Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

diyaudio.pl SUX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

diyaudio.pl SUX

Nie mam słów po prostu.

Ukasz ale o co chodzi?

Skomentuj

Ja bym zmienił kilka małych szczegółów na forum :/

Skomentuj

znajac zycie pewnie usunieto post albo temat....przynajnmiej raz o to malo co nie doszlo do rekoczynow

Skomentuj

ale w czym problem?

Skomentuj

Wpadam czasem dobie na diyaudio zeby popatrzec co sie dzieje. Czasem nawet cos napisze o ile mam cos do powiedzenia.
            Dzisiaj zwiedzilem dwa wątki jeden o bsw drugi o bananach. No i o ile jeszcze wczesniejsze wariacje udało mi sie przetrzymac to dzis
            juz nie mogłem. Cos we mnie peklo i musiale załozyc ten watek. Probowalem cos napisac ale nie udalo mi sie stworzyc nic co by moglo opisac moje uczucia
            nie urągając przy tym ludzkiemu gatunkowi. Mam kilka bardzo powaznych zarzutów ktore pokutują na tym forum od dość dawna. Myslalem ze z czasem forum z tego wyrosnie
            ale robi sie coraz to gorzej.
            Dobija mnie powtarzania utartych schematów jak jeszcze rok temu moglem przebolec arn+arv to teraz juz nie moge na to patrzeć i zadne argumenty mnie nie przekonają.
            nie tyczy sie to tylko konstrukcji ale ogolny tok myslenia 99% uzytkownikow forum. Ludzie moze w koncu warto czasem sie zastanowic co sie chce napisac zamias pytac po raz
            miliardowy o to samo. Pewnie kazdy wie czego to dotyczy. A tak w ogole to te ilosci postow i stopnie powinno sie zlikfidowac bo tylko zamet to wprowadza. Młodzi adepci zeby byc mądrzejsi
            zasrywają całe KB nic nie znaczącymi wypowiedziami po to by miec duzo ptk i miec fajny status. Moze Wam nikt tego nie mówił ale z czytania ksiazek mozna sie wiecej nauczyc niz z ich pisania.
            Analogicznie z postami.Jestes świezy to przewal całe forum poswiec kiladziesiat/kilkaset godzin na forum czytajac stare posty da Ci to wiecej odpowiedzi niz sobie wyobrazasz.
            Kolejna rzecz nie kazdy ma taki sam gust, ale malo kto wie co lubi. To takze warto przemyslec bo straszliwe rzeczy sie dzieją na forum.
            Poszerzajcie swoje horyzonty i vertikale tez ;D. Zamiast pierdzielic glupoty na forum ruszyc dupe z krzesła i zrobic sobie jakies testy odsluchy porownania cokolwiek moze dojdziecie do czegoś ciekawego
            \o czym bedzie mozna porozmawiac na forum. A tak wracając do młodych adeptów to przez tydzienmoze dwa od zalogowania zablokowac im mozliwosc pisania postów zobaczycie jak bedzie wspaniale. Albo zrobia wypad
            albo nacisną taki magiczny guzik szukaj. A i jeszcze jedno bądcie chociaz czasem konsekwentni. Na razie to tyle to tylko kilka rzeczy ktore chcialem poruszyc. Okropnie sie dzis zdenerwowalem i musialo minąc kilkadziesiat minut zanim byłem w stanie napisac cos
            co nikogo nie bedzie obrażało choc mialem straszną pokuse zeby tak zrobić. Czekam na odzew.

Skomentuj

Sądze, że autorowi postu chodzi o to że to forum staje sie nudne.. Ciągle powtarzające sie konstrukcje głównie na stx'ie. Jak widze znowu "arn + arv" to chce mi sie zygać.. Teraz umberto zrobił konstrukcje na BSW to wszyscy zucili sie zeby tez go uzyć w swojej konstrukcji. Troche inwencji twórczej od siebie i było by naprawde dużo ciekawiej..

Skomentuj

a ja w pełni popieram Ukasza... chociaz tak naprawde mamy gowno do tego co kto robi ale ciagle to same pytania ktory stx lepszy czy bsw ? a jaka obudowa ? przeciez o kazdym glosniku na forum jest cos napisane czy tak ciezko poszukac ? najwyrazniej tak! uwazam ze ten topic powinien przeczytac kazdy nowy!

Skomentuj

... a co ja mówiłem ponad rok temu ?? Jestem tu zalogowany od czasów, gdy diyaudio nazywało się akustyka.tk, i to wtedy jużmiałem tam jakiś staż ... i wierzcie albo nie ... nic się nie zmieniło. NIC. Cały czas siedzicie w LW800 i TDA7294... i niech nikt nie pieprzy że kasy nie ma bo to, pomijając sprawe że od kasy wsyzstko zależy, jest małym problemem. Największym jest to, że tutaj, jak ktośzrobi kolumna na Tesli to uważa się za boga, który wszystkie rozumy pozjadał. Tylko nieliczni stąd się powybijali.
                  Najgorsze jest to że tego nic nie zmieni bo dla 90% tego forum Alphard + techno = szczyt hi-endu.

Skomentuj

Jest tylu moderów gdzie są:
                    FAQ
                    REGULAMIN
                    BANY???

