Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pokój DIYaudio.pl podczas Audio Video Show 2019

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Byłem z żoną, byliśmy chyba wszędzie, w pokoju forumowym też.

Pragnę zaznaczyć że słuchałem wszystkich konstrukcji w pokoju, wszystkie stały zawsze w tym sam miejscu odsłuchowym, nie po rogach nie na środku. W sumie żadne mi się nie podobały, nie moje granie. Grały fajnie, poprawnie. Po projekcie forumowym spodziewałem się czegoś więcej, a była kicha. Jak dla mnie one po prostu "pukaly".
    To moje i mojej żony zdanie, innym może się podobało. Każdy lubi co innego.

Co do komercji? No bez jaj. Równie dobrze mogę powiedzieć że zap chce sie reklamować i zrobił projekt. No ok zrobił i już, jest to pewna forma reklamy i nie mam z tym żadnego problemu. Jak też zapewne inni. Nie na miejscu jest zarzucanie chłopaką komercji.

Stali tam 3 dni, za darmo, jedzenie, nocleg, dojazd wszytko ze swojej kieszeni. Teraz wielki problem bo ktoś spytał mariana czy sprzeda kolumny.
    Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez QidinAD Zobacz posta
      Tak po prostu i od serca a w kierunku ZAP PROJEKT powinny pójść szczere PRZEPRASZAM bo to on dostał najbardziej po dupie z tego wszystkiego. I przestańcie pisać o forumowej nagonce.
      jak ktos chcial porozmawiac to mogl uslyszec z mojej strony slowa pochwaly w kierunku ZAPa!
      Jak to od fuszerki na panelu podlogowym za gruba kase, przez projekty buble, nauczyl sie mierzyc, projektowac zwrotnice itp
      za to go bardzo chwalilem!

1. Nie wszystkie konstrukcje był potraktowane równo
      faktycznie, masz racje!
      dlaczego moje kolumny nie graly??!! :angry:
      czyzby znowu "kolesiostwo"?
      czy moze sie okazalo ze graja tak slabo ze nie warto tego podlaczac?!

4. Promowanie innych konstrukcji na sell (tj. załatwianie swoich interesów bo nikt mi nie powie, że cena 3500-4000 tyś na podstawowym SB to super okazja do promowania forum).
      eee, jestes pewien ze widziales odpowiednie kolumny?!

5. To, że kolumny Mariana grały bardzo dobrze to FAKT i nikt tego nie neguje bo wyróżniały się z tłumu i to w samych superlatywach. Gdyby kolumny ZAP'a miały odpowiednie warunki zagrałyby NAJLEPIEJ z wszystkich, które były na salce i podważanie tego faktu jest po prostu nie na miejscu (również z technicznego punktu widzenia).
      sluchales ich? czy tylko piszesz ze wzgledu na uzyte glosniki i typ obudowy?

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      6. Jak dla mnie lepiej ten temat zamknąć bo dalsza rozmowa i wymiana zdań do niczego dobrego nie doprowadzi. Na drugi rok weźcie sobie po prostu niektóre uwagi do serca.
      fakt, lepiej idz na swoje forum i tam zbieraj swoich fanow :p

Skomentuj

Nie robili tego za darmo. Po co się jeździ na targi? po kontakty, wymianę zdań, poznanie nowych trendów. Ci co byli to swoje ugrali taka prawda. Nie mi to oceniać. Skupiając się na kwestii że były podłączane wszystkie kolumny mam pytanie kiedy? w jakich godzinach bo na pewno nie cały czas.

Druga kwestia jeśli ktoś sprzedaje kolumny za 3500 zł gdzie koszt produkcji to 1000 zł to 2500 zł zarabia. Za 3 dni 2500 (w przypadku sprzedaż) to całkiem dobry deal. Zwraca się paliwo, hotel itp. Gdzieś ta bezinteresowność i nonprofit zanika. ZAP prowadzi biznes i z tego żyje. Więc dziwisz się mu, że zwrócił uwagę, że była niechęć w podpinaniu jego kolumn z komentarzem, że gra chujowo? Przynajmniej tutaj sytuacja jest czysta.

