Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pokój DIYaudio.pl podczas Audio Video Show 2019

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez QidinAD Zobacz posta
    Jeśli jedziecie i pokazujecie konstrukcje, które nie można zbudować za pomocą planów tutaj dostępnych TO GDZIE jest tutaj idea DIY? Czyli po co ten sprzęt był wzięty? No sami się posłuchajcie, ludzie co piszecie.
    Ty tak na serio?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Stojo jeśli ktoś wyciąga rękę po pieniądze i ktoś inny wspiera/pomaga nie ważna jak to nazwiesz to robi to bezinteresownie. Jeśli natomiast ta sama ręką wyciąga tą kasę i mimo wszystko oferuje, sprzedaję, proponuje to jest to poniżej pasa
    Podaj numer konta i kwotę jaką wpłaciłeś.

Skomentuj

Nikt nie mówił, że tak będzie wyglądało stoisko i jako donator mam prawo wyrazić swoje niezadowolenie
      Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      każdy o tym wiedział wykonując przelew
      nie czytałeś mariana? napisał ,że wszyscy wiedzieli , więc jak możesz...:)

Podaj numer konta i kwotę jaką wpłaciłeś.
      najlepiej oddaj wszystkim wplacającym skoro jesteś tak honorowy :)

Skomentuj

Marian to nie chodzi o zwracanie kasy. Chodzi o całokształt tej sytuacji. Jak to się ciulowo poukładało. Szkoda to dalej roztrząsać. Każdy z nas niech wyciągnie z tego jakieś wnioski na przyszłość. Nie chcę rezygnować z diyaudio.pl. Poznałem tutaj wielu wspaniałych ludzi. Wiedzę (sorry marian ale jakąś mam więc twój osąd jest błędny) zdobyłem dzięki tym ludziom i komentarzom. Uważam temat DIY za coś ekstra, dającego dużo frajdy a to, ze czasami wychodzą takie sytuację? Jak w rodzinie ale wtedy się rozmawia albo próbuje rozmawiać.

Jeśli kogoś uraziłem swoimi wypowiedziami to SZCZERZE PRZEPRASZAM. To tyczy się również Ciebie Marianie. Szczerze chciałbym abyś był bardziej otwarty na nowych userów. Jeśli ktoś czuje się urażony to proszę o info na PW.

Skomentuj

Niektórzy koledzy nabierając doświadczenia zaczynaja mysleć o czerpaniu dochodu z pracy, która jest dla nich pasją czasem całym zyciem, a im więcej przykladów firm wyrosłych z diy tym checi uszczknięcia kawałka tego tortu sa większe i nie ma w tym nic zlego, kazdemu nalezy zyczyc powodzenia na nowej drodze zycia

jednak uczciwość nakazuje robić sobie promocje za wlasne fundusze
          naprawde przykro jest slyszeć jak ideały pomocy otwartości i dobrej zabawy naszym hobby zmieniają sie w komercję tam , gdzie z założenia nie powinno jej być

Skomentuj

Zamieszczone przez slawek.xm Zobacz posta
            najlepiej oddaj wszystkim wplacającym skoro jesteś tak honorowy
            Wpłaty były dobrowolne i każdy o tym wiedział.
            Tak naprawdę zrzutka na wykup pokoju miała służyć (poniekąd) jako podziękowanie za udostępnianie projektów, za pracę włożoną w te projekty.
            Jak można mieć pretensje że ktoś chciał odzyskać pieniądze, po to aby złożyć kolejny projekt który prawdopodobnie będzie ponownie udostępniony?

Zrozumieją to tylko ci którzy zaczną takie projekty robić z własnej kieszeni.

