Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Buda nie musi być idealnym odzwierciedleniem tych Nextów, równie dobrze może być zestawem podobnym do zestawu chyba Dolphina (podstawa z przetwornikiem i membraną bierną + nadstawka a'la monitor) albo nawet moduły połączone w całość.
    Obudowę wykonałbym samodzielnie, to nie problem i na razie nad tym jeszcze też się nie zastanawiałem. Bardziej chodzi mi na razie, które przetworniki z dostępnych połączyć aby uzyskać zamierzony efekt, w końcu one też mają wpływ na to jaka ma powstać obudowa.

I zgadzam się, że całość jest przerostem treści nad formą ale jak pisałem w pierwszym założeniu, taka "chciejka".
    Możliwe, że się zdecyduje, a możliwe że uda mi się go na FX300 namówić w formie DIY, 1400zł i ma komplet stereo.

Skomentuj

Przetworniki to najmniejszy problem, pytanie kto Ci zrobi zwrotnice? Tak duze projekty to naprawde skomplikowana sprawa i nie ma znaczenia ile kosztuja glosniki.

Skomentuj

Panowie, kliknąłem w przedmiot kup teraz na znanym portalu aukcyjnym. Problem w tym, że nawet jeśli nie przejdziemy do płatności przedmiot wskakuje jako sprzedany/kupiony. Czy jeśli chce zrezygnować z tej transakcji muszę zapłacić prowizję sprzedającemu na pokrycie kosztów allegro. Jak to wygląda. Zrobiłem to całkowicie nieświadomie a chciałbym być w porządku. Mieliście taki przypadek?

Skomentuj

Kiedyś miałem podobny przypadek , że 2x kupiłem przedmiot (gość miał więcej szt) w wyniku nieprawidłowego działania netu. Coś mi przylagowało i dwa razy coś mi się kupiło zamiast raz. Sprzedający chyba musiał zgłosić o zwrot prowizji a ja jakoś potwierdzić czy jakoś tak. W każdym razie prowizja jest naliczana od razu po zakończeniu aukcji i jest z tym procedura aby to odkręcić.

Skomentuj

Napisz do niego szybko i powiedz w czym rzecz.

Skomentuj

Oki, dzięki napisałem do portali aukcyjnego w temacie. Szczerze powiem, że cały proces sprzedaży zorganizowany jest tak, że za wcześnie jest potwierdzenie decyzji o zakupie.

Skomentuj

Pisz do sprzedawcy. Napisze do alle.. że aukcja nie doszła do skutku i tyle. Alle zwróci prowizję. Kiedyś tak zrobiłem, już nie pamiętam o co chodziło. Duża ta prowizja? Bo może o złotówkę czy dwie nie warto walczyć?

Skomentuj

Procedura jest trochę "za szybka".

Jest dokładnie jak pisze Yoshi. Sprzedawca wystąpi o zwrot prowizji, Ty natomiast dostaniesz maila od allegro, aby potwierdzić jego wersję. Swoją drogą zdarzyło mi się kilka razy, że produkt dostałem, a sprzedawca mimo to próbował uzyskać zwrot prowizji.

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
                    Swoją drogą zdarzyło mi się kilka razy, że produkt dostałem, a sprzedawca mimo to próbował uzyskać zwrot prowizji.
                    No niestety. Janusze biznesu się zdarzają, tak samo mam.

Napiszę tylko, że nie warto potwierdzać takich rzeczy, ponieważ po kilku razach dostaniemy blokadę konta.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                      No niestety. Janusze biznesu się zdarzają, tak samo mam.

Napiszę tylko, że nie warto potwierdzać takich rzeczy, ponieważ po kilku razach dostaniemy blokadę konta.
                      Potwierdzeniem jest brak odpowiedzi właśnie na email, jeżeli sprzedawca wystąpił o zwrot a transakcja dobiegła do skutku powinno się zareagować na tego email'a

P.S widzę że nie tylko ja się spotkałem z czymś takim....

Skomentuj

No właśnie u mnie było inaczej, tj. przychodzi mail z wiadomością, że sprzedający wystąpił o zwrot prowizji z danego powodu i jeśli potwierdzam wersję sprzedającego, to proszą mnie o kliknięcie w poniższy link.

Może to już zdążyli zmienić, ponieważ ostatni raz tak miałem kilka miesięcy temu.

Skomentuj

Panowie nie kupi ktoś za dużo o jednego uszkodzonego LAB-12, szukam czegoś do suba...

Skomentuj

Kolejny 555ES II do uratowania :)
                            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1
                              o handele chodzi o handele czyli o piniondze ze sprzedaży szrotów z niemieckich śmietników
                              Ale w czym jest problem ?! Znowu ktoś Ci ukradł pomysł na biznes :)? Bo zawsze masz jakieś takie dziwne pretensje do tego co robią inni.

Skomentuj

Słuchajcie, powtórzę stary i oklepany temat. Chińczycy mi wysłali potencjometr. Prosiłem o 50k log. Podłączyłem i bardzo szybko wzrasta głośność. Dużo szybciej niż przy innych logarytmicznych. Mój wniosek: wysłali albo liniowy albo i wykładniczy.
                                Oznaczenie ma "B" Ktoś wie co to znaczy u Chińczyków, bo coś mi się widzi że z tymi literkami to jakiś chaos jest, raz piszą że A, a raz że B to logarytmiczny.

Skomentuj

Polski Telpod A oznaczał potencjometry liniowe. Na ogólnie pojętym zachodzie A oznaczało potencjometry logarytmiczne.

http://www.meditronik.com.pl/odpowiedniki.htm
                                  Last edited by Jacek Zieliński; 10.03.2016, 14:16.

Skomentuj

Napisz do sprzedawcy. Ja kupowałem od chińczyków tranzystory. W tytule było SANKEN i model.
                                    Napisałem do sprzedawcy: Czy możesz potwierdzić że to oryginalne tranzystory sanken. Dostałem odpowiedź: Nie możemy mieć pewności że to Sanken i bezczelnie zmienili tytuł aukcji

Skomentuj

No to ładnie.

Anyway, właśnie piszę. Napisałem że dostałem potka, ale ma char liniową, a zamawiałem logarytmiczną. I że charakterystyka mocno różni się od innych logarytmicznych które mam
                                      Odp: send a photo
                                      -no to wysłałem
                                      Odp: What is wrong with it?
                                      -No to piszę, że jest liniowy, a zamawiałem logarytmiczny
                                      Odp: It may be different then yours
                                      No to piszę że owszem i właśnie tu jest problem

Jednym słowem najpierw muszę przedstawić problem w sposób zrozumiały dla handlowca :)
                                      Last edited by Micwoj; 10.03.2016, 14:44.

Skomentuj

Ja zawsze robię obrazki :) Taki mam, a taki dostałem:
                                        Różnice: wymieniam :)
                                        Jak do dziecka bo czasem z nimi ciężko jest

Skomentuj

Ciąg dalszy:
                                          Odp: Do you mean it doesn't have 50K?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X