Skomentuj

Wiesz a może Ty robisz tu gówno burze żeby rozkręcić swoje forum ?

Widzisz jak łatwo się oskarża i wsadza ludziom złe intencje ?
          Nie mając żadnych dowodów ani podstaw.
          Potem oczekujesz, że komuś będzie się chciało coś robić ?
          Skończcie już tą dyskusje bo wszedłem tu żeby coś poczytać o AS a zamiast tego jest syf.
          Ciekawe jak byś zareagował jak by zrobił taki numer na twoim forum ktoś od nas .

Skomentuj

Zamieszczone przez Zap Projekt Zobacz posta
            Dlaczego kolumny BR ustawiacie pod ścianą a konstrukcje OZ cały czas na środku pokoju ?? Wąsko na środku małego pokoju.

To skutecznie zabija scenę , przestrzeń i Bas z tych kolumn. To OZ ma Bas nie podbity wystrojony nisko i do neutralności i naturalności.

Tak bardzo wam zależało Aby źle zagrały ??

Doszły Mnie słuchy od Gości odwiedzających pokój. Że ktoś z Was odpowiada że kolumny Źle grają i ich nie puści.

A kolejne słuchy donoszą że Jak już grają to leci na nich fortepian i smyczki - Bo cytuje "nie mają Basu i musimy na nich puszczać Taką muzykę" A na takiej muzyce jest tyle Basu że HOHO

To OZ one nie będą dudnić - szczególnie Źle ustawione.

Bardzo nieładnie chłopcy z Waszej strony za takie zachowanie i Taką wdzięczność w Moją stronę. Jak wam się nie podoba "Neutralne granie w OZ" bo trzeba było nic nie mówić a nie powtarzać każdej Osobie która wchodzi że ich nie puszczamy bo źle grają.

dzisiaj i wczoraj Ludzie do Mnie dzwonią. Pytają dlaczego gospodarze pokoju są Tak krytyczni Wobec kolumn które Pan dla nich zrobił ...

Trochę to smutne w odniesieniu do Mojego wyjścia przed szereg i dużego zaangażowania oraz nakładu pracy "No profit". Taka negatywna wdzięczność ze strony Kogoś z Was.

dzięki ... Część ...
            To ja bede pierwszy

PRZEPRASZAM, ZE TWOJE KOLUMNY NIE ZAGRAŁY
            A SŁUCHAJĄC ICH NAWET NIE WIEDZIAŁEM CZYJ TO PROJEKT

PRZEPRASZAM, ZE ZROBILES KRZYWDĘ SCANOM

PRZEPRASZAM TEZ, ZE NIE PRZYJECHAŁEŚ SAM I NIE ZADBALES O WŁAŚCIWA PREZENTACJE SWOICH KOLUMN

PRZEPRASZAM LUDZI, ZE MUSIELI TEGO SŁUCHAĆ

Wychodzi rownież na to, ze w pokoju 6xx tez sobie nie poradzili z ustawieniem twoich kolumn. Im juz tez zrobiles wykład czy jeszcze nie?
            Last edited by marian; 11.11.2019, 16:07.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie robili tego za darmo. Po co się jeździ na targi? po kontakty, wymianę zdań, poznanie nowych trendów.
              no fakt, Luszti wzial tyle nowych kontaktow... normalnie co chwile tylko slyszalem jak mowil do kazdego potencjalnego klienta ze NIC NIE ROBI BO MA MALEGO SYNKA I NIE MA NA NIC CZASU!
              ale oczywiscie Ty wiesz lepiej, bo byles chwilke i juz wyrobiles sobie opinie

Ci co byli to swoje ugrali taka prawda.
              to ja sie przyznam, ze zrobilem specjalnie 2 pary monitorkow zeby je sprzedac na AVS i zeby miec na nowe projekty.
              nawet nie wlaczalismy tego bo cos u mnie jest skopane i wysokie graly duuzo za glosno!!! :/

ale w moja strone nie bylo oskarzen?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              Wychodzi rownież na to, ze w pokoju 6xx tez sobie nie poradzili z ustawieniem twoich kolumn. Im juz tez zrobiles wykład czy jeszcze nie?
              szkoda ze nie chodzilem po pokojach bo bym sie przekonal

Skomentuj

z czystej ciekawości, ktoś powie o którą firme lub kolumny chodzi na tym 6-tym pietrze?