Skomentuj

Chodzi o całokształt tej sytuacji.
              Sytuacja wygląda następująco: Jesteś na forum od kilku miesięcy, zbudowałeś o ile pamiętam dwa projekty, w których Ci pomagaliśmy, a następnie sprzedałeś je aby mieć kasę na kolejną zabawę. Marian zbudował kolumny, zabrał je na AS, gdzie dostał propozycje zakupu. Gdybyś Ty pojechał ze swoimi kolumnami i również ktoś chciałby je kupić, to jestem pewny na 99%, że nie zastanawiałbyś się ani minuty. Może prawdziwy problem polega na tym, za ile Marian sprzedał swoją prace, a za ile Ty sprzedałeś swoje graty? Bo jak widzę te twoje wyliczenia i kalkulacje to nic innego nie przychodzi mi do głowy. Oczywiście kolumny Mariana są w pełni do skopiowania o ile ktoś kupi wszystkie komponenty.

Druga sprawa. Czy Ty naprawdę myślisz, że większość odwiedzających pokój Diyaudio to są potencjalni chętni na klonowanie tego co robimy? Naszym celem jest pokazanie zwiedzającym tego co robimy w jak najlepszy sposób. Dlatego sprawdzane są rożne konfiguracje sprzętu i wybiera się te najlepsze, aby zostawić dobre wrażenie. Dlatego cześć sprzętu grała rzadziej, cześć w ogolę, a cześć podobała się zwiedzającym bardziej niż inne klamoty. Oczywiście można by było przyjąć sztywny harmonogram odtwarzania w kolejności, tak aby każdy sprzęt miał równe szanse, ale nie sadze aby była to dobra strategia na cały czas wystawy. Być może warto by było wprowadzić jeden lub dwa dni trzymania sztywnego harmonogramu i nie podłączania na życzenie, tak aby każdy mógł wiedzieć co i kiedy będzie grało.
              Smutne jest to, że Adam dał się (wg mnie ) "podkręcić" donosami, jakie Ty i inni "życzliwi" jemu i temu forum jemu przekazaliście. Fakt był taki, że kolumny Adama grały bardzo specyficznie, tylko jedni mówili to bardzo bezpośrednio, a inni nieco mniej, lub w ogolę nie mówili nic. Czy to była nasza/chłopaków wina? Nie mnie to oceniać, ale naprawdę wszystkim zależało aby ogólny obraz dźwięku z naszego pokoju był jak najlepiej odbierany przez zwiedzających. Ja zasłyszałem na korytarzu hotelu opinie o dźwięku w naszym pokoju, które brzmiały w stylu "szkoda czasu, beznadzieja, lipa, nie wchodź tam...", ale niestety nie usłyszałem o jakim systemie, a właściwie o jakich kolumnach padały takie słowa...

Kwestii donacji nawet nie chce mi się specjalnie komentować. Całe nasze forum jest za darmo, żadnych reklam, a mamy tu kopalnie wiedzy, projektów. Teraz jakieś wypominanie paru groszy rzuconych na pokój, bo ktoś sprzedał swoją pracę. Żal.

Skomentuj

Tak naprawdę zrzutka na wykup pokoju miała służyć (poniekąd) jako podziękowanie za udostępnianie projektów, za pracę włożoną w te projekty.
                poproszę o cytat z informają ,że zbiórka jest zapłatą dla kolegów za zamieszczone projekty czy jak napisałeś podziękowaniem

Skomentuj

O matko! Co tu się wyrabia? Przestańcie obrzucać się błotem...

Od zawsze chłopaki którzy byli na AVS w pokoju DIY nie ukrywali, że niektóre z ich gotowych kolumn są i były na sprzedaż. Nikt nigdy nie miał o to pretensji. Każdy mógł zabrać swoje kolumny na wystawę na równych zasadach dla wszystkich i pewnie gdyby chciał je sprzedać nikt nie miał by pretensji. Nie rozumiem nagłego oburzenia z tego powodu. Byłem w pokoju DIY w piątek i nie widziałem tam komercji, nikt się nie reklamował i nie namawiał ludzi do kupna swoich kolumn.
                  Cena kolumn to nie tylko koszt elementów, ale też czas poświęcony na jego powstanie i wiedza która była do jego powstania niezbędna. Tegoroczny pokój DIY nie różnił się od tych z zeszłego roku... chłopaki mają wypracowany system który zawsze dobrze się sprawdzał.
                  LuSzTi-ego na pewno nie można posądzać o jakieś faworyzowanie kogokolwiek i promowanie swoich kolumn i usług. Każdy go zna i myślę, że nie musi się nigdzie reklamować :)

