Zamieszczone przez ir0nhide
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta-słaba płaca za wykonywaną pracę (ma wywalone bo mu słabo płacą)Last edited by dabyl; 17.03.2015, 08:47.
Skomentuj
-
Też miałem ochotę napisać coś o tej słabej pracy, ale dabyl mnie uprzedził.
Poza tym, jak ktoś narzeka że słabo zarabi to trzeba zobaczyć jakie kwalifikacje i umiejętności są wymagane na dane stanowisko. Żeby być kurierem wystarczy prawo jazdy, umiejętność czytania i pisania oraz ogarnięcia terminala. Myślę, że w kraju takich osób będzie z kilkanaście milionów. Tu jest odpowiedź dlaczego mało zarabia. Jak chce więcej to niestety, ale trzeba się było uczyć, albo nabyć umiejętności wyróżniające na rynku pracy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaCo to za argument?
Sądzisz że jak by dużo zarabiał, to by narażał się na kary lub wywalenie z pracy za takie rzeczy?
Tylko idiota by tak robił.
O zmianie pracy i podwyżce się nie wypowiem, bo sam wiesz jak jest w Polsce.
Skomentuj
-
Rozumiem, że jak mało zarabia, to może sobie pozwolić na te ewentualne kary, o których wspomniałeś, tak? No ciekawe, przecież mało zarabia...
Jeśli takiemu człowiekowi zwisa jego praca i wyżycie się na nieswoim towarze jest dla niego ważniejsze, niż jej zachowanie, to może niech do razu zrezygnuje - po co się męczyć? Dodatkowo zwolni się miejsce dla kogoś, kto poważniej podchodzi do życia. Idiota to męczy się w robocie, która powiększa jego frustrację. No, może nawet nie tyle idiota, co masochista.
Zamieszczone przez marian Zobacz postaO zmianie pracy i podwyżce się nie wypowiem, bo sam wiesz jak jest w Polsce.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaRozumiem, że jak mało zarabia, to może sobie pozwolić na te ewentualne kary, o których wspomniałeś, tak? No ciekawe, przecież mało zarabia...
I tak mu płacą najniższą krajową, więc ma wywalone, co najwyżej mogą go zwolnić.
Prac za najniższą krajową jest w brud... Korwin tłumaczył dlaczego.
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaJeśli takiemu człowiekowi zwisa jego praca i wyżycie się na nieswoim towarze jest dla niego ważniejsze, niż jej zachowanie, to może niech do razu zrezygnuje - po co się męczyć?
Rozmawiałem z jednym takim kurierem więc informacje mam z pierwszej ręki.
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postazwolni się miejsce dla kogoś, kto poważniej podchodzi do życia
Jak ktoś poważnie podchodzi do życia i ma np. rodzinę na utrzymaniu to nie będzie pracował za najniższą krajową, tylko będzie szukał innej pracy.
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaTaki człowiek, którego główną umiejętnością jest wyładowywanie własnych frustracji na cudzej własności, w każdym kraju będzie taką samą mendą, jak i w Polsce.
Zamieszczone przez marian Zobacz posta-charakter człowieka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJak ktoś poważnie podchodzi do życia i ma np. rodzinę na utrzymaniu to nie będzie pracował za najniższą krajową, tylko będzie szukał innej pracy.
Znajomy pracujący w branży automotive opowiadał mi kiedyś taką sytuację, mieli gościa który pracował na produkcji czy w kontroli jakości, nie ważne, ważne że facet tam "ssał", nie potrafił się wyrobić z normami itd. Za to miał "dryg" do napraw i usprawniania maszyn. Facet chciał się przenieść bo mu robota nie pasowała, no to go przenieśli do działu utrzymania ruchu, on po jakimś czasie wykazał chęć zrobienia jakiś szkoleń itp. Zrobił te szkolenia, chyba jakąś szkołę podyplomową i efekt był taki, że dostał tam dużo bardziej odpowiedzialne stanowisko niż zwykły mechanik.
Inna sytuacja, którą opowiedziała mi promotorka. U jej chłopa w pracy szukali gościa do wykrawarki czy czymś w tym stylu. Faceci tam pracujący wcale nie zarabiają minimalnej krajowej. Za to jak mi opowiedziała jacy ludzie na rozmowy przychodzli to się w głowie nie mieściło, że ktoś taki mógłby nawet na najniższą krajową zasłużyć.