Skomentuj

Mi osobiście nie przeszkadza to, że ktoś chciał sprzedać kolumny, nie straciłem na tym ani nie zyskałem, a dorzucałem się do zbiórki.
                  Na przyszły rok mam propozycję aby na drzwiach powiesić timetable i wtedy by było wiadomo co kiedy gra.

QidinAD, w białych monitorach siedziały wcale nie gorsze przetworniki od Scanów i prawdopodobnie droższe.
                  Cena nie zawsze jest wyznacznikiem, a wykresy nie grają. A sformułowanie, że coś jest najlepsze bez konfrontacji moim zdaniem jest bezpodstawne.
                  Niestety nie miałem okazji posłuchać kolumn na Scanach.

To, że Adam się bardzo rozwinął jest niepodważalne, ma teraz bardzo dużą wiedzę i bardzo duży wkład w forum i chciałbym mu tutaj za to podziękować.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                    Na przyszły rok mam propozycję aby na drzwiach powiesić timetable i wtedy by było wiadomo co kiedy gra.
                    na przyszly rok trzeba nakleic tez informacje co to za pokoj, zeby chlopaki co chwile nie musieli kazdemu z osobna tlumaczyc

Skomentuj

Witajcie po wystawie.
                      Wczoraj nie chciało mi się komentować, ale jak zobaczyłem co tu się "odjaniepawla" (jak to Pogromca napisał), to co niektórzy mają szczęście że nic nie napisałem pod wpływem emocji.

Zacznijmy od początku:

Dlaczego kolumny BR ustawiacie pod ścianą a konstrukcje OZ cały czas na środku pokoju ?? Wąsko na środku małego pokoju.

To skutecznie zabija scenę , przestrzeń i Bas z tych kolumn. To OZ ma Bas nie podbity wystrojony nisko i do neutralności i naturalności.

Tak bardzo wam zależało Aby źle zagrały ??

Doszły Mnie słuchy od Gości odwiedzających pokój. Że ktoś z Was odpowiada że kolumny Źle grają i ich nie puści.

A kolejne słuchy donoszą że Jak już grają to leci na nich fortepian i smyczki - Bo cytuje "nie mają Basu i musimy na nich puszczać Taką muzykę" A na takiej muzyce jest tyle Basu że HOHO

To OZ one nie będą dudnić - szczególnie Źle ustawione.

Bardzo nieładnie chłopcy z Waszej strony za takie zachowanie i Taką wdzięczność w Moją stronę. Jak wam się nie podoba "Neutralne granie w OZ" bo trzeba było nic nie mówić a nie powtarzać każdej Osobie która wchodzi że ich nie puszczamy bo źle grają.

dzisiaj i wczoraj Ludzie do Mnie dzwonią. Pytają dlaczego gospodarze pokoju są Tak krytyczni Wobec kolumn które Pan dla nich zrobił ...

Trochę to smutne w odniesieniu do Mojego wyjścia przed szereg i dużego zaangażowania oraz nakładu pracy "No profit". Taka negatywna wdzięczność ze strony Kogoś z Was.
                      Adamie, pierwsza (i najważniejsza) sprawa.
                      Dziękujemy za projekt, ten jak i całą resztę, bo mało jest doświadczonych ludzi którzy chcą się dzielić, a nie tylko brać.

Druga sprawa, WSZYSTKIE kolumny były odsłuchiwane w tym samym miejscu.
                      Kolumny które nie grały były stawiane z tyłu a te co grały były wystawiane na front, czasem szeroko, czasem wąsko, bardziej do przodu czy trochę głębiej (w zależności jak się nam to ustawiło, a przekładek było bardzo dużo więc nie biegaliśmy z miarką aby ustawiać co do mm), ale zawsze stały na froncie.
                      Zresztą spójrz jeszcze raz na zdjęcia, te które grały miały plakietkę "teraz gra".
                      Więc wszystkie miały równe szanse.

