Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Allegro speszyl ałard

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://allegro.pl/cambridge-acoustic...984141320.html
    i te 10Hz to napewno z tego szerokopasmowca ;p

- - - - - aktualizacja - - - - -

I co znaczy S-Hi-End
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

No ciekawe monitory z SPL 94dB
      http://allegro.pl/cambridge-acoustic...984141250.html
      Trochę wielgachna buda na basowca tak na oko, pozatym czy tylko ja mam wrażenie że te kevlarowe głośniki to jest jakaś tanizna chińska ?

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
      I co znaczy S-Hi-End
      SUPER HI END, przy tym zwykły Hi-END to Low-end :)

Skomentuj

http://allegro.pl/cambridge-acoustic...984141306.html

bialy sony z allegro za 44zl na pomiarach ma jakos 85dB jak dobrze pamietam,a tutaj taki monitor i 95dB ;p

Skomentuj

http://allegro.pl/sonus-faber-minima...984166447.html
          No ale obudowy nieczego sobie od tych faberów, niby replika ale logo sonus faber hmm.

Skomentuj

Panowie, pomysł się liczy w dzisiejszych czasach

Skomentuj

"Wszystkie Repliki wykonywane są z zachowaniem takiej samej jakości dźwięku jak w Oryginalnych zestawach

Zastosowane przetworniki jak i całość konstrukcji obejmuję ścisłą tajemnicą więc o to proszę mnie nie pytać jest to gwarancją sukcesu i zabezpieczenie przed konkurencją"

Niby takie same a jednak inne.

Skomentuj

Te ladne obudowy to oczywiscie orginalne zdjecia produktow, jakie ten gosc teoretycznie moze zrobic :)

Swoja droga sam ciekaw jestem gdzie kupuje te tweetery alpharda, bo sam chcialem kupic, nigdzie ni ma :P

Skomentuj

Też mi wyglądają na alphardowe, jeśli to te o których myśle to są super szeleszczące.

Napisałem do tego Pana... padłem jak mi odpisał...

Skomentuj

A co odpisal jesli mozna zapytac

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                      Też mi wyglądają na alphardowe, jeśli to te o których myśle to są super szeleszczące.

Napisałem do tego Pana... padłem jak mi odpisał...
                      Ściśle tajne przez poufne ?

Skomentuj

Co to są, te drewniane klocki ( czy to jakieś złożone krzesełka z Ikei)? Czy to te słynny Resor Akustyczny we własnej osobie? :lol:

Last edited by ruffpl; 16.01.2015, 19:39.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                          A co odpisal jesli mozna zapytac
                          bylo juz wklejane jakis czas temu. koles bajki pisze na mocnych dragach

Skomentuj

Może napiszę tak. Napisałem z zapytaniem o:
                            1. Marki głośników i modele.
                            2. Pomiary

Odpowiedź w skrócie, chciałem się dowiedzieć trochę o filozofii tworzenia tego Pana:

-Wszystkie zestawy są strojone na słuch bo konstruktor ma wybitny słuch od 10Hz do 35 Khz.
                            - twierdzi że faza akustyczna nie istnieje i jest to bełkot osób z branży.
                            - mogę wysłać mu najtańsze głośniki jakie znajdę a stworzy z nich zestaw który gra lepiej niż zestawy do 30.000 tyś zł.
                            - konstruktor uważa że głośniki pełnią drugorzędną rolę i najważniejsze w tym wszystkim jest konstrukcja jego obudowy na którą posiada patent.
                            - jeśli kupisz u niego zestaw głośnikowy to musisz podpisać oświadczenie iż nie rozbierzesz kolumn
                            - konstruktor jest obywatelem USA, posiada swojego prawnika który strzeże jego tożsamości i wizerunku
                            - tweetery tylko wyglądają jak alphardy a nimi nie są.

Skomentuj

szkoda że kabli nie robi..mogłyby być ciekawe.

Skomentuj

Można do tego Pana podjechać na odsłuch do Wrocławia, posiada od w tej chwili swój flagowy model kolumn więc może jest ktoś chętny z Wrocławia do odwiedzenia tego Pana i odsłuchania jego konstrukcji ?

Skomentuj

Też mi zdawało, że te białe głośniki to tanie sony. Swoja drogą mam te głośniki, tylko jeszcze żadnego ciekawego projektu na tych głośnikach nie znalazłem.

Skomentuj

Glosniki sa niczego sobie, to typowe pompki do basu, srednicy z tego nie ma, a dawac sredniaka do 6.5'' woofera to tez tak nie bardzo

Skomentuj

Jak powstanie jakiś sensowny projekt to je wykorzystam. Kilka lat temu grały u mnie w jakimś gwizdkiem tonsila na randomowej zwrotnicy (potrzeba chwili) i sentyment (i głośniki) został.....

Skomentuj

http://allegro.pl/kolumny-full-range...984166662.html Bystre oko wypatrzy na zdjeciach babelki powietrza i paprochy pod okleina meblowa. Cala linia S-HI-END tego Pana wykonana jest z plyty meblowej :)

Skomentuj

Facet jest ostro nawiedzony, co tu duzo gadac. Teksty o patencie sa po prostu smieszne. Jesli ma patent, to za niego placi i jego towar jest chroniony prawem i danego rozwiazania nie moze sprzedawac bez wykupienia praw do patentu. Zastanawialiscie sie kiedys dlaczego nie ma patentu na Cole i tym podobne rzeczy? Nie ma, bo sklad oryginalu i proporcje skladnikow sa przekazywane tylko ustnie w tajemnicy, a spisany proces produkcji lezy bezpieczny w sejfie, a nie w biurze patentowym. Poza tym patent nie jest dawany na wiecznosc i w zaleznosci od kraju sa rozne limity, po ktorych przerkoczeniu nie da sie dluzej chronic patentu i przekazywany jest "dla dobra ludzkosci".

Gadanie o rozbieraniu i konsekwencjach prawnych jest smieszne. Klient moze zrobic z ta kolumna co chce i zaden prawnik nawet z Hameryki tutaj nie pomoze. Gosc po prostu probuje zastraszyc potencjalnych demaskatorow jego lichych konstrukcji.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X