Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pokój DIYaudio.pl podczas Audio Video Show 2019

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
    Jakim szczurem trzeba być i trollem, żeby przyjść do pokoju społeczności, w której się uczestniczy aktywnie, na forum, i się nie przedstawić z imienia i nicku z forum, siedzieć i potem na forum swoje kompleksy wylewać na innych. Masz jaja przyjdź, przedstaw się, powiedz w twarz co masz do zarzucenia. Siedzi jeden z drugim, głupa walą, cichociemni, mówią, że wymiotować im się chce, a uwagi nie zwróci. Jak taka sytuacja ma miejsce, to czemu nie reagujesz, co za ekranu łatwo się piszę. Bzdur i niestworzonych historii, teorii to i ja mogę sobie popisać.
    Ja wielokrotnie obrażałem na fb, forum Lklukasza, ale miałem jaja przyjść przedstawić się, że to ja, mimo że, liczyłem się tym, że mogę od tej chwili, żuć gumę palcami. Na szczęście, skończyło się dobrze. Miej szczurze jaja i ty.

Następny boli go bo marian 2000zł przytulił na AS. A te wszystkie projekty jeden z drugim to trzymacie w domu czy poszły na olx czy na allegro na nowe projekty? Co boli, że Marian sprzedał na AS w 3 dni, a wy na olx po rok czasu mieliście i nikt tego nie chciał? Już widzę, jak po 14 par kolumn w pokoju stoi i trzymacie dla potomnych. Żal d… wam ściska. Było obgadywane kto co przyniesie. Przynieś swoje, pokaż, jak się sprzedadzą to ty będziesz miał 2000 zł. A Luszti co nie sprzedał, i co ma pretensje mieć do Mariana bo mu się udało a jemu nie? Sam byłem, świadkiem gdzie wszedł gość, posłuchał i mówi do Lusztiego, że bardzo fajne kolumny, ale pewnie drogie. A Luszti powiedział cenę zakupu elementów. Gość zdziwiony co tak mało, a Luszti mu strzelił od tak, że jak bardzo by chciał to odda po kosztach elementów. I co zrobił gość, głupie tłumaczenie, że ma daleko, że to, że tamto… I co nie kupił, mimo promocyjnej ceny. Z tego co się orientuje, każdy z chłopaków, który uczestniczył w organizacji pokoju AS, ma pracę i żyje z czegoś innego jak zarabianie na audio, a audio to hobby. I 2000zł to nie jest kwota, dla której siedzą 3 dni, płacą za pokój, noclegi, jedzenie, taksówki, paliwo itp.
    Chłopaki wyjaśnimy może raz na zawsze:

1. Nikt żadnego kija w mrowisko nie wsadza. Nikt nie podważa waszego zaangażowania i tym samym wiedzy i dorobku Mariana
    2. Kolumny Mariana zagrały najlepiej. Każdy to przyzna (nawet sam autor to potwierdził i z tym się zgodzę).
    3. Finansowanie stoiska w formie Zbiórki biorąc pod uwagę całą otoczkę co wyszło w trakcie jest średnie i należy to unormować w przyszłości aby było wszystko jasne i klarowne i nikt się nie czepiał
    4. Pisałem do Mariana z propozycją rozmowy aby pewne rzeczy wyjaśnić. Nie skorzystał - o jakim tchurzostwie tutaj mówimy?
    5. Sprzedał od razu bo zrobił świetne kolumny i był w dobrym miejscu. Wrzucając na OLX też pewnie gdzieś te głośniki by wisiały. Akurat to nie jest dobre miejsce na handel i sami musicie to przyznać.
    6. Akurat jestem typem człowieka, że jak coś robi to robi to dla siebie. Pierwsza konstrukcja było z góry na handel. Pozostałe są u mnie lub u najbliższych przyjaciół i rodziny.
    7. Zwróciłem uwagę na sytuację o to, że ciężko uwierzyć, że kolumny ZAP'a tak źle zagrały. Może coś się stało w trakcie transportu. Może być nieodpowiednie źródło. Nie wiem ja tutaj jestem nikim jak to wielokrotnie Marian podkreślił więc niech mądrzejści sami się nad tym pochylą.
    8. Jest mi naprawdę przykro, że to wszystko zabrnęło do tego miejsca w którym jest. W chwili obecnej Qidin na tapecie to lejmy go po ryju bo zwrócił na coś uwagę. Bo miał jaja na to zwrócić uwagę. Chętnie z każdym z was porozmawiam, spotkam się tak samo (jeżdżę dużo po Polsce). Podaje też swój numer 663 908 783. To tak w kwestii jajec.
    9. Jeszcze raz napiszę, to co się stało i co sam zresztą wywołałem z innymi użytkownikami było niepotrzebne. Można było to załatwić w inny sposób i biję się o to w pierś.

