Wytłumaczcie mi jedną rzecz. Skoro stoisko było finansowane poprzez dotację (takowa była na forum w formie zbiórki) to dlaczego to stoisko wyglądało bardziej jak kram a nie miejsce do propagowania tego czym tak naprawdę jest DIY. Albo ja czegoś tutaj nie rozumiem albo ktoś tutaj kosztem kogoś kręci lody. No sorry panowanie ale nazywajmy rzeczy po imieniu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pokój DIYaudio.pl podczas Audio Video Show 2019
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
QidinAD
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJutro zdementuje te głupie i nieprawdziwe donosy.
"Zajrzałem do DiyAudio bo doszły Mnie słuchy że będą Tu Pańskie kolumny .... własnie stoję przed pokojem 414 byłem w środku rozmawiałem i prosiłem. Ale ktoś z obsługi pokoju w sposób jednoznaczny powiedział mi że te monitory nie będą grały bo źle grają"
"Panie Adanie jestem i słucham Pańskich kolumn, ale nie jest miło bo obsługa mówi mi teksty w stylu "Musimy puszczać na tych kolumnach takie piosenki bo słabo grają i nie mają Basu ( wyżej wspomniane pianino i skrzypki ). Dlaczego obsługa pokoju negatywnie wypowiada sie o kolumnach które sama wystawia ?? ... "
Myślicie że miło się odbierało takie telefonu ?? - A było ich kilka wczoraj i dzisiaj. Ostatnie połaczenie dzisiaj o 20:20 odbieram i słucham ...
"Niestety ale Szef pokoju 414 skrytykował Pańskie kolumny bo nie mają basu i słabo grają i przełaczył na te z Excelami. A jak już wychodziłem to dodał jeszcze że przez te monitory musi puszczać muzykę bez Bassu np. fortepian" po paru minuteach od rozłączenia się rozmowy telefonicznej dostałem sms cytuje. "krytyka tylko jedna wielka krytyka"|
Gospodarze pokoju otwarcie i to wielokrotnie krytykują przed Gośćmi kolumny które Sami wystawiają - Normalnie paranoja. W dodatku oficjalny projekt AVS2019 swojego forum. Mogliście je po prostu wynieść do auta i kłamać że ich dzisiaj nie ma.
Nie życzę nikomu odbierania takich telefonów od ludzi i wysłuchiwania tego.
Nie domyśliliście się że Zna Mnie w Polsce naprawdę duże grono ludzi i wieści do Mnie dotrą ??
Skomentuj
-
QidinAD
To co widzisz Pogromco. Wcześniej czy później było wiadomo, że coś wybuchnie. To była tylko kwestia czasu.
Skomentuj
-
Ja chciałem ich też posłuchać ale jak pytałem się kiedy będą podłączone to odpowiedź była zdawkowa że może będą grać jutro (w sobotę byłem). Byłem w niedzielę rano i też nie grały. Jak się zapytałem kiedy będą grały to powiedzieli że na samym końcu jak będzie późno. Niestety ale już nie mogłem czekać więc pojechałem do golden tulipa a potem do domu już. Nie było nawet pewności czy je podłącza więc nie czekałem.
Skomentuj
-
Dopiero dojechalem.
Jak co roku chcialem podziekowac za pomoc w organizacji.
Super ze znajda sie osoby, ktore poswiecaja swoj czas i pieniadze dla hmmm... chyba promowania DIY.
Mam nadzieje ze wrazenia beda pozytywne i nastepny rok, bedzie lepszy.
W szczególności dziękuje koledze KAPRINT oraz Zap Projekt za przygotowanie projektu na ten rok.
Bez Was nas setup bylby biedniejszy o jeden komplet SSów ;-)
Podziekowana rowniez dla osob bedacych na miejscu, bez Was jedna osoba by tego nie ogarnela i nie miala by na czym grac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez QidinAD Zobacz postaTo co widzisz Pogromco. Wcześniej czy później było wiadomo, że coś wybuchnie. To była tylko kwestia czasu.
