Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
    żle się napisało.
    miało pisać : "kopii obudowy B&W802"
    złośliwości są niepotrzebne:
    . Jak nie masz ochoty to proszę nie "szczekaj".
    Bardzo mało stosuje głośniki z mini frontem stąd moja prośba, może jakieś rady będą pomocne.

Moj wpis nie miał być personalny, ale trafiliście w zle miejsce w złym czasie. Po prostu już nie mogę znieść kolejnej kopii/klonu czegoś tam za niewiadomo ile na tym czy innych forach gdzie cała podobizna kończy sie na jakomtako odtworzonej budzie...

Skomentuj

Projekt bardzo ambitny, pracochlonny i kosztowny. To co widac na filmie robi wrazenie, czy mozna to nazywac klonem? Ja lubie uzywac nazwy "kolumny inspirowane... " W kazdym razie jakich uzyje sie glosnikow, to chyba mniej istotne. Ja uwazam, ze tutaj wykonanie takiej obudowy jest rzecza najtrudniejsza. Glosniki to sobie mozna kupic jakie dusza zapragnie, a nie kazdy ma umiejetnosci i mozliwosci aby wykonac tak trudne paczki.

Z tweeterami nie potrafie pomoc, nie mam na tym polu odpowiedniego doswiadczenia aby sie rzeczowo wypowiedziec.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Tych małych SS nie miałem pewnie są nieco gorsze od pełnowymiarowych ale nie sądzę żeby charakter grania się jakoś zasadniczo zmienił
        Zmienia sie i to słuchać
        Miałem vify xt tu dośc spór różnica, scany takie jak pokazał branża tylko w wersji kopulkowej, wavecory tu juz mniejsza różnica ale jest

Branża jak chcesz mały front to śmiało mozesz brac taki jak pokazales tylkonwnwersji z kroplówka a nie z szpilka
        Jak bedziesz wiedział jak go zamontować to swietnie gra I rzedem z korekcja
        Moge go śmiało polecić

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
        A jaki szpilki iluminatora radzą sobie z niskimi podziałami w praktyce ? poniżej 2kHz
        Rewelator swietnie gra przy 2,2kHz
        Ja go nie lubię ale tak zagrał najlepiej/na akceptowalnym poziomie
        To oznacza tylko tyle, ze iluminator powinien zagrać tylko lepiej
        Last edited by lklukasz; 13.12.2014, 01:27.
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie fornirujcie dużych powierzchni Universalem Classic poniżej 10 stopni. Zrobiłem to dzis i na połowie powierzchni sie nie trzyma w ogole :/ na małych chwyciło w miarę ok.

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
            Nie fornirujcie dużych powierzchni Universalem Classic poniżej 10 stopni. Zrobiłem to dzis i na połowie powierzchni sie nie trzyma w ogole :/ na małych chwyciło w miarę ok.
            Wogole się nie forniruje w temp poniżej 10 stopni ....

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
              Wogole się nie forniruje w temp poniżej 10 stopni ....
              Teraz juz wiem ;p
              Na szczescie to był spód od stolika, wiec ńie bedzie widac ;p

- - - - - aktualizacja - - - - -

B&w 800d diy
              http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=198192

Skomentuj

Szczena opada ... ależ możliwości!

Skomentuj

Eeeeeeeeeeeeeeeee tam. Na zelazko i przy +1 da sie fornirowac ;]

Skomentuj

http://wyborcza.pl/magazyn/1,142464,...osence.html#MT

Heh, nawet nie wiem jak to skomentować

Skomentuj

Jest ich conajwyżej 300 hahaha lol.
                      Zrobili z nas (poniekąd) jakiś klub jak masonów lol.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        omg a później ludzie (nowicjusze) to czytają i skąd mają wiedzieć że ty żartowałeś ? PM nie czepiam się, po prostu nie można takich pierdutów pisać publicznie, albo dopisuj że to żart czy coś...

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                        Heh, nawet nie wiem jak to skomentować
                        Przeczytałem tylko że "wyborcza" i już starczy

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                          omg a później ludzie (nowicjusze) to czytają i skąd mają wiedzieć że ty żartowałeś ? PM nie czepiam się, po prostu nie można takich pierdutów pisać publicznie, albo dopisuj że to żart czy coś...
                          A w czym problem? Wcale nie zartuje.

Skomentuj

Najbardziej urzekła mnie linijka: "- Fachowcy twierdzą, że nasze eksperymenty z podłączaniem różnych kabli w różne miejsca nie mają naukowego wytłumaczenia - narzeka Pacuła."

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                              Najbardziej urzekła mnie linijka: "- Fachowcy twierdzą, że nasze eksperymenty z podłączaniem różnych kabli w różne miejsca nie mają naukowego wytłumaczenia - narzeka Pacuła."
                              No tak, bo skoro jest się fachowcem od:
                              Pacuła, który zrobił doktorat z polskiej literatury współczesnej,
                              to pewnie ma się humanistyczny i otwarty umysł, który naukowe dowody coś wykluczające, po prostu odrzuca.

Skomentuj

A w czym problem? Wcale nie zartuje.
                                Nie wiem czym ty kleisz ale przeczytaj sobie KARTĘ CHARAKTERYSTYKI tego produktu.
                                Takiego kleju nie powinno się nawet magazynować w takiej temp. a ty twierdzisz że można nawet pracować z nim...
                                Last edited by ir0nhide; 14.12.2014, 14:53.

Skomentuj

OMG, stary nie wiem czym ty kleisz ale przeczytaj sobie KARTĘ CHARAKTERYSTYKI tego produktu.
                                  Takiego kleju nie powinno się nawet magazynować w takiej temp. a ty twierdzisz że można nawet pracować z nim...
                                  No wlasnie, m.in stad też w wątku o fornirowaniu zadałem pytanie jak fornirują żelazkiem, skoro klej jest do klejenia na mokro... Ale widac mozna używać skutecznie inaczej niż producent przewiduje...

