Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez asa Zobacz posta
    miałem jakąś "kąśliwość" napisać, ale dlatego, że Was szanuję, nie ma to większego sensu
    I tak trzymać, manier i grzeczności powinniśmy przestrzegać równie odruchowo i bezwarunkowo, jak zakazu robienia pod siebie przy stole w restauracji: w zasadzie da się, ale realnie jest to tak silna niestosowność, że nawet nie do pomyślenia niezależnie od okoliczności.
    Proponuję stosować te zasady nawet do ludzi, których szanuje się słabiej... Niech będzie, że ze względu na szacunek do siebie samego: takie trochę "wybijam zęby nieuprzejmemu dzikusowi stanowczo, lecz uprzedzająco grzecznie". Noblesse oblige.

Skomentuj

Ostatnio za grosze zakupiłem transformatory dużych mocy do audio:

Transformator na górze około 2400VA, dwa na dole około 4000VA.
      Napięcia wyjściowe to odpowiednio dla pierwszego 77-0-77 a dla tych dwóch 105-0-105.

Dwa dolne jakoś po 17 kg ważą

Razem jakoś 5 transformatorów z końcówek ALPHARD'a (3 widoczne na zdjęciach) za bezcen.

Co z tym zrobię? Nie wiem, pewnie klona jakiegoś Rotela Racjonalnego ale to tylko dla sportu :) Okazji nie mogłem ominąć a nawet jakbym miał sprzedać to tylko z zyskiem.

Skomentuj

Nie na temat...
        Masz sztangę? w sam raz na ciężarki :P

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          Transformator na górze około 2400VA, dwa na dole około 4000VA.
          Napięcia wyjściowe to odpowiednio dla pierwszego 77-0-77 a dla tych dwóch 105-0-105.
          Ale byłby panel do suba

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
            Masz sztangę? w sam raz na ciężarki :P
            Racjonalny z tego samego się śmiał :)

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
            Ale byłby panel do suba
            Do domu

Skomentuj

Do domu
              No a coo, ludzie różne zboczenia mają

Skomentuj

Do domu
                Stawiasz sobie taki ''subek'' za kanapą czy fotelem i masz masaż falami akustycznymi

Skomentuj

Razem jakoś 5 transformatorów z końcówek ALPHARD'a (3 widoczne na zdjęciach) za bezcen.
                  Odsprzedasz ?
                  majstruje potworka i by mi się takie przydało :)
                  W zamian mogę wrzucić potem projekt na forum :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    Odsprzedasz ?
                    majstruje potworka i by mi się takie przydało :)
                    W zamian mogę wrzucić potem projekt na forum :)
                    A to musiałbym się głębiej zastanowić bo jednak mam uczucie które mi mówi by sobie je wszystkie zatrzymać :)

Możesz coś powiedzieć o tym potworku? Też mam na jakiegoś chęci ale jeszcze brak wybranego celu.

Skomentuj

PW :)

Skomentuj

To może lepiej przedstawi wielkość tego większego transformatora:

Ciężko to ze zdjęcia zobaczyć ale są to naprawdę ogromne transformatory :)

Skomentuj

Borys chyba miał w sygnaturce 50x MJL. Trafo idealnie pod takie coś:p

Skomentuj

DSM 25, DSM 50, + jaki 8-10 calowy max głośnik proponujecie do takiego zestawienia? dobrze by bylo gdyby kosztował 250-300zl sztuka bo i tak koszt DSM'ów mnie zje.
                            Dużym atutem byłbo by gdyby radził sobie w OZ i dał rade ogarnąć 35Hz z niewielkim spadkiem.

Wiem ze średniak cholernie drogi ale postawiełem sobie cel zbudowania kolumn na tych przetrownikach, mam w jednych DIY DSM 25 i zakochałem się w tym dźwięku :)
                            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Będzie problem z 10 calowym głośnikiem, który zagra dobrze jakościowo do 800Hz. Co więcej będzie problem nawet z 8 calówką, którą będzie można tak wysoko przyciąć. Generalnie to zawsze jest problem z kopułkowym średniakiem. Może jak już Visaton to GF 200 http://www.visaton.com/en/chassis_zu...gf200_2x4.html
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                                DSM 25, DSM 50
                                To jest niestety zestaw głównie do 4 dróg, w 3ech drogach z 10cioma calami zwyczajnie lepiej się sprawdzi zestaw z normalnym średniakiem.

Skomentuj

Dayton RS225, ludzie robią na nim 2 way wiec myślę ze spokojnie do 700-800Hz pociągnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                                    DSM 25, DSM 50, + jaki 8-10 calowy max głośnik proponujecie do takiego zestawienia? dobrze by bylo gdyby kosztował 250-300zl sztuka bo i tak koszt DSM'ów mnie zje.
                                    Dobry by był AL200 ale chyba troche wiecej kosztuje

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                      Dobry by był AL200 ale chyba troche wiecej kosztuje
                                      Jeszcze więcej niż GF200 ;p
                                      A gdyby zejść z podziałem na kopułce do tych 600-700, i tak będzie tłumiony więc wytrzymałość mocowa to ostatnie o co sie martwię.
                                      Będę musiał pożyczyć sobie jedną 50 do testu i sprawdzić jak zagra z tak niskim podziałem, 25 na niskm podziale pomimo wysokiego Fs nie sypie piachem.

Skomentuj

Rób klony Atlasów i nie marudź

Skomentuj

Gdybym miał fundamenty w postaci Tiwów to bez zastanowienia ;p
                                          Mam kogos kto klonuje Bolero 300 i ma już w domu DSM 50 więc ogarne sobie jak to zagra an niskim podziale, ew. pomyśle nad tym Daytonem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X