Dlatego jeszcze raz SZCZERZE Marian Przepraszam. Tak samo PRZEPRASZAM resztę osób, która pomagała przy stoisku.

Skomentuj

Adam, nie mam nic do Ciebie personalnie, ale mam takie uwagi. Kolumny dałeś na AS, za co Ci dziękujemy, ale czemu nie przyjechałeś? Jakieś sensowne wytłumaczenie. Każdy z chłopaków co udostępnił swój sprzęt był na miejscu i w razie potrzeby odpowiadał na pytania zwiedzających.
      Odpowiem za Adama - Adam zrobił obudowy i zaprojektował i wykonał zwrotnice, a ja udostępniłem głośniki. Z racji tego, że mieszkam w Warszawie, a Adam nie mógł przyjechać to ja miałem być na AVS i być przedstawicielem projektu. Niestety obowiązki zawodowe, mimo wolnych dni nie pozwoliły mi uczestniczyć dłużej imprezie i w pokoju byłem krótko na początku i na końcu AVS.

Mimo, krótkiej obecności mogę ocenić bardziej miarodajnie ten projekt, bo miałem te kolumny u siebie przez tydzień. Można się zgodzić, że nie zagrały dobrze w pokoju hotelowym co wynikało z kilku przyczyn.
      Nasze założenia projektowe jako obudowy zamknięte nie sprawdziły się w porównaniu do bardziej "basowych" obudów br. na takiej imprezie, jak AVS, gdzie wszystko dookoła dudni i maskuje neutralny bas monitorów. Druga sprawa, to litraż moim zdaniem trochę za mały, o czym już pisałem na początku w wątku o tym projekcie. Trzecia to specyfika obudowy z naturalnego drewna bez wzmocnień, która na niskich poziomach głośności potrafi "dobarwić" średnicę ale przy poziomach głośności na AVS niestety dodaje od siebie lekki efekt megafonowy.

Dla chcących realizować ten projekt polecał bym od siebie zwiększenie obudowy o 2-3 litry, zachowując proporcje i rozmieszczenie głośników na froncie i wykonał ją z 22mm mdf-u ze wzmocnieniami. Na pewno nie są to kolumny dla każdego i do każdej muzyki i w tej postaci jaka została zaprezentowana na forum sprawdzą się w niewielkich i średnich pomieszczeniach ustawione niedaleko od ściany i słuchane na umiarkowanych poziomach głośności. Należało by poeksperymentować z ilością i rodzajem wytłumienia, ale moje odsłuchy pokazują, że zbyt duża jego ilość zabija barwę średnicy, a zbyt mała nie pozwala ich słuchać zbyt głośno.