Po podłączeniu tych kolumn w czwartek już mieliśmy problem, co tu dalej robić z tym fantem.
                      Odnośnie basu, to nie tak że jego było mało i dlatego osąd był taki że grają słabo.
                      Tam była kumulacja aplikacji głośnika z akustyką pomieszczenia.
                      O reszcie napiszę w PW żeby czegoś nie sugerować tym którzy je słyszeli.
                      Ogólnie po prostu "nie grały", dla nas, dla ludzi którzy właśnie posłuchali wszystkich kolumn znajdujących się w pokoju i porównali je ze sobą.
                      Nie wiedzieliśmy co dalej robić, bo kolumny były promowane jako projekt na AVS2019, a tu się okazuje że grają słabo... mało tego, głośniki w nich zastosowane są 4 (w moim przypadku monitorów), a nawet 8x droższe od tych białych maluchów, które swoim dźwiękiem bardziej się wpasowały w pomieszczenie.
                      Nie było nam łatwo, wiedzieliśmy że będzie z tego afera.

Co do mówienia wszystkim zwiedzającym że źle grają, to bzdura, nie wiem skąd takie informacje.
                      Rotacja między kolumnami była taka sama jak w poprzednich latach.
                      Czas trwania wystawy to 26 godzin.
                      Zestawów grających było 5.
                      26 na 5 = 5,2 godz.
                      Nikt nie stał ze stoperem ale obstawiam że swój czas wygrały.
                      Najdłużej grały te które grały najlepiej, tak jak w poprzednich latach.
                      Czy to coś złego?

Więc jeśli ktoś pytał o te monitory, to dostawał informacje że jest ustalona rotacja, ale jak bardzo chce to możemy podłączyć.
                      Natomiast grają słabiej od reszty dlatego grają najmniej.

Gospodarze pokoju otwarcie i to wielokrotnie krytykują przed Gośćmi kolumny które Sami wystawiają - Normalnie paranoja. W dodatku oficjalny projekt AVS2019 swojego forum. Mogliście je po prostu wynieść do auta i kłamać że ich dzisiaj nie ma.
                      Jak już pisałem, obawialiśmy się że będzie taki przytyk z Twojej strony, że znów ludzie z forum uwzięli się na zap audio i jego konstrukcje.
                      My po prostu chcieliśmy aby w pokoju dobrze grało, bo przyjechaliśmy tam promować forum DIYaudio!!!, więc musiało grać najlepiej.
                      Jak byśmy wynieśli te kolumny z pokoju, to dopiero była by afera, bo jak na razie to jest gównoburza.

Zresztą, kto był i słyszał niech się wypowie.
                      Tyle ode mnie na ten temat.

Zamieszczone przez sylvester
                      Trochę przykro takie rzeczy słyszeć, spodziewałbym się że każdy dostanie równe szanse żeby się zaprezentować.
                      Były równe szanse, już napisałem, a Ty masz błędne informacje i w tym momencie piszesz głupoty.

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                      Powiem tylko tyle, że mocno negatywnie mnie zaskoczyło widzieć cenę na kolumnie
                      Zamieszczone przez rych20 Zobacz posta
                      Oglądając zdjęcia z postu #9 ( "kolega sprzeda", "650 zł" ) i komentarze ( Zap Projekt i inne)- to nie wygląda dobrze. Prywata jakaś
                      Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
                      Kolesiostwo
                      Bocian już wytłumaczył.
                      Widać niektórzy mają problem z kojarzeniem faktów.
                      650zł to cena kitu, a nie tych kolumn:

https://www.blackdotaudio.eu/sb26stc...ot-p-5227.html

https://www.blackdotaudio.eu/formatk...08-p-5232.html

Promowaliśmy kit!!!
                      Gdzie Wy macie oczy?

