Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Luszti doskonalne Cie rozumiem, a tymbardziej, że nie jedno w życiu słyszałeś i masz prawo do swojego gustu, który nie musi się pokrywać z gustami innych, a potem ludzie mogą mieć do Cb pretensje... za to, że poświęciłeś swój czas kasę i serce... bez sensu.

ja się sugerowałem opiniami o awx'ach z tego forum i nie mam do nikogo pretensji, ale po prostu kompletnie do mnie ten zestaw nie przemawia, zresztą nie tylko ja tak uważam:-)

już chyba wolę 14scx i pj

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
      Przykładowo lklukasz nie raz i nie dwa pisał, że wg niego Usher T9950 jest fajniejszym głośnikiem niż SS D2905/97000. Nie raz miałem okazję aplikować oba te głośniki i wg mnie ten Usher nie umywa się do tego Scana. Ale za pierwszym razem jak aplikowałem Scana byłem do niego sceptycznie nastawiony. Okazało się, że nie potrzebnie i wręcz błędnie.
      Ale oczywiście lklukaszowi może się on podobać bardziej. To jest właśnie subiektywna ocena. I dlatego jest bez sensu.
      Cały czas chodzi o brzmienie, a nie pisanie o wyższości jednego głośnika nad drugim, a Ty nadal swoje :)

Nie raz miałem okazję aplikować oba te głośniki i wg mnie ten Usher nie umywa się do tego Scana
      A czy możesz napisać dlaczego? tylko nie pisz "bo jest po prostu gorszy", opisz tą różnicę swoimi słowami, subiektywnie.

Skomentuj

Dla mnie takie opisy są zbędne i prowadzą do błędnych wniosków dla osoby je czytającej.
        Przykładowo lklukasz nie raz i nie dwa pisał, że wg niego Usher T9950 jest fajniejszym głośnikiem niż SS D2905/97000. Nie raz miałem okazję aplikować oba te głośniki i wg mnie ten Usher nie umywa się do tego Scana. Ale za pierwszym razem jak aplikowałem Scana byłem do niego sceptycznie nastawiony. Okazało się, że nie potrzebnie i wręcz błędnie.
        Ale oczywiście lklukaszowi może się on podobać bardziej. To jest właśnie subiektywna ocena. I dlatego jest bez sensu.

Ten cytat powinien zakończyć rozmowę. Podobnie miałem ja? LuSzTi mówił duże ze Usher 8955 według niego jest duzo wolniejszy i gorszy od Seaa L22rnx/4p, okazało sie cos zupełnie innego ze dla mnie Usher jest idealnym kompromisem miedzy szybkością a potężnością. Dlatego z niektórymi opisami trzeba naprawdę uważać.

---------- Post dodany o 12:03 ---------- Poprzedni post o 12:02 ----------

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Cały czas chodzi o brzmienie, a nie pisanie o wyższości jednego głośnika nad drugim, a Ty nadal swoje :)

A czy możesz napisać dlaczego? tylko nie pisz "bo jest po prostu gorszy", opisz tą różnicę swoimi słowami, subiektywnie.

Bo ma dużo więcej "powietrza" jest wierniejszy i dużo bardziej detaliczny na skraju pasma, jest cholernie precyzyjny. Stawiamy z boku Morela ET338 i wychodzi ze ma wszystkie cechy SS9700 ale jest dużo bardziej melodyjny... zaczynamy wchodzić w opisy brzmienia które dla nowego usera forum robią mu papkę z mózgu....

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
          Bo ma dużo więcej "powietrza" jest wierniejszy i dużo bardziej detaliczny na skraju pasma, jest cholernie precyzyjny. Stawiamy z boku Morela ET338 i wychodzi ze ma wszystkie cechy SS9700 ale jest dużo bardziej melodyjny... zaczynamy wchodzić w opisy brzmienia które dla nowego usera forum robią mu papkę z mózgu....
          Po prostu ktoś nieosłuchany będzie i tak żył tylko wyobrażeniem o tym jak to może grać, a przy tym będzie się sugerował tym co miał/czego słuchał, co tak naprawdę jest pozbawione jakiegokolwiek sensu.

