Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przeczytaj to co napisałem u góry to dowiesz się co daje takie najwyższe pasmo :) .

Skomentuj

Audiofilskie powietrze? :]

Skomentuj

Audiofilskie nie . Po prostu słychać ta przestrzenność w dźwięku i z tego co zaobserwowałem to odpowiada za nią końcówka pasma .

Skomentuj

Pomiary w pokoju:

Skomentuj

Mam takie pytanie laika czy na lakierowany fornir można stosować wosk bezbarwny połysk/mat. Czy do stosowania wosku musi być gole drewno gdzie ten wosk zamknie pory, wsiąknie i zabezpieczy.
            Last edited by Flip90; 01.04.2020, 09:37.

Skomentuj

Opcja nr dwa :thumbsup:
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Panowie, gdzie zamawiacie formatki z MDF i HDF z dostawą do domu? Kupujecie w ogóle online czy tylko lokalne wizyty w Leroy/u stolarza? Próbuję właśnie złożyć paczki dla kolegi, ale w miejscu, gdzie mieszkam życzą sobie z docięciem ~400zł, w najbliższej znanej mi sensownej stolarni 230zł, ale jest oddalona o 60km a w Leroyu ten sam materiał kosztuje niecałe 90zł. Tylko Leroya u mnie brak...

Skomentuj

Zamieszczone przez Flip90 Zobacz posta
                  Mam takie pytanie laika czy na lakierowany fornir można stosować wosk bezbarwny połysk/mat. Czy do stosowania wosku musi być gole drewno gdzie ten wosk zamknie pory, wsiąknie i zabezpieczy.
                  Pytanie, w jakim celu chcesz stosować wosk na lakierowany fornir?

Skomentuj

Ja kupuję w stolarni.

Skomentuj

Oskar29 w której stolarni kupujesz?

Skomentuj

No tam gdzie ty (chyba?) mi poleciłeś kiedyś. Koło rynku na przymorzu. http://www.sklepdrzewny.pl/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          Pytanie, w jakim celu chcesz stosować wosk na lakierowany fornir?
                          Nie no nie było pytania, chcialem wosk/paste na lakier jak do auta

Skomentuj

Nie ma przeciwskazań jeśli użyjesz wosku dekoracyjnego w paście. Nakladasz wosk na dowolna powierzchnię, czekasz 2/3 godziny i polerujesz. Przecież woski samo ochodowe też nie wchodza w lakier tylko zostają na jakiego powierzchni. Co innego pasty ścierne z woskiem.

Skomentuj

Używaliście kiedyś jednostronnie laminowanego HDF pomiędzy MDF a fornir? Szukam i niestety nie mogę znaleźć miejsca, gdzie kupiłbym wszystkie formatki z surowego MDF i HDF, w jednym miejscu mają HDF laminowany. Podejrzewam, że będzie niezłe kino z klejeniem - na wikol to pewnie bym musiał laminat ostro zeszlifować, albo może na jakiś klej kontaktowy/poliuretanowy?

Skomentuj

Zamieszczone przez StRess Zobacz posta
                                Podejrzewam, że będzie niezłe kino z klejeniem - na wikol to pewnie bym musiał laminat ostro zeszlifować
                                Jak masz szlifierkę to tylko wystarczy zmatowić papierem 80 i przykleić tą stroną do MDF-u.
                                Ja tak robiłem, jest OK.

Skomentuj

Naprawa potencjometru na przykładzie ALPS'a RK16
                                  https://www.youtube.com/watch?v=hjC156W1iac&t=22s
                                  Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Pytanko mam do was, wiadomo jak to w DIY każdy z nas posiada wszystkiego po trochu, mowa tutaj o częściach, rezystor, tranzystory, kondensatory.
                                    Może ktoś bawił się w jakaś inwentaryzacje i za jakieś rozwiązanie, program, skrypt na www który pomógłby w takich porządkach ile szt posiadamy danego elementu?
                                    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Ja stosuję LoMag

Skomentuj

zeby to miec w komputerze to najpierw musisz miec wszystko poukladane fizycznie i pilnowac zeby to sie nie zgubilo

a nie jak u mnie - polowe zapomne lub zgubie, bo kobieta chowa gdzie popadnie :/

Skomentuj

Ja wiem gdzie co mam, ale jeśli o ilości to zaczyna mnie już coś trafiać, rezystorów smd i THT przestałem liczyć... kondensatory już też walają mi się w pudełeczku, jakieś nowości których o istnieniu nawet pojęcia nie mam. Dlatego szukam czegoś co pozwoliłoby mi to ogarnąć, jak na razie mam dokumentację w dokumencie google. Tylko bardzie pasowałoby mi coś na stronę www, zainstalować na serwerku i dostęp z każdego możliwego urządzenia.

Sam napisałem skrypt, niestety po backup gdzieś mi go wcięło....
                                          Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Czaruję...
                                          X