Masa aktywnych monitorow studyjnych gra na tadkach lub lm. Prawdziwe trany to rzadkosc. Nawet Linkwitz w swoich topowych paczkach nie ma nic przeciwko LM :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaTo że z twardego głośnika stopa jest szybka to się zgodzę,ale nigdy się nie dowiesz czy akurat takie brzmienie chciał muzyk.
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaWaszczyszyn zasila Etony Tadkami w systemie za pierdylion i nie widzi w tym nic zdrożnego :P (revena pędzi już 300B)
http://www.ancient.com.pl/e_wing.htm
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaBo filtr na wyjściu podbija Ci to i owo i od razu masz różnice w odsłuchu :P A to że to się tobie podoba to OK ale to nie jest spr jakości wzmaka :P
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaKlasa D ma naciągane parametry bo jest mierzona przez filtr AES17 który wywala wszystko poza pasmem audio. W klasie AB takiego filtru się nie używa przy pomiarach. (bo nie trzeba)
Mówimy cały czas o jakości. Klasa D jest oszczędna owszem, po to powstała. Ale nam chyba tych paru W nie szkoda ?
Jak pisałem wszystko ma swoje zalety i wady. No klasa D słabo nadaje się do mega jakości, jednak w tym przypadku - lepszą jakość zaoferował tripath, niż sym i uni wg mnie i to od pierwszego wpięcia w tor audio.
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaDo suba trochę mało No ale jak wystarczy 3w to co złego jest w TDA ?
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNo nie wiem co tam można inaczej zaaplikować niż jak podaje producent w nocie
Skomentuj
-
idzie
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaZrób sobie suba dipolowego :) Głośniki do nich idzie kupić taniutko a zawsze to coś innego.
Głośniki do nich idzie kupić - idzie kupić - co to za język , gdzie wy się uczyliście polskiego , to jakaś zapomniana wieś.audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
http://www.rane.com/note160.html
Amethyst Trinnov Audio
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaNie mam oscyloskopu żeby to zbadać
Xl = 2*f*pi*L
Pomijając rezystancję samej cewki (bo jest pewnie kilkanaście mohm) i impedancję wyjściową samego wzmacniacza (która też jest rzędu mohm)
dla 100Hz = 0.02ohma - do pominięcia
dla 1k 0.19ohma
dla 10k 1.9 ohma
dla 20k 3.8ohma
Dla typowego przebiegu impedancji kolumny daje to taki efekt:
f.png
Trudno powiedzieć że pasmo do 20k jest liniowe prawda ?
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaNie mówię o subie
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaPrzecież w kostce możesz zmodyfikować to co jest poza kostką
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTrudno powiedzieć że pasmo do 20k jest liniowe prawda ?
Dziwny ten przebieg impedancji kolumny, jak wyskalowany ale obrazuje to o co Ci chodzi - że wzmacniacz ma charakterystykę wznoszącą, w nieznacznym stopniu, co działa raczej na plus - gdyż głośniki na krańcu pasma przeważnie nie domagają
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaMy mówimy o subie
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNo bardzo dużo np : wzmocnienie :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaCzemu 30uH skoro widzę 22uH w TK2050
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaDziwny ten przebieg impedancji kolumny
Po obciążeniu wzmacniacza typową impedancją kolumny .
Skomentuj
-
co to za język
Z jednej strony, wyluzujcie nieco, by nie wyszło na to, że ktokolwiek uprawia tu sztukę wytykania dla radości wytykania, tak się nie godzi.
Z drugiej strony, udział w medium publicznym zobowiązuje do minimalnego poziomu poprawnościowego, form i przestrzegania reguł języka. Wprawdzie piszemy sobie niby skryci przed okiem gapiów, w bezpiecznym intymnym zaciszu domowym, może w kapciach czy samej bieliźnie, pod chroniąca nas ksywką forumową, ale nie dajmy się zwieść! Forum jest medium publicznym, należy zachowywać atmosferę niejakiej odświętności i się postarać bardziej, niż podczas rozmowy przy śmietniku z sąsiadem z kubłem na śmieci w garści.
Jak się ludziom prezentujemy, nie jest jedynie naszą sprawą: inni mają prawo oczekiwać minimum szacunku i zachowywania pewnej niedokuczliwej konwencji, podobnie jak nie ma nic złego w samych żółtawo-brązowych majtkach, rzecz osobistego gustu i higieny, byle nie publicznie i na wierzchu. Byle jak, a nawet byle co niestety pisuje głównie byle kto i dla kogo popadnie. Bądź kim i jakim chcesz dla siebie, ale innych po prostu szanuj. Nie ma co się niekiedy dziwić irytacji, a niekiedy gwałtownych reakcji osób wrażliwszych.
Jednak mimo to proponuję reagować jak na przyjęciu dyplomatycznym reaguje się na publiczne pierdnięcia: w ogóle nie reagować. Jak ktoś przesadzi, zapewne moderacja w końcu złapie go za ucho, bo "od tego jest, od tego jest ona".
Tak w ogóle, zaimków osobowych w języku polskim nie stosujemy dużą literą (z nielicznymi wyjątkami, które tu nie zachodzą), przecinków po spacji nie stawiamy, niepoprawnych zwrotów w przestrzeni publicznej nie używamy. Na własny użytek robimy co chcemy: tutaj proponuję trzymać fason.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaJa wydałem dużo więcej
Skomentuj
-
Tak marian. Po to aby kwota nie budziła kontrowersji i aby nie było niepotrzebnych dyskusji z tym związanych. Pewne kwoty są indywidualne, a bez sensu żebym podawał granice, bo tych zwyczajnie nie ma.
Możesz przecież policzyć za ile zrobiłbyś taki zestaw. Zrobiłeś Ushery, liczyłeś koszty przed sprzedażą i wiedziałeś ile na tym zarobisz, więc tu możesz zrobić to samo.
Napiszę po raz kolejny... Przy tej klasie głośników chciałem aby miały porządne domki i zagrały maksymalnie dobrze... To zostało spełnione, ale potrzebowało większego budżetu i dlatego też nie wykonywałem ich sam. :)
Skomentuj
-
http://www.facebook.com/antyncplus - klikamy koledzy, lajkujemy -trzerba przebic off profil nc+
Skomentuj
Skomentuj