Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Uuu ale ogromne trafo
Trafo na taką moc jak deklaruje "producent" nie utrzymałbyś w dłoni.
Z napięcia trafo można celować w max 100W/4ohm ale po wielkości transformatora i filtracji raczej będzie mniej.
Na czym zbudowana jest końcówka mocy?
Pokaż więcej zdjęć.Last edited by Adzik94; 21.04.2022, 21:19.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postadosc wysokie napiecie jak na TDA - ryzykowne
trafko dość małe więc napięcie na pewno solidnie siada.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaHej, szukam jakiegoś rozwiązania, żeby dodać funkcję bluetooth do zwykłego wzmacniacza (gainclone do sypialni).
Widziałem jakieś adaptery, ale ceny różne. Co kupić, żeby nie przepłacić, ale żeby się też nie naciąć na bubla?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaHej, szukam jakiegoś rozwiązania, żeby dodać funkcję bluetooth do zwykłego wzmacniacza (gainclone do sypialni).
Widziałem jakieś adaptery, ale ceny różne. Co kupić, żeby nie przepłacić, ale żeby się też nie naciąć na bubla?
https://pl.aliexpress.com/item/32975...61439833%7Csea
Te które Adzik proponował są no... powiedzmy. Maja tę wadę, że przy cichych dźwiękach włącza im się muting. Da się na tym słuchać wyłącznie przy maksymalnym poziomie głośności. Ten mój pcm5102 jest naprawdę ok, do słuchania w tle używam u mnie na głównym systemie i żyję. Włączyłem maksymalny przepływ po LDAC przy którym nie tnie i działa w porządku.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Co się odjaniepawliło z cenami głośników. Miałem dokładnie rok przerwy od forum i dokładnie rok temu zrobiłem sobie kosztorys u Roberta na Zephyra LE a, że czekała mnie przeprowadzka to odpuściłem zupełnie temat ( jak i całe diy). Wchodzę teraz i aż mnie zgięło w pół. Niby człowiek wie, że drożyzna bije wszędzie ale człowiek się łudził, że jak towar nie jest pierwszej potrzeby to aż tak nie podskoczy a tu SBA SB23NRXS45-8 z 364zł na 502zł , SBA SB15NBAC30-8 z 279 na 372zł itd. Trochę to dziwne, że w każdym sklepie w którym jest dostępny cena jest identyczna co do grosza. Może z czasem ceny trochę spadną ale realnie to szanse pewnie na to są ZEROWE:/
Wybaczcie to wycie ze smutkiem ale na prawdę zrobiło to na mnie mocne wrażenie.Last edited by czarecki; 30.06.2022, 12:13.
Skomentuj
Skomentuj