Nie sądziłem, ze to kiedyś powiem, bo nie uważam sonusa za jakąś wybitną firmę (no może poza wykonaniem) ale w tym roku dla mnie najlepiej grały monitorki Acordo. Może kolumny nie były najlepsze ale dźwięk tak, zarówno przygotowanie pokoju, poziom głośności, prezentowana muzyka, do niczego nie dało się przyczepić. Grały znakomicie to co grały i z przyjemnością ich słuchałem.
+1 ! Może nie najlepiej, ale bardzo mi się podobały.
Sluchalem w sobote, roznych kawalkow, bo wlazilem tam kilka razy. Siedzialem w roznych rzedach i tylko na koncu gralo jako tako. Pierwsze rzedy tragedia. Ciagle gdzies za plecami slyszalem jak ludzie marudzili na bas, ktory byl potezny, ale kompletnie oderwany od reszty, brakowalo mu kontroli, zwarcia. Szkoda, bo srodek i gora byla takie jakie lubie. Stereo tez wporzo.
To moze dlatego, ze odrazu wiedziałem gdzie usiąść :p
Boenicke W8:
Scaling up the very successful recipe of the W5 two-way mini, the W8 gets the same 3″ wideband tweeter/mid on a 1st-order high pass, a larger rear-firing ambient dome tweeter, a dedicated 4″ 1st-order low-passed paper-cone midrange and a sidefiring long-throw 6.5″ woofer in a curved rear-line loading arrangement tuned to 28Hz without a crossover. The W8 also gets an optional customized version of Boenicke’s SwingBase whereby the rear of the speaker is wire-suspended off the floor to decouple rather than couple, with the front decoupled by a ceramic roller bearing.
Wielu osobom to granie się podobało.. Czyli można zastosować taniego founteka fe85, peerlessa na dole i może się podobać.. :)
A mój FR88 coś nie chce... Chyba muszę jeszcze raz do niego usiąść i dłużej przy nim posiedzieć.. :)
Mi osobiście bardzo średnio się to podobało całościowo. Robiły łał ze wzgledu na nagłośnienie pomieszczenia, ale brakowało im do kulturalnej gry sporo.. :)
No to wlasnie miałem na myśli
Nie umieli sobie poradzić normalnie to musieli sie tak ratować
E nie przesadzałbym. Facet miał z jakiegos powodu taką wizję i jest określone grono klientów ktore to kupi. Nie słyszałem, gra ponoć efkciarsko, ale tak ze przechodzi po godzinie i juz nie ma wow. Ale moze ktos to lubi.przynajmniej jest cos innego niz kolejna vifa, scan czy seas w prostopadlosciennej budzie.
Skomentuj