A może teraz wywołajcie gównoburzę na temat BlackDotAudio?
                      A może na temat AT, gdzie też jest podlinkowany projekt z forum.
                      Co za ludzie...
                      Człowiek się stara aby dla ludzi coś zrobić (Luszti), a tu jeden z drugim doszukują się "kręcenia lodów" po kryjomu.
                      Tak was to boli?

Wytłumaczcie mi jedną rzecz. Skoro stoisko było finansowane poprzez dotację (takowa była na forum w formie zbiórki) to dlaczego to stoisko wyglądało bardziej jak kram a nie miejsce do propagowania tego czym tak naprawdę jest DIY. Albo ja czegoś tutaj nie rozumiem albo ktoś tutaj kosztem kogoś kręci lody. No sorry panowanie ale nazywajmy rzeczy po imieniu.
                      Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      O cie panie! Co tu się odjaniepawla ?!?!
                      To co widzisz Pogromco. Wcześniej czy później było wiadomo, że coś wybuchnie. To była tylko kwestia czasu.
                      Człowieku, kręcić lody to sobie możesz razem z oskarem na waszym nowym forum, gdzie jesteście administratorami.
                      Jeśli chcesz zniszczyć nasze forum aby podnieść rangę swojego, to sobie uświadom że masz marne szanse, zwłaszcza z twoją słabą wiedzą w tematyce elektroakustyki.
                      Złożyłeś jedną czy dwie konstrukcje i już myślisz że wszystkie rozumy pozjadałeś?
                      Byłeś w pokoju?
                      Przedstawiłeś się?
                      Rozmawiałeś na tematy techniczne?
                      No chyba nie skoro nikt ciebie i twojego kolegi nie pamięta.
                      Ale to nic dziwnego, domyślaliśmy się że przyjdziecie incognito, żebyśmy nie mogli zweryfikować waszej wiedzy.
                      Zresztą jak weryfikować czegoś czego nie ma?

Kolega sprzeda - 3500 zł (wartość elementów nie licząc robocizny 1000 zł) O jakim propagowaniu forum można pisać? No proszę was.....
                      No widzisz, nawet nie wiesz ile co kosztuje.
                      Dokręć sobie śrubkę, bo się poluzowała.

1. Nie wszystkie konstrukcje był potraktowane równo
                      Udowodnij.
                      Ile byłeś w pokoju 414?
                      Bo my byliśmy 3 dni.

2. Przez większość dni grały kolumny Mariana oraz Oversize (sobota/niedziela)
                      Tak, bo grały najlepiej.

3. "Kolega sprzeda"
                      Promowanie innych konstrukcji na sell
                      Oczywiście, żeby mieć na kolejną konstrukcję która się pojawi na łamach forum.
                      Ale podejrzewam, że dzięki tobie kilku osobom się odechce cokolwiek pokazywać.
                      Ja jednak zrobię całkiem odwrotnie, tym bardziej będę udostępniał, abyś ty miał pod górkę na swoim forum.
                      Brawo ty.

Jak dla mnie lepiej ten temat zamknąć
                      Nie będziesz mówił co mamy robić bo tu na forum jesteś zwykłym pionkiem.
                      Dyrygować to sobie możesz u siebie, razem z oskarem.

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                      Na bazie czego zostały posunięte tak śmiałe założenia?
                      Na bazie projektu, pomiarów oraz samej konstrukcji i użytych przetworników.
                      Patrzysz na wykres i już wiesz jak to gra?
                      Patrzcie, jasnowidz :)
                      Nie pisz już, bo z każdym postem się pogrążasz ze swoją marną wiedzą.

Ktoś jeszcze Pamięta czasy jak Adam robił zwrotnice na kompie bez pomiarów? Zobaczcie jaką drogę przeszedł i jak się rozwinął. Ile projektów wrzucił na forum non profit. Jak duży jest jego wkład jest w to forum. Czy tego naprawdę nie widzicie?
                      A kto to neguje?
                      Nie zauważyłeś że wspólnie zrobiliśmy projekt 2,5way?
                      Nadal jeśli będzie chciał (choć teraz myślę że nie), to jestem chętny do pomocy przy obudowach.
                      Monitory na AVS po prostu "nie grały" w tym pokoju...
                      I co?
                      Mieliśmy je na siłę katować bo były specjalnie robione na tą wystawę?
                      Chcieliśmy aby dźwięk w pokoju był jak najlepszy, po to tam pojechaliśmy, no i był, bo najdłużej grały dwa najlepsze setapy.
                      A to że akurat były na sprzedaż, po to aby kasa się zwróciła, to nic złego, bo nie w celu sprzedażowym one tam pojechały, tylko po to aby zagrało!!!