Ludzie nie potrafili pomnożyć 4 razy 8. I to nie były wyjątki tylko zdecydowana większość. Przyjęli w końcu dwóch, po 3 miesiącach pracy jeden z nich dostał umowę na 2 lata, a drugi na 3 miesiące, oczywiście różnica w płacy też była. A wiesz dlaczego ? Dlatego że ten pierwszy chciał się kształcić i widać było, że się stara, a ten drugi przychodził do roboty odbębnić 8 godzin i jeszcze ponarzekać, że mało zarabia.
Niestety marian, ale dziś na rynku pracy trzeba się czymś wyróżniać. Jak facetowi się nie podoba praca kuriera to niech się dokształci i szuka czegoś innego. Nikt go nie przyjmie jesli on sam nie wykaże chęci doskonalenia się.
Skomentuj
-
Nieważne ile mu płacą. Nieważne czy mu się praca podoba czy nie. Niszczy cudzą własność. I tyle w temacie.
Niczym się ci goście nie różnią od gnojów malujących podpisy na ścianach, czy niszczących ławki w parku.
Mi do głowy by to nie strzeliło, ile by mi nie płacili. Zwykłe wandale i na to nie ma usprawiedliwienia.
Skomentuj
-
W tej branzy zeby zarobic, trzeba dostarczyc bardzo duzo paczek, co przeklada sie na dlugi czas pracy i mniejsza dbalosc o paczki. Dlatego jak ktos chce miec wieksza pewnosc, co do bezpieczenstwa paczki, to radze korzystac z kurierow poczty polskiej, bo te osoby sa zatrudnione na innych zasadach.
Nie chce zeby to wygladalo, ze bronie kurierow, bo ich nie bronie, ale nie szanuja paczek, bo im sie nie chce, nie maja na to czasu, liczy sie kasa, a nie dobro klienta.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaDlatego jak ktos chce miec wieksza pewnosc, co do bezpieczenstwa paczki, to radze korzystac z kurierow poczty polskiej, bo te osoby sa zatrudnione na innych zasadach.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNie chce zeby to wygladalo, ze bronie kurierow, bo ich nie bronie, ale nie szanuja paczek, bo im sie nie chce, nie maja na to czasu, liczy sie kasa, a nie dobro klienta.
To tak samo jak z TIRami zapierdzielającymi z 30tonami bez patrzenia na ograniczenia, czy to czasowe czy prędkościowe. Liczy się zarobek i tyle.
Skomentuj
-
Waloos nie obraz sie ale po tym wpisie widze ze nie wiele wiesz o "tirach". 90kmh to max dla niego, droga hamowania jest duza, nie wspominam to rozpedzaniu. Jaki taki kierowca nie podgoni na prostej to sa miejsca ze nawet pod wzniesienie nie wyjedzie. Poza tym tym jest okreslony czas awizacji a pauzy trzeba robic, na srodku drogi nie staniesz a kary za przekroczony czas pracy czy jazdy sa ogromne.
Skomentuj
-
http://www.gitd.gov.pl/dla-mediow/ak...e-bez-hamulcow
Też będziecie usprawiedliwiać?
O i następny http://www.tvn24.pl/pomorze,42/cieza...ku,437855.html
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...485f&_ticrsn=3
http://etransport.pl/forum81569.0.html
Dalej szukać?Last edited by Micwoj; 17.03.2015, 14:55.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaDlatego jak ktos chce miec wieksza pewnosc, co do bezpieczenstwa paczki, to radze korzystac z kurierow poczty polskiej, bo te osoby sa zatrudnione na innych zasadach.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaWaloos nie obraz sie ale po tym wpisie widze ze nie wiele wiesz o "tirach". 90kmh to max dla niego, droga hamowania jest duza, nie wspominam to rozpedzaniu. Jaki taki kierowca nie podgoni na prostej to sa miejsca ze nawet pod wzniesienie nie wyjedzie. Poza tym tym jest okreslony czas awizacji a pauzy trzeba robic, na srodku drogi nie staniesz a kary za przekroczony czas pracy czy jazdy sa ogromne.
Mają w dupie ograniczenia i koniec. A chodziło mi o to, że w dużej mierze pracodawcy wywierają na nich presję żeby jak najszybciej ogarnąć dostawę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzabij Zobacz postaOj, zachowują się dokładnie w ten sam sposób jak na filmiku, nie nagrałem ale byłem osobiście świadkiem jak rozładowywali tak Stara Pocztexu. Worki bezpośrednio na glebę lądowały (ok - w workach może same listy, ale z drugiej strony nawet na naszym forum PCB z grupowych zamówień głównie listami idą)...
Skomentuj
Skomentuj