Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skomentuj

Czy tylko u mnie przy postch zegar jest przesunięty o 2h do tyłu?

Skomentuj

zmien ustawienia czasu w swoim profilu

Skomentuj

Jak mogę określić moc panela subwoofera? Zamówiłem, paczka dotarła ale spodziewałem sie czegoś większego (chcę go przetestowac i jakby co zwrócić). Niby "power max 600W"- ile może on mieć realnej mocy aby napędzić głośnik 300W 8 ohm?

Skomentuj

Uuu ale ogromne trafo
            Trafo na taką moc jak deklaruje "producent" nie utrzymałbyś w dłoni.
            Z napięcia trafo można celować w max 100W/4ohm ale po wielkości transformatora i filtracji raczej będzie mniej.
            Na czym zbudowana jest końcówka mocy?
            Pokaż więcej zdjęć.
            Last edited by Adzik94; 21.04.2022, 21:19.

Skomentuj

Po tym co widać realna moc to 60 może 100 wat jesli moduły są w ukladzie mostka.

Skomentuj

Wygląda to tak (niezbyt mocarnie):

Skomentuj

TDA7294V wszystko jasne.

Skomentuj

Dzięki, czyli na zwrot.

Skomentuj

Zdecydowanie raczej tak

Skomentuj

dosc wysokie napiecie jak na TDA - ryzykowne

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          dosc wysokie napiecie jak na TDA - ryzykowne
                          Do 4 ohm tak do 8 jest ok.
                          trafko dość małe więc napięcie na pewno solidnie siada.

Skomentuj

Hej, szukam jakiegoś rozwiązania, żeby dodać funkcję bluetooth do zwykłego wzmacniacza (gainclone do sypialni).
                            Widziałem jakieś adaptery, ale ceny różne. Co kupić, żeby nie przepłacić, ale żeby się też nie naciąć na bubla?

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                              Hej, szukam jakiegoś rozwiązania, żeby dodać funkcję bluetooth do zwykłego wzmacniacza (gainclone do sypialni).
                              Widziałem jakieś adaptery, ale ceny różne. Co kupić, żeby nie przepłacić, ale żeby się też nie naciąć na bubla?
                              Spróbuj coś takiego https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz...ss-11167419210

Skomentuj

kupilem koledze najtansze z ali z akumulatorem i byl zadowolony

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                  Mam takiego, jest naprawdę OK.
                                  https://pl.aliexpress.com/item/32975...61439833%7Csea
                                  Te które Adzik proponował są no... powiedzmy. Maja tę wadę, że przy cichych dźwiękach włącza im się muting. Da się na tym słuchać wyłącznie przy maksymalnym poziomie głośności. Ten mój pcm5102 jest naprawdę ok, do słuchania w tle używam u mnie na głównym systemie i żyję. Włączyłem maksymalny przepływ po LDAC przy którym nie tnie i działa w porządku.

Skomentuj

Nie zauważyłem w nich funkcji mute. Może trafiliśmy na różne egzemplarze

Skomentuj

Nie ma funkcji dla użytkownika. Ale spróbuj podłączyć sobie słuchawki o niższej impedancji i posłuchać reduktora szumu na mniejszej głośności. Połowę tekstu potrafi wsiorbać...

Skomentuj

Co się odjaniepawliło z cenami głośników. Miałem dokładnie rok przerwy od forum i dokładnie rok temu zrobiłem sobie kosztorys u Roberta na Zephyra LE a, że czekała mnie przeprowadzka to odpuściłem zupełnie temat ( jak i całe diy). Wchodzę teraz i aż mnie zgięło w pół. Niby człowiek wie, że drożyzna bije wszędzie ale człowiek się łudził, że jak towar nie jest pierwszej potrzeby to aż tak nie podskoczy a tu SBA SB23NRXS45-8 z 364zł na 502zł , SBA SB15NBAC30-8 z 279 na 372zł itd. Trochę to dziwne, że w każdym sklepie w którym jest dostępny cena jest identyczna co do grosza. Może z czasem ceny trochę spadną ale realnie to szanse pewnie na to są ZEROWE:/

Wybaczcie to wycie ze smutkiem ale na prawdę zrobiło to na mnie mocne wrażenie.
                                        Last edited by czarecki; 30.06.2022, 12:13.

Skomentuj

Ale w telewizji mowia, ze inflacja to tylko kilkanascie procent :)

Tanio juz bylo.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X