Adam, wiesz że mam dla Twojej osoby duży szacunek za wiedzę i darzę Cię sympatią. Stolarka bardzo mi się podobała, zazdroszczę możliwości i umiejętności. Jednak nie da się ukryć, że coś było nie tak, kolumny nie grały na pełnię swoich możliwości. Może w innym pomieszczeniu w innym systemie... nie oceniam. Ale balans tonalny w tym pokoju był mocno przesunięty w górę. Nikt tu nie atakuje Twojej osoby i nie odbieraj tego personalnie, mówimy tylko i wyłącznie o brzmieniu tych kolumn w tym konkretnym przypadku. Gdyby były to kolumny kogokolwiek innego, też pewnie były by poddane krytyce. Nie tylko Twoje kolumny tam nie zagrały. Zdarza się :)

Szacunek dla kolegów z forum którzy kolejny raz zorganizowali pokój DIY. Poświęcili swój czas i pieniądze na promowanie DIYAudio.pl. Fajnie było się znowu spotkać i pogadać.

Skomentuj

poproszę o cytat z informają ,że zbiórka jest zapłatą dla kolegów za zamieszczone projekty czy jak napisałeś podziękowaniem

Chłopie nie pasuje nie płać zwijaj zabawki i idź gdzie indziej.

Chłopaki robią coś w imię własnego hobby by pokazać ze mozna coś zrobić samemu i nie płacić xxkzł za sprzęt a wam źle i dodatkowo nie macie po prostu jaj by powiedzieć wprost na wystawie o tym tylko mądrzy na forum... . Żal mi takiej postawy jako "starego" usera forum.

Skomentuj

Nie kumam o co szum, uczepiłeś się jakby koksem handlowali. Myślę, że gdybyś nie zrobił takiego szału i zagaił do Lusztiego projekt byś miał od ręki. Teraz nie zdziwię się jeśli ludzie, którzy dali tutaj mnóstwo serca będą mieli w... w nosie działanie na rzecz forum. Problem jest wydumany. Kurde serio to tak jakbym miał pretensje, że rzuciłem na tacę a mi dzieciaka za darmo nie ochrzczą... Są koszty takie jak transport, pokój, wpisowe jakieś, czas, waha i inne. Czy serio myślisz, że ktoś na tym zrobił biznes? Że ktoś wziął Twoje pieniądze i zrobił Ci na złość bo stwierdził, że pohandluje na imprezie? Serio? Czy myślisz, że dzięki Tobie i innym donatorom była niebywała okazja, żeby zarobić grube siano na zamówieniach dzięki, którym Tatami wybuduje dwie hale pod Warszawą i wejdzie na giełdę? Błagam. Pisz co Ci się podobało a co nie i daj spokój bo nakręciłeś się bardziej niż to warte. Jak chcesz odpal zbiórkę na zwrot swojego wkładu i będzie ok.

Skomentuj

liczą się zasady i honor reszta to gówniane dorabianie ideologii do zaistniałych faktów
                        nie chodzi o złotówkę tylko o podejście

Skomentuj

Najdłużej grały te które grały najlepiej, tak jak w poprzednich latach.
                          Czy to coś złego?
                          Które grały najlepiej ? Byłe 4 razy, za każdym grało coś innego. Ale jestem ciekaw co najlepiej wg ciebie

Skomentuj

liczą się zasady
                            To proszę przedstawić te zasady.
                            Jakie zasady były na wystawie w naszym pokoju?
                            No i kto je ustalał.