Skomentuj
-
Ahoj, nie chcialem pisac lecz nie ktore wpisy odbieram jako atak na moja osobe.
- po pierwsze
Osoby odczuwające niechec, nienawisc do tego forum i ich uzytkownikow proszone sa o nie podsycanie tego watku, gdyz to prowadzi do kompletnie niczego. Kiedys za lebka jak mnie jakies forum wkurzalo, albo w momencie gdy moje argumenty sie konczyly - zakladalem swoje i tyle (pozniej cisnienie opadalo i stwierdzalem ze to nie ma sensu). Naprawde nie robcie zametu.
- po drugie
Osoby, ktore nie robily nic w okolo przygotowywan i organizacji AVS rowniez proszone sa o nie komentowanie, w taki sposob jakby one same byly chyba tym faktem pokrzywdzone.... ze to wlasnie nie oni/one/one-one pomagali. Organizacja pokoju AVS z reguly zajmuja sie te same osoby (more/less) ze wzgledu na to ze osoby te same wyrażają na to chec i ja sam mam do nich zaufanie. Na tak liczne forum jest garstka osob ktore cos chca zrobic, a nie tyllko brac. Prosze miejcie to na uwadze ze my w domu zostawiamy rodziny, pakujemy sie i na swoj koszt jedziemy do wawy promowac ideeeee DIY oraz serwis.
Co roku zachacam do pomocy, rąk do pracy (oprocz ludzi 'co zawsze' brak)
Malo kto o 22 (dzieki lklukasz) w nocy zawiezie mnie w nocy do irka, ktory to w poznych godzinach naprawia mojego iAMP zamiast spac.
- po trzecie
Dziekuje Wam za wplaty i od razu przypominam ... ze sa to wplaty dobrowolne. To ze ktos wplacil na pokoju nie daje kompletnie zadnych przywilejów. Szanujmy sie koledzy, bez przesady.
- po czwarte
Co roku w pokoju ludzie pytaja czy cos jest na sprzedaz czy. Tak jak i rok temu, pojawila sie informacja ze wlasciciel chce sprzedac kolumny (nie wszystkie, tabliczka z zabawnym napisem stala na odp. sprzecie). Grupa operujaca w pokoju obraca gotowka i tworzy pozniej za nia nowe projekty, Ludziom sie podoba, moga sobie posluchac co chca na naszych sprzetach i pozniej, oczywiscie po imprezie skontaktowac sie z ownerem i wziac sobie to niczym z OLX. Nie ma w tym nic slego.
Taka to ekipa, ze szybko nudzi sie sprzetem, jest obrot - sa projekty i caly FUN z DIY.
- po piąte
Tabliczka z informacja ceny za projekt, to pomysl przeniesiony rowniez z AVS 2018. W zeszlym roku byl chyba opisany zestaw na STX - zestaw za okolo 250zl, jaja byly jeszcze wieksze. Pomysl jaki za tym stoi to.... to jest taki zeby pokazac ludziom iz za male pieniadze mozna zrobic adekwatnie fajne granie. Miny i zdziwienia osob byly czesto super jak pytali czy 650 za kolumne, a pozniej dowiadywali sie ze to 650zl za caly setup. Naprawde bomba. Nie bylo rowniez problemu zeby odsylac potencjalnych klientow do sklepu Karola wprost do kitu.
- po szóste
Przez 3 bite dni LuSzTi wbijal ludziom do glowy mowiac wprost: nic nie sprzedajemy, nic nie produkujemy, promujemy DIY i wydajemy na to swoje pieniadze, projekty udostepniamy w sieci do skopiowania za darmo - czasem zdarza sie ze ktos chce sprzedac swoje kolumny jak to normalny czlowiek czasem cos sprzedaje.
Nie wiem skad takie negatywne i wyimaginowanie opinie o 'szefie' pokoju. Aczkolwiek wszyscy nimi byli.
- po siodme
Projekt.
