Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeszcze zapomniałem o jednym czynniku napisać - kobiety, one prędzej nas wykończą niż GMO czy inne badziewia

Skomentuj

SB Acoustics wypuściło serię aluminiowych midwooferów. Co ciekawe...jak na aluminiowe membrany mają dość mocno odsunięty break up.
      http://www.sbacoustics.com/index.php...5-sb15nac30-4/
      http://www.sbacoustics.com/index.php...5-sb15nac30-8/
      http://www.sbacoustics.com/index.php...6-sb17nac35-4/
      http://www.sbacoustics.com/index.php...6-sb17nac35-8/

Ciekawe kiedy pojawią się u nas :) Mogą być całkiem fajną alternatywą dla aluminiowych Seasów :)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja mysle ze stres jest takim glownym czynnikiem a cala reszta to taki zapalnik ktory powoduje wybuch mi tez kobieta potrafi nerwy zepsuc ale nic mnie tak nie dobija jak praca z debilami w pl jak robilem na delegacjach to po 12h i 24 sie zdarzalo tyrac plus dziennie picie i powiem wam szczerze ze ze tu w niemczech po 8 h z tymi kurwa bezmuzgami jestem bardziej wykonczony niz jak tyralem w pl psycha mi juz kleka :drool: i tak se mysle ze albo mi serce padnie albo w kryminale skoncze a robie caly czas nocki od ponad dwuch lat

Skomentuj

Kojarzy ktoś może we Wrocławiu miejsce, gdzie mógłbym kupić w sensownej cenie pocięte na wymiar blachy stalowe 2/3mm lub coś z alu? Do obudowy oczywiście.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Spory Vas jak na tak malutkie glosniki. Ogolnie jakos tak nieciekawie one wygladaja z parametrow i pomiarow.
            Przeciwnie, głośniki wyglądają niewiarygodnie dobrze. Świetnie rozciągnięte pasma, jak na alu słabo zaznaczone rezonanse, bardzo dobry SPL (jedna 6 calówka ma aż 90dB !) , parametry TS fajnie dopasowane do wydajnej pracy w obudowie BR .
            Last edited by raven1985; 31.01.2014, 19:43.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
              (jedna 6 calówka ma aż 90dB !)
              4ohm czyli jakies 87db

Skomentuj

Przeciwnie, głośniki wyglądają niewiarygodnie dobrze. Świetnie rozciągnięte pasma, jak na alu słabo zaznaczone rezonanse, bardzo dobry SPL (jedna 6 calówka ma aż 90dB !) , parametry TS fajnie dopasowane do wydajnej pracy w obudowie BR .
                A zerknij na to co sie dzieje w okolicach 600hz. Chyba ze to wina obudowy, w ktorej zamontowano glosniki do pomiaru.
                Generalnie nadal widac trend do wyciskania siodmych potow na basie z malych glosnikow.
                Last edited by Pogromca mitow; 30.01.2014, 14:57.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  4ohm czyli jakies 87db
                  A no fakt, ale 87dB to jak na aluminiaka i tak dobry wynik.

A zerknij na to co sie dzieje w okolicach 600hz. Chyba ze to wina obudowy, w ktorej zamontowano glosniki do pomiaru.
                  Generalnie nadal widac trend do wyciskania siodmych potow na basie z malych glosnikow.
                  To może mieć związek z charakterystyką samej membrany ale bardziej stawiałbym na układ napędowy. Ten głosnik ma niemalże płaską ch-kę impedancji więc na pewno są tam pierścienie itp zabiegi podobne np jak u scana z serii revelator czy illuminator, gdzie impedancja jest 3 krotnie wypłaszczana (w illuminatorze). W scanie też ch-ka wygląda przez to dziwnie bo np mocno wystrzeliwuje na średnich tonach. Weżmy na ten przykład 15tkę revelatora gdzie widać doskonale zależnośc między napędęm a impedancją i ch-ką częstotliwości : http://loudspeakershop.eu/pdf/15m-4531k00.pdf

