Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak to już bywa że sprzedawca poleci w kulki a ty musisz się z tym bujać.
    Czasami nie warto na siłę oszczędzać a warto dopłacić parę dych czy stówkę więcej i mieć pewność co do sprzętu :)

Skomentuj

Od końca lipca mają być w sprzedaży SB Acoustics PFC z okrągłym koszem - czyli PFCR. Wreszcie :) Ceny są już znane.
      Last edited by charLeS; 03.07.2019, 15:37.

Skomentuj

charLeS, zdradzisz ceny?

Co do kolumn, to najlepiej kupować je osobiście i to by było remedium na takie problemy.
        Po zgłoszeniu problemu, koleś zaczął od wypierania się, że to nie możliwe bo on sprawdzał je dwa razy, raz przy importowaniu i drugi raz przed wysyłką, tylko że jak się spytałem o coś to koleś powiedział, że nie może tego sprawdzić bo kolumny są spakowane, więc jak on sprawdzał przed wysyłką?
        I jak tu walczyć z takim cebulactwem.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
          charLeS, zdradzisz ceny?
          Już podane.
          Tylko kilka zł droższe od kwadratowych :)

Skomentuj

Niestety okazało się, że ze wspomnianą wcześniej kopułką jest coś nie tak. Gra znacznie ciszej wokale. Początkowo myślałem że różnica w graniu pomiędzy kolumnami wynika z wyschniętego kondensatora, nawet próba ponownego centrowania kopułki nic nie dała.
            Jakby Ci się chciało dłubać w nich jednak, to zmierz średnicę otworu we froncie.
            Te Dynaudio:
            https://allegro.pl/oferta/glosnik-dy...v70-7925830787
            Z nowszych Volvo mają kopułkę 19-20mm, sam otwór wymagają deczko większy. Bardzo przyjemny tweeter
            Mogę zmierzyć dokładnie ile potrzebują bez frontu. Sam myślałem o ich użyciu po dorobieniu frontu, tylko z kumplem tokarzem nie mogę się dogadać :P
            Kiedyś natknąłem się na temat na forum Porsche gdzie zmieniali oryginalne tweetery(AMT lub wstęga) z systemu Burmester na Dynaudio. Głośniki wyglądały bardzo podobnie jak te z aukcji, z dorobionym frontem pasującym do auta
            Last edited by cursor; 03.07.2019, 19:05.

Skomentuj

A na jakim poziomie mniej więcej grają te tweetery? Da się to porównać chociaż z budżetowym seasem prestige?

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                A na jakim poziomie mniej więcej grają te tweetery? Da się to porównać chociaż z budżetowym seasem prestige?
                Nie słyszałem wspomnianych seas. Mogę podesłać parkę na pomiary i odsłuch

Skomentuj

To do czego mógłbyś je porównać mniej więcej? Tak w ogóle to da się często te głośniki dynaudio z Volvo wyrwać. Są jeszcze jakieś fajne warte polecenia?

Skomentuj

Widzę, że ostatnio kilka osób pisało o SB 29SDAC, ktoś mial go może okazję porównać z 29RDC albo nawet HDSem?

Bo generalnie gra mi on już od roku i fajnie byłoby strzelić może kiedyś jakiś upgrade tweetera.

Skomentuj

Takie coś udało mi się w dobrej cenie kupić lokalnie :)
                      Byłem ciekaw tego woofera, GDN 15/40/5 miałem ale 13/50/9/1 jeszcze nie.

Skomentuj

Malinka :) hał macz ? Sprawne testowaleś ? Jak to gra ?
                        Last edited by kokoelloko; 07.07.2019, 01:45.

