Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Show 2014

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Z jednej strony głowy
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Głośniki użyte w Euphony 40 to: http://www.loudspeakershop.eu/glosni...56-p-1637.html i http://www.loudspeakershop.eu/glosni...00-p-1928.html czyli około 400 zł za parę. Może jakiś forumowy projekcik ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Vigoss Zobacz posta
        Głośniki użyte w Euphony 40 to: http://www.loudspeakershop.eu/glosni...56-p-1637.html i http://www.loudspeakershop.eu/glosni...00-p-1928.html czyli około 400 zł za parę. Może jakiś forumowy projekcik ?
        pewnie byłoby zainteresowanie zwłaszcza patrząc na koszt oryginału

Skomentuj

Fotorelacja z komentarzami z AudioShow 2014 Jan III Sobieski

...przepraszam za słabą jakość zdjęć ale moja leciwa lustrzanka nie potrafi takich rzeczy co nowe lustra z iso 50000 musiałem używać wysokiego ISO co spowodowało szumy na zdjęciach, wszystko było robione 35 1.8 z ręki (najgorsze dla fotografa to taka sytuacja gdzie przedmiot fotografowany jest oświetlony od tyłu ,podstawowy błąd większości pokoi )...

...niestety większość systemów była przesterowana ,puszczana za głośno z dudniącym i nie przyjemnym basem , rozumiem że winną były nie akustyczne pokoje ale znalazły się również perełki wystawy którym gołe ściany nie przeszkadzały...

...pokoje z kinem domowym i 4k przerobiłem na szybko ,za głośno, dudnienie coś przerywało pewnie wina pokoju za małe , mniejsza z tym bez zachwytu a obraz mam lepszy w mojej starej plazmie i to za 1/100 ceny technologi która jest tak silnie promowana...

...część zdjęć jest bez miniatur , nie wrzucałem wszystkiego w max roździelczości jeżeli będziecie mieli życzenie to wrzucę...

... miłego oglądania zaczynamy...

...Piekny dizajn i prostota...

...przepiękna koncówka mocy zapomnianej marki...

...made in poland...

...teraz już wiem dlaczego ktoś powiedział że wyglądają jak szwedzka lumia , dzwiękowo bez szału ...

......ciemność widze.....

...czy ktoś może mi wytłumaczyć co to za guziki na lakierze?...

...kultura dźwięku i te kształty inspiracja dla diy-owców ...

...inne systemy powinny się wstydzić ułamek ich ceny a jakie granie forumowy pokój , jeden z pięciu pokoi w którym muzyka dawała przyjemność ,troszkę za głośno ale naprawdę solidne granie ,nie udało mi się tylko posłuchać monitorów w tle ,trochę pogaworzyłem z jak dobrze pamiętam z harnasiem pozdrawiam go i poszedłem dalej ...
          P.S szkoda że lampa oświetlała tył kolumn nienawidzę robić zdjęć z flashem

...również ładny dźwięk ...

...tutaj zabawiłem dłużej zestaw dla normalnych ludzi stary pionier i DAC ,niestety utwory które chciałem posłuchać były w formacie nie do odtworzenia :glare: ...

...old school i to z taśmy , kultura....

... również ładne brzmienie...

...czy ten wysokotonowy nie jest podobny do rodzimej produkcji ?...

...ślimaki też grały ...

...tutaj słyszałem tylko głośne dwa subwoofery... :crying:

...nie wierzyłem własnym oczom na basie siedział alpierd , jak wychodziłem z kina domowego to coś łupało aż czułem to na klacie zajrzałem do pokoju ,czyżby to był on ?:ohmy: dzwięk nie przykuł mojej uwagi

...a to chyba tagi były ?...

...stary philips pod nim DAC i wzmacniacz w drewnie ,kilka słów z właścicielem i ta cena !!! ale dźwięk przyjemny ...

... reaktywacja polskiej marki budy proste a w nich same scany ,nie pamiętam dżwięku:rolleyes:... udało mi się wychaczyć 2 kubeczki do kompociku :biggrin:

... również kultura dźwięku i to z małego pudełeczka ...

...według mnie najlepszy dźwięk całej wystawy klasa sama w sobie ...

...zapomniałem o tych maleństwach , nie słyszałem jak grają stały samotnie z boku ale są piękne...

...zastrzegam sobie kopiowanie i umieszczanie zdjęć w celu komercyjnym na innych stronach internetowych bez mojej zgody...

Skomentuj

Bedzie mały problem
            Bo u loudspeakersow jest tylko jedna parka wooferow
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
              10 000 za Akkus Monolith? Te które grały na Audio Show w takim wykończeniu, czyli fornir lub lakier na wysoki połysk kosztują 5 200 ZA PARĘ. W wykończeniu czarny mat - niecałe 4 600 PLN.

Wersja podłogowa 2-drożna w czarnym macie to trochę powyżej 3 000 PLN. To tyle jeśli chodzi o ceny :)

Przed chwilą wróciłem do domu :) Dziękuję Panowie za odwiedzenie naszego skromnego pokoju i przybicie piątki. Fajnie poznać "na żywo" ludzi których na codzień zna sie tylko z wpisów na forum.
              Powiem szczerze ze naprawde podobalo mi sie granie i cena jest bardzo dobra.
              Powodzenia

Skomentuj

Trafiłem chyba na gorsze granie zeta zero.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  No, i to jest dobra cena.
                  Fornir mi się podobał :thumbup:

Jak by ktoś jeszcze nie wiedział, która to TA NOWA Vifa, to jest to model DX25TG-59-04, za mniej niż AWX i Wavecory.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Pokój audiostereo:

Paweł na tym zdjęciu wygląda na naprawdę zachwyconego

Tak w ogóle to kto jest kto na zdjęciu grupowym?
                  Dolphin my się widzieliśmy chwilę na żywo i nie poznaje Cię na żadnym :)
                  Last edited by Rfck; 10.11.2014, 13:58.

Skomentuj

Fajna fotorelacja . Masz gdzieś foty Monolith'ów akkusa ?
                    Mówisz że najlepsze brzmienie dla Ciebie to te maluśkie monitorki z przezroczystymi membranami midbasów?
                    Te cudeńka na lakierze wyglądają mi na zaszpachlowane otwory po wkrętach :) Fatalnie to wygląda.
                    Last edited by Rfck; 10.11.2014, 14:11.

Skomentuj

Licze na wsparcie za rok przy audioshow-live.
                      W 2015 bedzie zoorganizowana ekipa przygotowana z lustrami

Fajne.

Skomentuj

Chwilkę dłużej bym został, to też bym załapał się na zdjęciu :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                          Tak w ogóle to kto jest kto na zdjęciu grupowym?

Od lewej:

- (nie pamiętam,przepraszam)
                          -harnas1201
                          -mucha
                          -Paweł S.
                          -pogromca mitów
                          -ja
                          -Irek
                          -Gokar
                          -Paweł074
                          -kolega pawła074
                          -Marios

Czekamy na zdjęcia Sound Wave, jedno będzie z logo DIYaudio :biggrin:

Skomentuj

...niech popracują nad oświetleniem ,bez statywu nie będzie ostrych zdjęć,
                            a co do akussa to nie znalazłem ich w sobieskim ???? ...

Skomentuj

Dzizys, co mi sie tam na glowie zrobilo... Marian, chcesz troche?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                Marian, chcesz troche?
                                W sumie zima idzie... :biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez eustachy Zobacz posta
                                  :o

3 piętro, na prawo od wejścia na końcu korytarza, przed wejściem do pokoju (427) duży plakat Akkusa.

Skomentuj

Zamieszczone przez eustachy Zobacz posta
                                    ...niech popracują nad oświetleniem ,bez statywu nie będzie ostrych zdjęć,
                                    Jasne że da rade z ręki ;-p

Skomentuj

Mariam, jest błąd w opisie zdjęcia. Mnie tam nie ma :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Od lewej:

-harnas1201
                                        -mucha
                                        -Paweł S.
                                        -pogromca mitów
                                        -ja
                                        -Irek
                                        -Gokar
                                        -Paweł074
                                        -kolega pawła074
                                        -Marios

Czekamy na zdjęcia Sound Wave, jedno będzie z logo DIYaudio :biggrin:
                                        Drugi od prawej to ja kotti7, pozdrawiam :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Vigoss Zobacz posta
                                          Jesteś pewien że to SDS a nie HDS ?
                                          Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          Bedzie mały problem
                                          Bo u loudspeakersow jest tylko jedna parka wooferow
                                          Widzę że Akustyk sprzedaje SDS-134 po 80zł

I tak nie ma dostępnego projektu zwrotnicy, więc można użyć DX25TG-09-04 za 90zł w audiotransducers... (zwłaszcza że to były by tylko SDS-134, nie wiem jak bardzo DX25TG-09-04 różni się od DX25TG-05-04 mam tylko tą 09. [jak oni ją ucięli przy 1.9kHz to ja nie wiem... :) )

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez _mucha_ Zobacz posta
                                          Mariam, jest błąd w opisie zdjęcia. Mnie tam nie ma :-)
                                          Chodzi Ci o te znaki przy nicku ? (" _ ") :) Ale się zemścił - " Mariam"
                                          Last edited by ir0nhide; 10.11.2014, 17:55.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X