Skomentuj

Cytat Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
            Może niedługo pojawi się jakiś nowy Bingant, bo tak czytam i czytam to niedługo będzie wniosek o wyniesienie go na ołtarze za te meble.
            Piszcie tak dalej to na pewno coś nowego pokaże na tym forum.
            Wlasnie, lepiej mu nie psuc dobrej reklamy :)

Skomentuj

Cały czas chodzi o brzmienie, a nie pisanie o wyższości jednego głośnika nad drugim, a Ty nadal swoje
              Ale przecież ocena brzmienia to właśnie stwierdzenie czy jeden głośnik jest lepszy od drugiego czy nie. Przecież do tego to wszystko ma się sprowadzić.

roman763 już tu raz dobrze napisał - to co dla jednego może być selektywnością brzmienia dla drugiego może być darciem japy, dla trzeciego kakofonią dźwięków.
              I weź tu teraz bądź mądry? Ten sam głośnik, ten sam zestaw, ta sama aplikacja. I co teraz? Wyciągniesz z tego jakieś wnioski?

Zobacz jak kwieciste zawsze są opisy w czasopismach audio...tak kwieciste, że nie wiadomo o co chodzi.
              Pamiętam jak czytałem na AS opisy brzmienia wysoki kopułek Dynaudio. Wszyscy w tych samych kolumnach 16Hz Studio. I na trzy wypowiedzi każda była inna.

Cała moja postawa nie bierze się z nastawienia: Nie, bo nie!
              Bierze się z doświadczenia własnego z głośnikami i czytanymi o tych głośnikach opisach BRZMIENIA.

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
              LuSzTi mówił duże ze Usher 8955 według niego jest duzo wolniejszy i gorszy od Seaa L22rnx/4p, okazało sie cos zupełnie innego ze dla mnie Usher jest idealnym kompromisem miedzy szybkością a potężnością. Dlatego z niektórymi opisami trzeba naprawdę uważać.
              I tu jest właśnie CLUE.
              Ja tego Ushera miałem w TLce, w pokoju, w którym praktycznie żaden głośnik nie zagrał. Miałem wtedy jeszcze mało doświadczenia, na wiele rzeczy nie zwracałem uwagi. Wydałem swoją subiektywną opinię, która w przypadku projektu kolegi dj_zibi była całkowicie nieadekwatna. Co więcej - gdy przyjechał z tym głośnikiem w swojej kolumnie trzydrożnej na pomiary i projekt zwrotnicy to po zazwrotkowaniu i mi ten głośnik w tym konkretnym BR zaczął się podobać.
              Dlatego nie mam zamiaru brać odpowiedzialności opisując brzmienie bo już nie raz musiałem to odpokutować.

---------- Post dodany o 14:20 ---------- Poprzedni post o 14:16 ----------

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Wlasnie, lepiej mu nie psuc dobrej reklamy
              Zrób tak samo dobre skrzynki i wrzuć na forum - nie widzę przeszkód. Czy to jego wina, że robi ładne skrzynki?
              Rozumiem, że każda wrzucona moja konstrukcja do kopiowania, każdy wrzucony przeze mnie projekt, każdy wpis na forum, w którym wychodzi, że coś tam na temat wiem to także moja reklama?
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                A co mnie obchodzi niepoważny user, który jest nie osłuchany a chce kupić głośnik za prawie 1.000zł, a później się żali że to jednak nie to?
                To ja się pytam dlaczego nie ma opisów brzmienia, a nie nieświadomy świeżak.
                Jestem mniej więcej osłuchany, chciałbym niedługo zmienić głośniki z Usherów na... no właśnie, na co lepszego, skoro na forum na którym jestem już kilka lat nie mogę poczytać o brzmieniu?

Skomentuj

Jestem mniej więcej osłuchany, chciałbym niedługo zmienić głośniki z Usherów na... no właśnie, na co lepszego, skoro na forum na którym jestem już kilka lat nie mogę poczytać o brzmieniu?
                  Zacznij kupować i odsłuchiwać. Nie spodoba się to sprzedasz i kupisz coś lepszego. Nikt za Ciebie tego nie zrobi. Najłatwiej jest wymagać.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

niestety nie podoba mi sie strona w którą idzie teraz to forum :/
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zrób tak samo dobre skrzynki i wrzuć na forum - nie widzę przeszkód. Czy to jego wina, że robi ładne skrzynki?
                      Ale co ma piernik do wiatraka? Ja nie jestem stolarzem i nie zarabiam na tym placac podatki.

