Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z kurierem i kolumnami.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

u mnie nic takiego nie mialo miejsca
    trzymam sie wytycznych

dostalem tylko informacje ze teoretycznie wyslalem wieksza paczke niz zadeklarowalem. najdziwniejsze bylo to ze wymiar byl wiekszy o 2cm akurat nie tam gdzie to bylo mozliwe... (mozliwe bylo wybrzuszenie w miejscu gdzie wypychalem wolna przestrzen)

Skomentuj

Pawel to są fragmenty z regulaminu który akceptowałeś przy rejestracji na tym portalu. Jak jesteś pewny, że masz racje to dowódź swojego jak najbardziej! Ja kiedyś dostałem mandat w autobusie za to, że się kanarowi wydawało, że moja torba jest za duża :) Oczywiście miarki nie miał, tak czy siak musiałem zapłacić...

Skomentuj

GLS to tatalna porażka, brak telefonu, smsa, awizo itp.

Zacząłem poszukiwać swoją przesyłkę po kilku dniach i okazało się, że sklep wysłał i leżu w jakimś punkcie do odbioru, de facto sklep z zabawkami.. Facet twierdzi, że tygodniowo ma ok 100 takich paczek i to dla niego niezły interes. Widać, że skuteczność dostarczania tych kurierów jest fatalna. Nie polecam.

Skomentuj

Sam się z tym spotkałem. Ale sytuacja była taka że kurier nawet pod dom nie podjechał tylko od razu do punktu zawiózł.

Skomentuj

Nigdy gls
            Nigdy jeszcze nie załatwili sprawy jak należy
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Gość mówił, że ten po naszej dzielnicy i tak nieźle jeździ. We włochach to o 11:00 już zjeżdża na bazę a paczki zostawia w punkcie. To jakiś skandal jest!

Skomentuj

Ja jak miałem dostawę od glsa to zawsze miałem problem. Ostatnio żona zamawiala coś przez neta że sklepu klika km od domu z gratisowy dostawą. Oczywiście paczka szła do nas kilka razy kurierem który wogole nie przyjeżdżał do nas a w domu zawsze oboje byliśmy bo robiliśmy remont. Skończyło się tym że trzeba było odebrać paczkę w centrali kilkadziesiąt km od najbliższych punktów glsa/ jakby nie mogli dostarczyć do 5 bliższych.
                Podobnie miałem z schenkerem. Kurier był niby 2 razy (za każdym razem byliśmy w domu). Po kilku dniach zadzwoniła pani z infolinii gdzie trzeba było wytłumaczyć ta sytuacje. Umówiliśmy się na następny dzień ok godz 15.00. Ja w domu, żona z dziećmi 10m przed blokiem. Nikt się nie pojawił. Sprawdzilismy śledzenie przesyłki a tam idealnie o tej godzinie co miał przyjechać zaznaczone, że w domu nikogo nie zastał... Trzeba było dzwonić i żądać dostawy..... Paczka w końcu zamiast w 48h doszła do nas po 2 tygodniach.
                Last edited by ruffpl; 14.07.2016, 11:26.

Skomentuj

Do mnie kurier GLS dostarcza wszystko do rąk własnych ale jako adres do odbioru przesyłki podaję miejsce pracy.
                  Dziś dostarczył przesyłkę koledze.

Może w tym tkwi problem.
                  Adresy prywatne olewają ale jak jest firma to dostarczają.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Nigdy gls
                    Nigdy jeszcze nie załatwili sprawy jak należy
                    po raz kolejny potwierdza sie ze wszystko zalezy od kuriera i jego podejscia. w koszalinie GLS nigdy mnie nie zawiodl!

Skomentuj

Nawet jak Polink proponuje przesyłkę gls to odmawiam
                      Zawsze biorę pocztę
                      Z ta nie mam żadnego problemu
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

My wysyłamy GLS-em i nigdy nie było problemu... Albo klienci go nam nie zgłaszają :/

Skomentuj

Co do awizacji to od jakiegoś czasu żaden kurier nie dzwoni przed dostarczeniem, chyba że z własnej woli(nie pamiętam kiedy ostatni raz do mnie dzwonił kurier przed przyjazdem)

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                            Co do awizacji to od jakiegoś czasu żaden kurier nie dzwoni przed dostarczeniem, chyba że z własnej woli(nie pamiętam kiedy ostatni raz do mnie dzwonił kurier przed przyjazdem)
                            jak jeszczze bylem w koszalinie to dzwonil kazdy
                            teraz do mnie potrafi dzwonic dpd

ale np poczta juz sie nauczyla ze mnie w domu nie zastana i nawet paczki nie zabieraja

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
                              My wysyłamy GLS-em i nigdy nie było problemu... Albo klienci go nam nie zgłaszają :/
                              Zgłaszali by wam, może nie bezpośrednio ale na pewno pośrednio odbija się na firmie wysyłającej, bo to od niej kupujemy.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              po raz kolejny potwierdza sie ze wszystko zalezy od kuriera
                              Pewnie tak, to głównie od niego jakość obsługi w regionie. U mnie to jakaś porażka.

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                              Co do awizacji to od jakiegoś czasu żaden kurier nie dzwoni przed dostarczeniem
                              Dziś miałem już o 7:30 rano telefon, o której będę i jak możemy się umówić ale to DPD

Skomentuj

Czaruję...
                              X