1. marian
2. bocian
3. Seweryn
4. Pawel074
5. dabyl
6. MariuszElektro
7. cudny90
8. osoba od MariuszElektro
9. osoba od MariuszElektro
10. osoba od MariuszElektro
11. osoba od MariuszElektro
12. osoba od MariuszElektro
1. marian
2. bocian
3. Seweryn
4. Pawel074
5. dabyl
6. MariuszElektro
7. cudny90
12. osoba od MariuszElektro
Hermes, jeśli pojadę z dabylem (bo prowadzimy rozmowy na ten temat) to pojadę nie z Krakowa. Jeśli nie pojadę z dabylem to pojadę pociągiem z Krakowa. Wtedy moglibyśmy razem się zgadać jakby coś :)
Marian już wytrzeźwiałeś? :-) wiadomo o której ten turer czy tam inna jadłodajnia
Jeszcze trzeźwieje Serio,nie wiem,godzina spotkania u turka mi jest obojętna,ale raczej godziny wieczorne wchodzą w grę,wiadomo,lepiej się rozmawia przy piwku. Jeśli ktoś nie będzie mógł,to przecież można przez chwilę pogadać przy grupowym zdjęciu... a o której to zdjęcie? może punkt 12-sta gdzieś na dole w Sobieskim? może w przejściu obok restauracji,tam jest trochę więcej miejsca i dobre oświetlenie (galeria) lub w okolicy belwederu.
Hermes, jeśli pojadę z dabylem (bo prowadzimy rozmowy na ten temat) to pojadę nie z Krakowa. Jeśli nie pojadę z dabylem to pojadę pociągiem z Krakowa. Wtedy moglibyśmy razem się zgadać jakby coś :)
Mój wyjazd ciągle jest pod znakiem zapytania. Jak będzie ładna pogoda to może na motocyklu się wybiorę, a jeśli nie to można się zgadać na pciąg.
marcinsywala.pl Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
1. marian
2. bocian
3. Seweryn
4. Pawel074
5. dabyl
6. MariuszElektro
7. cudny90
Panowie,szukamy 12-stej osoby do pokoju. Dla przypomnienia,koszt noclegu to 45zł.
jeśli pojadę z dabylem (bo prowadzimy rozmowy na ten temat)
Po dogłębnym przemyśleniu sprawy zdecydowałem się nie jechać samochodem - podróż pociągiem wydaje się jednak "wygodniejszym" pomysłem. cudny90, czy Ty już badałeś taką okoliczność? Jak długo jedzie pociąg z Krakowa do Warszawy; o której trzeba wyjechać żeby dotrzeć tam o rozsądnej porze? Może to głupie pytanie, ale szczerze mówiąc ostatni raz pociągiem podróżowałem... takim "normalnym" to z kilkanaście lat temu - w międzyczasie jeździłem specjalnymi pociągami na Woodstock, ale tego podróżowania raczej nie można uznawać za wyznacznik czegokolwiek :P - stąd moja ciekawość w tym temacie.
Racjonalny, a Ty? Rozumiem, że Twój wyjazd na AS to, że tak powiem, pewniak, hm?
dabyl, pozwolę sobie odpowiedzieć za Racjonalnego, że on nie jedzie. Niestety nie może.
Pociąg z Krakowa jedzie ok. 3 godziny, kosztuje ok. 120zł w jedną stronę normalny, studencki połowę mniej.
Planujemy wyjechać ok. 7 z Krakowa i być w wawie na dworcu centralnym ok. 10. Stamtąd z buta do sobieskiego. To nie jest daleko. Szkoda, że nie bierzesz auta, szkoda Ale damy radę pociągiem.
Co do parkingu to rok temu parkowałem pod hostelem, nie było problemu ze znalezieniem prakingu. W weekendy oczywiście darmowy. W drugi dzień pod bristol pojechaliśmy samochodem i zaparkowaliśmy praktycznie pod samym hotelem
Koszt podróży z Krakowa do Warszawy to 56zł (2 klasa) i 86zł (1 klasa) jeśli chodzi o TLK. Cudny,nie wiem po co chcesz jechać tym ekspresem i przepłacać. Rozumiem że jeśli pojedziesz ekspresem to będziesz na 10-tą w Sobieskim,ale ja na Twoim miejscu zrezygnował bym z tych dwóch godzin (bo przecież zostajesz na noc) i jechał tym inter REGIO o 8:00,zapłacisz wtedy tylko 49,50zł w jedną stronę. No kalkulacja jest prosta,zostaje w kieszeni 140zł :)
120zł w jedną stronę kosztuje bilet normalny, ja jako student zapłacę połowę mniej (czyli 120zł w OBIE strony) Mariusz namawiał żebyśmy jechali ekspresem, bo się "fajnie jedzie", a ja nigdy nie jechałem
Byłem jakiś czas temu na dworcu i babka wspominała coś o tym inter regio, podobno też jedzie 3 godziny a kosztuje dużo mniej. Pytałem się jaka jest w takim razie różnica. Powiedziała, że to inny komfort jazdy. Okeeeeej.
Marian, gdzie sprawdzasz pociągi? Powiem Wam, że ja się gubię w tym naszym całym porąbanym PKP, tyle różnych stron że ja nie wiem gdzie czego szukać ani jak co zamówić. Pomożecie?
Najlepiej, najwygodniej i najtaniej byłoby jechać samochodem, no ale trudno :)
Skomentuj