Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Okazje na ALLEGRO !!!

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
    Łobosz, ale bydlaki Zastanawia mnie jak taki mały głośnik potrafi wydobyć dość sporą ilość basu jak na ten rozmiar i rodzaj głośnika.

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
    ja tez ale lampa ma 8 Ohm
    A jakie używasz? Myślę, że to nie byłby zbyt duży problem zmodyfikować przekładnię traf do impedancji 16 omów. Ewentualnie dowinąć dodatkowe uzwojenie o odpowiedniej przekładni, jeżeli masz miejsce na rdzeniu. Tylko, że z tym to już wiążą się koszty.

Skomentuj

http://allegro.pl/zestaw-mat-gms-stp-i1790338120.html

zestaw ktory specjalnie dla mnie zostal wystawiony na aukcje - maty gold w cenie silver

---------- Post dodany o 14:33 ---------- Poprzedni post o 14:33 ----------

wysylka kurierem free, jesli ktos nie chce dystansow wystarczy napisac -25zl z tego co pamietam

Skomentuj

A co jest takiego specjalnego w tych przetwornikach? Grają dobrze całym pasmem? Ciężko trochę uwierzyć by to dobrze grało :P Może ma ktoś jakieś info na ich temat?

Skomentuj

google twoim przyjacielem jest - po wpisaniu sonido wyskoczy Ci kilka tematów na różnych forach, m.in. na diyaudio.com oraz strona producenta na Węgrzech.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
            A co jest takiego specjalnego w tych przetwornikach? Grają dobrze całym pasmem? Ciężko trochę uwierzyć by to dobrze grało :P
            Gra dobrze tylko nie kazdemu sie moze podobac , proponowalbym wpierw posluchac .

Skomentuj

A co jest takiego specjalnego w tych przetwornikach? Grają dobrze całym pasmem? Ciężko trochę uwierzyć by to dobrze grało :P Może ma ktoś jakieś info na ich temat?
              slyszalem je na audio show pare lat temu. zadziwilo mnie bardzo ich brzmienie. nic im nie brakowalo i zadziwiajaco dobrze basem graly. co najciekawsze - to byly jedne z najtanszy kolumn jakie widzialem na AS!

Skomentuj

może kolega fakamada się wypowie lub nuncjusz1 z trioda.pl
                http://www.trioda.com/forum/viewtopi...onido&start=75

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  slyszalem je na audio show pare lat temu. zadziwilo mnie bardzo ich brzmienie. nic im nie brakowalo i zadziwiajaco dobrze basem graly. co najciekawsze - to byly jedne z najtanszy kolumn jakie widzialem na AS!
                  to te od tego ruska?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tak, u tego ruska
                    zupelnie niepozorny pokoj a najmilej go wspominam

---------- Post dodany o 22:23 ---------- Poprzedni post o 22:20 ----------

Skomentuj

Ciekawie wyglądają Pawle, to jest horn?
                      .3lite cena jest okazją, widziałeś ile kosztują nowe od producenta. Myślę, że jest to okazja, pomimo, że nie miałem okazji słuchać tych głośników.

Skomentuj

W sumie ja je mogę kupić, akurat trochę kaski mam na boku więc to nie byłby problem ale też z drugiej strony 500zł nie chodzi piechotą :P

No i mogłyby być 8 ohmowe.

Ale tak czy siak wątpię czy by szybko doczekały się obudowy, w tej chwili robię monitorki na Usherach 8948A i 9950.

Skomentuj

propozycja ciekawa ale szkoda, ze nie 8 om bo sam bym je kupil
                          juz kiedys sie za nimi rozgladalem
                          jak by bylo kilku zainteresowanych to bylbym chetny na jakies wieksze zamowienie
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ktos ma moze chrakterystyke przenoszenia tych glosnikow bo jakos nie moge znalezdz ?

Skomentuj

16ohm też dobre jak się ma lampowca z dobrymi trafami głośnikowymi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                                http://allegro.pl/zestaw-mat-gms-stp-i1790338120.html
                                zestaw ktory specjalnie dla mnie zostal wystawiony na aukcje - maty gold w cenie silver
                                ---------- Post dodany o 14:33 ---------- Poprzedni post o 14:33 ----------
                                wysylka kurierem free, jesli ktos nie chce dystansow wystarczy napisac -25zl z tego co pamietam
                                a czym się to różni od mat wygłuszających krajowej produkcji, po 6zł za arkusz ??

Skomentuj

Zamieszczone przez ZIG ZAK Zobacz posta
                                  Ktos ma moze chrakterystyke przenoszenia tych glosnikow bo jakos nie moge znalezdz ?
                                  może napisz zapytanie jak Ci bardzo zalezy: http://www.sonido.hu/eng/products.htm Istvan bardzo chetnie odpisuje nawet jak napiszesz po polsku:)

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                                    Ciekawie wyglądają Pawle, to jest horn?
                                    z tylu byl b-r wiec obstawiam na TL z zakonczeniem w formie B-R

---------- Post dodany o 16:52 ---------- Poprzedni post o 16:46 ----------

Zamieszczone przez suszi Zobacz posta
                                    a czym się to różni od mat wygłuszających krajowej produkcji, po 6zł za arkusz ??
                                    oj teraz juz przegiales...
                                    kup po 1 macie i przyklej na drzwi a sam sie przekonasz
                                    jezeli nie uslyszysz roznicy w brzmieniu to przynajmniej z szacunku dla wlasnej pracy i czasu kupisz markowe drozsze

Skomentuj

http://allegro.pl/nowe-kolumny-pylon...790339052.html

Taka ciekawostka, chętnie bym posłuchał i zobaczył zwrotnicę choć ta 17 do 2way niezbyt pasuje

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        oj teraz juz przegiales...
                                        kup po 1 macie i przyklej na drzwi a sam sie przekonasz
                                        jezeli nie uslyszysz roznicy w brzmieniu to przynajmniej z szacunku dla wlasnej pracy i czasu kupisz markowe drozsze
                                        niektorzy wola jakies app czy cos w tym stylu co niby powinno tlumic szkoda by mi bylo czasu na robote z tym a pozniej tego zrywanie. Takich ludzi sie nie przekona dla kogos kto stawia na jakosc dobra okazja gold w cenie silver i to i tak w niskiej cenie. na maty nigdy nie ma promo wiec okazja

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                                          choć ta 17 do 2way niezbyt pasuje
                                          tu i tak gdwk jest najsłabszym ogniwem..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X