Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Maronix opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

odchodząc od tematu:
    sory Irek ale co do twoich wypowiedzi to uwazam ze są śmieszne :)

sory ale jak przeczytałem pare twoich wypowiedzi to tylko taka snuje mi sie myśl.

nie krytykuje twoich wzmacniaczy, ktorych nie widzialem ani nie sluchalem tylko twoj styl wypowiedzi, zachwalasz ze twoje są najlepsze to tamto extra wypas cool full czad :] nie musisz sie tak chwalić .. to nie jest tematem( "moje wzmacniacze sa nalepsze na swiecie, nie kupujcie innych - tylko moje! kupowac u Irka" ) tylko temat brzmi: MATRONIX test wzmacniaczy do subwooferów </u> zrob swoj topic, i mysle ze to bedzie dobre rozwiazanie.

Pozdrawiam

Skomentuj

AdamK86 zacytuj choc jedna moja wypowiedz gdzie napisalem ze moje wzmacniacze sa najlepsze.
      Jakbys nie zauwazyl to pisze tylko o funkcjach moich ukladow a ze sa dosc rozbudowane w porownaniu z "konkurencja" to mogles odniesc wrazenie ze sa najlepsze. Ja jestem pewien ze nie sa najlepsze na swiecie ale wiem ktore konstrukcje sa gorsze. Oczywiscie zdaje sobie sprawe z zalet jak i wad danej konstrukcji. Konstruuje wiele roznych ukladow glownie na potrzeby forum ze szczegolnym uwzglednieniem prostej taniej konstrukcji.
      Co mnie razi we wzmacniaczu Matronixa juz napisalem. Napisalem ze to amatorszczyzna i co tu ma do tego moj styl wypowiedzi? To jest tylko moje prywatne zdanie ktore kazdy moze wyrazic na forum. Jedni licza sie z tym zdaniem a inni nie. Chcesz innej oceny wzmacniacza Matronixa to pokaz go zawodowcom ktorzy zajmuja sie konstruowaniem wzmacniaczy i posluchaj co maja do powiedzenia.

Skomentuj

aha spoko Irek ale tak to zrozumialem, ja glownie patrze na wzmacniacz - nie znajac sie na tym - jako normalna roznicy sie od innych uklad scalony hehehe nie wiem co do czego itd.. ja patrze glownie zeby gralo, ladnie i jak trzeba to i mocno.
        i mi ten wzmacniacz w zupelnosci wystarcza i jestem zadowolony.
        bo przeciez wzmacniacz ogolem nie jest drogi i czego chciec wiecej za tą cene? mi odpowiada w 100%:)

Pozdrawiam

Skomentuj

Jesli ja bym sie wypowiadal z punktu widzenia uzytkownika to tez pewnie bylbym zadowolony bo przeciez wzmacniacz dziala. Dziala ten za 60zl jak i ten za 6000zl a uzytkownicy obydwu sa zadowoleni. Kazdy wzmacniacz da sie ulepszyc polepszajac parametry czy obnizajac koszty. Podejzewam ze bylbys bardziej zadowolony ze wzmacniacza o podobnej mocy ktory sam Ci sie wlacza i wylacza wtedy gdy potrzeba. Taki system auto czuwania to standard we wzmacniaczach subwoferowych.

Skomentuj

no fakt - racja, ale ja zabudowalem wzmacniacz w mala skrzyneczke i mam glosnosc, wlacznik pod reka itd.. bo jak suba mam 5m dalej to nie lazil bym podglaszac itd tak mi wygodniej hehe:)

Pozdrawiam

Skomentuj

ehh... niebede sie rozpisywał bo to nie ma sensu, różni ludzie różne osobowości... jednemu przeszkadza krzywo postawione krzesełko a innego nie obchodzi fakt że na środku pokoju lezy kupa... ale wracając do tematu wzmacniaczy matronix'a:
              Przyznaje nie miałem żadnego! Przymierzam sie do zakupu 300W wersji z panelem...

