Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
A według mnie jest.
Jeśli masz zasilacz 12v, ogniwa się różnią i nie będą wszystkie doładowane na maksa (czyli okolo 4,2v).
Może dojść do sytuacji w której dwa ogniwa będą miały 4,2v a trzecie 3,6v (czyli w sumie 12v).Później przy rozładowywaniu trzecie ogniwo będzie rozładowywane szybciej i będą padać w szybkim tempie. Doraźnie można ale na dłuższą metę uszkodzisz ogniwa.
Lepiej będzie dać zasilacz 12,6v i między akumulatorem a routerem stabilizator napięcia 12v.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez PanJarek Zobacz postaA według mnie jest.
Jeśli masz zasilacz 12v, ogniwa się różnią i nie będą wszystkie doładowane na maksa (czyli okolo 4,2v).
Może dojść do sytuacji w której dwa ogniwa będą miały 4,2v a trzecie 3,6v (czyli w sumie 12v).Później przy rozładowywaniu trzecie ogniwo będzie rozładowywane szybciej i będą padać w szybkim tempie. Doraźnie można ale na dłuższą metę uszkodzisz ogniwa.
Lepiej będzie dać zasilacz 12,6v i między akumulatorem a routerem stabilizator napięcia 12v.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaJeszcze mogę sprawdzic przy jakim napięciu router działa poprawnie. Może mu np. 9V wystarczy i wtedy poleci w układzie 2S?
3S + BMS i ewentualnie przetwornica step down.
Last edited by Adzik94; 13.04.2021, 19:14.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
Poczekaj, ja zakładam pakiet z BMSem. Czemu ogniwa miałyby nie być poprawnie ładowane?
Skomentuj
-
OK, to posprawdzam wieczorkiem na jakim napięciu będzie działał poprawnie. Jest szansa że wystartuje i na 5V, jakiś chłopak na youtubie sprawdzał kilka różnych APków i startowały na 5V powerbanku. Pewnie wewnętrznie pracują na 3,3 i okolicach. Dlatego mówię że może 9V czyli 2S mu starczy do pracy. Zobaczymy. Napiszę.
Skomentuj
-
Hej. Mam 6 sztuk Missionów wysokotonowych zamawianych lata temu na jakiejś okazyjnej aukcji. Nawet mam wypalone na laserze fronty do nich, tylko pomalować i przymocować.
Czy są jakieś projekty monitorów z dostępnymi obecnie głośnikami nisko-średnimi? Kiedyś były Sony, ale już ich na aukcjach nie widzę. ARN też odpada.
Skomentuj
-
coś w cenie dla leszczy audiofili
http://www.highfidelity.pl/@main-3953&lang=https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
:D
Skomentuj
-
Majster najlepszy :)
Patrząc na kolejne odcinki to widać, że nieźle błądzi. Nie wiem czy ktoś go ogląda, ale sporo osób wysyła mu paczki z jakimiś prezentami + wizytówkami i majster to pokazuje na odcinku. Może warto to wykorzystać i zrobić reklamę forum? Ogarnąć koszulkę, jakiś poradnik jak zrobić porządny subwoofer?
- 1 lubię
Skomentuj
Skomentuj