Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
    Ważę 58kg, mam 170cm wzrostu
    tyle wazylem w 98 roku jak poszedlem na siłownie :P
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      tyle wazylem w 98 roku jak poszedlem na siłownie :P
      Ja chodziłem w sezonie 2011r od marca do lipca - schudłem do 54kg mimo iż zażerałem suplementy, gainera + białko, kreatynę, i HGH... Taki zmęczony byłem, a g. to dało.. tylko przysadka bolała dość bardzo... miesiąc trenowałem bez suplementów (lipiec) to zaczęła mi skóra wisieć... dałem sobie siana, teraz przez 2 lata wróciła w miarę do swojej elastyczności.

Skomentuj

Bo to niewiele daje jak dieta jest mimo to slaba. Pewnie braklo Ci dobrych tluszczy i mineralow. Najpierw porzadne odzywianie, a pozniej jakies suple.

Skomentuj

Ja jak poszedłem to przytylem 8kg w ciagu 3 tygodni :)
          Trzeba było masę złapać :)

Teraz tylko mi ta masa została... tylko ta jest od nie regularnego jedzenia i piwa
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na SFD rozpisał mi dietę nie pamiętam kto - ale ktoś z tego forum mi nawet polecił gościa. Trzymałem się jej - jak potem wyszło, za bogata w węglowodany, przez co cały czas chodziłem zmęczony i ospały... Inna sprawa, to to że mam przemianę materii masakryczną i mogę wódkę przepić mlekiem z magii i nic mi nie będzie :)

Skomentuj

Wegle sa konieczne, pod warunkiem, ze beda z dobrego zrodla. Jak potrzebuje dorzucic wiecej kalorii, to swietnie dziala u mnie tluszcz roslinny. Cos z orzecha, nasion lnu, sezamu albo kokosa etc.

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
              Inna sprawa, to to że mam przemianę materii masakryczną i mogę wódkę przepić mlekiem z magii i nic mi nie będzie
              Ostatnio pilem zubrowke z maslanka i oliwa z oliwek. Na drugi dzien jak nowka sztuka :) ale takie alkohole to u mnie mega rzadkosc.

Skomentuj

Panowie, chciałbym poruszyć temat gotowych konstrukcji i ich opisu.
                Jak można napisać "o dźwięku się nie wypowiem, ponieważ to moja konstrukcja i nie będę zbyt wiarygodny" itp. ?

Zauważyłem że to się robi już nagminne, a moim zdaniem to jest bez sensu.
                Dlaczego nie można chociaż opisać plusów i minusów danych głośników, albo porównać ich do innych modeli, tylko od razu pisać że nie jest się obiektywnym w tym przypadku?
                Nawet subiektywny opis był by dobry, więc dlaczego niektórzy tego nie robią?

Skomentuj

...bo się boją później zarzutów? :)

Skomentuj

Ale jakich? że ktoś miał inne odczucia co do charakteru grania danego głośnika?
                    Przecież opis np. wysokotonówki, że kuje lub że gra ciepło i przyjemnie, albo że midbas jest szybki i precyzyjny, w porównaniu z innym który grał ciepło i ciut misiowato, to chyba nie jest złe, prawda?

---------- Post dodany o 13:37 ---------- Poprzedni post o 13:35 ----------

A opis typu, zrobiłem sobie kolumny, ale nie opiszę jak grają, bo nie, jest trochę... nawet nie wiem jak to opisać, bo przecież to forum audio, i tu się pisze o dźwięku.

Skomentuj

..ale opisując to wchodzimy w gusta. Najlepszy przykład - mi 15AWX się podoba (kupowałem go jak tylko wyszedł po starej cenie), Lusztiemu nie. Ja go inaczej opisałem a Krzysiu ma całkiem inne zdanie.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                        ..ale opisując to wchodzimy w gusta.
                        Jeśli opisując głośnik porównujemy go do innego głośnika, to nie wchodzimy w gusta, tylko porównujemy.
                        Skoro jeden głośnik gra ostro a drugi ciepło, to chyba każdy to słyszy.
                        Ja bym chciał nawet poczytać o tych porównaniach, jednak od pewnego czasu nastała mania nie opisywania dźwięku konstrukcji w ogóle.

---------- Post dodany o 13:56 ---------- Poprzedni post o 13:53 ----------

I ja się pytam: jest to forum stolarskie/złotorączkowskie czy audio/elektroakustyczne?

