Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
    Jak przejmujesz prawo do nazwy, to przecież zmienić tabliczkę znamionową na gotowym sprzęcie to żaden problem. Przecież nie będziesz sprzedawał ze starym logo.
    SklepTonsil nieraz sprzedawał resztki po poprzednich wcieleniach Tonsila i żadnych malowanek nie było. Wiele z tego co mają aktualnie na stanie, zostało wyprodukowane przez poprzednika (Tonsil Technologie) - SklepTonsil dokłada jedynie własną kartę gwarancyjną.

Na chwilę obecną, brak jest dowodów że posiadasz zestawy ze starego wypustu. Dopóki nie rozkręcisz kolumn nie dowiesz się jak jest naprawdę.
    Poza tym jakbyś sprzedawał z logo upadłej firmy, to chyba Urząd Skarbowy miałby pretensje
    Spokojnie, jak przyjdzie co do czego to skarbówka znajdzie bardziej absurdalny powód do wymierzenia kary.

EDIT: natomiast nie wiem, czy zauważyliście, że skończyła się promocja na Premiumy, teraz cena jest z powrotem 1099,00 PLN za parę. Ale mi się udało
    Ach te "promocje" ... do pierwszego klienta. :razz:
    Last edited by Respawn; 02.07.2013, 17:21.

Skomentuj

Promocja jak promocja, taką cenę powinny mieć normalnie.
      Ciekawe co wyjdzie w pomiarach, czy kolumny były warte czy to "złom" :)
      Trochę żałuję, że nie zaryzykowałem, ale 1,1k zł w życiu za nie nie dam.
      Sami sobie "szkodzą" z taką polityką finansową :)

Skomentuj

Zamieszczone przez morozaw Zobacz posta
        Sami sobie "szkodzą" z taką polityką finansową
        Nic nowego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez morozaw Zobacz posta
          Promocja jak promocja, taką cenę powinny mieć normalnie.
          Ciekawe co wyjdzie w pomiarach, czy kolumny były warte czy to "złom" :)
          Trochę żałuję, że nie zaryzykowałem, ale 1,1k zł w życiu za nie nie dam.
          Sami sobie "szkodzą" z taką polityką finansową :)
          Po pomiarach robionych w pokoju wkładką za 5zł...?

A ile byś chciał żeby kosztowały?

Skomentuj

Nie na temat...
            Komora przecież spalona :flapper:
            Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
            treningjezykowy.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
              Po pomiarach robionych w pokoju wkładką za 5zł...?
              Mógłbyś to rozwinąć, bo nie załapałem?

---------- Post dodany o 21:34 ---------- Poprzedni post o 21:29 ----------

Zamieszczone przez Respawn Zobacz posta
              Na chwilę obecną, brak jest dowodów że posiadasz zestawy ze starego wypustu. Dopóki nie rozkręcisz kolumn nie dowiesz się jak jest naprawdę.
              To fakt, ale jeszcze trochę musicie poczekać.

Skomentuj

Ma nadzieje ze roznice sa tak male ze nasze amatorskie pomiary nic nie wykaza

Skomentuj

Marios, czytaj ze zrozumieniem.

Skomentuj

Chodzi mi o to że kolega zakłada że, pomiary pokażą czy to "złom" czy nie. Może odrazu zmierzyć spl i nie słuchać będzie widomo co są warte. Jest mnóstwo fabrycznych zestawów co pomiary mają, powiedzmy, bardzo przeciętne a grają fajnie ale to temat rzeka poruszany nie raz.

Skomentuj

Ale sie panowie spinacie. Czasami wydaje mi sie, ze niektorzy sadza iz zbudowanie glosnika to prawie tak trudne jak promu kosmicznego. Skoro nowy wlasciciel ma prawa do technologi, wie jak to sie produkowalo i ma dostawcow materialow, to czemu mialby nie zrobic rownie dobry glosnikow co stary tonsil? Stary tonsil byl ogromny, produkowal masowo, mieli mozliwosci, ale gowno z nich korzystali. Ja tam bede trzymal za nich kciuki, bo cos robia, ktos sie tego podial mimo beznadziejnych szans na przyszlosc.

Polacy to chyba maja wrodzony talent do narzekania, na to co krajowe. Kolega mbar kupil paczki, poslucha, ogladnie i wyda subiektywna opinie na temat zakupu. Dacie troche na luz i cierpliwosci.

Skomentuj

Dobrze gada dać mu wódki Popieram.

Skomentuj

Dokładnie, nie wiem po co ta spina od strony kolegi.
                          Ja również czekam na ocenę i opinię kolegi mbar :)

Skomentuj

Pomiary mają byc tylko po to, żeby stwierdzić, że nie ma w tych kolumnach ewidentnego błędu "inżynierskiego" i tyle. Z mojej strony żadnej spiny nie było i cieszę się, że mamy takie samo zdanie :)

Skomentuj

Nie na temat...
                              nie ma spiny Panowie z mojej strony zawsze luzik

Skomentuj

Tylko pamiętajcie, ze na tym forum nie opowiada sie o Dzwieku.
                                Więc tylko pomiar i kilka zdjęć i bedzie wszystko wiadomo :)
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  Tylko pamiętajcie, ze na tym forum nie opowiada sie o Dzwieku.
                                  Zasadniczo widzę tu prztyczek w moją stronę. Jak dla mnie kto chce ten niech pisze. Ja nie zamierzam ani pisać, ani sugerować się opisami innych - nie raz się już na tym przejechałem.
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ciekawostka z regulaminu zwrotów Tonsil'opodobnych z tytułu ustawy i zakupu na odległość:

Zwracany w tym trybie towar zostanie przyjęty wyłącznie wtedy, gdy będzie odesłany w oryginalnym, nieuszkodzonym opakowaniu, łącznie z jego zawartością ( inne dołączone urządzenia i akcesoria, instrukcje, gwarancja, dowód zakupu - faktura VAT, itp. ).
                                    Zwrot faktury - LOL. Czyli "umywamy ręce, transakcji nie było", rotfl

Porządna firma wystawia korektę.

Skomentuj

http://www.skleptonsil.pl/579452/tonsil-libra-nowosc

gdn 17/60 :) :)
                                      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Up, coś więcej wiadomo na ten temat?
                                        Pierwsze skojarzenie wyglądu midwoofera z jakimiś pylonami :)

//edit
                                        teraz doczytałem 749 za sztukę, niezbyt mnie to przekonuje :)

Upx2, nie wiadomo, może chodzi tylko o potwierdzenie zakupu, a korektę wystawiają.

Skomentuj

Kiedyś czytałem ze nie wdrozą do produkcji nowych głośników bo wymaga to zbyt dużego wkładu a tu wyskakuja z 17/60, nie zdziwilbym sie gdyby to byl zwykly 17/50 z nowa naklejka
                                          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Czaruję...
                                          X