Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dokladnie. Myślę że Ok 50l byłoby jeszcze akceptowalne

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      niestety nie tanio
      3way na satori z 9 calowym basem za niecałe 9k to nie tak drogo :)
      Licząc DIY jak nie zrobisz sam, budek i zwrotek to nie wyjdzie dużo taniej o ile nie drożnej bo YB kupują głośniki i elementy w lepszych cenach :)
      Przecież same głośniki kosztują do tego zestawu prawie 3,5k.

Skomentuj

Prawdopodobnie będę sprzedawał swoje 3 drogi projektu Troelsa http://www.troelsgravesen.dk/SBAcoustics-3WC.htm

Skomentuj

A wiele za te 3drogi będziesz sobie liczył?

Skomentuj

Zamieszczone przez SeenT Zobacz posta
            Prawdopodobnie będę sprzedawał swoje 3 drogi projektu Troelsa http://www.troelsgravesen.dk/SBAcoustics-3WC.htm
            Właśnie, cena.

Zrobione dokładnie wg przepisu, czy jako podłogówki? Jakieś zdjęcia?
            Dlaczego sprzedajesz, jeśli to nie tajemnica?

Czytasz czasem pw?
            Last edited by hi-fi; 18.08.2018, 12:58.

Skomentuj

Jesteśmy z Gokarem u Lusztiego na odsłuchach i modyfikacji kolumn.
              Oficjalnie oświadczam: słyszę kable

Testowaliśmy tylko interkonekty, na więcej nie ma czasu.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Jesteśmy z Gokarem u Lusztiego na odsłuchach i modyfikacji kolumn.
                Oficjalnie oświadczam: słyszę kable

Testowaliśmy tylko interkonekty, na więcej nie ma czasu.
                To bardzo Ci współczuję, zamiast na głośniki będziesz wydawał kasę na druty.:flapper:

Często zbyt czuły słuch jest przekleństwem.
                Last edited by KAPRINT; 19.08.2018, 19:22.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                  zamiast na głośniki będziesz wydawał kasę na druty
                  Najpierw trzeba mieć dobry sprzęt, a kable to już kosmetyka.
                  Choć ten kabel to nie była kosmetyka a ewidentne zmiany, których nie było trzeba się dosłuchiwać.
                  Zmiana była taka jak by wymienić odtwarzacz CD na inny.
                  Z 5-ciu osłuchiwanych kabli trzy były jazgotliwe na górze, jeden miał lekko wypchniętą średnicę, a ten najlepszy miał łagodne, poukładane wysokie tony, dobrą średnicę, najlepszą stereofonię i wybrzmienia, oraz MIAŁ zejście na basie, którego inne nie miały.

Do tego testu podszedłem sceptycznie, ale to co usłyszałem mnie przekonuje :)

Skomentuj

Jaka firma i model tego magicznego przewodu? Może se kupie taki? :)
                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Szczerze to sam bym go sobie kupił.
                      Niestety nie da rady go kupić, ponieważ już nie istnieje.
                      Luszti musiał by się wypowiedzieć.

Skomentuj

To jest kabel, który ma ok 20 lat :) Mój brat dostał kiedyś interkonekty zrobione na tym kablu. Końcówki po jakimś czasie się zepsuły, więc kabel leżał odłogiem.
                        Jakiś czas temu uznałem, że przyda mi się kabelek RCA, więc go zrewitalizowałem - założyłem nowe końcówki oraz oplot. Nic szczególnego :)
                        Jedyne co wiem o tym kablu to to, że ma ciemną zieloną izolację, nie ma nawet żadnego oznaczenia na nim :/
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Może to Cable Talk Studio 2 1.0 https://www.usahifi.com/products/tal...r-interconnect
                          https://www.ebay.ie/itm/Cable-Talk-S...4AAOSw8UtbPLhJ
                          Mam takie dwa kupione pod koniec lat 90-tych, napisy na kablu się powycierały. Moja przygoda z interkonektami na tym kabelku się skończyła, bo na droższych już nie słyszałem różnicy.
                          Teraz już i słuch nie ten co kiedyś więc skupiłem się na głośnikach i DAC-ch, gdzie jeszcze coś tam słyszę.:)

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                            Mam takie dwa
                            A jesteś w stanie odizolować je i zrobić fotkę aby było widać jak układa się ekran itd.?

Skomentuj

Może to i ten kabel, ale ten u mnie był kupowany normalnie ze szpuli i koledzy robili bratu te interkonekty sami. Dlatego wtyki się wysypały.
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ekranem jest zielonkawa folia aluminiowa nie lutowana do wtyczki, a masą zielony przewód:

Średnica kabla 7mm
                                Last edited by KAPRINT; 19.08.2018, 23:29.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  yoshi wspolpracuje z bingantem i robia wspaniale kolumny!
                                  niestety nie tanio
                                  Pewnie, że wspaniałe ! Co do drugiego to się nie zgadzam bo to jest tanio.

