Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Show 2014

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No w sumie wystarczy zapytać... albo Charles sam napisze :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Nie prawda, po prostu są ludzie którym się taka aplikacja podoba.
      Żądanie kosmicznych pieniędzy za kolumny w których siedzą głośniki za 300zł sztuka to szczyt...
      Szczyt czego?
      Jeśli taka kolumna gra lepiej niz inna zrobiona na głośnikach za cene samochodu to ktora wybierzesz?
      Kupisz ta gdzie sa lepsze głośniki czy ta ktora lepij gra?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
      kurde tez bym się kiedyś wybrać musiał a te po środku z illuminatorem to co tam na górze siedzi mundorf ??
      Tak to wstega mundorfa
      Cena 17tys €
      Gadalem długo z konstruktorem w zeszłym roku
      Bardzo fajny i otwarty gosc
      Duzo powiedział

Z tylu kolumny membrana bierna zrobiona z tez z iluminatora
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
        Te acutony to kosztują może z dwa kafle na kolumnę a nie 10. Ale marianowi chodziło o zasadę a nie konkretnie ten model.
        Tonsil wrzucił altusy za 6 tys :-) żart chyba.
        Pylon dał ciekawe kolumny za około 3 kafle - i to jest wg mnie jest warte tej kasy.
        To samo Akkus - dobre brzmienie za dobra kasę. 10 tys za ich monolit to nie jest wygórowana cena na tle np alpharda za 12 czy innych podobnych.
        Accutony zawsze kosztuja a obudowy to wg mnie jedne z ladniejszych slupkow wystawy i ciezko to skopiowac.
        Co do altusow... Ile bys to wycenil? Bo sama obudowa tu glownie kosztuje i tu jest problem tej konstrukcji. Cala reszta nie ma prawa bytu, bo dla troche ogarnietej osoby mega slabo to gra, a czlowiekowi ktoremu takie granie pasuje i tak tego nie kupi ze wzgledu na koszt.
        Akkus.. zawsze mial ceny przystepne i uniwersalne granie.moze sobie na takie ceny pozwolic jezeli bierze po dobrej cenie glosniki ktorymi handluje.
        Pylon ma swoja fabryke obudow wiec tez je sobie tanio zrobi, tym samym przy cenie 3kzl zabija konkurencje jezeli potencjalnemu klientowi pasuje takie granie. Mi ono nie pasuje do konca:)
        Last edited by dolphin123; 09.11.2014, 23:31.

Skomentuj

Jaki ja dzisiaj miałem ubaw w sobieskim...

Wchodzę do pokoju, dużo ludzi, ładne głośniczki, pełno lampiaków, myślę "cholera tu może być ciekawie"
          Wchodzę dalej, sterowanie z tableta - standard, nachylam się na gościem i nie wierzę w to co widzę...
          ...a co zobaczyłem??? Muzyka ze spotify gdzie max jest 320 kbps, w tym momencie zwątpiłem w gościa który tam puszczał muzykę...

Co do Zeta Zero to dla mnie nr 1 AudioShow, to co ten zestaw potrafi to jest bajka, dużo też zależy jakiej muzyki się słucha, ale na naszych utworach zagrało to świetnie.

Na koniec dnia poszedłem sobie do pokoju 102 posłuchać kolejny raz i porównać, faktycznie gokar miał racje, trochę wrzeszcząca średnica, ale na Metallice i innych podobnych grało to kozacko. Odsłuchy zakończyliśmy jakoś 19:20 gdzie wystawa była do 18... Panowie sami zachęcali i zapodawali fajne kawałki, Revelator robił robotę i momentami to aż wgniatało w kanapę (czasami lubię takie granie)
          Last edited by Pawel074; 09.11.2014, 23:33.
          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Ooo... dobrym przykładem dobrze grającej kolumny na tanih głośnikach były te aktywne w układzie mtm na vifa xt25 :)
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              Szczyt czego?
              Jeśli taka kolumna gra lepiej niz inna zrobiona na głośnikach za cene samochodu to ktora wybierzesz?
              Kupisz ta gdzie sa lepsze głośniki czy ta ktora lepij gra?
              Chodzi o windowanie cen... niestety klient nie wie że w niektórych przypadkach jest ostro "dymany", tylko dlatego że mu się ten dźwięk podoba.
              Jak widać, niektórzy robią konstrukcje dla zysku, a niektórzy po to aby uszczęśliwić ludzi... ja kibicuję tym drugim.
              Last edited by marian; 10.11.2014, 00:03.