Skomentuj

Widzialem juz te glosniki jakis czas temu ale nie zachwycily mnie nicznym. Niestety glosnik zapha wciaz wypada lepiej od tych SB. Zdecydowanie trudniej bedzie odfiltrowac rezonansy tych SB, nie wystarczy zwykly maly kond rownolegle do cewki. Filtracja tez minimalnie 3 rzedem. No i te zalamanie charki na 600hz.... zupelnie jak z rury BR , bo na impedancji nie widac zadnych cudow w okolicach tej czestotliwosci.
                    Ale moze gra lepiej ?:) to trzeba by sprawdzic :) Ale ciezko bedzie pobic 15NRX

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                      Widzialem juz te glosniki jakis czas temu ale nie zachwycily mnie nicznym. Niestety glosnik zapha wciaz wypada lepiej od tych SB. Zdecydowanie trudniej bedzie odfiltrowac rezonansy tych SB, nie wystarczy zwykly maly kond rownolegle do cewki. Filtracja tez minimalnie 3 rzedem.
                      W przypadku głośników aluminiowych to jest parafrazując oczywista oczywistość. Akurat odfiltrowanie rezonansów nie jest żadnym kłopotem. Jak już pisałem, w porównaniu do innych głośników ten SB wygląda naprawdę dobrze w kwestii rezonansów na skraju pasma. Jak chcecie skreślać te głośniki przez ledwo widoczny skok na ch-ce to co dopiero tego scana którego podlinkowałem . A przecież 15tki z serii revelator są uważane za jedne z najlepszych głośników w swojej klasie. Sam miałem i potwierdzam, że gra to naprawdę przyjemnie.

Skomentuj

A zerknij na to co sie dzieje w okolicach 600hz.
                        Szukacie dziury w całym
                        Głośnik wygląda fajnie i nie ma się do czego na "papierze" przyczepić .
                        Ma wszystkie revelatorowe ficzery w napędzie i na membranie .
                        Akurat mniej zaznaczony rezonans i wyżej to same zalety więc też nie wiem na co narzekać .
                        Jak cena będzie w okolicach celulozy czyli ~200PLN to seas będzie musiał spiąć poślady i w końcu wypuścić coś nowego

Skomentuj

Nie na temat...
                          to jest parafrazując oczywista oczywistość
                          Jeśli zamierzonej parafrazie ulegnąć miało wyrażenie "oczywista oczywistość", to jako cytat (przekaz słowo w słowo) nie uległo żadnej parafrazie, lecz metafrazie, bo cytat jako taki nie jest niczym innym, jak metafrazą właśnie.
                          Dla zastosowania parafrazy trzeba się nieco pomęczyć, gdyż polega ona na przeróbce tekstu z rozwinięciem lub taką zmianą treści oryginału, która zachowa jednak jego zasadniczy sens.
                          Czyli parafraza to jest takie to samo, ale inaczej powiedziane, a coś tak samo powiedziane jak gdzieś w jakimś tekście, to już jest co innego i parafrazą nie jest i się nazywa jak wyżej.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                            Szukacie dziury w całym
                            Głośnik wygląda fajnie i nie ma się do czego na "papierze" przyczepić .
                            Ma wszystkie revelatorowe ficzery w napędzie i na membranie .
                            Akurat mniej zaznaczony rezonans i wyżej to same zalety więc też nie wiem na co narzekać .
                            Jak cena będzie w okolicach celulozy czyli ~200PLN to seas będzie musiał spiąć poślady i w końcu wypuścić coś nowego
                            A potem przez jakis czas na forum beda cmoki i achy, do czasu az wyjdzie kolejny, a ten przestanie grac :P

Skomentuj

Ale przeciez zawsze tak jest :)
                              Tonsile tez grały az do czasu pojawienia sie scanow :)

Nazwy zupelnie przypadkowe
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                Ale przeciez zawsze tak jest
                                Tonsile tez grały az do czasu pojawienia sie scanow

Nazwy zupelnie przypadkowe
                                Noooo nie wiem czy taki przypadek ;]

Skomentuj

Nie na temat...

