestem w Polsce do z Gdańska do Wrocławia nie jest za blisko

Skomentuj

Nie na temat...
                            To nie ja napisałem a mnei zacytowałeś .
                            - tak tak wiem ze tak facet napisał wynikało to z kontekstu zdania. wyraziłem jedynie opinie ze 60kg to nie jest dużo

Skomentuj

http://allegro.pl/sonus-faber-minima...984166447.html
                              No ale obudowy nieczego sobie od tych faberów, niby replika ale logo sonus faber hmm.
                              Panowie pisałem już, że do niego zagadałem :)
                              To wszystko co ma na aukcjach firmowego to nie jego produkcja ! On pisze, że konstrukcja to replika i ładuje tam swoje lepsze głośniki, których nie chce opisać. Drążyłem z nim temat i chłop wymyśla same bajki, żadnych konkretów co do dostarczanej konstrukcji. Musisz mu zaufać i będziesz miał replikę :lol:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie na temat...
                              Witam

Pan już zadje mi się kiedyś do mnie pisał lub
                              udzielał się w brzydki sposób na mój temat na forum
                              więc po co takie pytania sokro ma Pan inny pogląd
                              na akustykę , ja nie podaję na jakich głośnikach
                              pracuję , mogę jedynie zapewnić ze każda replika gra
                              o wiele lepiej niż oryginał
                              Można się o tym przekonac przyjeżdżając do Wrocławia na odsłuch mojego modelu flagowego a wtedy przestaniecie wypisywać bzdury na forum

Pozdrawiam Serdecznie

Cambridge Acoustics Loudspeaker Ltd.
                              Taki Pan dobry jest... :lol:
                              Last edited by dolphin123; 18.01.2015, 19:36.

Skomentuj

A jak mnie nie powali jego sprzet, to zwroci mi za paliwo? :P

Skomentuj

Ja również nie wytrzymałem i napisałem do gościa. Teraz będzie myślał, że jest takie zainteresowanie i może ceny podnieść :)
                                  Nie będę wklejał całej odpowiedzi ale najciekawsze fragmenty:
                                  ...w 90 % bedą przypominały z wyglądu oryginał...
                                  ...zagrają kilkakrotnie lepiej od oryginału...
                                  ...gdzie jest tak napisane że będą zastosowane
                                  takie same głośniki...
                                  Poza tym ma już zamówienia na pięć sztuk...

Skomentuj

To może do niego podjadę... Chociaż nie wiem czy student to dla niego poważny "klient"

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
                                      To może do niego podjadę... Chociaż nie wiem czy student to dla niego poważny "klient"
                                      \
                                      To nie mow mu ze jestes student, tylko ze ojciec ma fabryke azbestu czy cos i chce konkret kolumny do biura

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
                                        czy student to dla niego poważny "klient"
                                        - ubierz Garniaka i powiedz ze znasz Piaska

Skomentuj

Nie na temat...
                                          A może on sam jest studentem i zbiera na pokój

...No chociaż jak poznał Franca Serblina.... to już coś o nim świadczy :rolleyes:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X