Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pod obciazeniem moze pojdzie, ale troche za wysokie.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
      Mam takie trafo http://toroidy.pl/index.php?page=sho...emid=3&lang=pl ale miernik bez obciążenia pokazuje 13,5V ; po wyprostowaniu i odfiltrowaniu 18,25V jałowo. Mogę spokojnie podłączyć TDA1554Q pod niego ?

UWAGI MODERATORA
      Test
      Następny przykład bezsensowności braku naliczania tutaj postów.

Napisz w elektronice to Ci odpiszę

A tak na serio - możesz, bodajże ma 18V maksymalnie i nic mu się nie stanie.

Skomentuj

Nie ma to jak w gąszczu kabli podłączyć wyjście jednego wzmacniacza na wyjście drugiego (drugi wylączony) ;p
        Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant Zobacz posta
          Dzisiaj przyjechały do mnie na kilka dni kolumny b&w 804. Słuchałem ich z godzinkę i śmiało mogę stwierdzić, że STX nie ma się czego wstydzić. Ło matko!!! co za gówno warte 16000zł?! ..... Rozkręciłem fajkę wysokotonówki i cyknąłem kilka fotek. Żaden człowiek w Europie nie ma tak małych łapek, żeby to poskładać do kupy a i tak poskładane, gra jak kupa
          Może nie miałeś takich podstawek ze zwrotkami.... :razz:

Że też chciało mu się robić te brzydactwa

Skomentuj

Koszt i nakład pracy ponadprzeciętny. Może jakoś uzasadniony podług czyjegoś zdania, złego słowa nie powiem.
            Ale mógł ze zbliżonym skutkiem kupić kilkadziesiąt desek klozetowych, zlepić, przyciąć, wyszpachlować... dokupić wysokogatunkową klapę klozetową na górę i dół, zaślepić całość, dopasować froncik na głośniczki i wstawić trochę deseczek jako rusztowanie jakie tam jest, wylakierować na połysk... i jest pięknie i byłoby taniej i prościej. Wyglądałoby niemal tak samo.
            I pewnie grało też.
            Ale w każdy kroczy własną ścieżką.

Skomentuj

Świetny kopista, zajebisty warsztat,design kwestią gustu, gniazdka w ścianie audiofilskie jak i pokój odsłuchowy, aaaa.... kolumny stoją w kącie :)
              Co kto lubi.

Skomentuj

Zamiast wytaczać pracowicie tę maczugę na tweeter, czemu nie zaadaptować czegoś takiego? Adaptacja, lakierek i gramy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
                  Zamiast wytaczać pracowicie tę maczugę na tweeter, czemu nie zaadaptować czegoś takiego? Adaptacja, lakierek i gramy.
                  Ja mogę polerkę zrobić. Będzie lustro, że ho ho.
                  Pozdrawiam
                  P.S.
                  Takie pytanie z innej beczki, czemu tu gif'ów nie da się załączyć? Czyż jpg, to jedyny format preferowany? Cóż może to następne rozporządzenie odgórne, pod które się mamy podporządkować. Na AC forum animowane gif'y dużo pomagają, gdy coś trzeba wyjaśnić. Z gustami się nie dyskutuje.

Skomentuj

Jest jakiś sposób na brumiące trafo ? :unsure: (jestem załamany)
                    Brumi samo trafo, w powietrzu, z metra je słychać >:(

Skomentuj

Zalać żywicą albo do śmieci, nie masz wyboru.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Jest może na forum jakaś zaufana osoba ktorej mogłbym wysłać do naprawy uszkodzone końcówki mocy img stagelinea, lub znacie kogoś godnego polecenia? U nie w mieście jest tylko jeden elektronik, który za robociznę ceni się bardzo wysoko:>

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                          Zalać żywicą albo do śmieci, nie masz wyboru.
                          Do śmieci to nie bardzo bo kupiłem specjalnie do 1554q z toroidy.pl nówka wczoraj dostałem. Nie rozumiem tylko czemu ten toroid tak głośno brumi :/ aż takie gówniane trafa robią toroidy.pl czy jak ? np. te z TELTO 2x24 z benka zamówienia wg się nie trzęsie prawie, a żeby usłyszeć "brrrrrr" to muszę ucho przyłożyć.... TS60VA słychać z metra :???:
                          Czyli co, pozostaje tylko zalać żywicą ?

