To z filmu Latkowskiego widze. Kiedys mialem szacunek do tego pana, ale odkad zrozumiałem ze wszystko co robi to pogon za tanią sensacja, tam, gdzie najłatwiej, i czym najgłośniej, i na dodatek na uslugach politycznych PIS, to juz wiem ze nie ma w co zaglądać głębiej. Juz przed jego przyjściem Wprost zaczął sie staczać po równi pochyłej, ale teraz powinien byc w sklepie na tej samej Polce co Fakt i SE.
I kabel :
Materiały audiofast.pl
Przewód Galileo LE USB z filtrem UEF wynosi komputerowe audio na nowy istotny poziom, zapewniając znakomitą jakość wszystkich odtwarzanych plików - począwszy od zwykłych MP3, a na najwyższej rozdzielczości plikach DSD skończywszy.
Powstał on z przewodników wykonanych ze stopu srebra, ułożonych w aktywnie ekranowaną geometrię. Sam ten fakt sprawia, że Galileo LE USB jest przewodem unikalnym na skalę światową, jednak nie jest wyjątkowy pod względem standardów Synergistic Research. Wiadomo przecież, że firma produkuje aktywne przewody od 1998 r., a aktywne przewody USB od momentu wprowadzenia na rynek modelu Tricon Active USB w roku 2008. Galileo LE USB jest tak wyjątkowy z innego powodu - jest to pierwszy przewód USB, w którym wykorzystano technologię UEF opracowaną wstępnie na potrzeby takich produktów, jak przetworniki wysokich częstotliwości (HFT), equalizer częstotliwościowy (FEQ) czy też przetworniki zwrotnicy głośnikowej (XOT). Galileo LE USB jest pierwszym przewodem Synergistic Research, który posiada filtr UEF wbudowany bezpośrednio w kabel. W komplecie znajduje się specjalnie zaprojektowany i skalibrowany przetwornik obwodów elektronicznych (ECT) oraz ręcznie wykonany zasilacz Galileo MPC.
No wiesz, on tak cudownie działa!
"Nie wiem jak opisać jego brzmienie, ponieważ on nie ma swojego brzmienia. Jest nieprawdopodobnie neutralny. Sprawił, że mój poprzedni stolik brzmiał w porównaniu do niego w sposób nudny i podkolorowany na skrajach pasma. Czystsze wysokie i cichszy bas Exoteryc’a poprawił ogólną solidność i kontrolę dźwięku mojego systemu."
-- STEREO TIMES, 2012 Most Wanted Components
Prawda jest taka, że taki stolik solidnie zrobiony, bedzie kosztował kilka tyś pln. No ale jest audiofilski to kosztuje razy pięć. To tak samo jak z wystrojem domu. Ta sama lampa kupiona z Chin kosztuje 500, ale w sklepie designerskim juz 2500, chociaz obie sa tak samo zrobione niejednokrotnie.
Design i audiofilom to dwie równie chore dziedziny, gdzie ludzie chcą sie wzbogacić w nieprzyzwoicie szybki sposob.
To jeszcze ostatni hit, bo mnie zbanujecie zaraz :lol: co gorsza, oni na AS naprawde w to wierzą. Bo to sa podstawki pod kable co nawet wizje poprawiają
Różnica w jakości uzyskanego dźwięku i obrazu, jaką wnosi zastosowanie podstawek DFSS, jest zasadnicza i łatwa do zauważenia w dowolnym systemie high-end audio lub video. Kiedy podstawki są zastosowane w komplecie, wprowadzają widoczną redukcję odbieranego szumu i rozmycia czasowego, co powoduje zwiększenie przejrzystości, głębokości i informacji przestrzennej w każdym systemie dźwiękowym, czy też wizyjnym.
Witam w nowym roku, jako że w niedługim czasie będę zmuszony rozmontować moje 3-way w celach poprawy wykonania, chcę tymczasowo zbudować na średniaku W15CY001 jakieś małe monitorki lub na ET338, Jeden z kolegów zaoferował się że nawet może pożyczyć mi OWI co jest bardzo szlachetne ale bardzo kłopotliwe gdyż mieszkam w małej mieścinie pod Paryżem.
Dlatego szukam w sieci gotowych projektów pod te głośniki lub jeden z nich a drugi dokupię. Pomocną dłoń wyciągną nawet konstruktor moich 3-way ale ze względu na odległości i kłopoty logistyczne musiałem podziękować.
Po drodze ubzdurało mi się że może zrobił bym coś na nie szmacianym tweeterze i tak trafiłem na projekt:
W związku z tym zacząłem się dzisiaj przyglądać zwrotnicom i ku mojemu zaskoczeniu dwie pierwsze są prawie identyczne a w trzeciej najwięcej zmian jest w drodze tweetera choć to wofer się zmienia, dlatego pytam was bardziej doświadczonych kolegów, czy jest to normalne?!
Tylko te czopki powinni podłączyć pod 220v, to by moze wtedy coś zrozumieli.aaa i dostałem bana w wątku o sieciowkach i zostałem zwyzywany od palantow przez Sly30, bo im pozyczylem zdrowia i trzeźwego myślenia i dałem cytat do podstawek pod kable i napisalem ze wiem ze ten wątek jest po to by sie biznes kręcił.
Panowie, korzystał ktoś z Was z usług firmy grafer.pl ? Reklamują się na allegro że mogą wykonać obudowy, zastanawiam się tylko czy one są coś warte, w sensie wykonania, bo robią wg rysunku.
Nie pisałem, znalazłem przed chwila zupełnie przypadkiem. Mam budę do zrobienia, ale nie mam narysowanej. Może ktoś z forum może wysłać jakis gotowy prosty projekt do wyceny? Zastanawiam sie po prostu.
Skomentuj