Jeśli tego nie rozumiesz, to już twój problem, który mnie mało co obchodzi, tak jak twoja osoba.

jeśli ktoś sprzedaje kolumny za 3500 zł gdzie koszt produkcji to 1000 zł to 2500 zł zarabia. Za 3 dni 2500 (w przypadku sprzedaż) to całkiem dobry deal.
                      Jeszcze raz powtórzę, dokręć sobie śrubkę.
                      Sam koszt głośników, zwrotnic i akcesoriów bez obudów to 1.300zł.
                      A gdzie tu obudowy i stojaki.

Jedna Pani z którą Irek rozmawiał (wysoka, długie włosy, Irek może pamięta), była zdziwiona i nie mogła zrozumieć że my przyjechaliśmy tu dla fanu, pokazać co można zrobić własnymi rękoma za ułamek ceny jaką żądają w innych pokojach.
                      Pytała się czy ten sprzęt jest robiony seryjnie i gdzie go można kupić, bo po to przyjechała na wystawę.
                      Irek tłumaczył ze to jest nasz prywatny sprzęt, przywieziony z domu, że nie ma drugich takich do kupienia, co jedynie te w pokoju jeśli ktoś się zgodzi sprzedać...
                      W szoku podziękowała i poszła.

Informacja
                      Dziękuję wszystkim którzy pomagali w przygotowaniach pokoju.
                      A malkontentów proponuję omijać szerokim łukiem.
                      Last edited by marian; 11.11.2019, 13:36.

Skomentuj

Witam

Będąc w Waszym pokoju trafilem na rozmowę
                        Jeden ze zwiedzajacych kolegów prosił o podłączenie kolumn i przynal ,ze chce sobie takie zbudować
                        Kolega przyłaczający kolumny zaszydził ,ze glosniki mozna kupic ale projekt kolumn nie bedzie udostepniony

moja refleksja jest taka ,
                        co rok zbieracie kase na wystawę, byc moze kolega , który chciał posłuchac i zbudowac kolumny równiez sie dokładał
                        jaki zatem jest sens zbiorki skoro wystawa przestaje słuzyć diy a staje sie promocją dla ludzi ktorzy nie chca udostepniać projektów a wystawaja się za wspolna kasę wspolnoty diy?

taka sytuacja powoduje u mnie odruch wymiotny

pozdrawiam

Skomentuj

A o jakich kolumnach mowa?

Skomentuj

Nie na temat...

Kończąc temat i odpowiadając na część informacji podanych wyżej:

