Czego sie czepaicie chłopaka chce dobrze sprzedac cudaki to co nie moze nawciskac kitu wszyscy to robią ( a zreszto ma talent do tego może zostanie jakimś maklerem giełdowym ). Ja go dobrze rozumiem bo niedługo sam wypuszcze serje bajerów na allegro :]
Z drugiej strony to wciskacie kit... i takiego kitu sie robi coraz wiecej na allegro... i jak tu mozna cos normalnego kupic:P jak co aukcja to sama sciema...
u mnie na aukcjach sa tylko potrzebne dane i numer gg zeby pytac,niema zadnych bajerow ani kolorow czy tła,ludzie kupuja i jest git
[ Dodano: 09-12-05, 00:27 ]
to jest stx w tej obudowie 420 l :P tak to jest jak sie neiczyta tutoriala.... szkoda ze niezrobil monitorkow 200 l z teslami
jak dalej poczytam ten post to albo zawalu dostane albo kogos uduszę
szok !!!
przecie to post z ultra debilami ...kurwa smietanaka polskich naciagaczy i megadebili! dwa w jednym wash'n go! ...topic sie udal ale jakos mi dziala na serce ...przyklejamy go nie ma co! :)
nie ma co ! :)
chcecie mnie wykonczyc i tyle
ten koles podal link do sprzedazy z nie jego aukcji
(tak wszystko jest pomniejszone zeby nic nie bylo widac :P )
:)
to znaczy ze jak ktos chce sprzedac malucha za 1 mln zlotych to jest oszust ?? nie sadze... to ze ludzie daja sie nabrac to wylacznie tylko ich wina!!! a tak pozatym to dodam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76465169 "WYKONANE W TECHNOLOGII ALPHARD W NAJWYŻSZEJ ŚWIATOWEJ JAKOŚC"
prawda jest taka że trzeba dostosowywać opis ,jego poziom do poziomu większości kupujących...
śmiejecie się ,ale wystarczy zobaczyć jakie konstrukcje idą na allegro najlepiej,
mój znajomy kupił ode mnie lw800 8R, wsadził w budę złożoną z wiórówki 12mm,
wyciętej na +-2cm, a szpary wypełnił silikonem, a te których się nie dało przykrył okleiną ...
położona do d***, cała pomarszczona itp...
buda była krzywa na 1 rzut oka...
a z 2 strony sub Esh0 na 20 120 8 aw, chyba nie musze mówić jak zrobiony bo podejzewam że każdy pamięta.
Ten na lw 800 poszedł za 150zl :/
sub Esh0 za ok 140zł ,
a dlaczego ?
bo niebyło napisane ile ma mocy ...
chyba nie musze komentować ...
W dzisiejszych czasach podstawą marketingu jest dobry bajer. Kupujacego trzeba tak przekonac do sprzedawanego przedmiotu zeby uwiezyl ze nie ma nic lepszego Wystawiając jakies pożadne przedmioty dla ludzi mających jakies pojęcie na temat nie trzeba bawic sie w takie opisy bo ich i tak bardziej nie przekonamy a raczej zrazimy. Ale jesli chemy sprzedac jakies gówno typu alphard to waidomo że konstruktor DIY tego nie kupi ba za ta cene dostanie STXa który jest o niebo lepszy, więc komu nalezy dedykowac tą aukcje?? Włsnie dla nieswiadomych oszołomow basu. Nawet jeśli głośnik budzi respekt (wielki magnes i inne szmery bajery) to sam nie przyciągnie tak dobrze klijenta bez wyjechanego opisu który przekona go w 100% że z gówna można zrobic czekolade . Dres czytając ten opis napala sie na głośniczek wyobraża jak przewraca mu on flaki tra lal la i jesli nie znjadze głośnika z poronywalnym opisem albo lepszym bummm jest jusz nasz.
Według mnie wazny jest takrze wygląd aukcji, przydało by sie zrobic odpowiednią stronke, ale taką zeby nie popadac w skrajnośc i zwracał uwage kupującego swym atrakcyjnym i schludnym wyglądem.
No to takie moje małe rozważania odnośnie sprzedaży. Pamiętajcie opis dostosowujemy do odpowiedniej grupy klijentów, bo chyba jasne jest że nie wciśnie sie SLSa dla tresa (jakie rymy ) no bo to przecież za małe zawieszenie ma jakiś taki slaby magnez no i wogle jest bez jaj
Chociaż z drugiej strony dając bajerancki opis przy sprzedazy dobrego zestawu DIY robimy to na korzyść klijenta (chodzi o nieświadomego dresa) bo nie wciskamy mu kitu na alpierdach tylko pożadny zestaw na Teslach lub STXach, więc działamy na jego korzyść
[ Dodano: 2005-12-09, 19:55 ]
takero respektza 26zł za EW650 no no ale przetrzymali do ostatniej chwili :)
nowy kosztuje 26.90zł a na innej aukcji gość miał używane ,ale niby jak nowe za 16zł kup teraz :)
2 sztuki,
więc jakby dołożył 6zł miałby 2 zamist jednego :)
ale tak ma br i prawdziwe parametry głośnika
[ Dodano: 2005-12-09, 20:15 ]
więc chyba w sumie nie byłem takim oszustem
nawet napisze gościowi żeby sobie winisd ściągnął i dam mu linka do manuala :)
może sam manuala napisze jak bajerować na allegro <lol>
Skomentuj