Przypadek :)
                                  Mam zmienic nazwy?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
                                    Jeśli zamierzonej parafrazie ulegnąć miało wyrażenie "oczywista oczywistość", to jako cytat (przekaz słowo w słowo) nie uległo żadnej parafrazie, lecz metafrazie, bo cytat jako taki nie jest niczym innym, jak metafrazą właśnie.
                                    Dla zastosowania parafrazy trzeba się nieco pomęczyć, gdyż polega ona na przeróbce tekstu z rozwinięciem lub taką zmianą treści oryginału, która zachowa jednak jego zasadniczy sens.
                                    Czyli parafraza to jest takie to samo, ale inaczej powiedziane, a coś tak samo powiedziane jak gdzieś w jakimś tekście, to już jest co innego i parafrazą nie jest i się nazywa jak wyżej.
                                    Zająłbyś się głośnikami

A potem przez jakis czas na forum beda cmoki i achy, do czasu az wyjdzie kolejny, a ten przestanie grac :P
                                    Ale to będzie świadczyć o postępie, czyli czymś dobrym. Gorzej jak się cmoka i aha nad głośnikami sprzed 30 lat i nie dostrzega, że świat idzie do przodu.

Skomentuj

Gdzie koledzy kupujecie oplot na kable?
                                      Znalazłem taki oto sklep http://porzadekwkablach.pl/pl/c/OPLO...ESTROWE-PET/31, ceny w miarę sensowne, tylko zastanawiam się czy taki oplot będzie miał sens. Via Blue odpada z góry, bo wyszła by drożej niż kable :P

Skomentuj

Ja kojarzę taki sklep: LINK jednak nigdy tam nie kupowałem, więc nie wiem jak działają.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Yoshi: Miałem nie ciągnąć tego, bo nie jest moim zamiarem sprawić ci przykrość, ale to nie jest sprawa błaha, ponieważ czy chcesz czy nie, posiadasz autorytet i narzucasz pewne standardy. Nie jest wszystko jedno, jakie.

Forum diyaudio.pl jest polskojęzycznym forum www o tematyce audio czyli zawężonym do zagadnień samodzielnego konstruowania urządzeń audio.
                                          Udział w jakimkolwiek forum zarezerwowany jest dla użytkowników jakiegoś języka, w tym wypadku języka polskiego.
                                          To oznacza, że jakiś konkretny język w ogóle umożliwia całą tę komunikację i jest jej warunkiem podstawowym i skoro wyznaczony do stosowania jest właśnie on jeden, to nie są dopuszczone do stosowania na nim języki inne. Bez tego określonego obowiązkowego i wspólnego języka nie byłoby w ogóle całej tej komunikacji i całego tego forum: gdybym zaczął tu pisać w języku chińskim, byłyby uwagi i protesty i naruszałbym regulamin. I mało który z forumowiczów by coś rozumiał, bo i jak.
                                          Ale nie tylko o ogólną obcość lub znajomość danego języka chodzi.
                                          Nie jest sprawą obojętną, jak będziemy używać obowiązującego tu języka, bo ma on zapewnić nam możliwość komunikacji i porozumienia. Zakładamy chyba i powinniśmy, że każdy tu wypowiadający się zna i będzie stosować zrozumiale język polski. To wymaga pewnego wysiłku i uwagi. Istnieją reguły i zasady, których nie wymyśla się samemu, lecz które trzeba po prostu znać i trzeba ich przestrzegać. To nie jest poniżenie czy ograniczenie swobody duchowej. Jest to konieczne, jeżeli chcemy zachować podstawową funkcję języka, a mianowicie, zrozumiałość komunikatów i ścisłość pojęć. Znaczenia i formy muszą być wspólne i zrozumiałe. Nie jest to wcale takie łatwe, gdyż są pojęcia rzadziej używane lub specjalistyczne i są zwroty, które zapadają użytkownikom języka w pamięć na tyle, że bezwiednie ich używają, choć nie do końca jest dla nich jasne ich właściwe znaczenie.

O co mi w tym wszystkim chodzi?

O to, że wprawdzie tematyka forum jest ograniczona do zagadnień audio, ale najpierw jest język, a potem temat wypowiedzi w nim, a w wypowiedzi w tym języku, najpierw jest jej zrozumiałość, a potem jej znaczenie. Nie stawiajmy wozu przed koniem. Język i sposób jego stosowania jest tu elementem pierwotnym, warunkiem wszelkich innych. Szanujmy go. Nie używajmy słów, których znaczenia nie jesteśmy pewni.

Mam nadzieję, że zostanę właściwie zrozumiany.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X