Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

panowie mam pytanko do kolegow oblatanych w temacie, moj skarb zapchal palce w glosnik i potrzebuje wymienic Cewke z membraną węglową (GDWK-10-250-8-AWX) z moich fx300 czy jest to skomplikowana operacja ? i czy bedzie duza roznica w dzwieku po wymianie ? czy moze lepiej wymienic caly glosnik

Skomentuj

Panowie od Car Audio, szybkie pytanko:

Jaki wzmacniacz na suba, taki aby miał 400-500W przy 2ohm-ah, i aby majątku nie kosztował? :) (ewentualnie ciut mocniejszy)

Skomentuj

Marian, chcesz stodołę tym nagłośnić lub cos rownie wielkiego?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Jaki wzmacniacz na suba, taki aby miał 400-500W przy 2ohm-ah, i aby majątku nie kosztował? (ewentualnie ciut mocniejszy)
          Rockford fosgate z Allegro za 250zl
          Dobry, mocny wzmak, ma plastiki, tani
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez rumunn95 Zobacz posta
            panowie mam pytanko do kolegow oblatanych w temacie, moj skarb zapchal palce w glosnik i potrzebuje wymienic Cewke z membraną węglową (GDWK-10-250-8-AWX) z moich fx300 czy jest to skomplikowana operacja ? i czy bedzie duza roznica w dzwieku po wymianie ? czy moze lepiej wymienic caly glosnik
            Pogadaj z STX, pewnie naprawa niedużo drożej wyniesie niż zakup samek kopółki, a za to będziesz pewien że dobrze.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              Rockford fosgate z Allegro za 250zl
              Dobry, mocny wzmak, ma plastiki, tani
              Fajny, ale niestety nie ma tyle mocy przy 2 omah.
              Ten wzmacniacz ma zasilać dwa głośniki 4 omowe.
              Czyli w sumie mógłby być stereo, i mieć na kanał tak z 250W przy 4 omah, lub przy 2 omach w mostku 400-500W.

Skomentuj

http://amp-performance.de/1137-Rockf...unch-300S.html

Ta linia jest jeszcze z tych o zaniżonych na papierku wartościach

Skomentuj

No dobra, to może inaczej.
                  Bocian ma Car Powera HPB-602.
                  Pierwsza opcja, zakup głośnika który zadowolił by się mocą tego wzmacniacza, tak za 400zł, który to ma "napierdzielać" a przy tym w miarę ładnie grać.

Druga opcja, zakup mocniejszego wzmaka + większy głośnik lub 2x10", wtedy budżet się zwiększa.

Ma to grać w Mercedesie W140, sedan z mocno odizolowanym bagażnikiem od reszty auta, dlatego ma "napierdzielać".

Chyba dobrze wytłumaczyłem :)
                  Bocian by sam napisał ale nie pamięta hasła :flapper:

Skomentuj

Poleci ktoś gotowy moduł do kupienia/projekt DIY odbiornika i przetwornika SPDiF-> i2s, do zabawy z DACami? Tak żeby móc od razu wpiąć się z sygnałem do przetwornika na osobnej płytce. USB mile widziane, nie wymagane. Im taniej, tym lepiej

Skomentuj

Ten hpb to popierdulka

Ta 300s warta jest tej kasy i da sobie radę w 2 lomach bez problemu.

Skomentuj

Marian zobacz link ktory wkleil Dan
                        Ten cp przy rockfordzie to chińska zabawka
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To chińska zabawka w 100%

- - - - - aktualizacja - - - - -

Mam wiekszego brata, może ten przyklad Cię przekona.
                          http://amp-performance.de/817-Rockford-Fosgate-Punch-700S.html

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Jaki wzmacniacz na suba, taki aby miał 400-500W przy 2ohm-ah, i aby majątku nie kosztował? :) (ewentualnie ciut mocniejszy)
                            To może Kenwood PS 400M lub nowsza wersja 401M:
                            http://amp-performance.de/906-Kenwood-KAC-PS400M.html
                            Nieżle wyposażony piecyk i zjada tego Carpower-a.

RF-300s też bardzo dobra opcja.

Skomentuj

Już Bocian kupił tego: http://allegro.pl/rockford-fosgate-p...059574846.html
                              Dzięki wszystkim za odpowiedzi

Skomentuj

Panowie czy aluminiowy drut nawojowy można do czegoś sensownego wykorzystać?

Skomentuj

Bedzie pan zadowolony.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                    Panowie czy aluminiowy drut nawojowy można do czegoś sensownego wykorzystać?
                                    Na złom

Skomentuj

Jestem na Jessie ware, gra support Gia Koka. Grałoby fajnie ale nagłośnienie jest zrobione na altusafh wspomaganych subem... jakiś dramat. Mam nadzieję że Jessie będzie lepiej, bo b3dę zawiedziony...

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                        Na złom
                                        Na złom się nie nadaje bo za tani. A jak nic to szkoda ruszać. Znalazłem coś takiego i z ciekawości pytam.

Skomentuj

Na TVP2 jest swietny koncert RAZ, DWA, TRZY -20 lat
                                          Polecam obejrzeć i kupic sobie płyta (2 płyty + DVD)
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X