Skomentuj

Byłem w pokoju DIY 2x . Atmosfera super, masa ludzi, duże zainteresowanie. Nie byłem na długo bo czas gonił ale dzięki uprzejmości kolegów mogłem posłuchać wszystkich konstrukcji.
        Jak dla mnie najlepiej grały monitory Łukasza na excelu. Najbardziej wyważone i wyrafinowane. Marianowe monitory robiły efekt wow i w sumie nie dziwiłbym się jakby ludzie bardziej na nie wskazywali jako te najciekawsze (dla mnie mimo wszystko miały jakoś tak zbyt bezpośrednią górę). Projekt za 650 zł ciut przerysowany bas ale w sumie i tak miazga. Za takie pieniądze taki dźwięk , to musiało robić wrażenie na zwiedzających. 2 way oversized najlepiej wypełniały basem. Ciepły, przyjemny dźwięk, bardzo fajny projekt.

Ale najbardziej mi sie podobał napis "kolega sprzeda" . Pomysłowe, z jajem. Z tego co czytam to się sprzedało, więc zadziałało, super! Może to jest pomysł na przyszłość. Wystarczy sprzedać jedne paczki na AVS żeby w znaczący sposób (a może i w całości) pokryć wynajęcie pokoju. To utnie niepotrzebne komentarze.

Co do projektu Zapa to powiem tak. Nikt nie wie jak to powinno grać bo z tego co czytam nie było głównego zainteresowanego, który by to zweryfikował i w krótkich żołnierskich słowach wyjaśnił chłopakom jak bardzo spier.. ustawienie i co tam jeszcze uważa, że było źle. Nie było więc niech nie ma pretensji. Rozmiawałem z chłpakami, zrobili co mogli. Nie potrafili więcej uzyskać, może są za ciency. Nie wiem, nie mi oceniać. Reszta kolumn grała nieźle więc chyba chłopaki coś tam wiedzą.
        Ale najlepiej jakby Zap po prostu nie robił podchodów i sam się wystawił na AVS ze swoimi projektami i brał odpowiedzialność za brzmienie na swoją klatę i za potencjalnie negatywne komentarze miał pretensje wyłącznie do siebie. A nie jakieś zabawy w ciuciubabkę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          ujawni sie ten nowy kolega co wkupne piwo postawil drugiego dnia?

mnie osobiscie cale audio show kosztowalo jakies 700-800zl!
          licze tylko to co wylozylem na te 3 dni! nie biore pod uwage zakupionego sprzetu
          koledzy pewnie jeszcze wiecej bo musieli dojechac + noclegi + wyzywienie
          Jeśli mogę zapytać to coś ciekawego udało się ustrzelić? Na szczęscie AVS jest raz do roku. Co by było jakby było częściej. Jak to wytłumaczyć potem w domu.

Skomentuj

I ja przepraszam, mnie też poniosło. Ale emocje wzięły górę, choć dalej uważam, że pewne zachowania są nie na miejscu szczególnie tych którzy zachowują się jak typowi hejterzy i powinny być napiętnowane.

Nikt nie jest idealny, każdy z nas popełnia błędy. Odwagą jest się do nich przyznać.

Może nie wszystko było idealnie, ale nigdy nie będzie. Jest nauka na przyszłość.
            Na forum były kłótnie i będą taka ludzka natura. Szkoda tylko, że niektórzy nie potrafią czasem powiedzieć wprost co myślą od razu tylko czekają na wylewanie żali poprzez anonimowość w internecie.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              ujawni sie ten nowy kolega co wkupne piwo postawil drugiego dnia?
              Serdeczne pozdrowienia i podziękowania dla ekipy organizującej i ogarniającej pokój na AVS! Bardzo miło było Was Panowie poznać.

Wizyty w 414 sprawiły mi sporo dźwiękowego 'fun-u'. Szczególnie na białych kolumnach z Excelem grało, wg mnie, żwawo, dynamicznie i generalnie atrakcyjnie.

