Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Ty podałeś jedynie linka. Za jakiś czas link może wygasnąć i w sumie nie wiadomo będzie co polecałeś. Tak trudno wkleić także markę i model przed podanie linka?
    Tym razem poprawiłem, następnym razem będą ostrzeżenia.
    Noi jak myślicie? czy po takim zachowaniu z waszej strony, kolega Marios będzie chciał ponownie tracić czas pisząc wartościowego posta, by dostał potem opiernicz bo nie napisał marki, a napisał model? Paranoja, zgłoście swoje kandydatury na moderów na elkę :P I dziwić się że potem nikt nie pisze, bo mu się odniechcewa jak się o pierdoły czepiacie.. I jak ja to czytam z boku, robię duże oczy, i zastanawiam się jaki macie w tym cel - wykurzyć userów?
    Każdy temat, osobny regulamin, człowiek nie wie gdzie co może napisać bo zaraz przylecą zieloni i go sklepią :/

Skomentuj

Oczywiście lepiej jak za parę tygodni będzie się szukać informacji na dany temat a połowa jak nie wszystkie linki będą nie aktywne.
      Czy tak trudno przystosować się do pary reguł wprowadzonych aby tematy były pomocne także za parę tygodni?
      Ale lepiej szukać dziury w całym. Ostatnio masz do tego dar.

Zamieszczone przez LightSound
      Sensowniej było by - gdyby zamiast treści pouczenia, po prostu wstawili to co im brakuje, oraz sensowną notatkę - "poprawiłem, wstawone to i to, podpis". Tyle samo czasu, a efekt lepszy - post staje się wartościowy, nie ma w nim niechęci, oraz user i tak wie że poprawił mu moder post, więc musi się poprawić.
      Problem w tym, że właśnie taki zapis widzą wszyscy i być może wszyscy zaczną się do tego stosować. Delfin co chwilę o to prosi i wszyscy mają to w głębokim poważaniu.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Oczywiście lepiej jak za parę tygodni będzie się szukać informacji na dany temat a połowa jak nie wszystkie linki będą nie aktywne.
        Czy tak trudno przystosować się do pary reguł wprowadzonych aby tematy były pomocne także za parę tygodni?
        Ale lepiej szukać dziury w całym. Ostatnio masz do tego dar.
        Raportowałem ten post, abyście mogli go zobaczyć, napisałem wam cenną wskazówkę.

Po pierwsze, w jego poście i powyższym, jest napisane że tyczy się to marki Yato, drugie że obok linka wstawiony był model szlifierki, i dopiero link - wstawiasz model i wyskakuje Ci na google szlifierka o której mowa - w czym problem?

Czy nie lepiej było by gdybyście zamiast pisać obaj te 8 linijek tekstu, po prostu dodali to czego brakuje, pod postem wstawili adnotację "Poprawiłem, wstawiłem markę i model obok linka - LuSzti, czy dolphin123" w tagu moder?

Wtedy:
        - post zyskał by na wartości
        - był zgodny z regulaminem tematu
        - Marios nie poczuł by się urażony, bo dostał zjębkę, mimo iż poświęcił czas a tu brakowało 4 literek ;]
        - Marios widział by też dzięki tagowi moder, że coś było poprawiane, więc następnym razem by pamiętał o tym.
        - Czasowo zajęło by wam to tyle samo, jak nie mniej.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
          Po pierwsze, w jego poście i powyższym, jest napisane że tyczy się to marki Yato, drugie że obok linka wstawiony był model szlifierki, i dopiero link - wstawiasz model i wyskakuje Ci na google szlifierka o której mowa - w czym problem?
          Pewnie dlatego to tam jest ponieważ wyedytowałem i powstawiałem to.

Czy nie lepiej było by gdybyście zamiast pisać obaj te 8 linijek tekstu, po prostu dodali to czego brakuje, pod postem wstawili adnotację "Poprawiłem, wstawiłem markę i model obok linka - LuSzti, czy dolphin123" w tagu moder?

