Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Opisze po krotce swoj przypadek telepatii. Uwazam, ze byl to doskonaly przyklad jej dzialania, ale nie wiem jak to powtorzyc i czy w ogole da sie. Nie sadze, ze byl to przypadek.

Moja mama jest rencistka. Od lat choruje i wymaga okresowej kontroli lekarskiej. Pewnego dnia byla umowiona na wizyte u swojego lekarza, ja bylem w domu i czulem sie zmeczony, postanowilem sie chwile przespac. Kiedy sie polozylem, mama wyszla z domu. Zasnelem dosc szybko i doskonale pamietam sen. Snilo mi sie, ze wstaje z lozka i ide do pokoju mamy, wchodze, patrze na lozko, mama lezy, jest wyraznie zmeczona, nie moze sie podniesc i patrzy sie na mnie jakby chciala mi cos powiedziec, ale nie moze. Widze, ze jest z nia cos nie tak. Wracam do pokoju i szukam telefonu zeby zadzwonic po lekarza. W tym momencie slysze dzwiek komorki, dzwoni nieustanie az wybudzam sie ze snu. Numer nieznany odbieram. W sluchawce slysze jakas kobiete, ktora mowi, ze jest lekarzem i czy moge przyjsc do gabinetu, bo mama zaslabla, bardzo zle sie poczula. Zrywam sie i lece po mame. Wpadam do gabinetu i widze mame lezaca na kozetce, strasznie zmeczona, ledwie mogla cos powiedziec. Po jakims czasie dochodzi do siebie na tyle zeby moc wrocic do domu.
    Pozniej opowiadala mi, ze poczula sie bardzo zle ale resztkami sil probowala znalesc w torebce notes z numerem telefonu do mnie, aby lekarka mogla mnie powiadomic, ze cos zlego sie dzieje.

Moze to brzmi jak belkot, ale dla mnie to bylo bardzo prywatne odczucie. Nigdy nie spotkalem sie z takim splotem wypadkow. Ja cala ta sytuacje zrozumialem tak, ze w jakis sposob podczas snu odbieralem uczucia mojej mamy. Byc moze to sen mial wlasnie znaczenie, inna praca mozgu, fali i tak dalej. W kazdym razie to zdazenie bylo dla mnie dowodem na istnienie czegos podobnego do Telepatii. Malo tego, ten kontakt byl nawiazany bezposrednio, w tym samym czasie, nie byl przesuniety. Trudno mi to glebiej analizowac, bo nie jestem fachowcem, ale doskonale wiem co czulem i jak to przezywalem.
    Byc moze chodzi wlasnie o to, ze zeby cos zaakceptowac trzeba to przezyc. Dla mnie to nie byl przypadek, tylko dzialanie jakis czynnikow, ktorych nie sposob racjonalnie wyjasnic.

Skomentuj

Wierzę, że było to bardzo intensywne doznanie. Tak działają wysokie emocje. Miałem z nimi do czynienia i potwierdzam, jest dojmująco, jaskrawo i nie do zapomnienia. Ale tu rzucony zaczątek tematu był o telepatii jako środku komunikacji: to - dla mnie - zakłada stałość, powtarzalność, intencjonalność. Nawet jeśli zaliczymy opisany przypadek jako istotnie pojedynczy realny odbiór emocji bliskiej osoby o zbliżonych cechach biologicznych w sytuacji lęku o tę drugą osobę, to na podstawie pojedynczego wystąpienia i tak nie ma jak wnioskować o zjawisku... ani jak posłużyć się opisanymi faktami, by wywołać taki proces u kogo innego, kiedy indziej, gdzieś indziej. Że coś czułeś, zgoda, ale nie wiemy, co to naprawdę było i możemy to rozmaicie interpretować. Rzeczywiste zjawiska fizyczne same w sobie nie podlegają subiektywnej ocenie: są i chłodno robią swoją robotę :).

Skomentuj

Moze po prostu jeszcze nie poznalismy technik, ktore umozliwiaja powtarzalnosc komunikacji. Moze konieczne sa specjalne bodzce, okreslone sytuacje w ktorych to dziala.