Skomentuj

Chłopcy weźcie zróbcie porządek w tym wątku bo to się źle czyta, źle też świadczy o nas ludziach. AS to impreza międzynarodowa, było logo, DIYaudio.pl ktoś zamiast poczytać o forumowym projekcie patrzy jak wskakujecie sobie do gardeł. Nie kumajcie się z komercją i będzie git. Pomysł Yoshiego o forumowym projekcie na sprzedaż niezły, ale ustalcie od razu zasady bo potem znowu...
                Dobre granie było nie pieprzcie tego tym łajnem teraz. Sory za język w zasadzie nie mam prawa was upominać.

Skomentuj

A nie może po prostu jakiś mod w PIZDU powywalać wszystkie wpisy odnośnie tej bezsensownej dyskusji która wynikła odnośnie pokoju DIY? Po co nam to wszystko było. Teraz bliżej końca dnia stwierdzam, że zachowujemy się jak Polscy politycy. Zamiast sobie skakać do gardeł lepiej skupmy się na fajnych projektach tych łatwych dla laików i tych bardziej zaawansowanych już dla zaangażowanych mocniej w DIY.

Skomentuj

Ewidentnie widać iż źródłem problemu nie jest to, że jeden projekt zagrał gorzej od oczekiwań. Ale to, że ten konkretny projekt ma podłoże komercyjne. Nawet pomimo najszczerszych (tak myślę) intencji Zapa co do chęci podzielenia się z innymi swoją pracą, przekazania społeczności forum czegoś za darmo, słaba opinia nt tych kolumn bezpośrednio rzutuje w negatywny sposób na jego biznes. I tu jest problem a nie to, że coś zagrało nie tak jak powinno. Gdyby sprawa dotyczyła dowolnego innego projektu któregoś z chłopaków to jestem pewien, że nie byłoby żadnych problemów, wylewania żali czy oskarżeń. Autor wziąłby to na klatę, kolumny poszłyby w kąt i grałaby reszta. Bo tak właśnie powinno być na prezentacjach. Należy pokazywać się z jak najlepszej strony.

Najbardziej kuriozalne sa dla mnie zarzuty pod adresem chłopaków o komercję. Zarzuty o komercję bo podobno w negatywnym świetle pokazali projekt który jako jedyny od samego początku miał komercyjne podłoże . Hipokryzja level master.

To jest lekcja na przyszłość aby chłopaki nie brali takich kolumn z "drugim dnem". Pokazujcie swoje DIY i już. Jak się uda to sprzedawajcie je na AVS i za te środki róbcie kolejne albo rekompensujcie sobie wynajem pokoju. Róbcie tak jak wam się podoba i nie słuchajcie malkontentów bo robicie dobrą robotę. Jest fun, sympatyczna atmosfera jest mega trolling zepsutego audiofilskiego świata gdzie wszystko musi być ultra drogie i podszyte historiami mchu i paproci. Wy to rozwalacie kawałkiem sklejki z garścią elementów na niej, paczkami w surowym MDFie czy kolumnami za absurdalnie niskie pieniądze. Tak trzymać .

Skomentuj

I ja przepraszam, mnie też poniosło. Ale emocje wzięły górę, choć dalej uważam, że pewne zachowania są nie na miejscu szczególnie tych którzy zachowują się jak typowi hejterzy i powinny być napiętnowane.

Nikt nie jest idealny, każdy z nas popełnia błędy. Odwagą jest się do nich przyznać.

Może nie wszystko było idealnie, ale nigdy nie będzie. Jest nauka na przyszłość.
                      Na forum były kłótnie i będą taka ludzka natura. Szkoda tylko, że niektórzy nie potrafią czasem powiedzieć wprost co myślą od razu tylko czekają na wylewanie żali poprzez anonimowość w internecie.
                      przedstawialem się dwa lata temu, nie muszę codziennie mówić kim jestem
                      robienie awantury w pokoju jest bardzo dobrym pomysłem, nastepnym razem jak mi sie nie spodoba to tak zrobię i nie bede tak lagodny jak dziś, poza tym i tak zamierzałem napisać o tym na forum do wiadomości wszystkich
                      a jak uważasz dalej ,że źle postąpilem to opiszę te cyrki na wszystkich forach audio dla własnej przyjemności