Zamieszczone przez K0Mii Zobacz posta
                            Które grały najlepiej ? Byłe 4 razy, za każdym grało coś innego. Ale jestem ciekaw co najlepiej wg ciebie
                            Według mnie moje.
                            Co nie jest oczywiste, bo ja mam w sobie pokorę.
                            Jeśli któreś mi grały by lepiej, szczerze bym to powiedział, tak jak to zrobiłem na spocie gdy Luszti poprawił moją wcześniejszą zwrotnicę w tych monitorach.

Skomentuj

Pokora – cnota moralna, która w ogólnym rozumieniu polega na uznaniu własnej ograniczoności, niewywyższaniu się ponad innych i unikaniu chwalenia się swoimi dokonaniami.

Co nie zmienia faktu, że twoje kolumny grały najlepiej.

Skomentuj

Pokora – cnota moralna, która w ogólnym rozumieniu polega na uznaniu własnej ograniczoności, niewywyższaniu się ponad innych i unikaniu chwalenia się swoimi dokonaniami.

Co nie zmienia faktu, że twoje kolumny grały najlepiej.
                                Pijesz do tego że napisałem że moim zdaniem moje grały najlepiej? (odpisując na zadane pytanie)

Skomentuj

Broń Boże nie. Twoje grały NAJLEPIEJ. Nikt tego nie powinien podważać i nie nabijam się. A co do Pokory to napisałem to odnośnie "Co nie jest oczywiste, bo ja mam w sobie pokorę.". Powiedzmy, że coś się tam znajdzie ale nie kropa w kropę z definicji.

Skomentuj

Czy ty człowieku jesteś poważny?

Skomentuj

QidinAD, czasami w życiu przychodzi taka niespodziewana chwila, w której lepiej już nic nie mówić. Naprawdę. Głupio zrobiłeś i weź to na klatę.

Skomentuj

Cześć
                                        Zanim podziękuje za AS 2019, to wsadzę kij w mrowisko, lecimy:

Jakim szczurem trzeba być i trollem, żeby przyjść do pokoju społeczności, w której się uczestniczy aktywnie, na forum, i się nie przedstawić z imienia i nicku z forum, siedzieć i potem na forum swoje kompleksy wylewać na innych. Masz jaja przyjdź, przedstaw się, powiedz w twarz co masz do zarzucenia. Siedzi jeden z drugim, głupa walą, cichociemni, mówią, że wymiotować im się chce, a uwagi nie zwróci. Jak taka sytuacja ma miejsce, to czemu nie reagujesz, co za ekranu łatwo się piszę. Bzdur i niestworzonych historii, teorii to i ja mogę sobie popisać.
                                        Ja wielokrotnie obrażałem na fb, forum Lklukasza, ale miałem jaja przyjść przedstawić się, że to ja, mimo że, liczyłem się tym, że mogę od tej chwili, żuć gumę palcami. Na szczęście, skończyło się dobrze. Miej szczurze jaja i ty.

Następny boli go bo marian 2000zł przytulił na AS. A te wszystkie projekty jeden z drugim to trzymacie w domu czy poszły na olx czy na allegro na nowe projekty? Co boli, że Marian sprzedał na AS w 3 dni, a wy na olx po rok czasu mieliście i nikt tego nie chciał? Już widzę, jak po 14 par kolumn w pokoju stoi i trzymacie dla potomnych. Żal d… wam ściska. Było obgadywane kto co przyniesie. Przynieś swoje, pokaż, jak się sprzedadzą to ty będziesz miał 2000 zł. A Luszti co nie sprzedał, i co ma pretensje mieć do Mariana bo mu się udało a jemu nie? Sam byłem, świadkiem gdzie wszedł gość, posłuchał i mówi do Lusztiego, że bardzo fajne kolumny, ale pewnie drogie. A Luszti powiedział cenę zakupu elementów. Gość zdziwiony co tak mało, a Luszti mu strzelił od tak, że jak bardzo by chciał to odda po kosztach elementów. I co zrobił gość, głupie tłumaczenie, że ma daleko, że to, że tamto… I co nie kupił, mimo promocyjnej ceny. Z tego co się orientuje, każdy z chłopaków, który uczestniczył w organizacji pokoju AS, ma pracę i żyje z czegoś innego jak zarabianie na audio, a audio to hobby. I 2000zł to nie jest kwota, dla której siedzą 3 dni, płacą za pokój, noclegi, jedzenie, taksówki, paliwo itp.