Skomentuj

Diabel tkwi w szczegolach. Nie napisalem jaka temperature ma klej, tylko w jakiej temperaturze kleilem. Wkladasz butelke z klejem do pojemnika z ciepla woda i kleisz pan. Kleilem tez przy temp kleju okolo 4-5 stopni ( beston i kleiberit ) i nie mialem zadnych problemow. Producenci podaja w kartach katalogowych minimalne temperatury przechowywania i klejenia, bo to klej na bazie wody. Jesli Ci sie wydaje, ze nie da sie uzyc takiego kleju w temperaturze bliskiej zera, to po prostu tego nie probowales. Zeby bylo jasne - ja nie zalecam takiego klejenia, ale jest to mozliwe o ile wiesz co robisz.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                      No tak, bo skoro jest się fachowcem od:

to pewnie ma się humanistyczny i otwarty umysł, który naukowe dowody coś wykluczające, po prostu odrzuca.
                                      za to taki umysł pomaga w pisaniu fikuśnych i kreatywnych opisów brzmienia.

Skomentuj

Jesli Ci sie wydaje, ze nie da sie uzyc takiego kleju w temperaturze bliskiej zera, to po prostu tego nie probowales. Zeby bylo jasne - ja nie zalecam takiego klejenia, ale jest to mozliwe o ile wiesz co robisz.
                                        Ręce opadają :(
                                        Jako inspektor BHP też zaakceptujesz u pracownika na wysokościach brak zabezpieczeń jeśli ten twierdzi że wie co robi, próbował już tak z dwa razy i mu się udało ?
                                        No ludzie przestrzegajmy pewnych zasad po to są. To nie "ptfuu" UNIA E wymyśliła te rzeczy żeby mieć je teraz w dup..

Wkladasz butelke z klejem do pojemnika z ciepla woda i kleisz pan. Kleilem tez przy temp kleju okolo 4-5 stopni ( beston i kleiberit ) i nie mialem zadnych problemow.
                                        Proszę:
                                        https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=...harakterystyki
                                        Pierwszy .pdf ...
                                        Przeczytaj co tam jest napisane...
                                        Jeśli to nie ten to podaj nazwę tego co używasz znajdziemy k.ch.

Napisałeś:
                                        Napisałeś OGÓLNIE i w tym problem !
                                        Co jeśli ktoś klei Jowacollem 124. 00 którego nie trzyma się poniżej +18st.C ?
                                        Last edited by ir0nhide; 14.12.2014, 15:22.

Skomentuj

Ręce opadają
                                          Jako inspektor BHP też zaakceptujesz u pracownika na wysokościach brak zabezpieczeń jeśli ten twierdzi że wie co robi, próbował już tak z dwa razy i mu się udało ?
                                          No ludzie przestrzegajmy pewnych zasad po to są. To nie "ptfuu" UNIA E wymyśliła te rzeczy żeby mieć je teraz w dup..
                                          Chyba Ci sie tematy pomieszaly.

Proszę:
                                          https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=...harakterystyki
                                          Pierwszy .pdf ...
                                          Przeczytaj co tam jest napisane...
                                          Jeśli to nie ten to podaj nazwę tego co używasz znajdziemy k.ch.
                                          Ale po co mi to dajesz? Ja ten klej mam, uzywam i znam. Postaraj sie zrozumiec, ze zalecenia z kart technicznych klejow wikolowych, dotyczy typowego klejenia na zimno. Sa rowniez podane zalecenia klejenia na goraco, ale to jest dla pras.

Istotnie uzycie typowego wikolu ( niech to bedzie dla przykladu kleiberit 303, pattex i tytan 303, ktore to sa dosc podobne ) do sklejenia np obudowy glosnikowej czy krzesla w temperaturze ponizej 5 stopni juz moze stanowic pewien problem. Najwazniejsze w klejach wikolowych jest to, aby woda mogla odparowac, a przy tak niskich temperaturach to moze byc problem, szczegolnie na bardzo duzych powierzchniach. Wraz ze spadkiem temperatury wikol robi sie coraz bardziej gesty, trudny w rozprowadzeniu na duzej powierzchni, jednak nadal po odparowaniu wody bedzie mial mocna spoine. Przy klejeniu na zelazko najwazniejsze jest to, aby klej byl w stanie plynnym, aby mozliwe bylo jego rowne rozprowadzanie, natomiast za jego odparowanie odpowiedzialna jest wtedy suszarka, ktorej uzywam zawsze, nawet jak temperatura jest wysoka. Dlatego wlasnie na upartego mozesz przykleic fonir za pomoca wikolu nawet w temperaturze otoczenia rownej nie nizszej niz 1 stopnia. To jest oczywiscie juz ekstremum ale nadal wykonalne. Jezeli myslisz, ze takie klejenie jest niemozliwe, to po prostu tego nigdy nie robiles i mozesz sobie jedynie poteoretyzowac. Ja to sprawdzilem w praktyce i wiem, ze to dziala.

Sa specjalne kleje do klejenia drewna nawet w -10 stopni ( np Illbruck wd206 ) ale to nie jest klej na bazie wody i nie jest to klej do klejenia na zelazko.

Napisałeś OGÓLNIE i w tym problem !
                                          Co jeśli ktoś klei Jowacollem 124. 00 którego nie trzyma się poniżej +18st.C ?
                                          Mnie nie interesuje klej Jowacoll 124. Napisalem, czego uzywam, co dziala i co moge polecic.
                                          Last edited by Pogromca mitow; 14.12.2014, 16:03.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X