Pod obciazeniem moze pojdzie, ale troche za wysokie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaMam takie trafo http://toroidy.pl/index.php?page=sho...emid=3&lang=pl ale miernik bez obciążenia pokazuje 13,5V ; po wyprostowaniu i odfiltrowaniu 18,25V jałowo. Mogę spokojnie podłączyć TDA1554Q pod niego ?
UWAGI MODERATORATest
Napisz w elektronice to Ci odpiszę
A tak na serio - możesz, bodajże ma 18V maksymalnie i nic mu się nie stanie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingant Zobacz postaDzisiaj przyjechały do mnie na kilka dni kolumny b&w 804. Słuchałem ich z godzinkę i śmiało mogę stwierdzić, że STX nie ma się czego wstydzić. Ło matko!!! co za gówno warte 16000zł?! ..... Rozkręciłem fajkę wysokotonówki i cyknąłem kilka fotek. Żaden człowiek w Europie nie ma tak małych łapek, żeby to poskładać do kupy a i tak poskładane, gra jak kupa
Że też chciało mu się robić te brzydactwa
Skomentuj
-
Koszt i nakład pracy ponadprzeciętny. Może jakoś uzasadniony podług czyjegoś zdania, złego słowa nie powiem.
Ale mógł ze zbliżonym skutkiem kupić kilkadziesiąt desek klozetowych, zlepić, przyciąć, wyszpachlować... dokupić wysokogatunkową klapę klozetową na górę i dół, zaślepić całość, dopasować froncik na głośniczki i wstawić trochę deseczek jako rusztowanie jakie tam jest, wylakierować na połysk... i jest pięknie i byłoby taniej i prościej. Wyglądałoby niemal tak samo.
I pewnie grało też.
Ale w każdy kroczy własną ścieżką.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
Pozdrawiam
P.S.
Takie pytanie z innej beczki, czemu tu gif'ów nie da się załączyć? Czyż jpg, to jedyny format preferowany? Cóż może to następne rozporządzenie odgórne, pod które się mamy podporządkować. Na AC forum animowane gif'y dużo pomagają, gdy coś trzeba wyjaśnić. Z gustami się nie dyskutuje.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaZalać żywicą albo do śmieci, nie masz wyboru.
Czyli co, pozostaje tylko zalać żywicą ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaJest jakiś sposób na brumiące trafo ? :unsure: (jestem załamany)
Brumi samo trafo, w powietrzu, z metra je słychać >:(
edit: a wlasnie czytam ze to toroid, to dziwne ze tak glosno brumi, podloz krążek z gumy miedzy podloze wzmacniacza i trafo, oraz miedzy trafo i krazek dociskowySansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaŻe też chciało mu się robić te brzydactwa
Po za tym ma to od strony akustyki sens :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaDo śmieci to nie bardzo bo kupiłem specjalnie do 1554q z toroidy.pl nówka wczoraj dostałem. Nie rozumiem tylko czemu ten toroid tak głośno brumi :/ aż takie gówniane trafa robią toroidy.pl czy jak ? np. te z TELTO 2x24 z benka zamówienia wg się nie trzęsie prawie, a żeby usłyszeć "brrrrrr" to muszę ucho przyłożyć.... TS60VA słychać z metra :???:
Czyli co, pozostaje tylko zalać żywicą ?
Z toroidy.pl wiele razy zamawiałem i każdy transformator był profesjonalnie wykonany - szczególnie te w wersji audio to magia ale jak widać coś zawsze spieprzyć się może :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez asa Zobacz postaJa mogę polerkę zrobić. Będzie lustro, że ho ho.
Pozdrawiam
P.S.
Takie pytanie z innej beczki, czemu tu gif'ów nie da się załączyć? Czyż jpg, to jedyny format preferowany? Cóż może to następne rozporządzenie odgórne, pod które się mamy podporządkować. Na AC forum animowane gif'y dużo pomagają, gdy coś trzeba wyjaśnić. Z gustami się nie dyskutuje.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaTo na gwarancje, nowy transformator tak nie może brumieć a tym bardziej toroidalny.
Z toroidy.pl wiele razy zamawiałem i każdy transformator był profesjonalnie wykonany - szczególnie te w wersji audio to magia ale jak widać coś zawsze spieprzyć się może :/Szanowni Państwo
W dniach 15 - 21 lipca 2013 z powodu przerwy urlopowej, nasza firma będzie zamknięta.
Żadne zamówienia nie będą realizowane, zapraszamy od poniedziałku 22 lipca.
Zespół Toroidy.pl
Więc tylko pochwalić, firma na medal; lecz jak widać są dwie strony medalu i ta druga to właśnie te brumienie tego transformatorka :/ Koszt to 80zł z przesyłką teraz odsyłając na gwarancję muszę dać znowu za przesyłkę i za przesyłkę zwrotną zapłacić później też = kur... za chu... mi się to nie kalkuluje.... :mad:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postauzyj pierwszej metody, winno zadzialac: http://diyaudio.pl/showthread.php/21...io-pl?p=346192, chociaż troszkę na około -> miniaturki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaSytuacja o tyle jest ciekawa że trafo kupiłem 14`tego 07. (w niedziele) i pomimo informacji na ich stronie
to trafo w piątek (wczoraj) kurier mi doręczył, z nadrukiem na nim: "data produkcji 17.07.2013"
Więc tylko pochwalić, firma na medal; lecz jak widać są dwie strony medalu i ta druga to właśnie te brumienie tego transformatorka :/ Koszt to 80zł z przesyłką teraz odsyłając na gwarancję muszę dać znowu za przesyłkę i za przesyłkę zwrotną zapłacić później też = kur... za chu... mi się to nie kalkuluje.... :mad:
Skomentuj
Skomentuj