Odpisujac na absurdalne donosy.
Czas wystawy to 26 godzin. Projekt AVS gral 4-5 godzin, przy rotacji 5 zestawow. Policzcie sobie i dajcie spokoj.
Mamy z gory ustalony schemat rotacji, co godzine nastepny - oczywiscie czasem cos nawali gdyz to chcialby posluchac sobie cos innego.
Nie domyśliliście się że Zna Mnie w Polsce naprawdę duże grono ludzi i wieści do Mnie dotrą ??
Jesli bysmy chcieli nic nie mowic, to bysmy tego nie robili.
Niestety twoj projekt zostal poddany odsluchowi na wiekszej grupie - nie tylko naszej pokojowej, niestety spotkal sie z krytyka.
Przeciez nie mogles zakladac ze na forum, ktore jest publicznym miejscem (jak i AVS) do dyskusji wszyscy beda Ciebie tylko chwalic.
Ja sam nie wchodze w detale, jestem malo konkretny pod tym wzgledem (malo technicznie o kolumnach i tyle)
Ty nam wrzuciles jakies cytaty od kogos tam, to ja Ci podrzuce cytaty od ludzi sluchajacyh Twojej konstrukcji:
- grak jak z patefonu
- basu to tu nie ma
- za mala obudowa dla tego scana
- kto im zrobil taka krzywde
- itd.
Nie chce zebys to odbieral jako atak - absolutnie nie ode mnie. Ci co mnie znaja, wiedza ze taki nie jestem i naprawde jestem wdzieczny za ten projekt.
Mowily to osoby, ktore przychodzily i poznawaly co to za glosnik tak wiec wiedzialy na co moga liczyc.
Byly osoby ktore pomimo iz twoja opinia taka super - komentowaly dlaczego tweeter z jednej z kolumn byl krzywo wmontowany i nie licowal sie z frontem na jakies 1.5-2mm (lewa dolna cwiartka)
Twoje kolumny byly ustawiane w roznych miejscach, podlaczane do 3 roznych wzmacniaczy, 2 roznych przetwornikow - nie odpuszczalismy lecz niestety opinie byly, jakie byly.
Ludzie wchodzac, wiedzieli ze to z forum projekt i ze jest Twoj - nikt z nas nigdy nie podkreslal ze to twoja konstrukcja.
Zyciowy przyklad zebys nie czul sie urazony, ze to cos osobistego.
Mialem na AVS2019 iAMP - nie gral publicznie w cale w tym roku gdyz stwierdzilismy ze gralo to z tymi wszystkimi kolumnami po prostu ch000jowo w porownaniu do wzmacnacza Piotrka.
Ludzie pytali czemu nie gra iAMP to rowniez wprost mowilismy ze gra ch000jowo i tyle, bez sciemy,
Kazdy kto pyta o iAMP wie kto jest autorem i nie ma z tym nikt problemu (wiadomo to nie ze iAMP jest zly, po prostu sie nie zgral i nas draznil w porownaniu do akuklona - tyle - mala awaria o ktorej pisalem wczesniej nie ma zwiazku, nawalil soft-start)
Tak wiec prosze naprawde. Nie nakrecajcie sie. Opinia sama sie napedzila i tyle.
Kolumny graly, byli ludzie co chcieli sluchac i sluchali - podpinalismy je na kazda prosbe extra wedlug potrzeby.
Przykro mi ze wyszlo jak wyszlo, niestety na AVS czesto zjawiaja sie ludzie ogarnieci w temacie i bezlitosni w swojej ocenie.
Byly opinie ze kolumny 2 razy tansze - mariana podobaly sie ludziom bardziej - nooo publika nie niestety klamie.
Niestety musze rowniez dodac ze w pokoju na 6 pietrze grala ponoc jakas inna twoja konstrukcja - rowniez ludzie skads to wiedzieli (dowiedzielismy sie od nich, jakis chlop powiedzial ze maja konstrukcje od ZAPa) - przychodzili dla kontrastu sluchac drugiej twoje konstrukcji i obie sie nie podobaly, Wybacz, taki feedback otrzymywalismy. Nic kompletnie osobistego.