Skomentuj

Ja też bym poczytał porównania i wyciągnął z nich to co mnie ewentualnie interesuje, ale jak ktoś się uprze to go nie namówimy.. :)

Skomentuj

Ja także nie będę opisywał brzmienia swojej konstrukcji. Bo jaki to ma sens? Dużo zależy od wzmaka. Delfin może coś na ten temat powiedzieć jak stroiliśmy Revelatory na moim wzmaku a później podpięliśmy wzmak zamawiającego kolumny - zginęła spora część mikrodetali i emocji w muzyce. I jak teraz porównać? Poza tym ja wolałbym aby o mojej konstrukcji wypowiedzieli się inni, a jest na forum parę osób, które słyszały te kolumny. Idąc dalej - odbiór brzmienia jest subiektywny, jednemu się podoba, innemu nie. Ja bardzo lubię Morele a Raven funta kłaków by za nie nie dał? I co teraz? Jak opisać brzmienie?
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Chodzi o truciznę subiektywizmu postrzegania, o którym każdy wie, że mu podlega i nie chce dać się mu ponieść: na oceny wpływa tyle czynników, że te biedne oceny zawsze pozostają względne i nieobiektywne nawet gdy są właściwe, tzn. gdy z oceną zgodzi się większość oceniających. Wiarygodność grupowej oceny jest wprawdzie większa, ale pozostaje oceną subiektywną, tyle że statystycznie istotną :).
                              Wprawdzie piszemy o dźwięku, ale dobrze, że robimy to ostrożnie, bo z opisu dźwięku poznamy czyjąś opinię o dźwięku, a powzięta z takiej lektury opinii o dźwięku nasza wynikowa opinia o tym opisanym dźwięku jest nie opinią o dźwięku lecz opinią o opinii i z pierwotnym opisanym dźwiękiem ma tylko tyle wspólnego, ile nam uda się prawidłowo zrozumieć czy zgadnąć... czego bez osobistego odsłuchu nie jesteśmy w stanie zweryfikować, bo skąd mamy wiedzieć, na ile właściwie nasz poeta oddał słowami to, co usłyszał?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Skoro jeden głośnik gra ostro a drugi ciepło, to chyba każdy to słyszy.
                                Czasami bardzo mocno zależy to od aplikacji (zwrotki i współpracujących głośników) jak sam zapewne wiesz.
                                Dla jednego będzie detaliczne dla drugiego darcie kota itp itd :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                  Czasami bardzo mocno zależy to od aplikacji (zwrotki i współpracujących głośników) jak sam zapewne wiesz.
                                  Dla jednego będzie detaliczne dla drugiego darcie kota itp itd
                                  No ale chodzi o opis brzmienia całej konstrukcji a nie opisywanie esencji każdego ze składowych głośników.

Ja tam mógłbym wyrazić opinie o brzmieniu konstrukcji jakie robiłem bądź zastosowanych w nich głośnikach ale wielu może sie to nie spodobać

Skomentuj

Panowie, co nie znaczy że nie ma sensu opisywać chociaż trochę danej konstrukcji, i porównać do innej.

Przykład?
                                    Konstrukcja na 8948A + 9950-20 gra lepiej na basie, średnicy i wysokich tonach od 8935A + 9930-20 (i oczywiście opisując dlaczego)...
                                    I niech mi ktoś powie teraz że jest inaczej. Ktoś chętny? chyba nikt, a to dlatego że to prawda.
                                    Ktoś kto ma 8935A + 9930-20 skąd ma wiedzieć że modele droższe są lepsze? tylko dlatego że są droższe?
                                    A co z morelami i SS w tej samej cenie? skąd mam wiedzieć który lepszy, skoro osoby które miały te głośniki, nie porównują ich ze sobą "bo ich wypowiedź nie jest obiektywna"... No ludzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                      No ale chodzi o opis brzmienia całej konstrukcji a nie opisywanie esencji każdego ze składowych głośników.
                                      No a jak ktoś pyta który lepszy :
                                      X cz Y ?
                                      A Ty słuchałeś
                                      X + Z i Y + D
                                      Ale nie X + Z i Y + Z
                                      Jak porównać ?

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                      brzmieniu konstrukcji jakie robiłem
                                      :biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                        No a jak ktoś pyta który lepszy :
                                        X cz Y ?
                                        A Ty słuchałeś
                                        X + Z i Y + D
                                        Ale nie X + Z i Y + Z
                                        Jak porównać ?
                                        Kombinujesz jak koń pod górke. Jak X lub Y jest kiepski to bedzie dalej kiepski nawet jak zestawisz go z całym alfabetem.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          A co z morelami i SS w tej samej cenie?
                                          Doradzasz takiemu ravenowi morele bo lepsze od SS twoim zadaniem.
                                          Reven kupuje morele (załóżmy że nie wie co sobą reprezentują)
                                          Płaci 6 czy 7 stów za sztukę.
                                          Aplikuje, słucha.
                                          I co robi ? Wkurza się na Ciebie, że mu szajs wcisnąłeś :biggrin:
                                          Bo wyrzucił blisko półtora koła za głośniki których nijak nie jest wstanie słuchać
                                          Tak to może wyglądać.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X