Skomentuj

Zamieszczone przez slawek.xm Zobacz posta
                        przedstawialem się dwa lata temu, nie muszę codziennie mówić kim jestem
                        robienie awantury w pokoju jest bardzo dobrym pomysłem, nastepnym razem jak mi sie nie spodoba to tak zrobię i nie bede tak lagodny jak dziś, poza tym i tak zamierzałem napisać o tym na forum do wiadomości wszystkich
                        a jak uważasz dalej ,że źle postąpilem to opiszę te cyrki na wszystkich forach audio dla własnej przyjemności
                        Możesz nawet do prezydenta pismo wystosować Warszawy, żeby nas nie przyjęli na drugi rok.

Btw. skąd wiesz, że o tobie mówiłem ? Podałem gdzieś choć jeden nick?
                        Nie namawiam do agresji, ale powiedzenia czasem co się myśli. Może niektórych trzeba czasem upomnieć, jak przesadzają.

Ja byłem w zeszłym roku przedstawiłem się i 80 procent ludzi co stali nie spamiętałem, ale ja mam coś z pamięcią nie tak...

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
                        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Dajmy już temu po prostu spokój. Emocje już powinny ustąpić. Czasu się nie cofnie. Słów się nie cofnie. Nie palmy za sobą mostów. Może za jakiś czas z tego będziemy się śmiali.

Skomentuj

prawdę mówiąc myslałem ,że pojedynczy przypadek i komuś się pomylilo i ze kazdy projekt pokazywany w pokoju jest dostepny, tylko powstalo jakieś nieporozumienie

tym co przeczytałem na swoją uwagę jestem mocno wstrząśnięty a w moim wieku to rzadkość
                            nie zaklócam już Waszego dobrego samopoczucia i nie bede robił świństwa i opisywał dalej

bye

Skomentuj

Zamieszczone przez QidinAD Zobacz posta
                              Jeśli mogę zapytać to coś ciekawego udało się ustrzelić? Na szczęscie AVS jest raz do roku. Co by było jakby było częściej. Jak to wytłumaczyć potem w domu.
                              na avs nic nie kupilem. chodzilo o glosniki i zwrotnice ktore kupilem na wystawe, zeby cos pokazac...
                              ja nie mam warunkow zeby cos robic to juz nie biegalem po wystawie zeby sie nie wkurzac potem ze w domu nic nie gra :(

Zamieszczone przez QidinAD Zobacz posta
                              A nie może po prostu jakiś mod w PIZDU powywalać wszystkie wpisy
                              zeby pozniej byla nagonka ze wywalamy "niewygodne" wpisy?
                              takie zycie modera/admina :/

Skomentuj

Pawle ale w tym akurat jednym przypadku jest to wskazane. Każdy się nakręcił. Od głównego moda po zwykłego usera. Niepotrzebnie. Chyba, każdy by zrozumiał.

Skomentuj

Oficjalnie ! Przepraszam obsługę pokoju AVS.
                                  Cytując mojego ostatniego rozmówce na PW
                                  "Powiem tak, ktoś Cię musiał za mocno nakręcić" -
                                  Za moją reakcje wywołaną chwilą i sygnałami do Mnie docierającymi.

Po konsultacjach w terminie późniejszym doszliśmy wspólnie do wniosku że z kolumnami było coś wyraźnie nie tak. Chłopaki starali się znaleźć przyczynę czego wcale nie musieli robić ale niestety w warunkach pokojowych się nie udało.
                                  trudno niekiedy tak bywa - pomimo szczerych chęci - dochodzi losowość i złośliwość rzeczy martwych.

Wykluczyliśmy problem z Fazą Akustyczną ewidentnie był to problem elektryczny.

