Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta

BTW: Rozwinięcie skrótu
    DHL - Dokąd .uju Lecisz
    No a kurier UPS...po prosu ups :biggrin:
    Last edited by ruffpl; 17.03.2015, 07:36.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      -słaba płaca za wykonywaną pracę (ma wywalone bo mu słabo płacą)
      Co to za argument? To niech zmieni pracę na lepiej płatną, albo niech poprosi o podwyżkę, jeśli uważa, że powinien więcej zarabiać (oczywiście z uzasadnieniem dlaczego). Jeśli ktoś godzi się na wykonywanie danej pracy za ustaloną stawkę, to niech to robi tak, jak należy, a nie rozpierdala czyjąś własność. Pomaga mu to w uspokojeniu frustracji, czy rozładowuje dzięki temu nadmiar energii? Nie lepiej tę energię przeznaczyć na poprowadzenie własnego biznesu?
      Last edited by dabyl; 17.03.2015, 08:47.

Skomentuj

Też miałem ochotę napisać coś o tej słabej pracy, ale dabyl mnie uprzedził.
        Poza tym, jak ktoś narzeka że słabo zarabi to trzeba zobaczyć jakie kwalifikacje i umiejętności są wymagane na dane stanowisko. Żeby być kurierem wystarczy prawo jazdy, umiejętność czytania i pisania oraz ogarnięcia terminala. Myślę, że w kraju takich osób będzie z kilkanaście milionów. Tu jest odpowiedź dlaczego mało zarabia. Jak chce więcej to niestety, ale trzeba się było uczyć, albo nabyć umiejętności wyróżniające na rynku pracy.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
          Co to za argument?
          To po prostu prawda.
          Sądzisz że jak by dużo zarabiał, to by narażał się na kary lub wywalenie z pracy za takie rzeczy?
          Tylko idiota by tak robił.

O zmianie pracy i podwyżce się nie wypowiem, bo sam wiesz jak jest w Polsce.

Skomentuj

To zalezy panowie
            Jeśli pracuje na swoim i jest podwykonawca upsa czy innego kuriera to moze miec miedzy 4-6tys zł na rękę
            To jest mało?

A jak ma dobry rejon to i wiecej
            Last edited by lklukasz; 17.03.2015, 09:30.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ale kosztów za auto mu nie zwracają?

Skomentuj

Rozumiem, że jak mało zarabia, to może sobie pozwolić na te ewentualne kary, o których wspomniałeś, tak? No ciekawe, przecież mało zarabia...
                Jeśli takiemu człowiekowi zwisa jego praca i wyżycie się na nieswoim towarze jest dla niego ważniejsze, niż jej zachowanie, to może niech do razu zrezygnuje - po co się męczyć? Dodatkowo zwolni się miejsce dla kogoś, kto poważniej podchodzi do życia. Idiota to męczy się w robocie, która powiększa jego frustrację. No, może nawet nie tyle idiota, co masochista.

O zmianie pracy i podwyżce się nie wypowiem, bo sam wiesz jak jest w Polsce.
                Jak jest w Polsce? Taki człowiek, którego główną umiejętnością jest wyładowywanie własnych frustracji na cudzej własności, w każdym kraju będzie taką samą mendą, jak i w Polsce.

Skomentuj

Rozumiem, że jak mało zarabia, to może sobie pozwolić na te ewentualne kary, o których wspomniałeś, tak? No ciekawe, przecież mało zarabia...
                  Płacić nie będzie, bo niby z czego?
                  I tak mu płacą najniższą krajową, więc ma wywalone, co najwyżej mogą go zwolnić.
                  Prac za najniższą krajową jest w brud... Korwin tłumaczył dlaczego.

Jeśli takiemu człowiekowi zwisa jego praca i wyżycie się na nieswoim towarze jest dla niego ważniejsze, niż jej zachowanie, to może niech do razu zrezygnuje - po co się męczyć?
                  Ale Oni się nie chcą męczyć za taką płacę, dlatego właśnie rzucają paczkami.
                  Rozmawiałem z jednym takim kurierem więc informacje mam z pierwszej ręki.

zwolni się miejsce dla kogoś, kto poważniej podchodzi do życia
                  I jak długo będzie pracował za takie pieniądze?
                  Jak ktoś poważnie podchodzi do życia i ma np. rodzinę na utrzymaniu to nie będzie pracował za najniższą krajową, tylko będzie szukał innej pracy.