Skomentuj

Popieram was ...moim zdaneim nei wiem moze to jest strach przez słowem krytyki ze ktos zrobi inaczej i wszyscy po nim pojada wola zrobic oklepana konstrukcje wiadomo Tesla olepic okleina bo fornir to dla nich za trudna zeczi bedzie BRAVO miod malina jakei to piekne a kazdemu tam mówia....ale skolei coraz wiecej jest konstrucji coz ze oklepacnych ale to swiadczy o rozpowszechnieniu.....dobrze ze nei ma konstrukcji "dresiarskich"allegro speszyl alard bo to by bylo dopiero....
                      pozdro

Skomentuj

popieram ...
                        są pytania po raz setny zadawane i to jeszcze w złym dziale jeszcze ...
                        że normalnie krew się we mnie gotuje :/
                        bo ile można...
                        ale często jest tak że ktoś wchodzi na forum, zadaje pytanie, czeka na odpowiedzi,
                        a potem wybywa, aha no i jeszcze pisze maila i gg żeby mu na nie odpowiadać aby nie
                        musiał forum odwiedzać ...
                        takich ludzi to na pal...
                        prawda jest taka - trzeba coś zmienić !!

Skomentuj

Wszystko to wynika z braku myślenia nowych (najczęśćiej młodych unserów), zamiast użyć szukaj które da na pewno odpowiedź na wszyskie pytania walą temat, który w przeszłości był już kilka razy przerabiany przez co starsi użytkownicy się denerwują. Powinien być krótki regulamin który pokazuje się przy rejestracji przez kilka sekund. A jak ktoś by założył nowy tamat np. jaka obudowa do ..., albo jaki wybrac SC czy SS to od razu wyrzucać temat (i tu nie gadać już na moderatorów że nie pilnują bo takie gadanie nic nie zmieni) tylko samamu napisać na PW to któregoś moda o powtarzającym się temacie, który łamie regulamin itd.

Pozatym też zauważyłem , że świerzaki nabijają sobie, ale w koncu im się znudzi. A co do arn+arv to jest stare sprawdzone i nowicjuszą śmiało można polecać bo na początek bedzie dla nich w sam raz.

Skomentuj

Ukasz, za takie "wpadki" można winić tylko właściciela forum i stronki.Fakt faktem brak tu porządku,podpisy sa idiotyczne (sam prosiłem o zmiane ale sie nie doprosiłem).I co na to poradzić?Kiedyś sam sie wkurzałem,przeszło mi bo to walenie głową w mur.Sam sie dziwie po co ta strona jest jak sie wogóle nie zmienia i nie ma komu o nią zadbać.

Skomentuj

Popieram !!! Swiezaki sobei nabijaja posty tupu bardzo fajnie......oby tak dalej....podoba mi sie...Mozna zauwazyc ze nikomu juz sie nie chce pisac ciagle tych samych odpowiedzi do ciagle tych samych pytan STX czy TVM...ale ja mysle takze ze kazdy woli zrobic oklepana konstrukcje DIY zeby nei zostac styranym za cos... boja sie posiedziec pare godzin dzienei i policzyc porysowac ja tak robilem miesiac rysowalem liczylem wybierałem glosniki dopiero potem dzialalem nei kopiowalem czyjesc konstrukcji...i UZYWAC OPCJI SZUKAJ
                              POZDRO

Skomentuj

Jakbyście przestali odpisywać w tematach, na które odowiedzi znajdują się na forum, to byłby mniejszy syf. Przestańcie tak ciągle zwalać winę na moderację i nowych userów, to też Wasza wina. Pewnie mi ktoś zarzuci, dlaczego ja się nie przyznaję do tego. Ano dlatego, że w końcu doszło do mnie, że nie ma sensu pisać bzdur na forum, żeby tylko udowodnić lamerem, że mają czegoś poszukać itd. Po co mam dokłądać się do tego syfu?

Owszem, zdarzają się tematy, gdzie ktoś walkuje coś co już było, ale przedstawia to w taki sposób, że po prostu chce się pomóc. Ale to wyjątki.

Jeszcze raz powtarzam Dopóki będą pojawiać się odpowiedzi na beznadziejne posty, dopóki będą się co drugi post pojawiać docinki, dopóty na forum będzie syf!

Skomentuj

Według mnie powinien powstać nie jeden nowy dział począwszy od spraw forum kończywszy na FAQ gdzie byłyby najcześciej zadawane pytania :) niech administrator tego forum pomyśli nad tym.

Skomentuj

mozna tez im powiedziec kup dozbieraj kilka zlotowek kup heco. Juz kurde nie wieze ze wszyscy tacy biedni i nie moga 40zl dolozyc albo ze musza rok czasu zbierac. Jedno piwo drugie i sie znajdzie. Na stx i tesli swiat sie nie konczy forum wytepiło sie z alfredów choc moze nei wszystkie sa o kant dupy. A co do młodych to mysle ze moja opcja bedzie najlepsza zablokowanie mozliwosci pisania przez 7dni od rejestracji i po klopocie. DO tego zwykle rutynowe metody jak przedstawiliście i bedzie git. Popieram esh0 co do tego tłustego.

Skomentuj

myślę że poziom głośników w konstrukcjach nie ma znaczenia...
                                      pozatym czemu nie robić konstrukcji na STXie ?
                                      przecie jak bedą mieli droższe kupić to będą jeszcze więcej pytań zadawać...

Skomentuj

ano z tym ze sie nie zmienia to sie zgodze... jestem na stronce igoda od pamietnych czasow gdy stronka byla na itt.pl i w sumie oprucz niewielkich wyjatkow (ludzi ktorzy sie wybili i zrobili cos innego) caly czas jest to samo
                                        mialem ostatnio okres ze prawie nie wchodzilem na forum bo mialem tego dosyc... jednak juz mi przeszlo i jak nie mam co robic odpisuje po raz ktorys tak co zrobic z ta tesla, stxem itp...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X