Moze masz taki styl i dla Ciebie to jest OK, nie mam pojecia nie draze. Zostawiam technicznym do oceny.
Podkreslam ze to juz ktores nasze AVS z rzedu.
Zachecam do pomocy, a nie do marudzenia - forma u nas bez zmian.
Byl spot - fajne miejsce do rozmow.
Przez neta czesto ktos jest ciezki, a jak porozmawia sie face-to-face to wychodzi na to ze fajni z nas ludzie.....................
Wiecej nie udzielam sie w temacie, dziekuje.
Projekt przerzuce na 'projekty' w wolnej chwili.
Pozdrawiam wszystkich.
- - - - - aktualizacja - - - - -
I ide spac, jechalem prawie 5h do domu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaJa chciałem ich też posłuchać ale jak pytałem się kiedy będą podłączone to odpowiedź była zdawkowa że może będą grać jutro (w sobotę byłem). Byłem w niedzielę rano i też nie grały. Jak się zapytałem kiedy będą grały to powiedzieli że na samym końcu jak będzie późno. Niestety ale już nie mogłem czekać więc pojechałem do golden tulipa a potem do domu już. Nie było nawet pewności czy je podłącza więc nie czekałem.
Kolumny grały codziennie. Co więcej, przez te trzy dni, osobiście byłem kilkukrotnie świadkiem, jak były podłączane na życzenie.
Druga sprawa, jak przyszedłeś do pokoju to przywitałeś się z kolegami z forum? Bo nie przypominam sobie takiej sytuacji. - pytam z ciekawości, abstrahując od tej rozkręconej "Afery"
Zamieszczone przez rych20 Zobacz postaOglądając zdjęcia z postu #9 ( "kolega sprzeda", "650 zł" ) i komentarze ( Zap Projekt i inne)- to nie wygląda dobrze. Prywata jakaś , czy coś ? Jakieś sensowne wytłumaczenie by się przydało.
"650 zł" - to właśnie dobitnie miało pokazać, że za taką kwotę można SAMEMU zbudować takie kolumny, żeby uzmysłowić odwiedzającym, że DIY jest ciekawą dziedziną, kolumny nie były na sprzedaż...
Mówisz o prywacie, - no chyba prywata, powiem więcej, patrz ile tutaj prywaty:
Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania to może warto się zastanowić nad likwidacją tego działu, skoro serwer, domena, są opłacane przez wszystkich w formie wpłat?
Zamieszczone przez QidinAD Zobacz postaWytłumaczcie mi jedną rzecz. Skoro stoisko było finansowane poprzez dotację (takowa była na forum w formie zbiórki) to dlaczego to stoisko wyglądało bardziej jak kram a nie miejsce do propagowania tego czym tak naprawdę jest DIY.
Zamieszczone przez QidinAD Zobacz postaAlbo ja czegoś tutaj nie rozumiem albo ktoś tutaj kosztem kogoś kręci lody. No sorry panowanie ale nazywajmy rzeczy po imieniu.
Więcej nie mam chęci dzisiaj komentować bo tez jestem zmęczony po trasie, pozdrawiam.
Skomentuj
-
QidinAD
Napiszę tak - Ci co byli to widzieli jak to wyglądało. Skoro nie potraficie uderzyć się w pierś to jest to po prostu smutne. I nie chodzi o robienie nagonki, negowania wkładu niektórych osób. Chwała wam za to, że się chce ale przestańcie pieprzyć, że te negatywne wpisy wzięły się z dupy lub są sztucznym tworem aby sączyć temat. Jakby było wszystko ok to nikt by złego słowa nie napisał a skoro są negatywne wpisy to oznacza, że coś trzeba poprawić, do czegoś trzeba się przyznać i uderzyć w pierś. Tak po prostu i od serca a w kierunku ZAP PROJEKT powinny pójść szczere PRZEPRASZAM bo to on dostał najbardziej po dupie z tego wszystkiego. I przestańcie pisać o forumowej nagonce.