Paweł, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla DIYowca zawsze będzie za drogo. I dla "januszy biznesu" też. O dziwo i tacy są w audio, ba jest ich na pęczki. Dzwonią i Ci wyliczają co za ile wsadziłeś i na koniec pytają dlaczego kolumna kosztuje Y skoro materiały to X a Y jest np 2x większe od X.

Drugi punkt widzenia to branża audio. Nieoficjalnie dowiedziałem się, że jeden ze starych wyjadaczy polskiego rynku audio stwierdził iż rozdajemy kolumny za darmo.
                                  Tak wiec jak widzisz ta sama cena potrafi mieć dwa oblicza ;-).

Moim zdaniem robimy to tanio. Żeby mieć taniej to naprawdę pozostaje już tylko DIY. Ewentualnie zlecanie to hobbystom z forum bez działalności i z nadmiarem wolnego czasu i chęcią robienia czegoś za pół darmo (ja i Bingant wiele lat temu ;-) ). I może wtedy trochę zaoszczędzisz ale nie za wiele.
                                  Dopłacając u nas dostajesz kolumny zrobione przez ludzi którzy już mają już pewną renomę, wiedzę i gwarantują jakość wykonania. Masz uprzednią opinię wśród użytkowników, możesz sobie dotknąć posłuchać kolumn przed zakupem, dostajesz gawrancję. Tego nie zapewni żaden forumowy dłubacz a z drugiej strony to jest koszt prowadzenia takiej działalności na który musimy zarobić.
                                  Samo utrzymanie kilku modeli kolumn gotowych na odsłuch to już jest kilkadziesiąt tys zł zamrożone w sprzęcie. A musisz to mieć, bo nie sprzedasz. Mało kto bez żadnego odsłuchu kupi Ci cokolwiek.
                                  Do tego nim sprzedasz chodź 1 parę kolumn musisz przyjąć wielu zainteresowanych na odsłuch i siedzieć z nimi po parę godzin, do tego dochodzą telefony, które nigdy nie trwają 5 min ale 10x tyle, od ludzi którzy chcą sobie popierdzielić o audio i opowiedzieć Ci historie życia. Do tego drugie tyle masz zapytań na maila czy fejsbuka. Wtedy zaczynasz rozumieć, że jest pewien poziom cenowy poniżej którego po prostu nie opłaca ci się schodzić. Jak ktoś chce taniej to odsyłam konsekwentnie na diyaudio.pl ;-)
                                  Last edited by Yoshi_80; 20.08.2018, 12:14.

Skomentuj

To się wydaje drogo ale jak się samemu robi kolumny to samo zrobienie obudowy ile czasu zajmuje, jakby sobie przeliczyć czas poświęcony przez naszą godziną pensje to głupie obudowy wychodzą drogo.
                                    Ale z drugiej strony nie kupił bym gotowca, bo właśnie jest "za drogi" a jak się samemu wydłubię to jest taniej i przyjemniej.

Skomentuj

Kończąc swoją pierwszą realizację kolumn mogę tylko dodać, że wielu rzeczy nie przewidziałem. Część elementów 'blahych' w lokalnym elektronicznym czy metalowym sklepie nie było dostępne lub w astronomicznych cenach, ciągle coś nie pasowało, trzeba było gdzieś podjechać, kombinowac, a czasem po trzy razy kupować coś, w tym samym sklepie internetowym.
                                      Bez doświadczenia, nawet głupiego papieru ściernego kupimy 5 razy za dużo, a lakieru też zejdzie ze trzy razy tyle, co mając doświadczenie.
                                      Z drugiej strony jest jakaś satysfakcja, ale czy jest to więcej warte niż coś co pozwala na cyce, ma gwarancję, ale wyszło spod cudzych rąk?

Skomentuj

Ze strony fezz audio:
                                        Nie na temat...
                                        Połączenie klasycznej, analogowej techniki z nowoczesnością towarzyszyło Fezz Audio od początku. Gdy mówiliśmy o zastosowaniu opatentowanych przez Toroidy pl głośnikowych transformatorów toroidalnych, w naszych wzmacniaczach wszyscy pukali się w głowę mówiąc "Przecież to nie ma prawa działać". Udowodniliśmy, że działa, i to jak!
                                        Teraz idziemy o krok dalej. Dajemy Wam możliwość wyposażenia wszystkich wzmacniaczy Fezz Audio w moduł Bluetooth 4.2. z kodekiem aptX. Kodek ten zapewnia jakość dźwięku zbliżoną do płyty CD (16-bit/48 kHz przy przepustowości 345 kbit/s). Wystarczy tylko sparować swój serwer, streamer, tablet czy smartfon ze wzmacniaczem aby cieszyć się wysokiej jakości dźwiękiem.

Ktoś ma przypuszczenia co za chiński moduł wstawiają? Jakiś AK4490? 390zł sobie życzą za upgrade wzmaczniacza.
                                        Last edited by dolphin123; 22.08.2018, 18:02.

Skomentuj

kup, sprawdz, odeslij bo sie rozmysliles

Skomentuj

Czaruję...
                                          X