Wtedy:
          - Marios nie poczuł by się urażony, bo dostał zjębkę, mimo iż poświęcił czas a tu brakowało 4 literek ;]
          - Marios widział by też dzięki tagowi moder, że coś było poprawiane, więc następnym razem by pamiętał o tym.
          I napisałem o tym adnotację w poście poniżej.

Więc o co się czepiasz? Że moderacja wykonuje swoją pracę?
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
            Od kiedy można do swojej sygnaturki dodawać linki :>
            I jeszcze taka długa sygnaturka :>
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
              Od kiedy można do swojej sygnaturki dodawać linki
              I jeszcze taka długa sygnaturka
              Nie wiem czy userzy mogą. Musisz sprawdzić.
              Moderzy mogą, na moją prośbę. Chciałem wkleić linki do moich projektów aby nie zginęły i by ludzie mogli coś skopiować.
              Zresztą pojawią się jeszcze dwa projekty nie długo.

Skomentuj

Userzy nie mogą wstawiać linków... Kiedys była batalia o to. Widze że sie to zmieniło...
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Więc o co się czepiasz? Że moderacja wykonuje swoją pracę?
                  Nie, tylko że wykonuje ją w sposób nienależyty. Masz władzę - pokazałeś ją właśnie, napisałem ze tak to mogło być zrobione - to zrobiłeś tak teraz i się wypierasz że tak było zrobione. Chyba czas na printscreeny, choć nie wiem czy jest sens dłużej coś komuś udowadniać. Ci co mają wiedzieć i tak wiedzą - a do was widzę się już nie dotrze. Przykro mi z tego powodu.

Skomentuj

Nie, tylko że wykonuje ją w sposób nienależyty. Masz władzę - pokazałeś ją właśnie, napisałem ze tak to mogło być zrobione - to zrobiłeś tak teraz i się wypierasz że tak było zrobione. Chyba czas na printscreeny, choć nie wiem czy jest sens dłużej coś komuś udowadniać. Ci co mają wiedzieć i tak wiedzą - a do was widzę się już nie dotrze. Przykro mi z tego powodu.
                    Zobacz, o której zostały wyedytowane posty (8:59 i 9:11) i o której Ty napisałeś (9:42). Zanim kogoś posądzisz o cokolwiek. Bo zaczynasz popadać w paranoję.

Skomentuj

To co z tymi sygnaturkami. Tylko moderzy mogą mieć dłuższą sygnaturkę i z adresami url?
                      marcinsywala.pl

Skomentuj

Teraz nie docenia się DIY i wkładu, tylko kasa i kasa i kasa.. przykre, ale prawdziwe.
                        A co maja cały czas na teslach słuchać ? :P

Chcesz pomocy do Seasa Alu + STX
                        Jak temat były już wałkowane 100 razy to potem nikomu się już nie chce powtarzać 101 tym bardziej że często i tak trafia to w próżnie.
                        Dobrym przykładam są twoje ostanie posty tutaj i w Budowanie na ekranie.
                        Po prostu nawet nie chciało Ci się przeczytać tematu LuSzTi-ego.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                          To co z tymi sygnaturkami. Tylko moderzy mogą mieć dłuższą sygnaturkę i z adresami url?
                          Chwilowo nic z tym nie zrobimy bo nie ma naszego admina technicznego - kolegi tomekk_
                          Nie wiem jak na to się zapatrują pozostali Admini - to od nich zależy decyzja a nie od moderatorów.

Skomentuj

Wtedy:
                            Nie, nie byłoby lepiej. Ty tego nie będziesz zamiatał a ja muszę. Stali bywalcy nie dostosowują się do próśb, które rozchodzą się o doczytanie regulaminu. Dla siebie tego nie zrobiłem i dla siebie tego nie ciągnę. Jak problemem jest dopisanie modelu, to dla mnie za chwilę nie będzie problemu taki post wywalić. Mamy się rozwijać i tworzyć pewną bazę a to wymaga niewielkiej dyscypliny.