Skomentuj

:flapper:powtarzalność jest do wypracowania ... trzeba tylko kilkudziesięciu lat ciężkiej pracy . po kilkunastu już są zadowalające wyniki . Sam sobie to wytłumacz Comandante moją metodą a przestanie to być takie nadnaturalne . Stanie sie fizyczne , sen nie jest stanem pobudzenia tylko wyciszenia pozwala mózgowi odbierać sygnały na bardzo niskich poziomach . Byłem świadkiem wielu eksperymentów które pozwalają twierdzić że świadomość jest tworem fizycznym potrafiącym bytować przez pewien czas niezależnie od żywiciela jakim jest ciało . Polecam ćwiczenia z exterioryzacji po około 5-6miesiącach wyniki są conajmniej zadziwiające . Zwłaszcza że można rejstrować je metodami AV. Są możliwości mierzenia pola energetycznego wokół człowieka , są też techniki zwiekszania jego siły kilkadziesiąt razy , w skali Bovisa człowiek ma pole o sile 6-8.5K jednostek widziałem efekty działania pola o sile 45-85K jednostek ... efekty porażające normalnego człowieka
          Last edited by Natalleos; 22.04.2013, 22:15.

Skomentuj

Z niczym istotnie nadnaturalnym nigdy nie miałem bezpośredniej styczności mimo okazji w wielu miejscach świata. Znałem oczywiście ludzi, którzy opowiadali takie i podobne rzeczy: nie wydali mi się pociągający. Jak już wspomniałem, prędzej wzbudzą we mnie niepokój niż entuzjazm. Co do eksperymentów z tej dziedziny - zbyt wiele rzekomych dowodów i demonstracji okazało się w przeszłości zwykłym naciąganiem i żadna z oferowanych nagród za udowodnienie tego czy owego twierdzenia nie została nigdy wypłacona, gdyż jakoś nikt nie zgodził się zademonstrować swoich mocy w warunkach pełnej kontroli umożliwiających weryfikację podnoszonych twierdzeń.
            Bez urazy, lecz pozostaję nieufny i raczej nie zainteresowany. Tej piany również bić nie zamierzam :).

Skomentuj

NIe wiem czy mogę sie podczepić pod temat telepatii czy innych bodźców.... często mam tak (jeśli kilkanaście razy do roku to często) że śni mi się coś ..... jakaś sytuacja, jakaś scenka odgrywana przeze mnie czasem z charakterystycznym impulsem, która po jakimś czasie dzieje się naprawdę....

Prosty przykład.... Śniło mi się że przyjechała moja chrzestna ze śląska z która sie baardzo dawno nie widziałem, a charakterystyczne było moje stanięcie w drzwiach do pokoju oparty plecami do framugi, z głową opartą o wystajacy lekko gwóźdź (2mm stare budownictwo) - sen potwierdził się 1.5 miesiąca później.... a charakterystycznym bodźcem było to "ukłucie" łebkiem gwoździa

Ostatnio też miałem kilka takich snów których nie pamiętam ale podświadomie mam je w pamięci i one się odtworzą podczas ich spełniania CIEKAWE ??
              Last edited by ploter; 22.04.2013, 23:13.

Skomentuj

Może podświadomie na jawie zacząłeś realizować ten sen aż Ci sie przypomniało jak ten gwłoźdź dał o sobie znać .

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                  "substytutu", stąd takie powodzenie wiary w UFO, wróżby i cholera wie co
                  Niektórzy nie szukają

Skomentuj

http://strefatajemnic.onet.pl/ufo/ko...1,artykul.html :P
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                      Jest to oczywista bzdura. Nie ma czegoś takiego jak religijność zaprogramowana genetycznie.
                      Może sama religijność nie ale podatność, skłonność itp już może.
                      Ja w każdym razie nie posiadam na szczęście tej wady genetycznej :)

---------- Post dodany o 19:16 ---------- Poprzedni post o 18:45 ----------

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                      jakaś sytuacja, jakaś scenka odgrywana przeze mnie czasem z charakterystycznym impulsem, która po jakimś czasie dzieje się naprawdę....
                      A mieliście kiedyś takie uczucie że już gdzieś byliście mimo, że w danym miejscu jesteście po raz pierwszy w życiu ? :)