Skomentuj

Jest jakiś sposób na brumiące trafo ? :unsure: (jestem załamany)
                            Brumi samo trafo, w powietrzu, z metra je słychać >:(
                            Zmienić na toroida ;p

edit: a wlasnie czytam ze to toroid, to dziwne ze tak glosno brumi, podloz krążek z gumy miedzy podloze wzmacniacza i trafo, oraz miedzy trafo i krazek dociskowy
                            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Że też chciało mu się robić te brzydactwa
                              ładne :P
                              Po za tym ma to od strony akustyki sens :)

Skomentuj

Do śmieci to nie bardzo bo kupiłem specjalnie do 1554q z toroidy.pl nówka wczoraj dostałem. Nie rozumiem tylko czemu ten toroid tak głośno brumi :/ aż takie gówniane trafa robią toroidy.pl czy jak ? np. te z TELTO 2x24 z benka zamówienia wg się nie trzęsie prawie, a żeby usłyszeć "brrrrrr" to muszę ucho przyłożyć.... TS60VA słychać z metra :???:
                                Czyli co, pozostaje tylko zalać żywicą ?
                                To na gwarancje, nowy transformator tak nie może brumieć a tym bardziej toroidalny.

Z toroidy.pl wiele razy zamawiałem i każdy transformator był profesjonalnie wykonany - szczególnie te w wersji audio to magia ale jak widać coś zawsze spieprzyć się może :/

Skomentuj

Zamieszczone przez asa Zobacz posta
                                  Ja mogę polerkę zrobić. Będzie lustro, że ho ho.
                                  Pozdrawiam
                                  P.S.
                                  Takie pytanie z innej beczki, czemu tu gif'ów nie da się załączyć? Czyż jpg, to jedyny format preferowany? Cóż może to następne rozporządzenie odgórne, pod które się mamy podporządkować. Na AC forum animowane gif'y dużo pomagają, gdy coś trzeba wyjaśnić. Z gustami się nie dyskutuje.
                                  uzyj pierwszej metody, winno zadzialac: http://diyaudio.pl/showthread.php/21...io-pl?p=346192

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                    To na gwarancje, nowy transformator tak nie może brumieć a tym bardziej toroidalny.

Z toroidy.pl wiele razy zamawiałem i każdy transformator był profesjonalnie wykonany - szczególnie te w wersji audio to magia ale jak widać coś zawsze spieprzyć się może :/
                                    Sytuacja o tyle jest ciekawa że trafo kupiłem 14`tego 07. (w niedziele) i pomimo informacji na ich stronie
                                    Szanowni Państwo

W dniach 15 - 21 lipca 2013 z powodu przerwy urlopowej, nasza firma będzie zamknięta.

Żadne zamówienia nie będą realizowane, zapraszamy od poniedziałku 22 lipca.

Zespół Toroidy.pl
                                    to trafo w piątek (wczoraj) kurier mi doręczył, z nadrukiem na nim: "data produkcji 17.07.2013"
                                    Więc tylko pochwalić, firma na medal; lecz jak widać są dwie strony medalu i ta druga to właśnie te brumienie tego transformatorka :/ Koszt to 80zł z przesyłką teraz odsyłając na gwarancję muszę dać znowu za przesyłkę i za przesyłkę zwrotną zapłacić później też = kur... za chu... mi się to nie kalkuluje.... :mad:

Skomentuj

czy się będzie ruszało ??

Mały teścik
                                      Czyli się rusza ale po kliknięciu miniaturki.
                                      Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                        uzyj pierwszej metody, winno zadzialac: http://diyaudio.pl/showthread.php/21...io-pl?p=346192
                                        Ok. nie ma dyskryminacji gif'ów , chociaż troszkę na około -> miniaturki

Skomentuj

Sytuacja o tyle jest ciekawa że trafo kupiłem 14`tego 07. (w niedziele) i pomimo informacji na ich stronie
                                          to trafo w piątek (wczoraj) kurier mi doręczył, z nadrukiem na nim: "data produkcji 17.07.2013"
                                          Więc tylko pochwalić, firma na medal; lecz jak widać są dwie strony medalu i ta druga to właśnie te brumienie tego transformatorka :/ Koszt to 80zł z przesyłką teraz odsyłając na gwarancję muszę dać znowu za przesyłkę i za przesyłkę zwrotną zapłacić później też = kur... za chu... mi się to nie kalkuluje.... :mad:
                                          Jak to jest ich wina to powinni sami za to zapłacić, nie zgaduj kolego a napisz im emaila co się stało :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X