Podsumowując:
1. Nie wszystkie konstrukcje był potraktowane równo
2. Przez większość dni grały kolumny Mariana oraz Oversize (sobota/niedziela)
3. "Kolega sprzeda"
4. Promowanie innych konstrukcji na sell (tj. załatwianie swoich interesów bo nikt mi nie powie, że cena 3500-4000 tyś na podstawowym SB to super okazja do promowania forum).
5. To, że kolumny Mariana grały bardzo dobrze to FAKT i nikt tego nie neguje bo wyróżniały się z tłumu i to w samych superlatywach. Gdyby kolumny ZAP'a miały odpowiednie warunki zagrałyby NAJLEPIEJ z wszystkich, które były na salce i podważanie tego faktu jest po prostu nie na miejscu (również z technicznego punktu widzenia).
6. Jak dla mnie lepiej ten temat zamknąć bo dalsza rozmowa i wymiana zdań do niczego dobrego nie doprowadzi. Na drugi rok weźcie sobie po prostu niektóre uwagi do serca.
Pozdro
Skomentuj
-
Panowie proszę nie traktować mojego wpisu jako atak na kogokolwiek, wbrew pozorom był podyktowany troską o to Forum. Doskonale zdaję sobie sprawę , że są uczestnicy którzy wielokrotnie budują różne sprzęty potem je sprzedają - nie widzę w tym nic złego, żeby była jasność. Problem jest odrobinę inny jak mi się wydaje. Na pokój AVS była dobrowolna zrzutka od uczestników Forum. Przy nie zrozumieniu lub odrobinie złej woli mogą się pojawiać komentarze o pejoratywnym zabarwieniu. ( nie będę tutaj takiego formułował ) Po co dawać pretekst do takowych. Odnoszę się do „ kolega sprzeda”
Jeśli ktoś poczuł się osobiście dotknięty to przepraszam, nie taki był mój cel.
PS. Osobiście cenię to Forum za zasady tu panujące i nie tylko.
Doceniam również zaangażowanie w organizację pokoju AVS
Pozdr
Skomentuj
-
QidinAD
-
Zamieszczone przez QidinAD Zobacz posta5. To, że kolumny Mariana grały bardzo dobrze to FAKT i nikt tego nie neguje bo wyróżniały się z tłumu i to w samych superlatywach. Gdyby kolumny ZAP'a miały odpowiednie warunki zagrałyby NAJLEPIEJ z wszystkich, które były na salce i podważanie tego faktu jest po prostu nie na miejscu (również z technicznego punktu widzenia).
Skomentuj
-
QidinAD
Na bazie projektu, pomiarów oraz samej konstrukcji i użytych przetworników. Ktoś jeszcze Pamięta czasy jak Adam robił zwrotnice na kompie bez pomiarów? Zobaczcie jaką drogę przeszedł i jak się rozwinął. Ile projektów wrzucił na forum non profit. Jak duży jest jego wkład jest w to forum. Czy tego naprawdę nie widzicie? Tak ciężko napisać przepraszam w kierunku Adama? tak trudno napisać - słuchajcie przepraszamy, trochę się pogubiliśmy z stoiskiem i pomysłem na to? To może nie ma sensu jeździć co rok tylko co dwa lata. Lepiej się przegotować niż robić coś na siłę. Skoro niektóre osoby pojechały aby dogrywać swoje cele komercyjne (już bez wskazywania Palcem) to niech to robią ale poza stoiskiem DIY. Koniec kropka. Jeśli robicie zbiórkę to napiszcie wprost - o tym, ze będzie handel. Jestem ciekaw ile wtedy będzie wpłat. Grajcie fair do jednej bramki a nie bawcie się w retorykę wiecznie panującej partii.
Skomentuj
Skomentuj