Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam pytanie do posiadaczy tweeterów Dayton RS28. Czy w pudełku z głośnikiem jest też płytka frontowa z przyciętymi krawędziami, na co by wskazywało zdjęcie z linku?
    https://www.flickr.com/photos/justdi...n/photostream/

http://www.daytonaudio.com/index.php...-tweeters.html

Skomentuj

Optional truncated faceplate for Dayton Audio Reference Series tweeter
      tak wiec osoba ze zdjecia najwidoczniej kupila i jedno i drugie

Skomentuj

Nie ma. ścięty front można dokupić osobno i podmienić.

Skomentuj

Czy ktoś próbował odwijać cewkę taśmową?

Skomentuj

Pytanie za 10 pkt - z jakiego powodu głośnik mógł zgubić samą średnicę albo sam bas? Mowa o kolumnach 2-way, coś mi dziwnie gra i nie wiem o co chodzi...

Skomentuj

Może coś w zwrotnicy (jakiś kondensator)

Skomentuj

jakby nozka sie olutowala/odlamala to by sie wiecej srednich pojawilo. to moze byc tez przyczyna odbioru mniejszej ilosci basu
                ale zeby bas znikal?

Skomentuj

No jakieś takie wrażenie dziwne mam, że coś ciszej zaczął grać(konkretniej lewy), scena się przesunęła w prawo... Albo mi się wydaje po prostu Choć trochę pokatowałem dzisiaj, bo zmierzone jakieś 1,5 m od głośników 85 dB(tak twierdzi mój iPhone) przez jakiś czas na pewno jakieś skutki miało - choć niby moc wzmacniacza(70 W) jest niższa niż sugerowana moc wzmacniacza dla kolumn(80-120 W)...

Skomentuj

Zmień kanały wzmacniacza. Może z nim jest coś nie tak.

Skomentuj

Też tak miałem z jednym kanałem. We wzmacniaczu wymieniłem potencjometr bo myślałem że to on. Później przekaźniki z układu opóźnionego załączania głośników. Nic nie pomogło.
                      Okazało się, że w interkonektach DIY rozsypały się wtyczki i przez słabej jakości połączenie jeden kanał grał sporo ciszej.
                      Kupa pracy a rozwiązanie wręcz banalne. W życiu bym się nie spodziewał, że to może być przyczyną.

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Interkonekt jakiś porządny jest, bodajże Klotz, i nie był ruszany od kiedy kiedy sprzęt był ustawiony...

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                          Czy ktoś próbował odwijać cewkę taśmową?

Ja odwijalem a co?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

czy jest zalana lakierem jak inne, czy po zdjęciu foli ochronnej rozwinie się cała i szlak ją trafi?

Skomentuj

czy jest zalana lakierem jak inne
                              to nei lakier a drut samospiekalny

mialem cewki drutowe z polinka i one byly zalane czyms jakby woskiem
                              wiec raczej nie sa spiekane

Skomentuj

Panowie, gdzie kupię wtyki widełkowe w dobrej cenie podobne do Prolinka TSP 081?

Wtyki Prolinka są na razie nie dostępne a muszę coś zamówić.

Priorytet to aby wszedł kabel o średnicy 8mm (z izolacją).
                                Last edited by marian; 15.05.2017, 18:55.

Skomentuj

A wpisz w alle np.: widełki wtyk

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Panowie, gdzie kupię wtyki widełkowe w dobrej cenie podobne do Prolinka TSP 081?

Wtyki Prolinka są na razie nie dostępne a muszę coś zamówić.

Priorytet to aby wszedł kabel o średnicy 8mm (z izolacją).
                                    http://allegro.pl/melodika-wtyk-glos...802911443.html (MELODIKA WTYK GŁOŚNIKOWY WIDEŁKI WIDŁY MDSPA4 4szt)
                                    http://www.audiophonics.fr/fr/connec...te-p-6091.html
                                    - - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    to nei lakier a drut samospiekalny

mialem cewki drutowe z polinka i one byly zalane czyms jakby woskiem
                                    wiec raczej nie sa spiekane
                                    Mam cewki drutowe z polinka i są jak by sklejone, ale jak dla mnie wygląda to jak lakier. W sensie nie widać spoiwa więc jest to lakier w którym jest kąpana cewka i potem wypiekana w piecu dla utwardzenia lub faktycznie nie jest to w tradycyjnym słowa znaczeniu drut nawojowy a jakiś 'samospiekalny', który po podgrzaniu się klei z sąsiadującym.
                                    Ale mniejsza o technologię, czy taśmówki są też tak sklejone?

Skomentuj

Mam cewki drutowe z polinka i są jak by sklejone, ale jak dla mnie wygląda to jak lakier.
                                      to jest drut samospiekalny taki sam jak na cewkach w glosnikach

Skomentuj

Ok, a jak to wygląda w taśmowych?

Skomentuj

czy jest zalana lakierem jak inne, czy po zdjęciu foli ochronnej rozwinie się cała i szlak ją trafi?
                                          Najprościej sie rozwija ta impregnowana woskiem
                                          Odwijasz i ucinasz... zaklejasz spowrotem

Nie są niczym pokryte poza woskiem
                                          Last edited by lklukasz; 16.05.2017, 10:26.
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X