Ja miałem raz. Na zielonej szkole w podstawówce.
                      Byliśmy na wycieczce w jakiejś miejscowości nie pamiętam już nazwy.
                      Normalnie czułem się jak bym tam kiedyś był.
                      Wiedziałem gdzie co jest, nawet trafiłem bezbłędnie do sklepu elektronicznego

Skomentuj

Imię tego jest déja vu (a z akcentem grave nie daje się ani wpisać ani wkleić).
                        Jest też jamais vu i jamais vécu.
                        Zjawiska stosunkowo częste i szeroko opisane w psychologii.
                        Nie należy się niepokoić ani doszukiwać się znaczeń mistycznych.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                          nawet trafiłem bezbłędnie do sklepu elektronicznego
                          Bo to Bog Cie prowadzil, a Ty nawet o tym nie wiedziales :P

Skomentuj

Może podświadomie na jawie zacząłeś realizować ten sen aż Ci sie przypomniało jak ten gwłoźdź dał o sobie znać .
                            Nie bo to powtórka na żywo tego co widziałem i robiłem we śnie

Skomentuj

Raven miałem tak kilka razy.
                              Nawet jestem w stanie wymienić min 3 takie sytuacje o których pamietam.
                              A wiem, ze było tego wiecej.

---------- Post dodany o 22:34 ---------- Poprzedni post o 22:34 ----------

Tylko, ze ja trafiłem do monopolowego
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                Tylko, ze ja trafiłem do monopolowego
                                A tym razem to byl lucyfer :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  A tym razem to byl lucyfer :P
                                  To było pragnienie .. a kto był sprite'm ?

Może sama religijność nie ale podatność, skłonność itp już może.
                                  Ja w każdym razie nie posiadam na szczęście tej wady genetycznej
                                  Ja myślę, że ta skłonność to jest zwykła ciekawość, "wada" wynikła z nadmiernego rozwoju mózgu. Człowiem nie potrafi sie uwolnić od pytania "a dlaczego" aż nie uzyska odpowiedzi na wszystko o co pyta. U jednych to zamienia się w religijność i wiarę w jakiegoś boga u innych ta chęć poznania zamienia sie na pracę naukową zgłębiajacą naturę wszechświata. Gdyby nie Ci drudzy to bylibyśmy daleko w w tyle, zupełny ciemnogród bo religia niestety daje odpowiedź na wszystko .

Skomentuj

Gdyby nie Ci drudzy to bylibyśmy daleko w w tyle, zupełny ciemnogród bo religia niestety daje odpowiedź na wszystko .
                                    Religia nie daje odpowiedzi praktycznie na żadne pytania dociekliwych ludzi, jedynie poczucie uporządkowania Świata i naszego w nim miejsca.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Bo to Bog Cie prowadzil, a Ty nawet o tym nie wiedziales :P
                                      Wątpię że był to Bóg.
                                      Kupiliśmy tam kit pluskwy FM żeby dziewczyny podsłuchiwać

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                                      Religia nie daje odpowiedzi praktycznie na żadne pytania dociekliwych ludzi
                                      Jak nie ?
                                      "Bóg tak chciał." :P

Skomentuj

Sprawa jest Panowie-w jednym ze swoich artykułów Zaph pisał że LowXmax woofers sound better. Artykuł aktualnie jest niedostępny. Czy ktoś pamięta jakich argumentów zaph używał za tą tezą?

Skomentuj

Artykuł Zapha wyparował ze strony Zapha prawdopodobnie dlatego, że i jak opowiedziano tu poniżej pod tytułem A response to misleading information posted on Zaph Audio:
                                          http://www.audiocircle.com/index.php?topic=37859.0
                                          Wątek zawiera dyskusję, opis i podważenie ustaleń p. Zapha.
                                          Merytoryczną stronę pomijając, p. Zaph zaprezentował się jako zaskakująco tęgi chamuś... :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X