Adam, nie mam nic do Ciebie personalnie, ale mam takie uwagi. Kolumny dałeś na AS, za co Ci dziękujemy, ale czemu nie przyjechałeś? Jakieś sensowne wytłumaczenie. Każdy z chłopaków co udostępnił swój sprzęt był na miejscu i w razie potrzeby odpowiadał na pytania zwiedzających. A ty co, oglądasz fotki, masz zatrzeszczenia do ustawienia bazując na foto, słuchasz trolli i ślepo wierzysz. Więcej ja się mogę w trolla zabawić, i wysnuć teorie, że dałeś kolumny dla forum, żeby promować diy, a na celu masz zwiększenie sprzedaży swojego sklepu. Co miło? Pewnie, łatwo jak szczury za ekranu leczą swoje kompleksy. Chyba rozumiesz o co mi chodzi. Zacznij cedzić, co i kto co Ci mówi. I nauczka dla Ciebie, promujesz coś, przyjedz, bądź z nami, potem krytykuj.
                                        W życiu jest tak, że zawsze będzie ktoś zadowolony i nie zadowolony. Tylko przeważnie jest tak, że na 100 zadowolonych nikt, słowa nie powie, a 1 niezadowolony, wyżali się wszędzie gdzie będzie mógł i często doda od siebie.

Jeszcze taka uwaga. Od kiedy każdy projekt na forum ma być udostępniony w całości, schemat zwrotnicy itp. ? Z tego co się orientuje są działy gdzie się chwalimy gotowymi konstrukcjami i dwa działy gdzie są projekty z pełną darmową dokumentacją. Niektórym to się chyba już w d… miesza. Ile takich widziałem co skopiowało projekt z forum, a potem na olx był. Czemu nie napisałeś do niego trollu, że masz z tym problem.

Wszyscy tacy porządni, uczciwi, pracowici, a jak trzeba pomóc na organizacji AS, to się okazuje, że od paru lat Ci sami, a reszta w gadce mądra.

Tak, jestem wulgarny, mam głęboko, co będzie kto o mnie myślał, ale nie mogę patrzeć jak takie szczury z efektem Krugera Dunninga muszą się dowartościować.

A teraz podziękowania:
                                        Chciałem podziękować wszystkim za organizację pokoju AS w tym roku, oraz noclegu. Podziękować także, za przyjęcie mnie do swojej społeczności, nie tylko od lat przez forum, ale w tym roku osobiście. Kilku kolegów, wyłożyło własne pieniądze, aby każdy mógł się najeść i napić, i nie chcieli nic w zamian. Nawet znalazły się takie osoby co załatwiły transport pomiędzy pokojem DIY, a miejscem noclegu.
                                        Last edited by kondrax; 11.11.2019, 20:23.
                                        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

ujawni sie ten nowy kolega co wkupne piwo postawil drugiego dnia?

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
                                          Kilku kolegów, wyłożyło własne pieniądze, aby każdy mógł się najeść i napić, i nie chcieli nic w zamian.
                                          mnie osobiscie cale audio show kosztowalo jakies 700-800zl!
                                          licze tylko to co wylozylem na te 3 dni! nie biore pod uwage zakupionego sprzetu
                                          koledzy pewnie jeszcze wiecej bo musieli dojechac + noclegi + wyzywienie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X