Skomentuj

190 zł :) obydwie grają tak samo, nie zauważyłem żeby coś było nie tak. Po ostatniej akcji poprosiłem o możliwość podłączenia i zobaczenia czy wszystko ok. Jedyne co mnie zastanawia to górne zawieszenie jednego gdn'a jest bardziej szorstkie. Na pewno trzeba je zakonserwować.
                          Mimo że mają bass reflex z tyłu i stoją pod ścianą to nie słychać buczenia, nie rezonuje. Gra to całkiem ok, nie jest jakoś super szczegółowe ale pasma nie brakuje. Z lepszą kopułką zagrało by to lepiej.
                          Kolpółkę taką miałem w małych monitorach z arn 116 i miło ją wspominałem. Dość fajne stereo no i przestrzeń momentami lepiej generowana niż w moich usherach 8935A + 9930.
                          Te kolumny można właśnie dostać w dość niskiej cenie, chyba ze względu na wygląd. Ale za 200 to super granie jest :)
                          Last edited by scythe1123; 07.07.2019, 10:06.

Skomentuj

Dość fajne stereo no i przestrzeń momentami lepiej generowana niż w moich usherach 8935A + 9930.
                            Aż mi się nie chce wierzyć, bo te Ushery dla mnie grały świetnie właśnie pod względem przestrzeni :)
                            Jaką masz zwrotnice do tych Usherów?

Skomentuj

Za te czaty to normalna cena. Ten gdn jest bdb. Trzeba mu tylko większą obudowę zrobić . Ten gdn to głośnik o wiele wyższej klasy niż ta kopułka. Szkoda że w warsztacie się zmarnuja :/ .
                              Last edited by Oskar29; 07.07.2019, 10:50.

Skomentuj

marian, właśnie też byłem zdziwiony, chyba schemat zwrotnicy mam od Ciebie.
                                Może coś gdzieś mam skopane, ale zauważyłem, że im mniejszy głośnik tym lepiej sobie radzi z przestrzenią i stereofonią.

Właśnie 190 zł za taki zestaw to jak kradzież, kolumny w cenie głośników niskotonowych.
                                Akurat ten zestaw jest do komputera na biurku stoi.
                                Last edited by scythe1123; 07.07.2019, 11:08.

Skomentuj

Te kolumny tyle kosztują . Ja kupiłem czaty podłogowe (z dwoma takimi wooferami) i niedziałający centralny za 150zl. Poza tym ta wysokotonowka w tych czatach jest okropna . Syczy strasznie. Warto te kolumny zrobić z jakimś normalnym głośnikiem wysokotonowym i w większej obudowie. Wtedy pokazuje klasę ten woofer :) .

Skomentuj

Bawić w przeróbki na razie nie planuje, w kartonach leży SB15NRX + SB26STAC, więc to jest pierwsze w kolejce.
                                    No zdarzają się kiedyś nawet w okolicy ktoś fronty za 250zł sprzedawał. To nie zmienia faktu, że to bardzo opłacalny zakup.
                                    Kupiłem je z ciekawości i braku czasu żeby złożyć sobie coś. Te SBA leżą w kartonie już dwa lata :|
                                    Niestety remont mieszkania zabiera prawie cały mój czas wolny.

Skomentuj

Ja się zawiodłem na głośnikach sb trochę. Myślałem że będzie to coś lepszego po takim hype'ie jaki był na nie. Mam nadzieję że tobie się bardziej spodobają . Bo jak coś leży tyle w kartonie to ma się spore nadzieję na to .
                                      Last edited by Oskar29; 07.07.2019, 11:54.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                        Ja się zawiodłem na głośnikach sb trochę.
                                        A jakie modele miałeś w rękach i co z nimi robiłeś że tak piszesz?

Skomentuj

SB15MFC30-8 i SB21RDC. O ile midwoofer nie był zły jak na swoją cenę to na kopułce bardzo się zawiodłem. Strasznie ostra w brzmieniu. Źle mnie zozumiałeś chyba. Te głośniki nie były złe no ale po takim hypie jaki jest na sb spodziewałem się czegoś więcej po nich jednak a okazało się że to po prostu dobre głośniki jak na swoją cenę ale nic więcej.
                                          Last edited by Oskar29; 07.07.2019, 13:04.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X