Witam,
Z przyczyn praktycznie niezależnych ode mnie muszę pozostać na etapie pytania o ceny. Cały, duży jednak projekt, bardzo przesunie się w czasie. Poniekąd: "Klient, nasz Pan".
Z mojej strony też żal, bo większe zamówienie zbiorowe, to nie tylko możliwe niższe ceny i koszty dla mnie, lecz i dla Innych Uczestników.
Co najmniej, bardzo dziękuję Gipsy2, za poświęcony czas.
Pozdrawiam, Piotr01
podaje schemat wg którego należy przeliczać koszty i ceny.
-------------------------- Przykład dla 830667 SLS-213 --> cena 36.95 euro:
-36,95 euro + 19% vat = 43,97 euro
-43,97 euro - 5% rabat za wpłate z góry = 41,77 euro
-41,77 euro * 4,1 zł = 171,27 zł
Otrzymaliśmy w ten sposób cene jednej sztuki głośnika Peerless.
--------------------------
Wysyłka na daną chwilę przy tej ilości chętnych wynosi 100 euro czyli 410zł.
Narazie zakładam że jest nas 5 osób,więc 410zl dzielimy na 5 osób,daje to 82 zł na osobę.
Koszt przelewu pieniedzy zagranicę to 65zł
65zł na 5 osób daje 13zł na osobę
Koszty wysyłki w Polskę
każdy niech narazie wpłaci 14zł
Zbieram od każdego 10zł na paliwo,kupienie taśm pakunkowych,kartonów itp.
Suma kosztów dla 1 sztuki Peerlesa sls 213 : 171zł + 82zł + 13zł + 14zł + 10zł = 290 zł
Cena głośnika w PL to 350zł
Zwracam jeszcze uwagę,że gdy przekroczy się 10 sztuk głośników np Peerless to dostajemy
dodatkowy rabat 10%.
Gdy głośniki znajdą sie w Polsce,będzie rozliczenie,wtedy plus minus podzieli się koszty przesyłki (żeby Ci co biorą 2 sztuki SLS nie płacili tyle samo co Ci co biorą tylko
2 kopułki).Będzie także rozliczenie co do dodatkowych rabatów itp.Narazie ceny itp są lekko na wyrost.Narazie nic nie wiadomo o ilości osób więc narazie wszystko obliczamy dla 5 osób,tyle wg moich szacowań będzie - później się rozliczymy jak bedzie nas wiecej czy mniej.
Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na www.intertechnik.de -> można także brać wszystko co znajduje sie na tamtej stronie www . Schemat obliczania cen jest prosty.Do ceny z intertechnika odejmujemy 30%,dodajemy 19% vatu,odejmujemy 5% za wpłatę z góry.
Każda osoba co chce juz wpłacic pieniądze niech prześle mi na maila wszytkie obliczenia wg schematów wyżej,oraz niech napisze co zamawia i ile,i niech poda swoje dane (imię,nazwisko itp).Taka osoba niech mi napisze też czy pieniądze wpłaca w banku czy na poczcie.Jeśli w banku to prosze o podanie w mailu nr konta.
Co do wpłaty na moje konto,to pieniadze polecam wpłacać w placówkach ING BANKU ŚLĄSKIEGO,
wtedy pieniądze znajdą się natychmiast na moim koncie,a Wy nic nie płacicie za wpłacenie.
Wykaz placówek jest na stronie www.ing.pl
NR GG : 4055602 (zawsze niewidoczny !)
NR KONTA: 10 1050 1605 1000 0022 7407 1428 (ING BANK ŚLĄSKI)
w tytule przelewu proszę napisać imię i nazwisko oraz forumowego nicka.
2 drobne uwagi:
-proszę nie korzystać z priva ze strony diyaudio.pl,piszcie poprostu maile,dzwońcie po 19 tej (mam poczte głosową po 5 sygnałach) a jak nie odbiorę to spróbować później :)
- jeśli ktoś chce się Rolpha z Audiocomponents zapytać o cene jakichś głośników,niech napisze mu taką formułkę (to dla tych którzy kiepsko znają angielski a chcą sie zapytac i dowiedzieć o jakies ceny).Proszę się mnie od teraz nie pytać o ceny,stosujcie poniższą formułkę.Rolph odpowiada koło godziny 11 tej rano.
Dear Sir !
I wonder if you could give me catalogue prices of the speakers given below:
- tu wymieniacie modele głośników o jakie chcecie się zapytać np Vifa d27tg45
panowie piszcie/deklarujcie bo nie wiadomo ilu żyje
ja chcę 2x m18wh nawet przy 5os. wychodzi dużo taniej niż w PL za 2szt 480zł
ale na 5 osób to spore koszty i przy niektórych głosnikach prawie traci sens czekanie i kombinacje i mogą sie chętni porozmyslac jak nie bedzie wiecej osób i jeszcze by nam nie wyszło
nie wiem czy nie warto było by połączyć nasze zamówienie z realizowanym właśnie na audiostereo.pl jeśli nie przybędzie chętnych (tylko zeby zdążyć)
tam dużo pszczółek vifki zamawia i naprawde spore upusty mogą być (jak dla mnie)
nie chce mieszać i skakać z kwiatka na kwiatek
zbieram zamówienie na kopułki i woofery do 18cm plus tam jakies el.zwrotnicy itp. -> będzie paczka do 30kg,więc koszty przesyłki z 82zl bedą 41zl. Ilość osób max i mix :) : 5 osób.Czekam na chętnych
Do nas dołączył Paweł,wiec jest juz jedna osoba na bank,Ezo,Kudłaty jak się zgodzicie bedzie nas 3 osoby (ja narazie chyba nic nie biore z audiocomponents).
Jeśli ktoś chce jakieś kopułki bądź midwofery to piszcie!!!
witam własnie wkopałem sie w uszkodzone wysokotonowe vify i chciałbym zapytać Rolpha o cene jekiegos kitu membrany z cewką pytanie jak sformułować nazwać:
nikt nie kupuje sprzetu?? wow dziwne no ale nic... mam nadzieje gipsy ze czekamy dopoki sie nie uzbiera ekipa...chyba ze wczesniej wyruszy kolejne zamowienie z audiostereo...obaczymy..
Skomentuj