Skomentuj

Zobacz, o której zostały wyedytowane posty (8:59 i 9:11) i o której Ty napisałeś (9:42). Zanim kogoś posądzisz o cokolwiek. Bo zaczynasz popadać w paranoję.
                              Niestety mi mechanizm nie wyświetla informacji o której były edytowane posty, więc nie sprawdzę - ale w poście Mariosa widziałem od razu model szlifierki którą polecił.

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                              A co maja cały czas na teslach słuchać ? :P
                              Nikt tego nie mówi, ani nie bronie nic - każdy ma prawo, jednak dajmy na to, wszyscy ładują w konstrukcje 2-5k na głośniki, to po co pokazywać coś co warte jest 200-500zł? Blado to przy tym wygląda i samo z siebie odpycha to młodych amatorów sprzętu DIY...

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                              Dobrym przykładam są twoje ostanie posty tutaj i w Budowanie na ekranie.
                              Po prostu nawet nie chciało Ci się przeczytać tematu LuSzTi-ego.
                              Owszem, nie chciało, bo ani mnie przetworniki nie urzekły, ani rodzaj obudowy. Tak jak inni mają prawo nie czytać tego co piszę, ani odpowiadać na to, co zdarza się coraz częściej.

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              Nie, nie byłoby lepiej. Ty tego nie będziesz zamiatał a ja muszę. Stali bywalcy nie dostosowują się do próśb, które rozchodzą się o doczytanie regulaminu. Dla siebie tego nie zrobiłem i dla siebie tego nie ciągnę. Jak problemem jest dopisanie modelu, to dla mnie za chwilę nie będzie problemu taki post wywalić. Mamy się rozwijać i tworzyć pewną bazę a to wymaga niewielkiej dyscypliny.
                              No zgadza się, moderatorem nie chciałbym być, bo już byłem nie tu - i więcej czasu spędzałem na moderce niż na przeglądaniu forum czy pisaniu postów.
                              I tutaj właśnie wychodzi że czepiacie się o pierdoły, wywalić cały wartościowy post, bo nie zawierał modelu - a ktoś kumaty kto szuka, wklei taki wygasły link w google i już wie co tam było i o czym mowa. Mamy się rozwijać, a się cofamy, bo się chce ustawiać ludzi, którzy przez poprzednie lata nie byli ustawiani, powodzenia.

Skomentuj

Niestety mi mechanizm nie wyświetla informacji o której były edytowane posty, więc nie sprawdzę - ale w poście Mariosa widziałem od razu model szlifierki którą polecił.
                                Wierz mi, że tak było. I że to ja edytowałem posty i wstawiłem modele zanim Ty przeczytałeś te posty. Zastanów się trochę na przyszłość zanim zaczniesz oskarżać.

Nikt tego nie mówi, ani nie bronie nic - każdy ma prawo, jednak dajmy na to, wszyscy ładują w konstrukcje 2-5k na głośniki, to po co pokazywać coś co warte jest 200-500zł? Blado to przy tym wygląda i samo z siebie odpycha to młodych amatorów sprzętu DIY...
                                Najpierw chcemy postępu na forum a później mamy pretensje, że pojawia się coś lepszego? Nie mam zamiaru się tłumaczyć, że udało mi się kupić taniej lepsze głośniki i wiem jak zrobić z nich konstrukcję. Ja też nie zarabiam jakichś kokosów, ale odłożyłem na lepsze głośniki i mam.... Czy z tego powodu nie mogę ich pokazać na forum? Może jeszcze określisz jakiś próg cenowy do jakiego można coś pokazać, a od którego już nie?

Owszem, nie chciało, bo ani mnie przetworniki nie urzekły, ani rodzaj obudowy. Tak jak inni mają prawo nie czytać tego co piszę, ani odpowiadać na to, co zdarza się coraz częściej.
                                Nikt Ci nie każe czytać, ale jeśli nie czytałeś to wypada się nie wypowiadać na ten temat, tak jak Ty to zrobiłeś.