Taki człowiek, którego główną umiejętnością jest wyładowywanie własnych frustracji na cudzej własności, w każdym kraju będzie taką samą mendą, jak i w Polsce.
                  Dlatego też napisałem:

-charakter człowieka

Skomentuj

Jak ktoś poważnie podchodzi do życia i ma np. rodzinę na utrzymaniu to nie będzie pracował za najniższą krajową, tylko będzie szukał innej pracy.
                    i tu jest właśnie marian ten problem. Jak ktoś podchodzi do życia poważnie to nie będzie szukać innej pracy tylko będzie szukać czego może się nauczyć żeby tą lepszą pracę zdobyć.
                    Znajomy pracujący w branży automotive opowiadał mi kiedyś taką sytuację, mieli gościa który pracował na produkcji czy w kontroli jakości, nie ważne, ważne że facet tam "ssał", nie potrafił się wyrobić z normami itd. Za to miał "dryg" do napraw i usprawniania maszyn. Facet chciał się przenieść bo mu robota nie pasowała, no to go przenieśli do działu utrzymania ruchu, on po jakimś czasie wykazał chęć zrobienia jakiś szkoleń itp. Zrobił te szkolenia, chyba jakąś szkołę podyplomową i efekt był taki, że dostał tam dużo bardziej odpowiedzialne stanowisko niż zwykły mechanik.

Inna sytuacja, którą opowiedziała mi promotorka. U jej chłopa w pracy szukali gościa do wykrawarki czy czymś w tym stylu. Faceci tam pracujący wcale nie zarabiają minimalnej krajowej. Za to jak mi opowiedziała jacy ludzie na rozmowy przychodzli to się w głowie nie mieściło, że ktoś taki mógłby nawet na najniższą krajową zasłużyć.
                    Ludzie nie potrafili pomnożyć 4 razy 8. I to nie były wyjątki tylko zdecydowana większość. Przyjęli w końcu dwóch, po 3 miesiącach pracy jeden z nich dostał umowę na 2 lata, a drugi na 3 miesiące, oczywiście różnica w płacy też była. A wiesz dlaczego ? Dlatego że ten pierwszy chciał się kształcić i widać było, że się stara, a ten drugi przychodził do roboty odbębnić 8 godzin i jeszcze ponarzekać, że mało zarabia.

Niestety marian, ale dziś na rynku pracy trzeba się czymś wyróżniać. Jak facetowi się nie podoba praca kuriera to niech się dokształci i szuka czegoś innego. Nikt go nie przyjmie jesli on sam nie wykaże chęci doskonalenia się.

Skomentuj

Nieważne ile mu płacą. Nieważne czy mu się praca podoba czy nie. Niszczy cudzą własność. I tyle w temacie.
                      Niczym się ci goście nie różnią od gnojów malujących podpisy na ścianach, czy niszczących ławki w parku.
                      Mi do głowy by to nie strzeliło, ile by mi nie płacili. Zwykłe wandale i na to nie ma usprawiedliwienia.

Skomentuj

Ja się kłócić nie będę :)
                        Wypowiedziałem się na temat filmu gdyż wiem mniej więcej jak taka praca jako kurier wygląda.

Skomentuj

W tej branzy zeby zarobic, trzeba dostarczyc bardzo duzo paczek, co przeklada sie na dlugi czas pracy i mniejsza dbalosc o paczki. Dlatego jak ktos chce miec wieksza pewnosc, co do bezpieczenstwa paczki, to radze korzystac z kurierow poczty polskiej, bo te osoby sa zatrudnione na innych zasadach.
                          Nie chce zeby to wygladalo, ze bronie kurierow, bo ich nie bronie, ale nie szanuja paczek, bo im sie nie chce, nie maja na to czasu, liczy sie kasa, a nie dobro klienta.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Dlatego jak ktos chce miec wieksza pewnosc, co do bezpieczenstwa paczki, to radze korzystac z kurierow poczty polskiej, bo te osoby sa zatrudnione na innych zasadach.
                            Niestety z nimi mam najmniej miłe doświadczenia, może nie co do stanu paczki, co do samego dostarczenia lub raczej jego braku ("Panie, nie dojadę, bo ulicy znaleźć nie mogę"). Do mojej byłej firmy przyjeżdżali kurierzy Pocztexu i z tego co pamiętam wszyscy byli tylko podwykonawcami. Nie wiem, może się coś zmieniło...