Skomentuj

Czytam i czytam te komenty i mam wrazenie, ze bylem na jakims innym Audio Show. Nie bylo ani jednego systemu bez skazy, z tych ktore udalo sie posluchac. To jak rozny gust maja ludzie zupelnie nie miesci sie w glowie, nie moglem uwierzyc jak jakis facet w pokoju z tymi subami alpharda i beymami mowil, ze to najlepszy dzwiek wystawy. Gdyby nie to, ze moglem poznac kolejnych fajnych ludzi, to uznalbym te wystawe za slaba, jedyne co napewno zapamietam to bol glowy, kiedy wystawcy przesadzali z iloscia dB, a w 99% pokoi zamiast basu, cos tylko dudnilo i bulgotalo na zmiane.

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
                  To samo Akkus - dobre brzmienie za dobra kasę. 10 tys za ich monolit to nie jest wygórowana cena
                  10 000 za Akkus Monolith? Te które grały na Audio Show w takim wykończeniu, czyli fornir lub lakier na wysoki połysk kosztują 5 200 ZA PARĘ. W wykończeniu czarny mat - niecałe 4 600 PLN.

Wersja podłogowa 2-drożna w czarnym macie to trochę powyżej 3 000 PLN. To tyle jeśli chodzi o ceny :)

Przed chwilą wróciłem do domu :) Dziękuję Panowie za odwiedzenie naszego skromnego pokoju i przybicie piątki. Fajnie poznać "na żywo" ludzi których na codzień zna sie tylko z wpisów na forum.
                  Last edited by charLeS; 10.11.2014, 02:14.

Skomentuj

STX'a nie było na AS ?

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
                      Przed chwilą wróciłem do domu Dziękuję Panowie za odwiedzenie naszego skromnego pokoju i przybicie piątki. Fajnie poznać "na żywo" ludzi których na codzień zna sie tylko z wpisów na forum.
                      I tak nas nie kojarzyłeś przyznawając się do tego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                        I tak nas nie kojarzyłeś przyznawając się do tego :)
                        Kojarzyłem Was z widzenia, ale trudno było mi zgadnąć kto pod jakim nickiem się kryje :)

Skomentuj

kosztują 5 200 ZA PARĘ
                          No, i to jest dobra cena.
                          Fornir mi się podobał :thumbup:

Jak by ktoś jeszcze nie wiedział, która to TA NOWA Vifa, to jest to model DX25TG-59-04, za mniej niż AWX i Wavecory.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Pokój audiostereo:

Last edited by marian; 10.11.2014, 10:13.

Skomentuj

Witam
                            Właśnie czytałem artykuł na stronie audio.com.pl odnośnie nowych Altusów
                            http://audio.com.pl/newsy-sprzetowe/...udio-show-2014

Według artykułu miały być one poprawione względem poprzedników, min. większe, inny głośnik wysokotonowy i zwrotnica itd.

Po waszych wpisach po Audio Show nie widzę zachwytu nad nimi. Czy faktycznie nadal jest źle ?

Skomentuj

Zle? Tragicznie...

Skomentuj

No to wszystko jasne. Krótko i zwięźle

Z jednej strony to szkoda, że nic się nie zmieniło w firmie Tonsil, była by dodatkowa alternatywa.
                                Pozdrawiam. Za rok nie odpuszczę i też się wybiorę :)

Skomentuj

Emka, jedyna fotka na której widać sprzęt, a raczej jego mniejszą połowę

Mając słaby aparat nie chciało mi się robić zdjęć nawet...

Co do samego sprzętu, to było słychać różnicę pomiędzy wpiętym dakiem nostromo po kablu cyfrowym, a samym odtwarzaczem wpiętym bezpośrednio do lampy kablem analogowym... ale to była taka różnica że raczej wolał bym tą kasę wydać na co innego, np. lepsze głośniki.
                                  O kolumnach niech się wypowiedzą na razie inni.
                                  O kablach głośnikowych też :thumbsup:

Last edited by marian; 10.11.2014, 11:07.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Chodzi o windowanie cen... niestety klient nie wie że w niektórych przypadkach jest ostro "dymany", tylko dlatego że mu się ten dźwięk podoba.
                                    Jak widać, niektórzy robią konstrukcje dla zysku, a niektórzy po to aby uszczęśliwić ludzi... ja kibicuję tym drugim.
                                    Zgadzam sie z tobą... ja tez
                                    Tylko Kowalski idzie kupic kolumny i maja grać a nie chce sie zagłębiać w nasze rejony

Pamiętaj, ze duzo trudniej jest cos z niczego

Przed chwilą wróciłem do domu Dziękuję Panowie za odwiedzenie naszego skromnego pokoju i przybicie piątki. Fajnie poznać "na żywo" ludzi których na codzień zna sie tylko z wpisów na forum.
                                    No tak :)
                                    Powiedziałeś, ze nas nie kojarzysz
                                    Byłem ja, Dolphin123, dan124 i ten z tylu wysoki to był Pawel S
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Za to mnie nadal każdy kojarzy, nawet jak zarosłem

Skomentuj

Tylko z jednej strony zarosłes
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          Tylko z jednej strony zarosłes
                                          uuu, to sie dzialo

Skomentuj

Czaruję...
                                          X