Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Masa aktywnych monitorow studyjnych gra na tadkach lub lm. Prawdziwe trany to rzadkosc. Nawet Linkwitz w swoich topowych paczkach nie ma nic przeciwko LM :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      To że z twardego głośnika stopa jest szybka to się zgodzę,ale nigdy się nie dowiesz czy akurat takie brzmienie chciał muzyk.
      No tak, ale w sumie będąc na koncercie, czy próbie, stopa w perkusji nie jest przeciągła i zmulona, chyba że faktycznie muzyk chciał ją "wydłużyć" w studio bo tak mu pasowało.

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      Waszczyszyn zasila Etony Tadkami w systemie za pierdylion i nie widzi w tym nic zdrożnego :P (revena pędzi już 300B)
      http://www.ancient.com.pl/e_wing.htm
      Każdy ma prawo zasilać czym chce i pisać co chce, to prawda - nikt mu tego nie zabroni, ale jak pisałeś życie zweryfikuje to co się pisze, gdyż ktoś, pewnie zrobi konstrukcje podobną, zasili tak samo, i stwierdzi że mu coś nie gra i wpadnie na pomysł by np. zmienić wzmacniacz.

Bo filtr na wyjściu podbija Ci to i owo i od razu masz różnice w odsłuchu :P A to że to się tobie podoba to OK ale to nie jest spr jakości wzmaka :P
      Nie mam oscyloskopu żeby to zbadać, ale masz rację. Boje się używać tripathów do wstęg, bo nie wiem co czai się na wyjściu wzmaka powyżej 20kHz, a do tych 20kHz jest liniowy jeżeli wierzyć producentowi. Zdaje sobię sprawę, że to nie jest hajend, i że też go wymienię tylko czekam na jakiś fajny projekt w A lub AB, którym byłbym zainteresowany. Dlatego myślałem o alexie, i o pasie.

Klasa D ma naciągane parametry bo jest mierzona przez filtr AES17 który wywala wszystko poza pasmem audio. W klasie AB takiego filtru się nie używa przy pomiarach. (bo nie trzeba)
      Mówimy cały czas o jakości. Klasa D jest oszczędna owszem, po to powstała. Ale nam chyba tych paru W nie szkoda ?
      Właśnie zauważyłem ze jedyne śmieci które zbiera Tripath, to te w urządzeniach z przetwornicą impulsową - uszkodzona ładowarka, czy zasilacz do dekodera/komputera.
      Jak pisałem wszystko ma swoje zalety i wady. No klasa D słabo nadaje się do mega jakości, jednak w tym przypadku - lepszą jakość zaoferował tripath, niż sym i uni wg mnie i to od pierwszego wpięcia w tor audio.

Do suba trochę mało No ale jak wystarczy 3w to co złego jest w TDA ?
      Nie mówię o subie, o kolumnach, monitorach na biurku do odsłuchu w polu bliskim. Już pisałem co jest złego, nie chce od nowa tego pisać, nie podoba mi się bo to zamulacz dźwięku.

No nie wiem co tam można inaczej zaaplikować niż jak podaje producent w nocie
      Przecież w kostce możesz zmodyfikować to co jest poza kostką - nawet w nocie TDA jest "APPLICATION SUGGESTIONS" ładnie opisane. A taki elektronik jak Ty, mógłby zmodyfikować ten układ jeszcze lepiej.

Skomentuj

Jak na dniach czegoś nie zrobię dla siebie (czyt. jakiejś konstrukcji),to mnie rozniesie :/

Skomentuj

Zrób sobie suba dipolowego :) Głośniki do nich idzie kupić taniutko a zawsze to coś innego.

Skomentuj

idzie

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
            Zrób sobie suba dipolowego :) Głośniki do nich idzie kupić taniutko a zawsze to coś innego.

Głośniki do nich idzie kupić - idzie kupić - co to za język , gdzie wy się uczyliście polskiego , to jakaś zapomniana wieś.
            audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
            http://www.rane.com/note160.html
            Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

W szkole. Jak Cie tak boli to masz-"można kupić". Pozdrawiam czepialskiego :)

Skomentuj

co to za język , gdzie wy się uczyliście polskiego , to jakaś zapomniana wieś.
                Przecinki po spacji? "Wy" pisane "z małej litery"? Gdzie Ty się uczyłeś polskiego? To jakaś zapomniana wieś?

Również pozdrawiam czepialskiego

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                  Nie mam oscyloskopu żeby to zbadać
                  Nie trzeba mieć. Weź dołóż sobie cewkę 30uh na wyjście normalnego wzmaka :) Bo tyle jest w w szereg z głośnikiem w TK2050
                  Xl = 2*f*pi*L
                  Pomijając rezystancję samej cewki (bo jest pewnie kilkanaście mohm) i impedancję wyjściową samego wzmacniacza (która też jest rzędu mohm)
                  dla 100Hz = 0.02ohma - do pominięcia
                  dla 1k 0.19ohma
                  dla 10k 1.9 ohma
                  dla 20k 3.8ohma
                  Dla typowego przebiegu impedancji kolumny daje to taki efekt:
                  f.png
                  Trudno powiedzieć że pasmo do 20k jest liniowe prawda ?