1. Marian - cenię Cię za wiedzę, umiejętność zaangażowanie. Nikt tego nie podważa. Twoje kolumny zagrały najlepiej z prezentowanych na AVS w pokoju DIY. O tym też napisałem wyżej.
                            2. Nie cenię cię za podejście, lekceważenie nowych osób, pisanie półsłówkami i często też olewaniem. I to nie jest moja tylko opinia. Ja o tym pisze głośną licząc, że może coś w tobie pęknie i zmieni się na lepsze. Chyba, że taki masz charakter to sorry nie było tematu.
                            3. Miałem okazję słuchać kilka projektów Adama (nie u niego bezpośrednio) i nie było do czego się przyczepić. Sam też 2 projekty zrealizowałem według jego projektu z forum i również byłem zadowolony
                            4. Nie jestem żadnym autorytetem w dziedzinie DIY bo brakuje mi wiedzy i umiejętności (z wiekiem przyjdą). Nie wymądrzam się i nie wchodzę w techniczne dyskusje. Operuje na ocenie odsłuchowej.
                            5. Nigdzie nie podałem, że robię coś z innymi użytkownikami tj. nowe forum. Jestem mega zdziwiony, że to poruszyłeś
                            6. Nigdy moim celem nie było działanie na szkodę forum diyaudio. NIGDY. Jeśli tak to zostało odebrane to przepraszam.
                            7. Tak ponoszą mnie emocje bo jest mi cholernie przykro, że za kasę z dotacji (tak dotowałem stoisko DIY w jakieś formie) mimo wszystko próbowaliście pod spodem handlować. To po prostu boli. Jeśli to jest stały proceder to napiszcie w przyszłym roku, że takie cosmoże mieć miejsce. NIKT więcej tego tematu nie poruszy a jak nie będzie chciał to po prostu nie zrobi tego donate
                            8. Sposób twoich wypowiedzi również pokazuje jakie masz podeście do nowych osób (Ale to nic dziwnego, domyślaliśmy się że przyjdziecie incognito, żebyśmy nie mogli zweryfikować waszej wiedzy.
                            Zresztą jak weryfikować czegoś czego nie ma?) - serio tak myślisz? I piszę to moderator?
                            9. To że robimy nowe forum (podkreślam robimy) też dla was powinno być sygnałem, że chyba nie o końca jest wszystko ok
                            10. To co się robi NIE BĘDZIE nigdy konkurencją dla DIYaudio. Bardziej traktuję to jako hub dla nowych użytkowników, którzy często nie wiedzą od czego zacząć i jak zacząć a wam po prostu nie chce się po raz n-ty na to odpowiadać
                            11. Jak miałeś okazję sprawdzić to na tym śmiesznym dla ciebie forum mam rangę admina bo jakoś muszę wprowadzać zmiany i je edytować. Forum nie jest skończone. Tak samo jak widzisz nie miałem rangi konstruktora bo nie mam śmiałości jej sobie dać bo długa droga przede mną.
                            12. Temat po swojej stronie zamykam. Nie będę dalej tego roztrząsał. Wysłałem do ciebie numer telefonu. Chcesz pogadać i coś jeszcze wyjaśnić to dzwoń. Może to nawet wskazane, żeby pewne rzeczy poucinać.
                            13. I na koniec mimo wszystko zrealizowałem około 13 projektów co jest kroplą w morzu i niczym. Licytowaniem się na ilości to też trochę słaby temat
                            14. Większość projektów to tak naprawdę wyliczenia bo każda 1 szt. głośnika może mieć inne parametry. Zatem i tak decydując się na jakiś projekt nie wiesz co finalnie uzyskasz mimo takich samych wartości.

Z

Skomentuj

Pewnie chodzi o moje kolumny. Cały czas są one DIY, zrobiłem je sam. Ale obowiązku dzielenia się każdym projektem nie ma. Opublikowałem ich wiele, nie każdym muszę się dzielić. Na wystawie grał też DAC kolegi olog, z filtrem cyfrowym na fpga i nikt nie oczekuje od ologa aby podzielił się opisem filtra w HDL.
                              Ale ode mnie oczekuje się, że opublikuję wszystko.
                              Takie podwójne standardy.
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                A o jakich kolumnach mowa?
                                marian , specjalnie nie podaję szczegołów bo nie o to chodzi
                                chodzi o podejście i kręcenie własnych interesów na ludzkiej naiwności a w tym wypadku na jawnej krzywdzie

nie sądziłem ,ze spotkam osobiście takie podejście

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Pewnie chodzi o moje kolumny.
                                trzeba bylo zostawić je w domu i dac szansę innym mniej zadufanym w sobie