Stoje za Łukaszem i uważam że jak za tą cenę jest to sprzęt godny polecenia! Wykonane zostały testy - wypadły pomyślnie wzmacniacz działa ma swoją moc nie wyłacza sie praktycznie bez problemów... odsłuchy też pozytywne więc o co wam K**** chodzi!? Moje zdanie jest takie: SPRZĘT GODNY POLECENIA I WART SWEJ CENY!
              Jak zakupie 300 to napisze dodatkowo pare zdan o nim!
              pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Lynx
                ehh... niebede sie rozpisywał bo to nie ma sensu, różni ludzie różne osobowości... jednemu przeszkadza krzywo postawione krzesełko a innego nie obchodzi fakt że na środku pokoju lezy kupa... ale wracając do tematu wzmacniaczy matronix'a:
                Przyznaje nie miałem żadnego! Przymierzam sie do zakupu 300W wersji z panelem...

Stoje za Łukaszem i uważam że jak za tą cenę jest to sprzęt godny polecenia! Wykonane zostały testy - wypadły pomyślnie wzmacniacz działa ma swoją moc nie wyłacza sie praktycznie bez problemów... odsłuchy też pozytywne więc o co wam K**** chodzi!? Moje zdanie jest takie: SPRZĘT GODNY POLECENIA I WART SWEJ CENY!
                Jak zakupie 300 to napisze dodatkowo pare zdan o nim!
                pozdrawiam
                aha

Skomentuj

dobra.. a zakupil juz ktos tego wzmaka jeszcze? opinie? faktycznie sie oplata jak za ta cene?

bo moze mojego p3a nie bede dokanczal ;]

Skomentuj

ja mam zamiar kupic niedlugo tego 200W do napedzania BSW104II

Skomentuj

Zamieszczone przez wisnia
                      do napedzania BSW104II
                      O! Koniecznie czekam na opinię o tym głośniku :)

Skomentuj

ok no problem juz niedlugo bedzie u mnie ;]

[ Dodano: 2005-10-07, 10:50 ]
                        za jakas godzinke zabieram sie za projekt budy

Skomentuj

wisnia widze ze szykujesz to samo co ja tylko ja sie zastanawiam czy nie wziac tej 300w

Skomentuj

ja mam pokoj tylko 12m kw wiec powinno 200W starczyc chyba ze kasa bedzie to moze i 300W wezme to sie zobaczy zgadamy sie jeszcze kiedys na GG

Skomentuj

no wiec kupilem tego 300w za 324zł wszystko jest super, jestem zadowolony , blacha na fotce wydaje się bardzo chuda w rzeczywistosci jest sporo grubsza, testu jeszcze nie zrobilem narazie gra po cichu (rodzice sa... )... załaczam fotki:

acha i dodam ze wczoraj paczka zostala wyslana z poludnia polski a dzis juz doszła - to mi sie podoba

Skomentuj

BY ktoś pomierzył te wzmaki czy one rzeczywiście mają te 300 ...

Skomentuj

a jak maja na żarty to co ?

Skomentuj

ale z pojemnoscia zdjec to przesadziles.

Z napiecia trafa 2x40V mozna oszacowac ze wzmacniacz ma blisko 300W. Moj osiaga z trafa 2x43V dokladnie 300W/4omach a koncowka jest low-drop-out wiec ten matronix na pewno nie ma wiecej niz 250W. 250 czy 300W to zadna roznica pozatym kazdy mierzy moc swoja metoda jedni przy 0,05% TDA a inni przy 10% co daje rozrzut w mocy zedu 50%!

Skomentuj

vip, daj znac jak tam po testach. Też sie przymieżam do kupna tego modelu. Niestety, ale na forum mozna dostać tylko tadka i nie ma zadnej alternatywy dla tego matronixa w przedziale 200 - 300 W. Wiec trzeba bedzie kupic ten, ale chcialbym sie dowiedziec jak sie sprawdza. Jaki przetwornik gonisz tym wzmacniaczem?

Skomentuj

nie ma zadnej alternatywy dla tego matronixa w przedziale 200 - 300 W.
                                        jest wzmak Janka ...

Skomentuj

Gotowej do kupienia alternatywy 200-300W owszem nie ma.
                                          Za cene matronixa nie tak latwo zlozyc cos samemu w dodatku jak sie nie zna na elektronice.
                                          Matrinix wiec troche zarobi na tych wzmakach, ciekawe jak mu ida moduly do samochodu na TDA?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X