---------- Post dodany o 14:28 ---------- Poprzedni post o 14:25 ----------

Marian, moze po prostu trzeba wiecej czasu poswiecic na zachodnie fora i opinie na nich? Tam jest duzo wiecej ciekawych konstrukcji, opisow, ciekawostek oraz calkiem inna atmosfera na forach. Nie traktuj tego jak uszczypliwa rada, po prostu taka mysl ogolna.

Skomentuj

Ale co ma piernik do wiatraka? Ja nie jestem stolarzem i nie zarabiam na tym placac podatki.
                        Od każdego zarobku płacisz podatki? Tak szczerze? Nie bądźmy hipokrytami.

Skomentuj

Najłatwiej jest wymagać.
                          Ja nie wymagam tylko proszę.
                          Nikomu korona z głowy nie spadnie opisując brzmienie głośnika swoim zdaniem.

Skomentuj

wracając do opinii o głośnikach FR88EX też niby dobry głośnik miał być, ale jednak to zupełnie nie to... ostatnio 2 razy się sparzyłem na czyiśch opiniach...

Skomentuj

Marian, moze po prostu trzeba wiecej czasu poswiecic na zachodnie fora i opinie na nich?
                              Czytał bym, ale nie jestem tak biegły z innych języków żeby skumać o czym tam piszą.

Skomentuj

Nikomu korona z głowy nie spadnie opisując brzmienie głośnika swoim zdaniem.
                                OK. Ja napiszę o brzmieniu. Ty na tej podstawie kupisz głośniki, wydasz 1000zł. Nie spodobają Ci się. Do kogo będziesz miał pretensje?

Masz kolejny dowód na bezsens opinii o brzmieniu:
                                Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                wracając do opinii o głośnikach FR88EX też niby dobry głośnik miał być, ale jednak to zupełnie nie to... ostatnio 2 razy się sparzyłem na czyiśch opiniach...

Skomentuj

Od każdego zarobku płacisz podatki? Tak szczerze? Nie bądźmy hipokrytami.
                                  Nie wykonuje zadnych prac na zlecenie, wiec o jakim zarobku bez podatku mowisz? O sprzedazy w sieci? :) Wlasnie, nie badzmy hipokrytami.

Skomentuj

A co mnie obchodzi niepoważny user, który jest nie osłuchany a chce kupić głośnik za prawie 1.000zł, a później się żali że to jednak nie to?
                                    To ja się pytam dlaczego nie ma opisów brzmienia, a nie nieświadomy świeżak.
                                    to właśnie na tym forum padały stwierdzenia że cyt:"wszyscy wiedzą że ushery dobrze grają" więc zapytam co oznacza dobrze?osłuchany użytkownik poradzi sobie bez problemu i sam wybierze odpowiedni głośnik do swoich preferencji ale taki "niepoważny user"już nie bardzo.......

Skomentuj

OK. Ja napiszę o brzmieniu. Ty na tej podstawie kupisz głośniki, wydasz 1000zł. Nie spodobają Ci się. Do kogo będziesz miał pretensje?
                                      Dokładnie.

Jeszcze gorzej jak wyda więcej (ponad 3000 PLN) na same przetworniki z powodu oceny moderatora forum to potem będzie ogromny płacz gdy mu się nie spodoba (aż mi się przypomina temat w którym jednemu illuminatory źle grały i wstyd przed rodziną zrobił ).

LuSzTi - jak dla mnie nie ma o co się kłócić bo obaj wiemy jak to wygląda i subiektywne ocenianie głośników jest nie na miejscu bo może prowadzić do bezsensownych problemów.

Skomentuj

Wlasnie, lepiej mu nie psuc dobrej reklamy
                                        Strzelasz w płot . Fajnie, że zamieszcza zdjecia swoich prac bo pokazuje co można zrobic własnymi rękami i nie jest to żadna reklama bo blienci binganta nie wywodzą sie z tego forum. Jego praca kosztuje chyba więcej niż średnia cena gotowej konstrukcji tutaj budowanej.

Skomentuj

Nie wykonuje zadnych prac na zlecenie, wiec o jakim zarobku bez podatku mowisz? O sprzedazy w sieci? Wlasnie, nie badzmy hipokrytami.
                                          Ja o niczym nie mówię. Zapytałem najzwyczajniej.
                                          Nikomu nigdy nie zaglądałem w portfel i nie mam zamiaru tego robić.
                                          Jeśli uważasz, że bingant robi sobie reklamę na forum zgłoś to adminom. Na pewno pochylą się nad sprawą.
                                          Uargumentuj swoje zgłoszenie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X