Masz troche racji z moim mysleniem, ale wychodze z zalozenia ze skoro kupuje sprzet za kilkanascie czy dziesiat tysiecy to moge oczekiwac bezkompromisowosci
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
2.000 Dolarów za wzmacniacz sluchawkowym z gniazdami za 50 groszy, ktos pewnie napisze ze skoro nie slyszalem to nie mam prawa komentowac, ale panowie, to jawne robienie z ludzi idiotów i sprzedawanie gowna w zlotym pudelku
- - - - - aktualizacja - - - - -
1500 Dolarów Za Daca tej firmy, a w srodku...kolejna KPINA
Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz postaNie każdy Hi-End tak wygląda, jest wiele klocków dopracowanych w każdym szczególe.
Oczywiscie, najczesciej jaja z klientów robia sobie niszowe manufakturki, a audiofile wierza ze te manufakturki maja przewage nad masowymi producentami, to jest naiwne myslenie.
Potezne firmy maja przewage w postaci chociazby bogatego parku maszynowego, wykwalifikowanych konstruktorów (ktorzy czesciowo oczywiscie sa hamowani przez ksiegowych) oraz fundusze na realne badania, pomiary itp
A jak wygladaja produkty domowych manufaktur kazdy widzi, identycznie jest z kablamiLast edited by Bumpalump; 01.01.2015, 20:20.Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postakondy które mają ten wpływ najmniejszy .
Zamieszczone przez gi Zobacz postaale przecież lepsze kondensatory mogą wycinać mniej wysokich tonów, a lepsze kable mniej niskich tonów
Najlepsze są "matrioszki" (kond w kondzie z tym że oczywiście gorszy w lepszym opakowaniu :) )
Kupuje później taki audiofil rzekomo audiofilskiego kondziora, który może mieć w środku nawet zwykłego elektrolita, dźwięk mu degraduje, ale on jedyne co to postrzega zmianę, a skoro jest zmiana a kosztował więcej to musi być na lepsze, sobie myśli.
Tak samo z tymi kablami zwykły miedziak jak ten za kilka zł za metr ale w pięknym opakowaniu i za "piękną" cenę bo tysiąc razy większą.
Naiwni ludzie są perfidnie nabijani wiec trzeba mieć do takich rzeczy trzeźwy umysł i szeroko otwarte oczy i tego życzę temu forum, nie tylko w tym roku.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta2.000 Dolarów za wzmacniacz sluchawkowym z gniazdami za 50 groszy, ktos pewnie napisze ze skoro nie slyszalem to nie mam prawa komentowac, ale panowie, to jawne robienie z ludzi idiotów i sprzedawanie gowna w zlotym pudelku
- - - - - aktualizacja - - - - -
1500 Dolarów Za Daca tej firmy, a w srodku...kolejna KPINA
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pharoh Zobacz postaPrzeciez od dawien dawna wiadomo, ze kazdy bierny element w torze audio DEGRADUJE dzwiek. Kupujac lepsze elementy placimy za to, zeby ten element degradowal dzwiek w jak najmniejszym stopniu. I to jest te cale "granie kondensatorow, kabli itp"
No bo takie jest jest jego zadanieLast edited by lklukasz; 01.01.2015, 20:55.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
http://www.highfidelity.pl/@main-1184&lang=
ponad 30 tysiecy polskich zlotych, kable przyklajone klejem na goraco do...radiatora...fuck logicSansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postataką firmą jest 47 lab.
płaci się za filozofię nie za dźwięk , jakoś wykonania czy ca tam jeszcze
http://www.6moons.com/audioreviews/4.../gaincard.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postamając 2tys USD u Passa to... co najwyżej diy można zrobić
Skomentuj
-
Panowie, może zamiast sprzeczania się na temat kabli, napiszecie jak w tym roku wypadł sylwester?
Ktoś nagłaśniał na swoim sprzęcie? :)
Ja w tym roku imprezy sylwestrowej z zaprzyjaźnioną firmą nie nagłaśniałem, wystraszyłem się pogody i tych minusowych temperatur... jak się później okazało, przedwcześnie, no i kasa przeszła koło nosa.
Noc sylwestrową spędziłem w 3 miejscach... ale nie o tym.
Jakoś jeszcze za dnia wpadłem na pomysł aby sprawdzić jaki "wygar" mają te moje pseudo Wilsony.
SB i Wavecora na zwrotnicy zbudowanej na słuch () mam podłączone pod Soniacza, a GDNy-10-400 pod TDA Irka.
Musiałem GDN-y spiąć szeregowo aby Tadek się nie zjarał.
Powiem tylko tyle, że "naparzania" wytrzymałem tylko 20min
Skomentuj
Skomentuj