Skomentuj

Sorry, pewnie dzisiaj przebije ilość swoich postów z 2 lat kilkukrotnie. Wiem, że nie na temat ale już drugi wątek i w drugim jest jakaś nieuzasadniona krytyka. Chłopaku weź na przyszły rok swoją konstrukcję, którą pewnie wykonasz czytając wpisy Lusztiego lub innych ,,zadufanych w sobie", wsadź w auto, przytachaj na miejsce i puszczaj. Co się z Wami dzieje?? Trolujecie wszystko co zostało zrobione z własnych chęci, wiedzy, czasu. Węszycie jakieś interesy, piszecie jakby Panowie mieli za darmo kity rozdawać, dogadzać Wam, w sumie z jakiej paki? Zbastuj ze swoimi zarzutami bo są bezpodstawne i świadczą tylko o twojej ignorancji i złej woli, jak będziesz miał dorobek kolegów, będziesz bawił się w rozdawanie projektów. Bądź wdzięczny za to ile tutaj jest darmowej wiedzy, która kosztuje godziny roboty, sklejania, cięcia i tysiące złotych. Każdy z nas pracuje ma swoje sprawy i obowiązki a niektórzy poza tym robią mnóstwo dobrego dla forum, trzeba to docenić i w odpowiedniej chwili się zamknąć.

Skomentuj

Zamieszczone przez slawek.xm Zobacz posta
                                    chodzi o podejście i kręcenie własnych interesów na ludzkiej naiwności a w tym wypadku na jawnej krzywdzie

nie sądziłem ,ze spotkam osobiście takie podejście
                                    Przecież te małe białe monitorki to konstrukcja lusztiego do skopiowania.
                                    Moje monitory też, o ile w ogóle jest sens dawać taki projekt skoro Ushera (nowego) nie idzie kupić w Polsce.

Idea wystawiania się na AVS, to było pokazanie że można wykonać sprzęt własnymi rękoma za ułamek ceny firmowego sprzętu.
                                    Czy wszystko co się w nim znajduje musi być jako projekt do skopiowania?
                                    Nie i każdy o tym wiedział wykonując przelew.

Skomentuj

Zamieszczone przez stojo Zobacz posta
                                      którą pewnie wykonasz czytając wpisy Lusztiego lub innych
                                      rozbawiłeś mnie do łez :)
                                      moje 4way są zbyt duże i ciężkie by chcialo mi się je tachać do Wawki

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      Czy wszystko co się w nim znajduje musi być jako projekt do skopiowania?
                                      Nie i każdy o tym wiedział wykonując przelew.
                                      obyś mial rację i niech wszyscy w przyszłym roku mają tego świadomość

Skomentuj

Sławku - o to w tym wszystkim właśnie chodzi. Piszę o problemie podwójnych standardów i niedomówień w ramach stoiska. Jeśli mówicie, że coś jest non profit i że roicie to for fun to róbcie, zbierajcie (będę pierwszym który się dołoży). Jeśli jedziecie i pokazujecie konstrukcje, które nie można zbudować za pomocą planów tutaj dostępnych TO GDZIE jest tutaj idea DIY? Czyli po co ten sprzęt był wzięty? No sami się posłuchajcie, ludzie co piszecie. Nikt nie mówił, że tak będzie wyglądało stoisko i jako donator mam prawo wyrazić swoje niezadowolenie lub zadowolenie. A to, że teraz skupiacie się nie na merytorycznym wyjaśnienia tematu żeby ustrzec się za rok takiej sytuacji to się czepiliście mnie.

Stojo jeśli ktoś wyciąga rękę po pieniądze i ktoś inny wspiera/pomaga nie ważna jak to nazwiesz to robi to bezinteresownie. Jeśli natomiast ta sama ręką wyciąga tą kasę i mimo wszystko oferuje, sprzedaję, proponuje to jest to poniżej pasa i tak to odbieram od samego początku. Zatem w przyszłym roku napiszcie - zbieramy na stoisko, będą na nim projekty do powielenia/dostępne na DIY jak również konstrukcje autorskie, które będzie można kupić. Osoba, która będzie wpłacać nigdy się o to nie doczepi. A tak to multum niedomówień i domysłów.
                                        Last edited by QidinAD; 11.11.2019, 17:13.

Skomentuj

Przed chwilą klikałeś "dzięki" na:

"....Panowie Dzień Niepodległości... Poświętujmy, piszcie proszę co sie Wam podobalo co nie zamiast obijac sie slowami na forum..."

Skomentuj

Czaruję...
                                          X