I tutaj właśnie wychodzi że czepiacie się o pierdoły, wywalić cały wartościowy post, bo nie zawierał modelu
                                Jeszcze żaden post nie został wywalony z tego powodu. Edytujemy je i przypominamy. Zapędzasz się w ocenie naszej pracy i szukasz dziury w całym.

Skomentuj

I tutaj właśnie wychodzi że czepiacie się o pierdoły, wywalić cały wartościowy post, bo nie zawierał modelu - a ktoś kumaty kto szuka, wklei taki wygasły link w google i już wie co tam było i o czym mowa. Mamy się rozwijać, a się cofamy, bo się chce ustawiać ludzi, którzy przez poprzednie lata nie byli ustawiani, powodzenia.
                                  Cofamy się, bo zapominamy o tym, że za jakiś czas ten post jest bezużyteczny. Skoro będzie i tak bezużyteczny, to czemu od razu nie zrobić z tym porządku? Wg mnie bardzo prosta procedura aby zachować porządek i zmusić do racjonalnego myślenia.

Skomentuj

więcej czasu spędzałem na moderce niż na przeglądaniu forum czy pisaniu postów.
                                    Ale tu chyba właśnie jest powód dla ktorego moderzy tak robią, maja dużo roboty więc swoim zachowaniem chcą nauczyć userów do trzymania porządku po to żeby oni mieli mniej pracy. Tu wychodzą takie podstawy dobrego zarządzania czymkolwiek, ustalić reguły, wymagać trzymania się procedur i wtedy będzie porządek, a jak nie będzie to przynajmniej szybko wiadomo gdzie jesy syf, czy sie powtarza a jeśli tak to być może reguły są złe i trzeba je zmienić.

Powiecie że moderzy od tego sa żeby sprzątali, okej ale każdy chce sobie ułatwiac robotę, więc jeśli ma w tym pomóc wprowadzenie jakiejś procedury i wzoru to niech tak będzie. Oni nie będą musieli sprzątać, a my mamy wszystko ładnie do przeglądania i czytania. Ot taka symbioza :)

Skomentuj

Krzysiek ma moje 15 AWX 16R mógłby sprawdzić ale z tego co wiem to oddaje juz Wavecora. Ja mam 5 Wavecorów w domu tylko że tych "większych" http://audiodrivers.eu/prest/pl/55-w...tw030wa05.html gdyby złożyć sie na dobra "flaszke" dla niego moze zrobiłby fajny zestaw by nie robił ciągle za darmo Jednak teraz ma inne w kolejce
                                      Last edited by LuSzTi; 08.06.2013, 18:01.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        Tylko moja wersja to ta z "10".
                                        Jeśli z '10' to ta sama wersja co moja, ale Ty masz chyba inną. Sprawdź oznaczenia.
                                        Do dwóch AWXów to by się przydała wersja 4R bez ferrofluidu czyli WA04.

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                        gdyby złożyć sie na dobra "flaszke" dla niego moze zrobiłby fajny zestaw by nie robił ciągle za darmo
                                        Jakby było za darmo to by było nieźle. Póki co to ja dokładam do tego bo obudowy same się nie robią i za darmo nie są.

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                        Jednak teraz ma inne w kolejce
                                        Przez najbliższe 3-4 tygodnie mam co robić. Dziś wrzucę jeszcze jeden projekt, ale na razie ostatni.
                                        Last edited by LuSzTi; 08.06.2013, 18:02.

Skomentuj

Jakby było za darmo to by było nieźle. Póki co to ja dokładam do tego bo obudowy same się nie robią i za darmo nie są.
                                          Za to masz chwałę i uznanie na forum

Przez najbliższe 3-4 tygodnie mam co robić. Dziś wrzucę jeszcze jeden projekt, ale na razie ostatni.
                                          To akurat prawda Excele mogą sie przeterminować
                                          Last edited by LuSzTi; 08.06.2013, 18:02.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X