Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Masz troche racji z moim mysleniem, ale wychodze z zalozenia ze skoro kupuje sprzet za kilkanascie czy dziesiat tysiecy to moge oczekiwac bezkompromisowosci
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

2.000 Dolarów za wzmacniacz sluchawkowym z gniazdami za 50 groszy, ktos pewnie napisze ze skoro nie slyszalem to nie mam prawa komentowac, ale panowie, to jawne robienie z ludzi idiotów i sprzedawanie gowna w zlotym pudelku

- - - - - aktualizacja - - - - -

1500 Dolarów Za Daca tej firmy, a w srodku...kolejna KPINA

Skomentuj

Bylo cos takiego jak "Gówno artysty " i tez sie dobrze sprzedało, nawet nie bylo problemu z naklejka która mówiła co jest w środku..

Skomentuj

Tak wlasnie wyglada HI-End o ktorym pisalem, wiec sorry ale wole zostac przy swoim solidnym Hi-Fi z Japonii

Skomentuj

Nie każdy Hi-End tak wygląda, jest wiele klocków dopracowanych w każdym szczególe.

Skomentuj

Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz posta
              Nie każdy Hi-End tak wygląda, jest wiele klocków dopracowanych w każdym szczególe.

Oczywiscie, najczesciej jaja z klientów robia sobie niszowe manufakturki, a audiofile wierza ze te manufakturki maja przewage nad masowymi producentami, to jest naiwne myslenie.

Potezne firmy maja przewage w postaci chociazby bogatego parku maszynowego, wykwalifikowanych konstruktorów (ktorzy czesciowo oczywiscie sa hamowani przez ksiegowych) oraz fundusze na realne badania, pomiary itp

A jak wygladaja produkty domowych manufaktur kazdy widzi, identycznie jest z kablami
              Last edited by Bumpalump; 01.01.2015, 20:20.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                kondy które mają ten wpływ najmniejszy .
                albo największy:...
                Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                ale przecież lepsze kondensatory mogą wycinać mniej wysokich tonów, a lepsze kable mniej niskich tonów
                A lepsze to jakie ? Pewnie droższe od tych tańszych :)
                Najlepsze są "matrioszki" (kond w kondzie z tym że oczywiście gorszy w lepszym opakowaniu :) )
                Kupuje później taki audiofil rzekomo audiofilskiego kondziora, który może mieć w środku nawet zwykłego elektrolita, dźwięk mu degraduje, ale on jedyne co to postrzega zmianę, a skoro jest zmiana a kosztował więcej to musi być na lepsze, sobie myśli.
                Tak samo z tymi kablami zwykły miedziak jak ten za kilka zł za metr ale w pięknym opakowaniu i za "piękną" cenę bo tysiąc razy większą.

Naiwni ludzie są perfidnie nabijani wiec trzeba mieć do takich rzeczy trzeźwy umysł i szeroko otwarte oczy i tego życzę temu forum, nie tylko w tym roku.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                  2.000 Dolarów za wzmacniacz sluchawkowym z gniazdami za 50 groszy, ktos pewnie napisze ze skoro nie slyszalem to nie mam prawa komentowac, ale panowie, to jawne robienie z ludzi idiotów i sprzedawanie gowna w zlotym pudelku

1500 Dolarów Za Daca tej firmy, a w srodku...kolejna KPINA
                  Lutowanie na kolanie

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                    Przeciez od dawien dawna wiadomo, ze kazdy bierny element w torze audio DEGRADUJE dzwiek. Kupujac lepsze elementy placimy za to, zeby ten element degradowal dzwiek w jak najmniejszym stopniu. I to jest te cale "granie kondensatorow, kabli itp"
                    Ale taki kondensator nie pokazuje ci czegoś wiecej tylko wiecej czegoś obcina
                    No bo takie jest jest jego zadanie
                    Last edited by lklukasz; 01.01.2015, 20:55.
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://www.highfidelity.pl/@main-1184&lang=

ponad 30 tysiecy polskich zlotych, kable przyklajone klejem na goraco do...radiatora...fuck logic

Skomentuj

nie które firmy nie sprzedają dźwięku, urządzeń tylko filozofię :)
                        taką firmą jest 47 lab.
                        płaci się za filozofię nie za dźwięk , jakoś wykonania czy ca tam jeszcze

Skomentuj

Nelson Pass też ma filozofię
                          I to cos jeszcze

Skomentuj

mając 2tys USD u Passa to... co najwyżej diy można zrobić

Skomentuj

taką firmą jest 47 lab.
                              płaci się za filozofię nie za dźwięk , jakoś wykonania czy ca tam jeszcze
                              no.. :/
                              http://www.6moons.com/audioreviews/4.../gaincard.html

Skomentuj

Nie na temat...
                                PS można dodawać na fora, zew. linki do stron takie jak np. do czyjegoś profilu na FB ?

Skomentuj

Hehe
                                  Wybrałeś jedno z wielu

Pokaz A klase

Ir0nhide mozna, ale czy mozna wejść na ten profil bez logowania?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mając 2tys USD u Passa to... co najwyżej diy można zrobić
                                    Ale taniej można kupić końcówkę passa niz to cudo tego pana za 30k...

Skomentuj

Dlatego kupuje sie sprzet niemodyfikowany, a elementy z pewnych zrodel

Skomentuj

szukam miękkich, dobrych i krótkich kabli jack 3,5mm - jack 3,5mm. kupował ktoś ostatnio lub widział coś ciekawego?

Skomentuj

Panowie, może zamiast sprzeczania się na temat kabli, napiszecie jak w tym roku wypadł sylwester?
                                          Ktoś nagłaśniał na swoim sprzęcie? :)

Ja w tym roku imprezy sylwestrowej z zaprzyjaźnioną firmą nie nagłaśniałem, wystraszyłem się pogody i tych minusowych temperatur... jak się później okazało, przedwcześnie, no i kasa przeszła koło nosa.

Noc sylwestrową spędziłem w 3 miejscach... ale nie o tym.
                                          Jakoś jeszcze za dnia wpadłem na pomysł aby sprawdzić jaki "wygar" mają te moje pseudo Wilsony.
                                          SB i Wavecora na zwrotnicy zbudowanej na słuch ( ) mam podłączone pod Soniacza, a GDNy-10-400 pod TDA Irka.
                                          Musiałem GDN-y spiąć szeregowo aby Tadek się nie zjarał.
                                          Powiem tylko tyle, że "naparzania" wytrzymałem tylko 20min

Skomentuj

Czaruję...
                                          X