Nie mówię o subie
                  My mówimy o subie
                  Przecież w kostce możesz zmodyfikować to co jest poza kostką
                  No bardzo dużo np : wzmocnienie :P

Skomentuj

Trudno powiedzieć że pasmo do 20k jest liniowe prawda ?
                    Czemu 30uH skoro widzę 22uH w TK2050 oraz TA2024? Filtr dolnoprzepustowy o f ~ 25kHz dla 4 ohm, i ~50 kHz dla 8ohm.

Dziwny ten przebieg impedancji kolumny, jak wyskalowany ale obrazuje to o co Ci chodzi - że wzmacniacz ma charakterystykę wznoszącą, w nieznacznym stopniu, co działa raczej na plus - gdyż głośniki na krańcu pasma przeważnie nie domagają

My mówimy o subie
                    Ogólnie mówimy o subie, ale akurat to że 3W wystarczy do normalnego odsłuchu, odnosiło się kolumn. Bo chyba nie odsłuchujesz samego suba? Takie wyjmowanie słów z kontekstu nie jest eleganckie.

No bardzo dużo np : wzmocnienie :P
                    I parę innych bzdur nie wpływających na parametry tej kosteczki.

Skomentuj

Czemu 30uH skoro widzę 22uH w TK2050
                      Patrzyłem aplikacje z noty - mostek. Są ta 2 cewki 15u w w praktyce szeregowo bo to mostek :)

Dziwny ten przebieg impedancji kolumny
                      To nie wykres impedancji tylko amplitudy !
                      Po obciążeniu wzmacniacza typową impedancją kolumny .

Skomentuj

co to za język
                        Kochane Marciny!
                        Z jednej strony, wyluzujcie nieco, by nie wyszło na to, że ktokolwiek uprawia tu sztukę wytykania dla radości wytykania, tak się nie godzi.
                        Z drugiej strony, udział w medium publicznym zobowiązuje do minimalnego poziomu poprawnościowego, form i przestrzegania reguł języka. Wprawdzie piszemy sobie niby skryci przed okiem gapiów, w bezpiecznym intymnym zaciszu domowym, może w kapciach czy samej bieliźnie, pod chroniąca nas ksywką forumową, ale nie dajmy się zwieść! Forum jest medium publicznym, należy zachowywać atmosferę niejakiej odświętności i się postarać bardziej, niż podczas rozmowy przy śmietniku z sąsiadem z kubłem na śmieci w garści.
                        Jak się ludziom prezentujemy, nie jest jedynie naszą sprawą: inni mają prawo oczekiwać minimum szacunku i zachowywania pewnej niedokuczliwej konwencji, podobnie jak nie ma nic złego w samych żółtawo-brązowych majtkach, rzecz osobistego gustu i higieny, byle nie publicznie i na wierzchu. Byle jak, a nawet byle co niestety pisuje głównie byle kto i dla kogo popadnie. Bądź kim i jakim chcesz dla siebie, ale innych po prostu szanuj. Nie ma co się niekiedy dziwić irytacji, a niekiedy gwałtownych reakcji osób wrażliwszych.
                        Jednak mimo to proponuję reagować jak na przyjęciu dyplomatycznym reaguje się na publiczne pierdnięcia: w ogóle nie reagować . Jak ktoś przesadzi, zapewne moderacja w końcu złapie go za ucho, bo "od tego jest, od tego jest ona".
                        Tak w ogóle, zaimków osobowych w języku polskim nie stosujemy dużą literą (z nielicznymi wyjątkami, które tu nie zachodzą), przecinków po spacji nie stawiamy, niepoprawnych zwrotów w przestrzeni publicznej nie używamy. Na własny użytek robimy co chcemy: tutaj proponuję trzymać fason.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Ja wydałem dużo więcej
                          I dlatego nie chcesz podać kwoty?

Skomentuj

Tak marian. Po to aby kwota nie budziła kontrowersji i aby nie było niepotrzebnych dyskusji z tym związanych. Pewne kwoty są indywidualne, a bez sensu żebym podawał granice, bo tych zwyczajnie nie ma.
                            Możesz przecież policzyć za ile zrobiłbyś taki zestaw. Zrobiłeś Ushery, liczyłeś koszty przed sprzedażą i wiedziałeś ile na tym zarobisz, więc tu możesz zrobić to samo.
                            Napiszę po raz kolejny... Przy tej klasie głośników chciałem aby miały porządne domki i zagrały maksymalnie dobrze... To zostało spełnione, ale potrzebowało większego budżetu i dlatego też nie wykonywałem ich sam. :)

Skomentuj

No i jak to w Polsce bywa: http://www.youtube.com/watch?v=BrotrP389Fw

Skomentuj

wirtualny adres

Skomentuj

http://www.facebook.com/antyncplus - klikamy koledzy, lajkujemy - trzerba przebic off profil nc+

Skomentuj

a o co chodzi tak w skrocie?

Skomentuj

Cyfra plus łączy się z N

Skomentuj

I co? to jest złe?

Skomentuj

Drogie
                                          marcinsywala.pl
                                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                          X