Skomentuj

Nie chce zeby to wygladalo, ze bronie kurierow, bo ich nie bronie, ale nie szanuja paczek, bo im sie nie chce, nie maja na to czasu, liczy sie kasa, a nie dobro klienta.
                              No tak to jest racja.
                              To tak samo jak z TIRami zapierdzielającymi z 30tonami bez patrzenia na ograniczenia, czy to czasowe czy prędkościowe. Liczy się zarobek i tyle.

Skomentuj

Waloos nie obraz sie ale po tym wpisie widze ze nie wiele wiesz o "tirach". 90kmh to max dla niego, droga hamowania jest duza, nie wspominam to rozpedzaniu. Jaki taki kierowca nie podgoni na prostej to sa miejsca ze nawet pod wzniesienie nie wyjedzie. Poza tym tym jest okreslony czas awizacji a pauzy trzeba robic, na srodku drogi nie staniesz a kary za przekroczony czas pracy czy jazdy sa ogromne.

Skomentuj

http://www.gitd.gov.pl/dla-mediow/ak...e-bez-hamulcow

Też będziecie usprawiedliwiać?
                                  O i następny http://www.tvn24.pl/pomorze,42/cieza...ku,437855.html
                                  http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...485f&_ticrsn=3
                                  http://etransport.pl/forum81569.0.html

Dalej szukać?
                                  Last edited by Micwoj; 17.03.2015, 14:55.

Skomentuj

Dlatego jak ktos chce miec wieksza pewnosc, co do bezpieczenstwa paczki, to radze korzystac z kurierow poczty polskiej, bo te osoby sa zatrudnione na innych zasadach.
                                    Oj, zachowują się dokładnie w ten sam sposób jak na filmiku, nie nagrałem ale byłem osobiście świadkiem jak rozładowywali tak Stara Pocztexu. Worki bezpośrednio na glebę lądowały (ok - w workach może same listy, ale z drugiej strony nawet na naszym forum PCB z grupowych zamówień głównie listami idą)...

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                                      Waloos nie obraz sie ale po tym wpisie widze ze nie wiele wiesz o "tirach". 90kmh to max dla niego, droga hamowania jest duza, nie wspominam to rozpedzaniu. Jaki taki kierowca nie podgoni na prostej to sa miejsca ze nawet pod wzniesienie nie wyjedzie. Poza tym tym jest okreslony czas awizacji a pauzy trzeba robic, na srodku drogi nie staniesz a kary za przekroczony czas pracy czy jazdy sa ogromne.
                                      No i własnie dlatego, że trzeba robić pauzy, a kary za przekroczony czas są ogromne to Ci z tirów lubią zapierdzielać. Może TIRami nie jeżdżę, ale przez moją miejscowość przelatuje droga krajowa, jest ograniczenie do 50kmh a wiem jak oni tutaj zapieprzają. Uwierz mi, że jak robi się wieczór i droga trochę pustoszeje to osiągają jebutne prędkości pomimo tego, że nie jest im to kompletnie do niczego potrzebne, ani też nie jest to miejscowość pośrodku pustyni żeby byli już rozpedzeni.
                                      Mają w dupie ograniczenia i koniec. A chodziło mi o to, że w dużej mierze pracodawcy wywierają na nich presję żeby jak najszybciej ogarnąć dostawę.

Skomentuj

Powiedz mi ze osobowka jezdzisz ciagle z ograniczeniami to zaakceptuje Twoje poirytowanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
                                          Oj, zachowują się dokładnie w ten sam sposób jak na filmiku, nie nagrałem ale byłem osobiście świadkiem jak rozładowywali tak Stara Pocztexu. Worki bezpośrednio na glebę lądowały (ok - w workach może same listy, ale z drugiej strony nawet na naszym forum PCB z grupowych zamówień głównie listami idą)...
                                          No to nie wiem, widocznie sie juz sporo pozmienialo :) na gorsze niestety.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X