Kurdę, miały być gotowe z założenia :( Popytam się i dam znać na priv. bo to nie dla mnie kolumienki :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postamusisz szukac okazji
raz da sie kupic, innym razem nie ma nic
Skomentuj
-
http://allegro.pl/rtv-i-agd?string=arcus
To kolumny na starej serii Vify. Pierwsze z brzegu są całkiem całkiem (ale doczytaj opis bo nie wnikałem).
Skomentuj
-
Panowie potrzebuje w miarę prostego schematu aktywnego filtra dolnoprzepustowego (do suba) o właściwosciach:
- min. 18db/oct
- regulacja od 50Hz -120Hz
- do dyspozycji mam dwa c4558c (czyli jak się domyślam schematy na tl072 tez by pasowały)
- bez stabilizatorów napięcia (o ile to możliwe )
- wystarczy wejście niskopoziomowe
szukałem w sieci ale, ten taki tamten siaki albo nijaki, przydało by sie cos sprawdzonego, polecanego, godnego uwagi, stosunkowo prostego to wykonania (nie jestem elektronikiem).
moją uwagę przykuł ten project:
http://sound.westhost.com/project48.htm ale nie ogarniam go chyba :/ potrzebował bym jego bardziej szczegółowych schematów..., (dysponuje ktoś może takimi, wykonał ktoś już ten filtr?) i może mi zapodać?
Ew. jakiś inny schemat filtra....
ps nie zakładałem nowego tematu bo chyba nie ma sensu - wątek "szybka piłka".
Z góry dzięki za zainteresowanie.
Skomentuj
-
Zerknij na to: http://www.advanceelectronic.pl/pl/p...subwoofera./37
Dość popularne i chwalone, np u nas na forum.
Skomentuj
-
trochę źle wkleiłem linka: http://www.advanceelectronic.pl/pl/c/Rozne/7 możesz kupić same płytki, ale skoro chcesz już się zabierać do roboty to schematu na stronie nie znajdziesz...
---------- Post dodany 21.05.2013 o 14:43 ---------- Poprzedni post 19.05.2013 o 15:10 ----------
Panowie, jak zbadać polaryzacje w sluchawkach? Przetworniki nie mają oznaczeń, a poprzedni właściciel zostawil bajzel w kablach, zamotalem się i do jednego idą teraz dwa kable sygnalowe... Jak będę przelutowywal to chciałbym jeszcze sprawdzić polaryzacje każdego głośnika.
Skomentuj
-
dopiero jak wrócę do domu to zobaczę, nie pamietam czy widac membrane... ale właśnie trochę sie boję podawać im prąd, słuchawki oficjalnie nie były chyba sprzedawane w Polsce - więc jak uszkodzę to będzie problem. Ale słyszałem o testach na szumnie i tym podobnych, chociaż nie wiem jak je przeprowadzić na sluchawkach...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez grzechupk Zobacz postaAle słyszałem o testach na szumnie i tym podobnych
Skomentuj
-
Oczywiście teraz źle przylutowałem nową wtyczkę, zamienię dwa kable i niby będzie ok - będzie to wtedy wyglądało jak rysunku, czyli tak, jak było przed wymianą wtyczki.
ALE z rysunku wyraźnie wynika, że jeden z przetworników gra z odwróconą polaryzacją. Chcę stwierdzić który, i zamienić mu bieguny, po prostu.
A pomyłka przy lutowaniu wynikała z tego, ze błędnie przyjąłem kolor czarny jako masę (też pasowało) - miałem wyczerpaną baterię w multimetrze i nie mogłem sprawdzić które z trzech wyprowadzeń są podłączone do cewki głośnika, a które jest niezależne.Załączone pliki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaNie mam pojęcia o co wam chodzi z tymi charakterystykami...
Po zmianie moderatorów jakaś dziwna, nieprzyjemna atmosfera się tutaj robi...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaDosłownie przed chwilą...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaCo mają wspólnego charakterystyki z moderatorami?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaNie wiesz? Moderatorzy to zło....ze mną na czele :P
1 post = 1 uwaga
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaPewnie na elektrodę nie wchodzą, mi się nie udało jeszcze coś tam nie napisać aby nie oberwać..
1 post = 1 uwagaAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj