Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Show 2014

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    przecież Łukaszu chyba Ty pisałeś kiedyś że te perełki to lipa jest na średnicy
    No bo jest
    Ale ja mam juz przeznaczenie dla niech
    A ja od nich potrzebuje cos innego

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
    Panowie a co z tymi samochodami Premium co miały być w nich odsłuchy sprzętu car audio ? lklukasz nie byłeś ?
    Tam gosc robił przestrzeń za pomocą większej ilości głośników
    Nie poszedłem bo jeszcze bym sie zdenerwował i pokłócił z gościem
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nubi3 odsłuchiwał dżaga.

Minę miał nietęgą.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        https://www.facebook.com/BenefitStudioDzwieku tutaj fotki z kolumnami Lusztiego i elektrownia Ravena. Dobra robota panowie!
        Ploter, bym zapomniał a pytałeś, u nich też była jedna z lepszych hostes..

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Zaskoczeniem był Pteterycz, twarz znana, ale zupełnie nie ten "gość" co rok temu który się ze mną witał i przedstawiał właśnie jako Pteterycz... i nawet Gokar twierdzi to samo
          Po za tym, nie podpisał się na zdjęciu z poprzedniego roku że On to On, więc tym bardziej mam dylemat, z kim ja w ogóle rozmawiałem w tym roku, jak i w poprzednim
          hehe... aż tak się zmieniłem? nie przypominam sobie? :flapper:

Umknęło mi gdzieś podpisywanie się pod zdjęciami z zeszłego roku.
          Last edited by Pteterycz; 11.11.2014, 17:42.
          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios
            A to przepraszam za zamieszanie..
            Ja przepraszam za nieco tajemniczości ale nie chcę być posądzony o jakąś reklamę i prywatę
            Dla porządku napiszę tylko że z kolumnami nie mam nic wspólnego .
            Niewiele jednak o nich napiszę z przyczyn o jakich wypomniałem wcześniej .
            Opinie można już znaleźć tu i tam jak ktoś jest ciekawy

No może napisze o 17cm SBA i ich kopułce RDC .
            Bardzo podobały mi się te głośniki . Zero własnej barwy na pierwszym planie, chłodne granie bez żądnego WOW i fajerwerków .
            Może wielu powie że nudne dla mnie jednak zwyczajnie neutralne dla osoby która wie czego chce .
            Same głośniki za śmieszną kasę biorąc pod uwagę możliwości .
            Minus to buczący bas ... ale w tych pokojach to wszystko buczało jak tylko miało trochę zejścia

Z przyczyn losowych nie było mnie w niedziele .
            Byłem tylko w pokoju DIY rano przed 10 i słyszałem chwilę kolumny na STX .
            W sumie pozytywne zaskoczenie grały OK na pierwszy rzut ucha .

Byłem też w po sąsiedzku w audiosystemie .
            Napaliłem się na S5 ale nie grały w sobotę a to co grało grało jakoś ... dziwnie .
            W niedziele się wbiłem przed otwarciem ale po niecałej min. miałem dość .
            Magia to chyba tam była ale czarna i to jakaś klątwa musiała być .
            Last edited by raven1985; 11.11.2014, 19:02.

Skomentuj

Tak prawde mowiac z tego co mi sie udalo posluchac, to zabralbym do siebie Focala. Wielkie rozczarowanie to tuby lampizatora, w ktorych pokladalem duze nadzieje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                Kiedyś w Gdańsku przy akademikach gadałem ze scythe. Ty przyjechałeś na rowerze, przedstawiliśmy się nickami chwile pogadaliśmy i odjechałeś
                Ja wtedy miałem jedną sztukę wlmów w ręce bo miałem ją na pomiarach .
                To ja wiem ale myslalem o audioshow.. :)

Skomentuj

Panowie, to co będzie jakiś nowy projekcie wzorowany na czymś z AS? Kurcze tak żałuję, że nie miałem czasu nawet kilka godzin wstąpić..

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    No może napisze o 17cm SBA i ich kopułce RDC .
                    W ktorym pokoju bylo grajace takie polaczenie? W sounddeco tego nie puszczali.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    Wielkie rozczarowanie to tuby lampizatora, w ktorych pokladalem duze nadzieje.
                    mnie tez nie powalily :( Nawet udalo mi sie przysnac na tej 18min, sesji

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                      mnie tez nie powalily Nawet udalo mi sie przysnac na tej 18min, sesji
                      Ja wyszedlem w trakcie, nie moglem dluzej zniesc tego dzwieku, straszny halas, bas do kitu i calosc przerysowana. Avantgardy w Bristolu zagraly w sumie bardzo dobrze, ale dzwiek byl ogolnie za duzy, czulem sie jak pod sciana, a siedzialem daleko. Do takich paczek trzeba miec naprawde gigant pomieszczenie.

Skomentuj

W ktorym pokoju bylo grajace takie polaczenie? W sounddeco tego nie puszczali.
                        Tatami audio, ale stały z boku pierwszego dnia, drugiego nie mam pojęcia czy grały.

Skomentuj

Pogromca mitów wrzucał link do FB, widać, że coś tam grały:
                          https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...e38599622da24f

Pewnie Raven miał okazję ich posłuchać, skoro wystawiał w tym pokoju coś swojego.

Skomentuj

Kilka fotek oraz spostrzezen z AS 2014

Raczej nastawialem sie na sluchanie tych lepszych konstrukcji. Zaczalem od Bristola, gdyz tam na prawie wszystkie seanse trzeba bylo sie zapisywac juz o 10.00 rano. Pierwsze trzy pietra sobieskiego przeszly mi jak burza, nie bylo do czego przylozyc ucha. Dopiero na czwartym pietrze zaczely sie ciekawsze brzmienia przy ktorych mozna bylo spedzic troche wiecej czasu.

Wilson Audio
                            Powidzialbym, ze tam gra modyfikowany Satori, sygnatura brzmieniowa bardzo zblizona do mojego MW16p.
                            Jedne z najlepszych brzmien tej wystawy, niestety przez bardzo wyrownane pasmo piekielnie nudne w odbiorze :(

CAAYON?
                            Najlepszy bas z 15cm glosnika jaki slyszalem. Nie znam szczegolow konstrukcji, ale ta TLka pozamiatala wszystko. 40k za pare kolumn. Cena przesadzona przynajmniej o polowe ale jedne z lepszych brzmien tej wystawy wsrod kolumn dwu-droznych. Pierwszy raz podobaly mi sie ceramiki od Accutona, szczegolnie w wysokich rejestrach :) Podobna oferte mial tez Ether Audio, ktore wg mnie mialy lepsza prezentacje brzmieniowa oraz cene o polowe nizsza.

Bodnar Audio
                            Jak zwykle swietnie, nie ma sie czego przyczepic procz ceny...

Pokoj DIY AS
                            Pierwszy raz cos tam dobrze zagralo :) STXy calkiem poprawnie w swojej cenie. Natomiast mi przypadlo do gustu granie szpilki z seasami magnezowymi.

Firmy nie pamietam :(
                            Szerokopasmowe fostexy 200mm. Brzmienie na rowni jakosciowo z Sonido. Fostexy sa bardziej szczegolowe i rozdzielcze, Sonido cieplejsze na srednicy.

Sounddeco
                            Troche tam zabalowalem z racji tej, ze juz od dawna znam praktycznie wszystkie przetworniki tam uzywane .
                            Wsrod kolumn do 10k, zdecydowanie faworyt tej wystawy. Ten sredniotonowy SB12MNRX25-4 wrecz wymiata na srednicy. Nie dosc ze gra lepiej od SB15, to jeszcze dodatkowo swietnie sobie radzi na niskiej srednicy! Jezeli ktos szuka sredniaka do 500zl, smialo mozna go brac, bo kosztuje tylko 200zl/sztuke.
                            W koncu wprowadzone zostaly kolumny oparte na glosnikach Satori. Mi osobiscie nie pasuje wysokotonowy Satori do nisko-sredniotonowego pod wzgledem jakosciowym. Srednica z tego Satori jest fenomenalna i ta kopulka po prostu ja psula :(.
                            Dodatkowo, Satori jako wyjatek wsrod innych glosnikow SB sa genialne na basie i w tym pokoju NIE bylo tego slychac. Implementacja, czy akustyka pomieszczenia?

CAD
                            Dupy to nie urywalo, ale ten glosnik sredniotonowy (on przetwarzal pasmo chyba od 100-1000Hz) zagral fenomenalnie na niskiej srednicy. Az nie chcialo mi sie wierzyc, ze 4" glosnik jest w stanie zagrac jak rasowy 7 a nawet 10 calowiec!

MBL
                            Rowniez dupy nie urywalo, ale spodobal mi sie bas. Bylo go okropnie duzo ale bardzo dobrej jakosci, czego nie mozna bylo powiedziec o wiekszosci innych konstrukcji w malych pokojach sobieskiego.

JBL
                            Drugi od gory wsrod flagowcow JBL. Fanstastyczny bas jak na obudowe BR oraz najlepsza niska srednica na tej wystawie :) Czas sie rozejrzec za 15" od JBLa bo warto!Gora niestety nie przypadla mi do gustu :(

Wieksze tubki, nie pamietam pokoju ale to bylo w Bristolu
                            W tym pokoju bylo porownanie szpuli, gramofonu oraz cyfry. O ile fajne dla oka kolumny oraz "te srebrne cudo", tak brzmienie bylo tragiczne.

Akkus

Zdecydowanie [/B]brzmienie tej wystawy[/B] w kategorii kolumn do 70k. Za cene 22K otrzymujemy berylowego SSa oraz illuminatora na srednicy. Swietne posuniecie z dwoma usherami na basie. Weglowe ushery wg mnie niewiele ustepuja na basie illuminatorom czy revelatorom a kosztuja duzo, duzo mniej!
                            Standardowo otrzymujemy dobrze zaprojektowana zwrotnice z neutralnym brzmieniem, ktore mozemy sobie zmienic innnymi elementami toru audio.
                            Jedyny minus byl taki, ze male pomieszczenie zmasakrowalo brzmienie tych kolumn, gdyby Akkus mial do dyspozycji wieksze pomieszczenie, kolumny by dopiero pokazaly na co je stac!

Inne kolumny
                            Seas 27TBFC w tubce :), Holophony (fajne na srednicy, ale na gorze lipa :( ), rockporty oraz grobel audio na rewelatorach.

Udalo mi sie uchwycic tylko jedna hostesse, ale zdjecie nie wyszlo :(

Czego zabraklo:
                            - OPEN BAFFLE!
                            - wiecej TLek
                            - fajniejszych hostess :)
                            Last edited by dolphin123; 14.11.2014, 17:59.

Skomentuj

Weglowe ushery wg mnie niewiele ustepuja na basie illuminatorom czy revelatorom a kosztuja duzo, duzo mniej!
                              Nawet nie na samym basie a reszcie pasma.
                              15-stka węglowego Ushera to marzenie ściętej głowy :rolleyes:

Skomentuj

Wilsony poza basem graly dobrze, ale nie zblizyly sie ani troche do Focali. Gdyby system z Trimexa postawic w pokoju gdzie byly Wilsony, to po Wilsonach nie byloby co zbierac. Ogromne Utopie potrafily udawac nieduze kolumny nawet w tak ciasnym pomieszczeniu.

Skomentuj

A wg mnie bas w wilsonach był bardzo dobry
                                  Żądko mozna było usłyszeć tak dynamiczny i zróżnicowany bas
                                  Zazwyczaj albo buczal albo był totalnie jednostajny
                                  Tu było to czego brakowało gdzie indziej

I swietnie grały kolumny infinity
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

CAAYON?
                                    Najlepszy bas z 15cm glosnika jaki slyszalem. Nie znam szczegolow konstrukcji, ale ta TLka pozamiatala wszystko. 40k za pare kolumn. Cena przesadzona przynajmniej o polowe ale jedne z lepszych brzmien tej wystawy wsrod kolumn dwu-droznych. Pierwszy raz podobaly mi sie ceramiki od Accutona, szczegolnie w wysokich rejestrach Podobna oferte mial tez Ether Audio, ktore wg mnie mialy lepsza prezentacje brzmieniowa oraz cene o polowe nizsza.
                                    Albedo, masz na kolumnie nawet napisane Stoją w Gdańsku na Trawki i można ich posłuchać dłużej.

Ogólnie widzę, że większość zestawów, które wymieniłeś, też mi się podobała.
                                    Last edited by dolphin123; 12.11.2014, 06:07.

Skomentuj

Hej !
                                      Z tego co widze, wiekszość konstrukcji wygląda na 2 drożne lub 2.5 drożne, czyżby 3 drogi były zbyt trudne do wykonania, lub ich granie nie jest dużo lepsze ....

Skomentuj

Mają dużo większy problem z basem w tak małych pokojach.

Skomentuj

Pierwsze trzy pietra sobieskiego przeszly mi jak burza, nie bylo do czego przylozyc ucha.
                                          Był .
                                          Hds mu się nie podobał .
                                          Nie przywitał się .
                                          pharoh duży minus masz ... no chyba że byłeś w niedziele bo mnie nie było
                                          Last edited by raven1985; 12.11.2014, 10:20.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X