To by Kowalski, tamto by Nowak, siamto by Potocki...Co to za moda na forum? Jaka jest geneza, cel i sens stosowania obcojęzycznych odpowiedników w miejsce polskich słów równie dobrze temat opisujących i nie powodujących u czytającego pewnego zażenowania sugerowanego zapatrzeniem w plastikowo-medialne trendy typu: napiszę w języku inglisz, bo to takie cool młodzieżowe?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Tak, to jest fajne...ale ilość znaków w tytule wątku jest ograniczona i taki zapis powoduje np brak miejsca na nazwę głośnika.
Sam to przerabiałem.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaNo nie opowiadaj, że problemem jest rzecz tak trywialna, jak ilość znaków tytułu, skoro administracja może ją powiększyć.
Poza tym czepiasz się - od dawna na forum tak się pisało i pewnie pisać się będzie.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
W nazwach- tytułach: bo krótkie a każdemu wiadome a i że tak się wyrażę, dla gooogle, żeby każdy wiedział.... Poza tym jeśli czepiać się BY to także tego że nie piszemy:
zwrotnica tylko cros.
Kolumna sub nisko-tonowa - tylko subwoofer albo jeszcze krócej sub
Kolumna w układzie dwudrożnym - 2Way - 2W
-||- trzy drożnym - 3W
W - woofer - Niskotonowy
T...
M..
itd. sporo to ułatwia; a może tak mówię ze względu na przyzwyczajenie; _ hmmm? - "anyway"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaJa pier... jest tak gorąco że nie mogę spać ....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postadobrze ze teraz popadalo i sie ochlodzilo
...żartuję :) ale lubię jesień
Skomentuj
-
W krajach, gdzie upał to rzecz codzienna, na spanie w nocy zalecają:- mieć klimatyzator, w ostateczności wydajny wentylator. W wypadku klimatyzatora dobra do spania temperatura wynosi ok. 22 stopni (nie niżej, to częsty błąd),
- dla zapadnięcia w sen temperatura ciała musi się nieco się obniżyć. Gdy jest bardzo gorąco, jest to utrudnione i to właśnie utrudnia zaśnięcie, pomaga niekiedy prysznic, pomaga też przesypanie torby ryżu do małej poszewki, zamrożeniu w zamrażarce i położeniu w nogach łóżka,
- najgorzej zasypia się, gdy do gorąca dochodzi całkowity brak oświetlenia,
- zaleca się ok. na 3 godzin przed snem nie jeść, powstrzymać się od kawy, papierosów, alkoholu i intensywnych ćwiczeń fizycznych, nie zakrywać stóp, spać na boku, mieć szklankę z wodą u boku łóżka, spać nisko, tzn. możliwie blisko podłogi (im wyżej, powietrze cieplejsze). Im drożne otwory wentylacyjne w pomieszczeniu będą wyżej, tym lepiej.
---------- Post dodany o 12:47 ---------- Poprzedni post o 12:40 ----------
Zapomniałem, stosują też wilgotną garderobę, najczęściej wystarczają skarpetki :), ale jak kto chce, to i koszulkę może. Wtedy śpi się na ręczniku.
Skomentuj
-
Jest tez taka prosta metoda. Zamraza sie wode w plastikowych butelkach, nastepnie stawia te butelki przed wiatrakiem i puszcza sie delikatny strumien powietrza. ( co by nie halasowalo ). Butelczyny musza stac na jakiejs tacy czy cos, zeby skraplajaca sie woda zbytnio nam nie napaskudziala :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Comandante W Zobacz postaZapomniałem, stosują też wilgotną garderobę, najczęściej wystarczają skarpetki , ale jak kto chce, to i koszulkę może. Wtedy śpi się na ręczniku.
teraz mam 20 stopni za oknem i przelotne delikatne deszcze. powinno sie dzisiaj wygodnie pracowac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaFakt, czepiam się, ale to dlatego, że dbanie o formę wypowiedzi pisemnej, chęć poświęcenia jej uwagi, pewnego wysiłku intelektualnego i czasu, jest dla mnie ważne i często idzie w parze z innymi cechami, na które zwracam uwagę i które cenię (nie mylić z nacjonalizmem
Skomentuj
Skomentuj