Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mariano nie rozumiem o co Ci chodzi? Chłop chce pomóc! :lol:
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nie na temat...
      Marian, męża szukasz, zmiennika czy kogoś do "przeczyszczenia rury? :o

p.s. trochę to bez sensu, znaczyć posta OT w "Spam Poście" ale może dzięki temu Marian mnie nie zastrzeli :???:
      Last edited by infinity; 24.01.2014, 11:05.

Skomentuj

Ja nie szukam, ale oferta dobra

Skomentuj

Podobno nie ma takiej rury której się nie da odetkać..

Skomentuj

Na TVN-ie leci właśnie program "ugotowani" z gościem z ZETA ZERO :)

Skomentuj

Leci mam talent :P
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Skomentuj

Tak się kiedyś rysowało schematy.

A teraz co?! Tylko komputery i komputery...

Skomentuj

Czy szukał ktoś materiału i rozwiązania na zrobienie okrągłuch głośników surround?
                    Takie tubu?
                    http://www.rajapack.pl/index.php?so=...FUYV3godmkEAdA
                    Trochę cienkie ścianki, max średnica 100mm

Skomentuj

Szalunek kartonowy okrągły, czyli rura szalunkowa występuje w średnicach większych, do 50 cm zdaje się i potrafią mieć kilka metrów długości. I ścianki są w nich solidniejsze. Ludzie majstrują to i owo na tym.

Skomentuj

mniejsze srednice dorwiesz jeszcze w castoramie czy komforcie - na takie solidne kartonowe rury nawijaja wykladziny itp
                        mam u siebie takie 2 kawalki gdzie scianka ma 10-15mm

Skomentuj

Tulejki papierowe

Skomentuj

Marios, a jakby te glosniki mialy wygladac dokladniej? Pionowe podlogowe czy jak?

Skomentuj

Dokładnie tak. Podłogowe, lub do powieszenia na ścianie o okrągłej podstawie. Tak jak mówicie Panowie, najprościej pokombinowqć z tymi rurami, zawsze można mniejszą w większą wsadzić w celu pogrubienia ścianek.

Skomentuj

Aaa, to tez mozna uzyc rur PCV. Tylko uwaga, bo akustycznie to strasznie trudna sprawa :P

http://bigstonaudio.com/tdtheory.html kiedys juz wrzucalem, ale przeszlo bez echa, glosniki Yoshii 9
                                Last edited by Pogromca mitow; 26.01.2014, 15:22.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  Aaa, to tez mozna uzyc rur PCV.
                                  ale takie rury maja ograniczone srednice
                                  ja szukalem czegos pomiedzy 110 a 160 i znalazlem jedynie do gazu w dluuugich odcinkach
                                  wiec w gre wchodzil tylko karton

Skomentuj

Są przecież 160-tki PCV, kanalizacyjne. Na bank, bo montowałem na swoim "rancho" do... strasznie tego słowa nie lubię

---------- Post dodany o 16:05 ---------- Poprzedni post o 15:56 ----------

O, znalazłem RURY :P

Skomentuj

Zamieszczone przez infinity Zobacz posta
                                      Są przecież 160-tki PCV, kanalizacyjne.
                                      tylko ze ja szukalem 125mm pod glosnik 116mm
                                      a w takim przypadku 160mm by glupio wygladalo

Skomentuj

Jak już są rury, to jeszcze można poczytać co ludzie z takich klepią, oczywiście wszelka obca ocena może być myląca, ale budował na rurach np. Linkwitz, człowiek poważny, dokładny opis dał tutaj http://www.linkwitzlab.com/Pluto/intro.htm.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          tylko ze ja szukalem 125mm pod glosnik 116mm
                                          a w takim przypadku 160mm by glupio wygladalo
                                          Ysz, niektórym dogodzić :flapper: Rury 125mm

Skomentuj

Czaruję...
                                          X