Wstępnie podejrzewamy po rozmowach z kilkoma Mądrymi Osobami.
                                  - Problem z Fazą elektryczną na terminalach ( te mogły być zamienione przy Moim pakowaniu bo są nakręcane )
                                  - problem ze stykiem na terminalach bo te są nie lutowane tylko na Styk z blaszką
                                  - Padł też pomysł że Same rewelatory są wredne i nie zaadaptowane do pomieszczenia i nie potraktowane dużym prądem przez dłuższy czas po prostu lubią niekiedy wydziwiać i grac na pół gwizdka ( opinia osoby którą Cenie więc coś w tym może być ) Ale nie miało by to chyba aż tak dużego wpływu.

lub coś czego jeszcze nie wymyśliliśmy :)

Jak kolumny do Mnie wrócą będę sprawdzał. Kolumny U mnie zostają więc będzie można w nich dalej grzebać.

To jest projekt dla WAS nie traktuje go Indywidualnie chociaż pewnie zostanie u Mnie na dłużej bo wpasował się w Moje ostatnie słuchanie muzyki nie za głośne przy małych dzieciach. Więc nie będę widział absolutnie żadnego sprzeciwu jeśli chciałby powędrować po Waszych Systemach oczywiście tych znanych Mi i ogólnie na Forum :) bo Nikomu obcemu w ciemno nie wyśle kolumn bo się okaże ze zniknęły. Może pojawią się wtedy nowe sugestie i opinie.

Trzymajcie się .... Znikam ... wrócę jak emocje opadną - Teraz moja obecność jest zbędna.

Skomentuj

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Nie będziesz mówił co mamy robić bo tu na forum jesteś zwykłym pionkiem.
                                    ty już nie jesteś pionkiem , mogę Ci załatwić magnetyczny piasek na myszony jeśli jednak będziesz chciał postawić na kolumnach

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    nie idzie kupić w Polsce.
                                    co to za język
                                    Last edited by nowy666; 12.11.2019, 12:56.
                                    https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
                                    :D

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy666 Zobacz posta
                                      co to za język ?
                                      Serio dalej brniemy w tę dyskusję? Spasuj proszę bo ja już ochłonąłem. Cały ten temat wyrządził więcej szkód niż pożytku. Bardzo dużo negatywnej energii, wyzwisk, wycieczek słownych. Niepotrzebnie. Proszę nie jątrz tego tematu. Jeśli chcesz mi coś powiedzieć lub na coś zwrócić uwagę masz podany telefon w wcześniejszym poście lub zrób to za pomocą PW. Zapewniam Cie, że odbiorę/odpiszę.

Nie rozumiem tego co napisałeś "co to za język". Tak samo nie rozumiem twojej pierwszej części wypowiedzi? "Nie będziesz mówił co mamy robić bo tu na forum jesteś zwykłym pionkiem." to nie ja napisałem. Po drugie "ty już nie jesteś pionkiem , mogę Ci załatwić magnetyczny piasek na myszony jeśli jednak będziesz postawić na kolumnach. " - rozumiem, że chodzi o tego szczurka co często jest na kolumnach (widziałem na kilku zdjęciach). Zatem z pionka awansowałem na szczura. Ciekawe co dzisiejszy jeszcze dzień przyniesie.

Marianie - dalej z nadzieją czekam na twój ruch.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        to do mariana , a język wieśniacki
                                        https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
                                        :D

Skomentuj

Proszę Cię, nie chcę teraz wyjść na obrońce Mariana (jeszcze ktoś mnie posądzi o jakieś zaburzenia dwubiegunowe) ale dalsze ciągniecie tego tematu i kopanie się w niczym nie pomoże. Dajmy sobie wszyscy na wstrzymanie tym bardziej, że ZAP opisał sytuację i wyjaśnienie więc....

Skomentuj

Czaruję...
                                          X